Skocz do zawartości
Patricko

The Last of Us: Remastered

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

A po co powstała ta konsola skoro nie po to aby najlepsze gry były w FHD i 60kl/s?

TLoU jest bez wątpienia grą wspaniałą.

Będzie również w FullHD i 60 KL/s.

Więc wszystkie warunki spełnione.

Uprzedzając kolejne posty malkontentów, znalazłem rozwiązanie tego problemu.

Wystarczy takich gier NIEKUPOWAĆ.

Edytowane przez Mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tu nie idzie o bycie malkontentem, lecz o zdrowy rozsądek. 

Wolę coś nowego od ND na PS4. Np. TLoU 2. 

Skoro masz tyle zbędnej kasy to wydawaj ją sobie na co chcesz - mnie nic do tego, ale ja nie dam się rąbać w dupsko przez wielkie koncerny lepszą animacją kroczącej żyrafy. 

ND miało wystarczająco dużo czasu by zrobić na PS4 coś nowego równie dobrego. Ale woleli iść na łatwiznę i liczyć na fanboy`ów nie myślących racjonalnie. 

Ta gra daje radę na poprzedniej generacji, wygląda genialnie i niech tak zostanie.

I nie chodzi o bycie malkontentem tylko o to, że kupe ludzi kupiło PS4 nie po to by grać w remastery z PS3 (bo co jest tak faktycznie do ogrania ?). Jeśli ktoś tego nie kuma to już nie wiem....

Edytowane przez lennox
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A po co powstała ta konsola skoro nie po to aby najlepsze gry były w FHD i 60kl/s?

Fajnie, że będzie, bo w kolejce już ustawiają się następne tytuły do zremasterowania. Nie mówiąc już o masie badziewnych popierdółek...

Jasne, ze można takich gier nie kupować, ale zwyczajnie nie ma w co grać na PS4. Twórcy zamiast inwestować i trzaskać nowe i świeże IP, będą sobie odgrzewać portfolio gier z PS3 do spóły z indie...

Jestes nienormalny czy co? Nowe gry sa w produkcji, a remastery to zapchaj dziury oraz nowosc dla ludzi, ktorzy nie ograli pierwotnych wersji na ps3. Zapierdzielaja niektorzy w pocie czola aby zrobic nowe, swietne gry ale to wymaga czasu. Chill out... Nikt Ci nie kazal kupowac ps4 teraaz, chcialbys wszystko Juz. Zobacz ile nowych gier ma wyjsc w przyszlosci. Lineup ps4 na start i tak byl dobry w porownaniu do poprzednich konsol - albo mi sie wydaje. Sam nie kupilem jeszcze ps4, czekam na pewne tytuly.

Line-up PS4 faktycznie był dobry, ale to niestety zasługa EA, Acti i Ubi, które wsparły platformę swoimi tytułami. Bez nich co dostaliśmy? Knacka, Resoguna i Killzone'a...

To już XONE dostało lepsze tytuły startowe, poza tym jakoś nie słychać aby M$ podłapał pomysł Sony na remasterowanie tytułów z past-gena. A teksty o nienormalności sobie daruj...

Edytowane przez kloose
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jestes nienormalny czy co? Nowe gry sa w produkcji, a remastery to zapchaj dziury oraz nowosc dla ludzi, ktorzy nie ograli pierwotnych wersji na ps3. Zapierdzielaja niektorzy w pocie czola aby zrobic nowe, swietne gry ale to wymaga czasu. Chill out... Nikt Ci nie kazal kupowac ps4 teraaz, chcialbys wszystko Juz. Zobacz ile nowych gier ma wyjsc w przyszlosci. Lineup ps4 na start i tak byl dobry w porownaniu do poprzednich konsol - albo mi sie wydaje. Sam nie kupilem jeszcze ps4, czekam na pewne tytuly.

Edytowane przez ezils
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Do kogo odnosisz swój post ? Kto niby jest nienormalny ?

I póki co to widać, że ND zapierdziela w pocie czoła, ale nad remasterem TLoU. 

o U4 cisza póki co.

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remastery są robione przez podwykonawców więc nie przeszkadza to w tworzeniu nowych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A co takiego nowego dobrego (oprócz jakiegoś byle czego) ma wyjść na PS4 w najbliższy czasie ? 

oprócz TloU i GTA5 ? 

Bo ja nie wiem, no chyba, że coś mnie ominęło. 

Co takiego zostalo przygotowane na premiere PS4 by było z wykopem ? 

Wiec, tak gadacie byle żeby gadać. 

Edytowane przez lennox
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kogo odnosisz swój post ? Kto niby jest nienormalny ?

I póki co to widać, że ND zapierdziela w pocie czoła, ale nad remasterem TLoU. 

o U4 cisza póki co.

Naughty Dog ma 2 zespoły, jeden odpowiedzialny za Uncharted drugi za rimejk i za pewne nową czesc TLOS 2

A co takiego nowego dobrego (oprócz jakiegoś byle czego) ma wyjść na PS4 w najbliższy czasie ? 

oprócz TloU i GTA5 ? 

Bo ja nie wiem, no chyba, że coś mnie ominęło. 

Co takiego zostalo przygotowane na premiere PS4 by było z wykopem ? 

Wiec, tak gadacie byle żeby gadać. 

W najbliższym czasie ma wyjść The Order, drive club i za pewne jeszcze jakaś niezapowiedziana gra, a wyszły już do tej pory bardzo dobry w multi killzone i świetny Infamous

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W najbliższym czasie ma wyjść The Order, drive club i za pewne jeszcze jakaś niezapowiedziana gra, a wyszły już do tej pory bardzo dobry w multi killzone i świetny Infamous

Rzeczywiście wielkie tytuły jak na 5 miesięcy istnienia na rynku PS4.

Mówie to bez sarkazmu. Ale wszyscy wiedzieli, o premierze PS4 i tak się składa, że wszyscy mieli graczy w dupie. Co zresztą ładnie widać na półkach sklepowych z gra,i na nową generację. 

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze jestes bardzo niezadowolonym posiadaczem ps4. Nie prosciej sprzedac teraz i kupic kiedy beda kilkery? Kazdy chcialby wiecej gier, ale jest jak jest. Deal with it, nawet petycje do devsow nie pomoga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Stary, nie o to chodzi. 

Już nie chce mi się 10 raz pisać co mam na myśli :) Szkoda zaśmiecać temat. 

......Sam nie kupilem jeszcze ps4, czekam na pewne tytuly.

Tym bardziej się nie zrozumiemy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

A ja z innej strony ;)

Ograłem TLoU na PS3 wraz z dodatkiem, świetna gra dla mnie :)

Ale DLA MNIE to Multi jest wspaniałym smakowitym kąskiem bo uwielbiam teamplayowe / taktyczne Multi :)

I w tym bawiłem się przednio...

I teraz myśl... Kotletom mówię NIE! Ale z 2 strony miło by było pogrywać w tak zacne Multi na PS4 :) :)

Eh...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie nie mam nic przeciwko remasterom np Gwiezdne Wojny jest nowy sprzet , kino domowe , zwiekszyly sie mozliwosci uzyskania roznych efektow w zaciszu domowym , jednak od czasu pierwszej edycji GW wyszlo tysiace innych filmow , ktore efektami przewyzszaja slynna sage. Obecnie w przypadku gier mamy bardzo zla tendencje , otrzymujemy remastery zamiast nowych gier z efektami na ktore pozwala obecna generacja. Nie naleze do osob ktore mowia ze pada deszcz podczas gdy tak naprawde ktos pluje nam w twarz a tak jest w tej chwili wydawcy chca nas wydoic i jak widac zdecydowana wiekszosc graczy z usmiechem na twarzy przyjmuje ten cios w pupe mowiac ze to tylko maly baczek.

Naughty Dog ma 2 zespoły, jeden odpowiedzialny za Uncharted drugi za rimejk i za pewne nową czesc TLOS 2

Najblizszy czas? The Order jaka ma date premiery przypomnij mi prosze , Drive Club ma wyjsc w pazdzierniku czyli za piec miesiecy , gra ktora miala byc na start a zaliczyla prawie roczny poslizg.

Rozni sie tez nasze okreslenie na swietna gre bo moim zdaniem Infamous oprocz grafiki nie ma nic do zaoferowania , fabula godna misia Coralgola. Ale ok nie bede ocenial tych ktorym gra sie podobala.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzacie z tym jadem na kotlety... to są ledwie 2 gry a popatrzcie ile gier jest w produkcji i nie liczcie tutaj tylko exów. "Teraz nadciąga Wolfenstein, Watch Dogs, Sniper Elite 3, Murdered, TLoU Remastered, a końcówka roku Dragon Age: Inkwizycja, Aliens: Isolation, Śródziemie: cień Mordoru ( The Order 1886? ) i cały 2015r. to będzie konkretny wysyp gier :) ." Naughty Dog nie można obwiniać bo dobrze robią. Sporo nowych osób zagra w TLoU i dzięki temu więcej ludzi kupi kontynuacje :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najblizszy czas? The Order jaka ma date premiery przypomnij mi prosze , Drive Club ma wyjsc w pazdzierniku czyli za piec miesiecy , gra ktora miala byc na start a zaliczyla prawie roczny poslizg.

Rozni sie tez nasze okreslenie na swietna gre bo moim zdaniem Infamous oprocz grafiki nie ma nic do zaoferowania , fabula godna misia Coralgola. Ale ok nie bede ocenial tych ktorym gra sie podobala.

I to jest sedno sprawy. Było wystarczająco dużo czasu, by przygotować te gry na premierę PS4. A nie karmić ludzi tym co juz było. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale moi drodzy, wyniki sprzedaży PS4 udowadniają, że brak gier i wszelkie inne wady graczom nie przeszkadzają. Jeśli remastery się będą sprzedawać to będą powstawały, jeśli wybrakowane pady sprawią, że gracze będą kupować po dwie sztuki żeby mieć mieć czym grać w trakcie wysyłki na gwarancję to na pewno producenci nie będą się przykładać do ich jakości. Sprawa jest prosta: głosujmy portfelem, można się denerwować, że Sony/deweloperzy chcą nas dymać, ale ostatecznie sami decydujemy czy zapiąć spodnie czy sięgnąć po wazelinę, że się tak obrazowo wyrażę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@lennox, kloose, saintgb1972

Widzę że jesteście strasznie niezadowoleni nie tylko z wydawania wersji "remastered" czy innych "definitif edyszyn" na PS4.

Rozwiązanie problemu już podałem - wystarczy tych gier nie kupować.

Tylko tyle, albo az tyle.

Gry to produkt jak każdy inny, jeśli dany produkt  - czyli wersje remastered - nie będzie miał klientów to producenci nie będą ich robić . Jak dla mnie to jasne.

I teraz taka mała dygresja. Moi drodzy jesli czujecie sie tak bardzo poszkodowani?! przez Sony i/lub wydawców tych wersji to czy zrobiliście coś więcej w tej sprawie poza wylewaniem żali na forum PSSite?

Nie wiem - założyli adekwatny profil na SzajsBuku - vide StopRemasteredVersionOnPS4 - zaczęli pisać o tym bloga bloga, kręcić videobloga na YT? Kudre, może przynajmniej pożaliliście się żonie/kochance/przyjaciółce?

Bo jeśli nie to jesteście po prostu malkontentami.

Na koniec pragnę poinformować że nalezę do tego grona które kupiło TR:DF i zamierza kupić też TLOU:RV.

Tak wiem Sodoma i Gomora i ogólnie HAŃBA!!!

Za TR:DF wydałem 130 za na PS Store , za TLOU:DV nie zamierzam wydać więcej.

Nie odczuwam bólu dolnej i zarazem tylnej części ciała , nie czuje tez żadnej wilgoci na twarzy. Uważam że to adekwatna cena za ten produkt.

Ale to moje osobiste zdanie.

Wasze może być inne, i słuszne.

Moja rada: nie podoba się - nie kupować.

I tyle.

Edytowane przez Mori
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tyle.

Wtedy nie będzie można popiszczeć na forum w typowym polskim stylu .. ;) Chociaż teraz też jeszcze nikt tych gier nie kupił, a już piszczą ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

yyyy ... bo ich jeszcze nie ma rynku ? :biggrin:

gdybyś nie zauważył :biggrin:

I na koniec propozycja. Kup sobie kota i do niego możesz mówić coś o piszczeniu. Tyle ode mnie do Ciebie.

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lennox, kloose, saintgb1972

Widzę że jesteście strasznie niezadowoleni nie tylko z wydawania wersji "remastered" czy innych "definitif edyszyn" na PS4.

Rozwiązanie problemu już podałem - wystarczy tych gier nie kupować.

Tylko tyle, albo az tyle.

Gry to produkt jak każdy inny, jeśli dany produkt  - czyli wersje remastered - nie będzie miał klientów to producenci nie będą ich robić . Jak dla mnie to jasne.

I teraz taka mała dygresja. Moi drodzy jesli czujecie sie tak bardzo poszkodowani?! przez Sony i/lub wydawców tych wersji to czy zrobiliście coś więcej w tej sprawie poza wylewaniem żali na forum PSSite?

Nie wiem - założyli adekwatny profil na SzajsBuku - vide StopRemasteredVersionOnPS4 - zaczęli pisać o tym bloga bloga, kręcić videobloga na YT? Kudre, może przynajmniej pożaliliście się żonie/kochance/przyjaciółce?

Bo jeśli nie to jesteście po prostu malkontentami.

Na koniec pragnę poinformować że nalezę do tego grona które kupiło TR:DF i zamierza kupić też TLOU:RV.

Tak wiem Sodoma i Gomora i ogólnie HAŃBA!!!

Za TR:DF wydałem 130 za na PS Store , za TLOU:DV nie zamierzam wydać więcej.

Nie odczuwam bólu dolnej i zarazem tylnej części ciała , nie czuje tez żadnej wilgoci na twarzy. Uważam że to adekwatna cena za ten produkt.

Ale to moje osobiste zdanie.

Wasze może być inne, i słuszne.

I tyle.

Nie rozumiesz...

Nie neguję wydawania takich remasterów - sam pewnie kiedyś kupię odgrzewane TLoU, bo bardzo mi się podobało. A gdyby jeszcze wydali tak chociażby Deus Ex: Human Revolution, to bym się zafapował :)

Ale wcześniej, chciałbym zapełnić sobie półkę nowymi i ekskluzywnymi tytułami od Sony, które jeszcze przed premierą samej konsoli tak szumnie zapowiadano. Czasu na ich produkcję było sporo. Zamiast tego dostaliśmy jeden duży tytuł AAA (Killzone) i dwa popierdółkowe (Resogun, Knack). Miał być jeszcze DriveClub, ale wiadomo jak wyszło. Niby sprzęt #4ThePlayers, ale jakoś za bardzo tego nie widać i gdyby nie multiplatformy (które faktycznie wypadły nieźle) byłby to chyba najgorszy start nowej generacji w historii. Z drugiej strony mamy Microsoft, które mimo dziwnych pomysłów i całej zabawy z "Watch TV", potrafił na start walnać aż 4 zróżnicowane produkcje: Ryse, Forza, Dead Rising 3 i Killer Instinct i o odgrzewaniu jeszcze chyba nic nie mówili. Jasne, że nikt nie zmusza do ich zakupu, ale problemem jest to, że nie ma póki co żadnej alternatywy...

Nie ma już chyba po co ciągnąć tego tematu, bo każdy ma swoje zdanie i racje, a wypraw krzyżowych raczej nie będziemy urządzać ;) Zobaczymy co przyniesie E3...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Okej, nie mam PS4, nie chcę dolewać oliwy do ognia i nie chcę zostać uznanym za cebulaka, ale... czy tylko ja nie mam problemów ze zrozumieniem, że jeśli ktoś wydaje prawie 2K na konsolę nowej generacji, dopłaca pewnie 2 bańki na Plusa, to po prostu oczekuje nowych, porządnych tytułów startowych, które utwierdzą go w przekonaniu, że wybrał właściwy sprzęt? Jasne, jest InFamous i Killzone, ale jeśli każdego dnia ludzie czytają zapowiedzi wyłącznie odgrzewanych kotletów, to absolutnie nie dziwię się, że chce ich trafić szlag.

Argument, że po to kupiło się PS4 by grać w Full HD i 60FPS w reedycje jest do niczego, bo jednocześnie idą się kochać argumenty broniące poprzedniej generacji, gdzie wielokrotnie było powtarzane że "nie grafa, a exy się liczą, i dlatego wolę kupić konsolę, niż PC". A tu jest de facto bardzo PeCetowa sytuacja, bo niektórzy utopili forsę, by pograć w ładniejsze gry, które już dawno pozaliczali.

I uprzedzam - narzekanie dla samego narzekania nie ma sensu, wiadomo że trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale jak mówię - po tych buńczucznych zapowiedziach, jaka to ta nowa generacja nie będzie rewolucyjna, niektórzy mają święte prawo czuć zawód i wkurzenie. Ja sam odkładałem forsę, konsolę miałem brać na wiosnę, ale ostatecznie zakup odłożyłem na bliżej nieokreśloną przyszłość. Szkoda mi po prostu płacić teraz, żeby sprzęt się kurzył przez nie wiadomo ile miesięcy. I tak już ponad 2 miechy katowałem Dark Souls 2, teraz nadrabiam Diablo, a w kolejce czeka Wolfenstein. "Ładniejsze" TLoU czy Tomb Raider to za mało, by mnie do przesiadki zachęcić w chwili obecnej.

Tyle w kwestii offtopa. Dajcie ludziom wyrazić swoje zdanie i nie pakujcie wszystkich od razu do jednego wora z polaczkowymi krzykaczami, bo różnica jest tu dla mnie oczywista, a powody do wylewania żali - z każdym dniem coraz bardziej zasadne.

Edytowane przez Numinex
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Okej, nie mam PS4, nie chcę dolewać oliwy do ognia i nie chcę zostać uznanym za cebulaka, ale... czy tylko ja nie mam problemów ze zrozumieniem, że jeśli ktoś wydaje prawie 2K na konsolę nowej generacji, dopłaca pewnie 2 bańki na Plusa, to po prostu oczekuje nowych, porządnych tytułów startowych, które utwierdzą go w przekonaniu, że wybrał właściwy sprzęt? ......

No właśnie :)

Tutaj nie wszyscy to rozumieją, lub też nie chcą zrozumieć.

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że najwięcej w tym temacie mają do powiedzenia Ludzie, którzy nie mają PS4 (absolutnie nie piję do Ciebie). I to właśnie zamyka drogę do dialogu - bo w tej sytuacji coś się komuś tylko wydaje, a wiedzieć z autopsji lub coś domniemać to dwie różne sprawy. Choć jak widać są Ludzie którzy "czują" temat.

@Numinex - mam do Ciebie ogromny szacunek (od dawna) i wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć :)

Edytowane przez lennox
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tylko ja nie mam problemów ze zrozumieniem, że jeśli ktoś wydaje prawie 2K na konsolę nowej generacji, dopłaca pewnie 2 bańki na Plusa, to po prostu oczekuje nowych, porządnych tytułów startowych, które utwierdzą go w przekonaniu, że wybrał właściwy sprzęt? 

To akurat jest całkowicie zrozumiałe, jakbym wydał kasę na PS4 to też bym chciał dobrych gier. Ba, nawet teraz, mimo, że kasy nie wydałem, chciałbym żeby te gry się pojawiały. Tylko druga strona medalu jest taka, że ludzie doskonale wiedzieli, że wydają 2K na konsolę, na którą nie ma gier. To mniej więcej tak jakbym kupił samochód bez klimatyzacji, a potem narzekał na forum, że w lato się nim nieprzyjemnie jeździ. Oczywiście, Sony i deweloperzy obiecywali cuda, no ale zakładam, że dorośli ludzie są już na tyle doświadczeni, żeby w marketingowe brednie nie wierzyć.Każdy wiedział co kupuje i jak wygląda sytuacja z grami, więc narzekanie, choć w dużej mierze zrozumiałe, jest.. hmm, trochę nie na miejscu? Mój punkt widzenia jest taki, że każdy kto kupił konsolę poparł politykę Sony w jedyny sposób jaki jest w tej sytuacji istotny (a więc finansowo) więc teraz pretensje powinien mieć głównie do siebie.

Stąd też z tym zdaniem lennoxa:

Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że najwięcej w tym temacie mają do powiedzenia Ludzie, którzy nie mają PS4 (absolutnie nie piję do Ciebie). I to właśnie zamyka drogę do dialogu - bo w tej sytuacji coś się komuś tylko wydaje, a wiedzieć z autopsji lub coś domniemać to dwie różne sprawy.

nie mogę się zgodzić - bo myślę, że to właśnie ci, którzy konsoli nie kupili mogą bardziej trzeźwo ocenić sytuację, a przez tych, którzy kasę wydali przemawia swego rodzaju rozgoryczenie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ps4 i powiem krótko. Odgrzewane kotlety też mnie średnio bawią, po to kupiłem next gena by ciorać w ng gierki, a nie w remasterowane hity czy crapy. A na razie jest tak, że PS4 częściej przecieram z kurzu niż gram na nim :)

Miało być krótko, to jest.

TLOU na PS4 i tak kupię :p

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To akurat jest całkowicie zrozumiałe, jakbym wydał kasę na PS4 to też bym chciał dobrych gier. Ba, nawet teraz, mimo, że kasy nie wydałem, chciałbym żeby te gry się pojawiały. Tylko druga strona medalu jest taka, że ludzie doskonale wiedzieli, że wydają 2K na konsolę, na którą nie ma gier. To mniej więcej tak jakbym kupił samochód bez klimatyzacji, a potem narzekał na forum, że w lato się nim nieprzyjemnie jeździ. Oczywiście, Sony i deweloperzy obiecywali cuda, no ale zakładam, że dorośli ludzie są już na tyle doświadczeni, żeby w marketingowe brednie nie wierzyć.Każdy wiedział co kupuje i jak wygląda sytuacja z grami, więc narzekanie, choć w dużej mierze zrozumiałe, jest.. hmm, trochę nie na miejscu? Mój punkt widzenia jest taki, że każdy kto kupił konsolę poparł politykę Sony w jedyny sposób jaki jest w tej sytuacji istotny (a więc finansowo) więc teraz pretensje powinien mieć głównie do siebie.

Widzisz Stary, cały ambaras polega na subiektywnym poczuciu bycia konsumentem. Kupiłem PS4 bo chciałem ją mieć. Ograłem sobie na niej np. AC4 bo wiadomo było, że takowa wersja będzie. Niemniej były buńczuczne zapowiedzi rychłego wydawania nowych tytułów. Przypominam co ważne dla tematu, że minęło 6 miesięcy od premiery i co ? ano ni nic.

Niemniej Twoje porónajnie do samochodu z klimatyzacją pozwolę sobie uznać ze lekko chybione. O ile można założyć, że nie żyjemy w Grecji czy Egipcie lato będzie znośne do wytrzymania. Tak więc samochód o którym wspomniałeś można użytkować w sposób nie powodujący powstawania kisielu w gaciach.

W kwestii PS4 jest troszkę inaczej. Miesiące mijają i co mamy ? Parę cienkich gier z Plusa, jakiegoś Infamous który jak Kolega wyżej napisał oprócz tego, że ładnie wygląda jaj nie urywa. Idac dalej kotlety w stylu TR:DE + za chwilę TLoU i GTA5. Nie uważasz, że to dużo za mało niż to co było zapowiadane ?

Znajduję w temacie tezy (prześmiewcze i ironiczne rodem z boiska szkolnego w gimbazie) jakoby Ci co kupili PS4 się sfrajeżyli bo po co kupili PS4 nie mając gier. To myślenie trochę niedorzeczne. Gry były zapowiedziane. I gdzie są ? Mija wspomniane 6 miesięcy i co mamy ? Zapowiedzi dobrych tytułów ale za 6 miesięcy.

Reasumując. Wisi mi, że TLoU czy GTA5 powstaną na PS4 (choć można zadać pytanie po co ?). To serio świetne gry, które miażdżą, wyglądają genialnie na PS3 i uważam, że miarą ewolucji jest parcie naprzód a nie tkwienie w czymś co już było (nawet po Remasteringu). Rozumiem ludzi, którzy nie grali na PS3. Ale nie dyskutujmy na zasadzie spłycania tematu ala "dobrze Wam tak", "ja przesiądę się na PS4 i ogram TLoU" raz jeszcze itp, "coś o piszczeniu" . Można to odebrać na zasadzie bulu dupy, że ktoś ma PS4 a drugi nie ma. To jest żałosne i kompletnie nie ta półka do rozmowy. Przynajmniej nie ze mną.

Przez kilka stron maglujemy o co chodzi. Niektórzy albo nie chcą zrozumieć, albo są tak zakochani w remasterach, albo też mają tyle kasy, że i tak kupią dając przyzwolenie na stawianie konsumenta w charakterze dojnej krowy z kasą. Dopóki będzie panowało takie myślenie nic się nie zmieni.

Tyle ode mnie.

Edytowane przez lennox
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi