Skocz do zawartości
pablos_83

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem żeby kupić i przeżyć to jeszcze raz przez nadejściem U4 - wielki dzięki Sony za demo, bo teraz wiem że nie warto. Tak jak ktoś napisał na górze - płynnie, ładnie i już. Multi nie ma i w ogóle nie ma nic, co mogłoby usprawiedliwiać ponowny zakup. Pierwsze wczytywanie po cutscence trwało chyba 40 sekund. Przy 1080p wszystkie niedociągnięcia oryginału, które można było sobie kiedyś darować, teraz widać mocno. Nepal w tle wygląda dosłownie jak kartonowy - niczym PS2. Piękne gry (oprócz U3, "jedynie" dobra) i piękne opowieści, ale w ten sposób nie chcę do nich wracać.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@SIriondel, nie nastawiaj się tak negatywnie, według mnie demo jest bardzo spoko ale ma jeden zasadniczy problem, nigdy nie lubiłem tej sekcji z helikopterem i dla mnie nie jest ona w żaden sposób reprezentatywna jeśli chodzi o U2. Ogólnie trochę się zawiodłem, prawie 7gb więc miałem nadzieję że dadzą po fragmencie każdej z części, a tu króciutkie demo i jeszcze rozdział za którym nie przepadam.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem na nie. Efektu wow nie może być, bo po 1 podciągnięcie do FHD, to nie to samo, co gra robiona od początku pod taką rozdzielczość, a po 2 permanentne deja vu psuje zabawę i żadne 60fps tego nie zrekompensuje :P 100% wycisną z tej gry, tylko ci, którzy nie mieli okazji zagrać na ps3.

Edytowane przez Laptok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kogoś kto nie grał to jest Must Have, dla reszty tylko jedna z opcji. Inna rzecz rzuciła mi się w oczy, po ograniu dema widać tak naprawdę jak wielki postęp graficzny dokonał się w U4 bo po obejrzeniu gameplayu z nowego Drake'a stary wygląda trochę słabo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam ten opad szczeny przy U2, ale to już ładne kilka lat wstecz. Co do U4 na pewno pozamiata, ale trzeba też szczerze przyznać, że efektu WOW z czasów U2 raczej nie przebije ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demko na plus.

Super płynność, zachwycająca szczegółowość struktury ścian (odrapana z farby ściana, mury) tak samo struktura materiału bluzki Drejka.

Postacie niestety bez większych zmian. Nie da się ukryć że Chloe nie wygląda jak Elena z U4 (na to trzeba poczekać  :P )

Nie powiem że nie kupię, ale nie powiem że kupię na premierę. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Port jest zrobiony dobrze, jest to solidna rzemieslnicza robota, chociaz wg mnie seria slabo przetrwala probe czasu, przynajmniej 2jka (bo tylko jeden kawalek z 2jki to demo obejmuje), graficznie prezentuje sie bardzo dobrze, ale sporo mechanik po tylu latach kluje lekko w oczy, czesto drake sunie po lodzie zanim zrobi jakis faktyczny krok, buty wchodza mu w tekstury, samo strzelanie po ograniu takich gier jak TLoU, Gearsy 3 czy nawet nowy MGSV wydaje sie strasznie padaczne.

O ile wychodzilem z zalozenia ze moze kupie te kolekcje jak bedzie nudno, tak po ograniu demka odpuszcze sobie raczej, jest to swietna paczka dla ludzi ktorzy nie grali lub lizneli tylko cala serie, ale dla mnie, osoby ktora doskonale pamieta jeszcze wiekszosc momentow, no to... dupy nie urywa, Drake niech sobie lepiej siedzi u mnie w glowie za zaslona nostalgii, a ja poczekam spokojnie na 4ta czesc.

Edytowane przez Juliusz Cezar
  • Like 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogralem demko i ja.

Przyznam ze niczego mi nie urwalo, zadnej czesci ciala. ba nawet czapki z glowy nie zdmuchnelo mimo iz to napakowany akcja rozdzial.

Jutro nie pozostanie mi nic innego jak odpalic to samo na PS3 i porownac.

mialem  pare razy wrazenie (jak zrzuce screeny to moze lepiej to bedzie widac - i mowie o screenach a nie trybie foto z filtrami na ktorych nawet srednia gra moze prezentowac sie rewelacyjnie na statycznym ujeciu), ze postaci sa nalozone na tlo jak bardzo slabym blue boxie. Oprocz tego pierwsze wrazenie wybitnie negatywne - krótka cut scenka po czym czarny ekran cale 3 sek (az sie zdarzylem zdziwic) aby pozniej nastapilo ladowanie, ktore nie bylo moze dlugie ale jednakowoz odczuwalne.

powinniem tez pobawic sie ustawieniami czulosci kontrolera bo przy domyslnych postac i kamera mialem wrazenie ze lataja jak powalone i nie koniecznie robia to czego bym oczekiwal kiedy uzywalem analogow.,

Na plus pl Dub bo 2ke ogralem po angielsku.

Czy kupie? Jak pisalem wczesniej pewnie tak z nastepujacych powodow:

- w 1ke nie gralem

- w dwojke tylko po ang z racji uzywanej kopii z UK

Tak wiec cala pierwsza czesc jak i dub w 2ce to dla mnie wartosci dodane.

Do tego bede pewnie chcial porownac ogrynialna 2ke i 3ke i remasterem.

Ale z pewnoscia poczekam az ta kolekcja ostro zejdzie ze ceny... i nie wazne czy to bedzie 6miesiecy czy rok.

Edytowane przez MagEllan
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć, to ten sam silnik skrojony pod ps3, mogą urwać 1/3 czasu wczytywania, ale całkowicie tego nie wyeliminują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony rozumiem, że dali demo najlepszej odsłony, ale z drugiej powinni się zdecydować albo na Drake's Fortune (bo tam zmian ma być najwięcej i faktycznie byłoby co porównać) albo Darke's Deception, które technicznie było ich szczytowym osiągnięciem. 

Poczekam aż kolekcja potanieje, obstawiam że to kwestia dwóch-trzech tygodni.

Edytowane przez Numinex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kupie? Jak pisalem wczesniej pewnie tak z nastepujacych powodow:

- w 1ke nie gralem

Teraz się narażę fanom. Pierwsza część to jedna z ostatnich gier jakie ograłem przed sprzedażą ps3 (ograłem w kolejności 2 / 3 / 1). Jeśli jeszcze masz ps3 to lepiej zainwestować te 15zł w używkę i taki sposób obadać niż ładować kasę w te kolekcję z powodu tej części. Jest co najwyżej "poprawna". Krótka, powtarzalna, fabularnie uboga, z kilkoma absurdalnymi momentami. Grało się "ok" i tylko "ok". Brakowało tej reżyserii widocznej w następnych częściach, a swoją repetycyjnością znudziła mnie w ciągu tych 7 godzin które trwała. I jeszcze jakieś takie przyśpieszone i nijakie zakończenie.  

Dwójka na ps3 także koło 20zł. ;) Oczywiście żartuje, cebula nie jest tu argumentem. ;) Po prostu ograna kilka miesięcy temu jedynka mnie zawiodła srogo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie tutaj bo licze na szybką odpowiedz :)

jest szansa gdzies dostac wersje steelbook ? 5/6 pazdziernika ? wyjezdzam do UK i chciałem odrazu zabra.ć

Edytowane przez Chazy_Chaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz się narażę fanom. Pierwsza część to jedna z ostatnich gier jakie ograłem przed sprzedażą ps3 (ograłem w kolejności 2 / 3 / 1). Jeśli jeszcze masz ps3 to lepiej zainwestować te 15zł w używkę i taki sposób obadać niż ładować kasę w te kolekcję z powodu tej części. Jest co najwyżej "poprawna". Krótka, powtarzalna, fabularnie uboga, z kilkoma absurdalnymi momentami. Grało się "ok" i tylko "ok". Brakowało tej reżyserii widocznej w następnych częściach, a swoją repetycyjnością znudziła mnie w ciągu tych 7 godzin które trwała. I jeszcze jakieś takie przyśpieszone i nijakie zakończenie.  

Dwójka na ps3 także koło 20zł. ;) Oczywiście żartuje, cebula nie jest tu argumentem. ;) Po prostu ograna kilka miesięcy temu jedynka mnie zawiodła srogo. 

No wiem po ile chodzi dwojka bo kupilem i ogrywalem po 3ce i tak 2ka bardziej mi weszla ale niestety plytka z UK a ja lubie gry z dubem ogrywac 2 razy - 3ke ogralem 2 razy pod rzad i czulem znurzenia. 

Spokojnie mam mase gier do ogrania wiec nie bedzie mi sie spieszyc z kupnem kolecji. 

No i jest jeszcze drugi argument :) chce sam porownac PS3 vs PS4 :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy w Uncharted 3 będzie można grać tak jak na PS3 w 3D?? Jeżeli tak, to czy będzie ono w 1080p/60fps?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem właśnie tego info i wygląda na to że wycieli obsługę tak samo jak multi bo nie odpowiedzieli na blogu nawet ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy w Uncharted 3 będzie można grać tak jak na PS3 w 3D?? Jeżeli tak, to czy będzie ono w 1080p/60fps?

Szukałem właśnie tego info i wygląda na to że wycieli obsługę tak samo jak multi bo nie odpowiedzieli na blogu nawet ...

http://www.pushsquare.com/news/2015/06/uncharted_the_nathan_drake_collection_ditches_3d_support

porzucone wsparcie dla 3D to tak w skrocie, w artykule jest  link do blog posta.

Edytowane przez MagEllan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze oceny

PSU - 8.5/10
Gameradar - 9/10
Gamespot - 8/10
Videogamer - 7/10
PS Nation - 9/10
NGB - 10/10
God is Geek - 10/10 
Gamepro - 9.1/10
Play3 - 9/10
Gameswelt - 8.5/10
Hardcore Gamer - 9/10
Gamergen - 19/20 
Gamekult - 8/10 
PCGames - 8.8/10
Stevivor - 9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze oceny

PSU - 8.5/10
Gameradar - 9/10
Gamespot - 8/10
Videogamer - 7/10
PS Nation - 9/10
NGB - 10/10
God is Geek - 10/10 
Gamepro - 9.1/10
Play3 - 9/10
Gameswelt - 8.5/10
Hardcore Gamer - 9/10
Gamergen - 19/20 
Gamekult - 8/10 
PCGames - 8.8/10
Stevivor - 9/10

Czy ktoś się spodziewał innych ocen ? Bo ja nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się spodziewałem lepszych. Powyżej 90%.

7/10 czy 8/10 u największych serwisów nie przystojną serii Uncharted.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się spodziewałem lepszych. Powyżej 90%.

7/10 czy 8/10 u największych serwisów nie przystojną serii Uncharted.

Ale to tylko odgrzewany kotlet. W dodatku niezbyt mocno. Oceny są moim zdaniem za wysokie...

Demo prezentuje się raczej nijako. Gdybym wcześniej nie grał w U2 na PS3 to pewnie bym się skusił, a tak to raczej podziękuję bo szału ten Remaster nie robi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie demo odrzuciło, giera dość mocno się zestarzała graficznie. Raczej nie kupię, choć kto tam wie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spodziewałem się tak wysokich ocen tergo remastera. Zaraz odpalam demko i sprawdzam na własnej skórze czy odwalili kawał dobrej roboty czy zwykła fuszerkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ludzie sie wybredni zrobili,ja ogralem demko i graficznie wyglada to spoko, nie jest to jakis cud swiata ale narzekanie na grafike to jest raczej nie na miejscu;) W sumie to sie zaczalem zastanawiac nad ta kolekcja, raczej nie na premiere, ale w sumie U1 nie ogralem, U2 ze 4 lata temu takze troche z pamieci wylecialo, jak ogrywałem to demo to w sumie pamiętałem tylko tą windę i helikopter na koniec, a tak to fabuły nie pamiętam ni troche ,nie wiem co się działo przed i po tym rozdziale.U3 ogrywałem ze 2 lata temu także co nieco więcej pamiętam.

Tylko strzelanie jakies takie dziwne ale da sie grac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi