Skocz do zawartości
kakaroto

Battlefield: Hardline

Rekomendowane odpowiedzi

Juz chyba w piatek gralem z wami chwile 8vs8 ale teraz co wchodzilem to pustki.

W kazdym razie ja dzisiaj tez wbijam i mam nadzieje na mila gre :d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pustki-pustkami ale zaraz miejsc na serwerze braknie! :D

Edytowane przez s0-Vicky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No , dzisiaj zaczynam testowanie Hardlajna. Wszystko dzięki uprzejmości ziomka z klanu który na chwilę udostępnił mi swe konto(Lewis, chyba tu zaglądasz, tak mi się wydaje, dzięki wielkie :) )

Jak mi podejdzie to kupuję swoją kopię i znowu pewnie pokłócę się z kobitą moją, cóż taki lajf ;)

Woop, woop, thats the sounds of da police! :D ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No , dzisiaj zaczynam testowanie Hardlajna. Wszystko dzięki uprzejmości ziomka z klanu który na chwilę udostępnił mi swe konto(Lewis, chyba tu zaglądasz, tak mi się wydaje, dzięki wielkie :) )

Jak mi podejdzie to kupuję swoją kopię i znowu pewnie pokłócę się z kobitą moją, cóż taki lajf ;)

Woop, woop, thats the sounds of da police! :biggrin: ;)

How, How, Tu są same wielkie psy!

Edytowane przez jodzio
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No , moja pierwsza szybka ocena , jest dobrze :)

Okiej, trochę rozwinę ;)

Gra mi podeszła, co prawda zagrałem dopiero dwa dłuższe mecze na podboju, ale jestem dobrej myśli co to tej pozycji. Klimat policja kontra rabusie mi nie przeszkadza , powiedziałbym że nawet podoba. W multi byłem w lekkim chaosie bo nie znałem map, ale pierwszą mapę miałem k/d 2.0 a drugą 1.5. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to mniejszy aim assist, nie ma teraz takiego tapowania L1 i R1. Co do zachowań broni to się nie wypowiadam bo grałem jakąś jedną z pierwszych podstawowych i telepało nią na wszystkie strony. Jedyny minus to snajperzy, miałem wrażenie że było ich na pęczki na dachach. Do bf4 nie chcę hardlajna porównywać, bo choć bardzo podobne, jednak różne. Potwierdza się to że jest częstszy kontakt z rywalem, no i brak ciężkich pojazdów. Mi to pasuje, coś nowego, świeżego, odskocznia od marazmu jaki mnie dopadł przy bf4. Jedno jest pewne , jak mi się lekko znudzi to robię powrót do wojny totalnej. Najlepsza sytuacja to posiadać te dwa tytuły :)

A, co do singla, nawet nawet, jakiejś bomby się nie spodziewałem i taki koktajl BFa z GTA mi podszedł. No i tyłek tej naszej partnerki , o ja pindolę , z siedem razy się zabijałem w jednej z misji aby móc podziwiać ruch tych bioderek. Ehhh, uwielbiam zgrabne tyłeczki w każdej postaci :)

Edytowane przez okoni
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no te odzywki szczególnie jak gramy po stronie złoczyńców.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dobra, postękam jeszcze odnośnie Hardlinea. Właśnie przegrałem tydzień w tę grę, jak pisałem wcześniej podeszła mi nawet bardzo. Po pierwszych zachwytach czas na minusy. Pierwszym i największym to respy, wiem, było pisane, ale nie spodziewałem się że tak można to zepsuć. Na niektórych mapach mam wrażenie że na fladze jest ich góra trzy. Grałem mecz w którym trzy razy respiłem się na fladze B, trzy razy w tym samym miejscu , a tam siedział misio na tłumiku i wbijał hektamegamulti killa (bo oprócz mnie odradzało się tam kilka osób ;) ). Kolejnym minusem to włażenie pod mapę, co prawda nie nagminne i do naprawienia, ale irytujące jak cię typy spod mapy zabijają. Trzecia rzecz która mocno mnie irytuje to spora ilość betonowych snajperów. Na początku myślałem że to po prostu wynik tego że ludzie nie znają map, ale niestety to wina słabo zbalansowanej broni, ta pierwsza snajperka scout elite(?) ma odrzut jakbym strzelał papierowymi kulkami, a moment przeładowania ma zdecydowanie za szybki. Wiadomo, jak każda gra fps, cierpi na lagi, ale do tego się przyzwyczaiłem, tego panie nie przeskoczysz.

Sporo osób porównuje ten tytuł do bf4, całkowicie mylnie. Jednak brak ciężkich pojazdów bardziej pcha ten produkt w stronę CoDa. Ostatnio grając ze znajomym, stwierdziliśmy że nawet ten blur jest taki CoDowy, lekko cukierkowy. Zupełnie inny niż w wersji wojskowych bfów gdzie wszystko było zielono-brudno- szare. Także intensywność spotkań pod flagami idzie w stronę CoDa. Czasami jest to irytujące dla osób nie przyzwyczajonych, bo panuje spory chaos (ktoś inny nazwie to środek akcji). Do pozytywów zaliczyłbym także zmniejszoną liczbę dupnych kontaktów playera z otoczeniem. O nic się nie potykam i nie wskakuję po pińcet razy na jakiś wypierdziany murek. No i najważniejsze, aim assist, teraz jak się z kimś strzelam 1na1 to widać kto ma skilla, nie ma tej pieprzonej losowości, kto pierwszy tapnie w L1/R1. Umiesz celować to wygrywasz, nie umiesz przegrywasz. To mi się podoba, sam nie jestem jakimś kozakiem , ale miałem już dość tych fartownych headszotów z bf4, tu tego tak nie ma.

Ogólnie gra fajna, poprawią trochę rzeczy i będzie dobrze. Ogram jeszcze chwilę pożyczoną pozycję i kupuję swoją kopię. Nie widzę problemu aby posiadać żonę i kochankę  ;) ( BF4 i BFH ofkors :biggrin: )

Edytowane przez okoni
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja napiszę swoje podsumowanie Hardlina.

Nudy, nudy i jeszcze raz nudy.

Dziękuję za uwagę.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja napiszę swoje podsumowanie Hardlina.

Nudy, nudy i jeszcze raz nudy.

Dziękuję za uwagę.

Jak dobrze, że to tylko TWOJE podsumowanie ;) xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hardline jest bardzo słaby,po raz kolejny widać że mapy i wszystkie rzeczy z nimi związane były robione na szybko,dowodem na to są źle zrobione respy.Chcialbym żeby BF:H przypadł mi do gustu,ale niestety wiele do tego brakuje.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze, że to tylko TWOJE podsumowanie ;) x

Nie zdajesz sobie sprawy ile ludzi zrezygnowalo z grania Bf4, po wyjsciu tej gry. Dopiero po 15 miesiacach da sie to w to grac, ale wielu weteranow juz odeszlo. Hardline to gwozd do trumny, jesli chodzi o serie battlefiedl, i podazanie ta sam sciezka co Call od Duty. Zajebiscie sie ciesze, ze jest cos takiego jak BETA. Dzieki niej, nie kupilem tego gowna w postaci Hardline. PC gracze, bardziej wymagajacy, jesli chodzi o FPS, olali ten tytul. Niestety, idoci grajacy na konsoli, masowo to kupili, myslac ze majac reminescencje wymagajacego Counter Striek. Ja dziekue, czekam na Wiedzmina 3. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mam sporą bekę jak widzę ile złości i jadu może wywołać kawałek okrągłego plastiku zwany grą :)

Tylko pytanie jeszcze czy tę złość powoduje sama gra czy to że inni w nią grają i im się podoba?

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gra to nie tylko kawałek plastiku. Dla jednych to sposób zarabiania na życie a dla drugich to sposób na życie właśnie (hobby, pasja nazwij jak chcesz) i ci drudzy wydają ciężkie pieniądze by móc stwierdzić, że gra im się nie podoba.

Edytowane przez matispidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z tego co czytam to właśnie nie płacą ciężkich pieniędzy. Ciężkie pieniądze płacą idioci ? ( którym gra się podoba, sorry pogubiłem się :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No właśnie widzę, że się pogubileś. Nie mam chęci Tobie tłumaczyć kilku prostych rzeczy bo widzę, że musiałbym się ostro rozpisać a nie chce mi się. Kończę, dobranoc

Edytowane przez matispidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając wasze komentarze, osoby które kupiły są IDIOTAMI? NO LOL wyczuwam jakiś bólek niektórych, że jak mi się nie podoba to innym MA SIĘ TEŻ NIE PODOBAĆ. Sorry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie widzę, że się pogubileś. Nie mam chęci Tobie tłumaczyć kilku prostych rzeczy bo widzę, że musiałbym się ostro rozpisać a nie chce mi się. Kończę, dobranoc

E no Panie, skoro te rzeczy są tak proste jak uważasz to myślę że nie wymagają jakiegoś ostrego rozpisywania . Wiesz, dla mnie sprawa jest prosta, gra sporej ilości graczom podeszła i w nią grają , reszcie ktorej nie podeszła nie grają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z tego co czytam to właśnie nie płacą ciężkich pieniędzy. Ciężkie pieniądze płacą idioci ? ( którym gra się podoba, sorry pogubiłem się :) )

Skoro nie możesz tego pojąć to po co poruszasz temat?

Wiedzmina z budżetem ponad 100 milionów tez uważasz za kawał plastiku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to dla mnie kilka giga danych. Jak każda gra.

Ale właśnie zaczynam widzieć że albo ktoś tu ma kaca powyborczego, albo najzwyczajniej szykuje się kolejna wojenka w temacie : co lepsze, rosół czy pomidorowa.

ps. nie czuję się osobą która poruszyła temat, a jeśli nawet to co, tu nie jest zakon. Admini nievzabraniają posiadania jednego słusznego zdania. Aby poziom rozmowy był w miarę na dobrym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem do Hardline po jakimś miesiącu (po nastu godzinach premierowych mnie odrzucił) i odpaliłem DM. Nie grałem w ten tryb przed patchem i jeśli po patchu są poprawione respy to k... nie mam pytań jak było wcześniej.
PORAŻKA na całej linii. 3 razy z rzędu zgon zanim się ruszyłem dobrze. Tak samo pełno killi wbiłem, bo 5 metrów ode mnie się ludzie respili.
Dzielnica na 64 graczy... kosmos po prostu. Najlepsza taktyka to stać na krańcu mapy i czekać aż się ktoś nieszczęśliwie zrespi obok. Chciałbym to zobaczyć na hardkorze - pewniej więcej siedziałoby się w menu czekając na respa niż biegało po mapie :D

Jedno muszę przyznać to jednak jest na 100% Battlefield - nie trzeba dużo szukać, żeby mieć od metra rzeczy irytujących albo źle zrobionych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E no Panie, skoro te rzeczy są tak proste jak uważasz to myślę że nie wymagają jakiegoś ostrego rozpisywania . Wiesz, dla mnie sprawa jest prosta, gra sporej ilości graczom podeszła i w nią grają , reszcie ktorej nie podeszła nie grają.

Sporej?Nie oszukujmy sie ta gra to gniot,ktos kto kupil hardline i mu sie podoba albo po pierwsze nie zna sie na grach i jest niedzielnym graczem.Po drugie kupil gre w dniu premiery za 229zl i probuje sobiei innym wmowic ze to dobrze zainwestowane pieniadze:).Po3 nie moze sprzedac gry za wiecej niz 100zl:)Kazdy kto sledzil watek tej gry wiedzial ze to nie bedzie kozak gra a bardziej eksperyment dice czy cos takiego przejdzie w bf jak widac nie.Szczerze nie wiem kogo normalnego bolalo by to ze ktos w to gra czy ma ta gre jezeli by byla dobra to ludzie by kupili i grali a nie pisali ze jest do d....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporej?Nie oszukujmy sie ta gra to gniot,ktos kto kupil hardline i mu sie podoba albo po pierwsze nie zna sie na grach i jest niedzielnym graczem....

trochę przesadzasz pisząc to. Jak komuś sie gra podoba to jest jego zdanie. Dlaczego twoja opinia ma być jedyną słuszną? Sam nie lubie hardline'a ale nie pisze nic o ludziach grajacych w niego*

* poza okoniem ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Olimp,

Wiesz, ja tam kozak nie jestem , ale wiem że Dice przy tej produkcji to nawet linijki kodu nie ułożyło :) . Ogólnie wychodzę z pozycji że kupowanie jakiejkolwiek gry w tych czasach na premierę ( gdzie stają za tym wielkie korporacje, które duszą studia do ciągłych cięć i wypluwania tytułów co rok) w cenach 220-250 to absurd. Tytuły są niedorobione, wadliwe i krótkie. Dlatego kupuję je od niezadowolonych graczy trzy miesiące po premierze za śmieszne 120-150 zł.

I jeszcze jedna uwaga, bo widzę że zebrało już się spore grono osób które albo się spieszy i nie doczytuje , albo robi to cynicznie. Nikt nikomu tu nie wmawia że ta gra jest super. Jako gracz który w serię bfa przegrał już w sumie ze 2,5k godzin, widzę w Hardline sporo minusów ( nawet je opisałem :) ) , nie burzę tutaj forumowego ładu że BF4 już nie jest królem fpsów. Podzielam najzwyczajniej zdanie  tzw. idiotów, że gra mi się podoba :) ;)  ( zresztą tak jak bf4 i bf3, w które gram na przemian z hardlinem)

Edytowane przez okoni
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Olimp,

Wiesz, ja tam kozak nie jestem , ale wiem że Dice przy tej produkcji to nawet linijki kodu nie ułożyło :) . Ogólnie wychodzę z pozycji że kupowanie jakiejkolwiek gry w tych czasach na premierę ( gdzie stają za tym wielkie korporacje, które duszą studia do ciągłych cięć i wypluwania tytułów co rok) w cenach 220-250 to absurd. Tytuły są niedorobione, wadliwe i krótkie. Dlatego kupuję je od niezadowolonych graczy trzy miesiące po premierze za śmieszne 120-150 zł.

I jeszcze jedna uwaga, bo widzę że zebrało już się spore grono osób które albo się spieszy i nie doczytuje , albo robi to cynicznie. Nikt nikomu tu nie wmawia że ta gra jest super. Jako grać który w serię bfa przegrał już w sumie ze 2,5k godzin, widzę w Hardline sporo minusów ( nawet je opisałem :) ) , nie burzę tutaj forumowego ładu że BF4 już nie jest królem fpsów. Podzielam najzwyczajniej zdanie  tzw. idiotów, że gra mi się podoba :) ;)  ( zresztą tak jak bf4 i bf3, w które gram na przemian z hardlinem

)Moze zle sie wyrazilem,bardziej ta gra jest przeznaczona dla niedzielnych graczy ktorzy nie widza pewnych rzeczy,niz dla tych co maja [p 500h i wiecej w fps.Nie nazywam kogos idiota bo ma inny gust,moze sie komus podbac choc patrze na ta gre obiektywnie:)To troche tak jak ktos kupuje np KIA i mu sie podoba a ten co kupil BMW mowi ze KIA to lipa:)

Edytowane przez OLIMP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://bf4stats.com/

http://bfhstats.com/

pod wyżej wymienionymi adresami można zerknąć sobie frekwencję na serwerach. Nie wklejam tego aby się z kimś tu kopać, ot takie chłodne spojrzenie na fakty. Sam twierdzę że BF4 jest pozycją (wreszcie) bardziej dopracowaną i szerszą, bardziej różnorodną. Ale widać że nawet jeśli w BFH grają niedzielni janusze, to ma duże zainteresowanie. Mimo że gra wcale nie jest łatwiejsza. Może te liczby to efekt powiewu nowości i zaraz opadnie? Zauwżyłem jedno, jak ostatnio siedziałem w BF4 na lockerach i się zorientowałem że strzelam na pamięć, bo wiem za ile sekund w danym miejscu wyskoczy ktoś po przejęciu flagi, to stwierdziłem że to chyba jednak już się nudne robi.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi