Skocz do zawartości
Krosek

FIFA 15

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam wielki dylemat bo czytam posty o fifie i pes i nie wiem jaka pilke wybrac. W fifie jest licencja i tylko to mnie bardziej przyciaga do zakupu... Ogralem dema i kurde gdyby pes mial licencje napewno bym wiedzial co brac. A taj to nie wiem. Online tez mnie interesuje.

Jak uda Ci się wyrwać grę za  mniej niż 100 zł w pudełku to bierz i sam się przekonaj. Ja też się naczytałem wielu komentarzy jaka ta FIFA w tym roku jest zje...na i długo się zastanawiałem, czy kupić... ale mimo wszystko kupiłem i sam się przekonałem, że nie jest warta tych 80 zł, które na nią wydałem. Na szczęscie poszła za 140 zł więc jeszcze zyskałem trochę na tej arkadowej klapie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Online pesa nie może stanąć przy serwerach EA. Średnio około miliona graczy naraz jest na serwerach fifa. Sprawdzałem 3 dni pod rząd i zawsze było blisko 1.1 mln użytkowników fifa na serwerach , nie licząc ludzi którzy grają a nie są w sieci z powodu np. PlayStation Plus lub braku internetu. W dodatku przy takim obciążeniu wszystko śmigało płynnie bez lagów. Pes jest dobry ale to jeszcze nie jego czas. Dobrze ze jest konkurencja,tylko my gracze na tym zyskamy.

Edytowane przez Killer--PL
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rany... Nawet tutaj musiało przywiać hejterów i wyzywaczy ludzi od "jehowych" z wątku o PES? Celowo tam nic nie piszę, bo chcę być zdrowszy, to przyszli tutaj. Jak jakiś czas temu napisałem w tamtym wątku, że minie niewiele czasu od premiery i zacznie się jak co roku narzekanie, że online to same Reale i Barcelony, to było wielkie wzburzenie. Potem minął tydzień od premiery i sprawdziło się to co napisałem.

@Sakosusz jeśli:

1ważna jest dla Ciebie licencja

2.liczy się dla Ciebie lepsza grafika

3.podobało Ci się ostatnich kilka odsłon Fify

4.lubisz tryb FUT lub nawet jeśli w niego nie grałeś to polecam sprawdzić - gwarantuję, że się wciągniesz

5.jesteś cierpliwy, nie boisz się uczyć grać i ćwiczyć grę w obronie zamiast wylewać żale

4.chcesz na forum uczestniczyć w wątku nieco spokojniejszym  i milszej atmosferze

To bierz Fifę :thumbsup:

Powtarzam się po raz któryś - od zawsze byłem fanem PESa, ale od kilku lat ta gra mnie osobiście nudzi i wolę Fifę, choćby z kilku powyższych powodów.

Oczywiście powyższa opinia jest moją własną, wybór należy do Ciebie ;)

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rany... Nawet tutaj musiało przywiać hejterów i wyzywaczy ludzi od "jehowych" z wątku o PES? Celowo tam nic nie piszę, bo chcę być zdrowszy, to przyszli tutaj. Jak jakiś czas temu napisałem w tamtym wątku, że minie niewiele czasu od premiery i zacznie się jak co roku narzekanie, że online to same Reale i Barcelony, to było wielkie wzburzenie. Potem minął tydzień od premiery i sprawdziło się to co napisałem.

@Sakosusz jeśli:

1ważna jest dla Ciebie licencja

2.liczy się dla Ciebie lepsza grafika

3.podobało Ci się ostatnich kilka odsłon Fify

4.lubisz tryb FUT lub nawet jeśli w niego nie grałeś to polecam sprawdzić - gwarantuję, że się wciągniesz

5.jesteś cierpliwy, nie boisz się uczyć grać i ćwiczyć grę w obronie zamiast wylewać żale

4.chcesz na forum uczestniczyć w wątku nieco spokojniejszym  i milszej atmosferze

To bierz Fifę :thumbsup:

Powtarzam się po raz któryś - od zawsze byłem fanem PESa, ale od kilku lat ta gra mnie osobiście nudzi i wolę Fifę, choćby z kilku powyższych powodów.

Oczywiście powyższa opinia jest moją własną, wybór należy do Ciebie ;)

Nie zapytałeś czy lubi dobrą rozgrywkę ;) a tu akurat fifa się chowa ale kto co woli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale kto co woli.

Tu jest właśnie sedno - co kto woli i co dla kogo jest dobrą rozgrywką. Nie uważasz, że to pojęcie jak najbardziej względne w przypadku tych gier?

Grałem w PES demo i u znajomego w pełną wersję i mi akurat osobiście rozgrywka w Fifie bardziej podchodzi. Jesteś w stanie to zaakceptować? Bo ja fakt, że w Twoim przypadku może być odwrotnie jak najbardziej akceptuję. A nawet mi to zwisa, ważne żebyś się dobrze bawił, poto są gry ;)

Edytowane przez Sithman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest właśnie sedno - co kto woli i co dla kogo jest dobrą rozrywką. Nie uważasz, że to pojęcie jak najbardziej względne?

Tak i nie :) chodzi mi, że w tym roku pes naprawdę ma dobry gameplan, można swobodnie robić na boisku z piłka to co się chce. Za to fifa ma  resztę - oprawa, online, itd.

w fife grałem kilka razy u kolegi i dla mnie jest zbyt "ograniczona" - chodzi o rozgrywkę dość schematyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można swobodnie robić na boisku z piłka to co się chce.

No widzisz, a mi się wydaje, że to akurat kwestia umiejętności a nie gameplay'u :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz, a mi się wydaje, że to akurat kwestia umiejętności a nie gameplay'u :)

Tu akurat się nie zgadzam ;) ponieważ masa ludzi jest zachwycona rozgrywką ale odstawia pes-a dlatego, że online sprawia dużo problemów, że otoczki nie ma itd. Jak juz picałem kto co lubi. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze FIFA jednak i w tym roku jest lepsza moze nie duzo ale jednak.

Kazda z tych gier ma swoje plusy i minusy,zalerzy czego oczekujemy.....Ja osobiscie chce grac online swobodnie o kazdej porze kiedy bede chcial...i chocby pess mial super offline to w zyciu mnie nie przekona,bo multi lezy i kwiczy,a masa oszustow torentowcow co uciekaja z meczy nie zacheca do gry...

Takie moje porownanie.

Grafika: FIFA 1

online:   FIFA 1

Licencje:FIFA1

Rozgrywka:ocenil bym na remis moze delkiatnie na strone pess,osobiscie podobaja mi sie tam bardziej strzaly i sama fizka uderzenia.

bonus:oszusci niestety wiecej opcji maja w pess,uciekanie z meczy torennty itp sprawy.....konami dalo dupy w tej sprawie.

Dla mnie decyzja byla trudna na samym poczatku zanim pess wyszedl wachalem sie po ograniu dema,jednak z czasem szala dosc mocno poszla w strone fify..

Edytowane przez OLIMP
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fife 12 ostatnio gralem i później wcale tak samo w pesa kiedys tam. Głównie chodzi mi o to by grać dla funu na kanapie ze znajomymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tą gre i w tą da sie pograc dla funu ze znajomymi. Sciagnij demka pograj sobie i wybierz co CI pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzisz - kolejny argument więcej za Fifą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano!
A ja mam pytanie z innej paczki...
Pierwsze co robię wchodząc do nowej fify to zmieniam język komentarza, z całym szacunkiem dla panów SS, ale to co nagrywają do gier to jest dno i milion metrów mułu. 

No i zadowolony zapisuje opcje, wychodzę. Wchodzę w FUT a tam dalej te dwa barany komentują... Wychodzę, zmieniam, wchodzę w online - to samo. Jak zmienić na stałe język komentarza? Ktoś może miał podobny problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano!

A ja mam pytanie z innej paczki...

Pierwsze co robię wchodząc do nowej fify to zmieniam język komentarza, z całym szacunkiem dla panów SS, ale to co nagrywają do gier to jest dno i milion metrów mułu. 

No i zadowolony zapisuje opcje, wychodzę. Wchodzę w FUT a tam dalej te dwa barany komentują... Wychodzę, zmieniam, wchodzę w online - to samo. Jak zmienić na stałe język komentarza? Ktoś może miał podobny problem?

Wałkowane cztery miliony razy... wybierasz inny język zaraz po uruchomieniu gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc prościej - albo masz wszystko po angielsku - menusy, komentarz, opcje itd albo się męczysz z komentarzem, który można ocenić tylko w jeden sposób: jak to mówi młodzież - "masakracja" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klub Cracks Family poszukuje ogarniętego ŚO oraz ewentualnie ŚPD. Oczekujemy przede wszystkim dobrej gry oraz dostępności przynajmniej te 3-4 razy w tygodniu

Klub istnieje od FIFY 10, do jego osiągnięć należy m.in 4-krotne wygranie sezonu w Europie Środkowej oraz przede wszystkim 3-krotne mistrzostwo w lidze FVPA.

Zapraszam też do obejrzenia najnowszej kompilacji goli naszego klubu  :)

Kontakt PSN: Rafinho_PL

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby grać online trzeba mieć nówkę (z jakimś kodem) czy można odkupić używkę (pudełkowa) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz kupić używkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to, że nie wierzę ale proszę o potwierdzenie bo kumpel ma odmienne zdanie.

Różnią się czymś zasady od poprzednich lat ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To powiedz kumplowi że ma złego informatora.

Zasady? Ale czego? gry w piłkę?

Online passów już nie ma, ale nie musisz mi wierzyć jak nie chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, chodzi o to, że do tej pory widocznie były kody weryfikujące (na PS3 choćby).

Dziękuję za odpowiedź, wierzę Ci :)

Edytowane przez kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby pograć online trzeba mieć ps+. Dlatego m.in. nie ma online passów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi