Grabeq 1138 Napisano 22 Marzec 2018 W sumie to powinienem się przyznać do jednej rzeczy. Świetna ta Zelda, świetna, ale odkąd nabyłem MK8, to w nic innego nie chce mi się grać. Pieprzone karty, zawsze prawie to samo i zawsze fantastycznie im to wychodzi. Znalazłem w opakowaniu po 3DS jakąś starą zdrapkę na 70 PLN do eShopu i łyknąłem cyfrówkę, żeby mieć zawsze możliwość zagrania bez wkładania karty. Trasy bajeczne. Cisnę 150cc i timetriale, jak będę mniejszym lamusem to się znajdziemy online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 23 Marzec 2018 Zagrałem chwilkę i brzydka grafika, mały świat, niewidzialne ściany, durny główny bohater, zero wizualizacji rynsztunku , mało ekwipunku, zero interakcji z otoczeniem dyskwalifikują ten tytuł Ja pierdole jak wrócę z roboty to będzie grane 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 23 Marzec 2018 Uwaga, będą dwa pro-tipy. Zmień od razu przycisk skoku z X na B. Zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Jak już będziesz w opcjach, warto przejść na japoński VA, jest moim zdaniem zdecydowanie lepszy niż angielski. Po angielsku na przykład Zelda i Mipha brzmią tak samo. Wczoraj tyrałem 3h, a rzadko mam okazję tak długi pograć. Niesamowity tytuł. Zrobiłem chyba z 5 shrine'ów. Za to do Major Test of Strength miałem z 10 podejść, zawsze mnie Guardian w ostatniej fazie smażył. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 24 Marzec 2018 Siedziałem wczoraj, a raczej dziś do 3, ciężko się oderwać, czas przy tym leci niemiłosiernie szybko. Na bank spędzę z tym tytułem kilkaset godzin, co jest zajebistą oszczędnością podobnie jak przy Xeno2. Tam cztery miechy zeszło to i z Zeldunią będzie podobnie, wszystkie inne tytuły olewam (oprócz Mario Kart'a, bo to bladztwo uzależnia bardziej niż %) . Mały zabiera mi grę przy każdej sposobności, wkręcił się na całego, no i ma syndrom "ja jestem dalej niż Ty" . Coś czuję że będzie to mój drugi ulubiony tytuł jak na razie na pstryczka, bo Xeno2 pozostanie niedoścignione jak dla mnie przez bardzo długi czas. Odjebali robotę ze światem i jego imersją po mistrzowsku, wszystko do siebie pasuje i te multum możliwości, jak wcześniejsze Zeldy mi jakoś średnio podchodziły to ten tytuł to małe mistrzostwo świata, no i te gotowanie 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 24 Marzec 2018 @Strife idź się lecz, Ty jakiś zwyrol jesteś No i warto wspomnieć że w trybie przenośnym (100% mego grania to ten tryb) gra wygląda przezajebiscie Nie ma takiego spadku wizualnego jak PRZY Xenoblade Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 24 Marzec 2018 Ja jakiej wielkiej różnicy nie widzę przy Xeno 2 w trybie przenośnym, ale tak mają zwyrole Własnie mi się pojawił quest w Zeldzie Xenoblade Chronicles 2, aż zacisnąłem zwieracz ze szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 24 Marzec 2018 Ja jakiej wielkiej różnicy nie widzę przy Xeno 2 w trybie przenośnym, ale tak mają zwyrole Własnie mi się pojawił quest w Zeldzie Xenoblade Chronicles 2, aż zacisnąłem zwieracz ze szczęścia Ty się u spokój kur... I ręce na kołdrę powiedziałem!Co ksiądz powie po kolędzie... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 24 Marzec 2018 Questy się dezaktywują jakoś czy można dokończyć kiedy tylko się chce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 24 Marzec 2018 Yyyy...nie zauważyłem do tej pory, żeby coś mi zniknęło z dziennika. Wydaje mi się, że zadania możesz wykonywać wtedy, kiedy Ci się to podoba. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 25 Marzec 2018 Ja pierdole jaki ten świat jest spójny, nie jesteś praktycznie ograniczony, a shrine'y to istne miodzio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 25 Marzec 2018 4 godziny temu, Strife napisał: [...]a shrine'y to istne miodzio. Poczekaj na te, które wymagają używania kontrolerów ruchu...będziesz kręcił konsolą/padem jakbyś miał skurcze mięśni, żeby yebana kulka wpadła w dziurkę. No ale tylko do tego mogę się przyczepić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 25 Marzec 2018 Cytuj Poczekaj na te, które wymagają używania kontrolerów ruchu...będziesz kręcił konsolą/padem jakbyś miał skurcze mięśni, żeby yebana kulka wpadła w dziurkę. No ale tylko do tego mogę się przyczepić. Miałem już coś takiego, cwane jest że można kontroler odwrócić do góry nogami to i platforma się odwraca, jak na razie mam dwa całe kółka staminy i cztery serduszka, (ładowałem w staminę, bo wspinanie się uzależnia) Nie dziwię się że gra zgarniała prawie same dychy i niech ktoś mi powie że tylko dlatego że to gra N, no qrwa ukamienuje na miejscu, mało kiedy pojawiają się tak dopracowane perełki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eaglecode 10 Napisano 28 Marzec 2018 (edytowane) Kiedy warto kupić te dwa DLC jak się przejdzie grę czy od razu bo nie ma to znaczenia ? BTW Gra mnie zmiażdżyła i dzięki nintendo znowu wróciła mi chęć do grania Edytowane 28 Marzec 2018 przez eaglecode Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 28 Marzec 2018 No u mnie podobnie, druga gra po Xeno2 która mną zamiotła. Tak cholernie dobrze się w to gra że szok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 28 Marzec 2018 5 godzin temu, eaglecode napisał: Kiedy warto kupić te dwa DLC jak się przejdzie grę czy od razu bo nie ma to znaczenia ? BTW Gra mnie zmiażdżyła i dzięki nintendo znowu wróciła mi chęć do grania Jeśli chodzi o DLC, to nie ma to jakiegoś istotnego znaczenia. Co do zasady, Champion's Ballad wydaje się fabularnie umiejscowiona przed finałową walką. Z tego co wyczytałem po pokonaniu ostatniego bossa, gracz jest cofany do momentu, bezpośrednio przed ostatnią walką. Tak więc, jeśli ktoś chce ograć fabularne DLC po ostatniej randce z Ganonem, to i tak będzie startował od wspomnianego wyżej momentu. Pozostałe DLC mają tylko charakter pomocniczy. Trials of the Sword zapowiada się fajnie i służy ulepszeniu najlepszej broni w grze. Podobno łatwo nie jest. DLC daje też możliwość wyświetlania na mapie ścieżki, którą Link stąpał (Path of Hero), co pozwala na łatwe ogarnięcie, gdzie się było, a gdzie jeszcze nie. Pododawali też różne ciekawe zbroje i itemy np: wyświetlające lokacje nasion koroko itp. Ja kupiłem od razu. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 28 Marzec 2018 (edytowane) Chyba się też skuszę - grę skończyłem na strzała w grudniu (tylko ok. 500 koroków więcej nie chciało mi się zbierać) i jakoś nie wracałem do gry. Dodali też bajer - talizman do teleportacji i można go w dowolnym miejscu zostawić, żeby spokojnie tam wracać. Edytowane 28 Marzec 2018 przez The_Siemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 28 Marzec 2018 (edytowane) Odblokowałem wszystkie wieże, ale jeszcze sporo świątyń przede mną , wszystkie zakamarki w tej grze to majstersztyk. Edytowane 28 Marzec 2018 przez Strife 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 28 Marzec 2018 Odblokowałem wszystkie wierze, ale jeszcze sporo świątyń przede mną , wszystkie zakamarki w tej grze to majstersztyk.Weź idź się lecz, odstaw gry, zajmij się rodziną... Kur.... Co ty grasz 24h/dobę? Opanuj się bo gry to zło... Dlatego konsola Nintendo powinna być zakazana... EDIT: Odblokować mogłeś WIEŻE, a wierzyć to co najwyżej możesz w coś tam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 28 Marzec 2018 Cytuj EDIT: Odblokować mogłeś WIEŻE, a wierzyć to co najwyżej możesz w coś tam... Wypchaj się , żona polonistka to błędy robię celowo Mało gram, ale za to intensywnie , po za tym sam robiłeś z siebie" noł lajfa" jak grałeś w MH. Świątynie z zabawą z czasem ryją beret . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duxdaro 25 Napisano 28 Marzec 2018 Dzisiaj przyszedł mój Pstryczek z Zeldą I tak się chciałem zapytać, czy te dlc-ki są warte tych 80 peelenów? Bo nie wiem czy brać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 28 Marzec 2018 EDIT: Odblokować mogłeś WIEŻE, a wierzyć to co najwyżej możesz w coś tam... Wypchaj się , żona polonistka to błędy robię celowo Mało gram, ale za to intensywnie , po za tym sam robiłeś z siebie" noł lajfa" jak grałeś w MH. Świątynie z zabawą z czasem ryją beret . A idź precz buraku Ja tylko twierdzę że masz zdrowo nastukane we łbie (żeby nie było, nie twierdzę że ja nie mam )...Masakra jak ty te gry wciagasz na N... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 28 Marzec 2018 Cytuj Masakra jak ty te gry wciagasz na N... Tu się zgodzę, ale od "pegazusa" nie miałem styczności z Nintendo to nadrabiam ( nie licząc małego romansu z wii dla Xeno, Last Story , Arc Rise Fantasia i Fire Emblem). To przez Xeno1 kupiłem pstryczka dla Xeno 2. Na pstryczka gry mi dają masę frajdy i satysfakcji z grania w przeciwieństwie do soniaka czy xklocka, ( pisze tu tylko o 2 tytułach Xeno2 i Zelda jak na razie, dla mnie gry praktycznie idealne) no i ten cholerny Mario Kart pyknąć chociaż przez moment i złapać banana na ryju( nie mylić z naszym forumowym ) Tak jak nie brałem nigdy żadnych dlc tak dla Xeno i Zeldy robię wyjątek, a jeżeli nowy Fire Emblem będzie trzymał fason to mi normalnie jaja zaczną furkotać ze szczęścia, bo świetnych turóweczek nigdy za wiele. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 28 Marzec 2018 13 minut temu, Strife napisał: "a jeżeli nowy Fire Emblem będzie trzymał fason to mi normalnie jaja zaczną furkotać ze szczęścia, bo świetnych turóweczek nigdy za wiele." Co co?? Turówka i Switch to brzmi pysznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 29 Marzec 2018 17 godzin temu, duxdaro napisał: Dzisiaj przyszedł mój Pstryczek z Zeldą I tak się chciałem zapytać, czy te dlc-ki są warte tych 80 peelenów? Bo nie wiem czy brać. Ja polecam kupić bo podczas pierwszego przechodzenia gry jest trochę dodatków a jak dopiero zaczynaszto tym bardziej z edycją kompletną. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 29 Marzec 2018 Gram sobie w golfa toporem, ta gra mnie nie przestaje zaskakiwać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach