Solid_POL 187 Napisano 20 Grudzień 2015 Ehh, młodość, naiwność... A gdzie "Narcos"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 21 Grudzień 2015 Ehh, młodość, naiwność... A gdzie "Narcos"? A gdzie Rzym, Carnivale, Deadwood, Sopranos, Six Feet Under, BSG? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solid_POL 187 Napisano 21 Grudzień 2015 No jeszcze kilka innych ale o Narcos to ja w kontekście mijającego roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 21 Grudzień 2015 5 sezon Homeland ,położył na łopatki wszystkie poprzednie. Jestem znokautowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 21 Grudzień 2015 No i Homeland za mną. Podtrzymuję opinie, że piąty sezon jest mega naciągany i przewidywalny, ale jednocześnie mega dobry. Pierwszych dwóch sezonów nie przebije, ale twórcom naprawdę udało się w tym sezonie zmienić klimat bez ogólnego uszczerbku dla serialu. Największym minusem tego sezonu jest zdecydowanie plejada głupich albo działających na nerwy postaci, między innymi Dar Adal - gdyby szef prawdziwego CIA był tak głupi i podatny na wpływ, USA już dawno by nie istniały :P Otto i Laura są niedaleko za nim. Reszta kreacji wyśmienita. Finał rewelacyjny - lepszy od finału Fargo, przyznaję bez bicia. Trochę złego, trochę dobrego, sugar-free - naprawdę doskonałe zakończenie. Największym plusem finału jest sposób, w jaki rozładował suspens - stopniowo i powoli, dzięki czemu zostawia widza usatysfakcjonowanego. Finał Fago natomiast przeszedł ze 100% suspensu do 0% - tak się nie robi. Tak więc do zobaczenia za rok, Homeland - Showtime na pewno nie odpuści i z takim poziomem nawet nie powinni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 21 Grudzień 2015 Już jest zapowiedziany 6 sezon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 21 Grudzień 2015 A gdzie Rzym, Carnivale, Deadwood, Sopranos, Six Feet Under, BSG? A Gomorra?! Dla mnie to killer. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 21 Grudzień 2015 Jak dobrze pójdzie to kolejny Sezon Gomorry w przyszłym roku. Zdjęcia z planu już krążyły w sieci parę miechów temu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 21 Grudzień 2015 (edytowane) Z nowszych Ino Narcos, True Detective, Gomorra, Fargo i Pakt. Ze starszych Rodzina Soprano, Miodowe Lata, Pitbull, Przyjaciele. Reszta to przeżytek i niegodne tasiemce pokroju Zbuntowanego Anioła. Edytowane 21 Grudzień 2015 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 21 Grudzień 2015 (edytowane) Twin Peaks. Reszta to przeżytek i niegodne tasiemce :-P Jak by ktoś nie wiedział, to po 25 latach zaczęli kręcić 3 sezon. I nie, nie jest to skok na kasę. Jak ktoś zna ten serial, to wie jak się kończy i, że dokładne 25lat odgrywa tutaj duże znaczenie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Grudzień 2015 przez Wszebor 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 21 Grudzień 2015 (edytowane) Ze starych Panowie, to Crime Story. Do dziś wspominam. I chyba nikt już nigdy nie odważył się tak zakończyć serialu. Edytowane 21 Grudzień 2015 przez Sithman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graqzu 188 Napisano 21 Grudzień 2015 Banshee niedlugo nadchodzi :) przekozacki serial, co prawda dla fantastów bo wiekszosc akcji jest tam totalnie z d. ale milo sie oglada :). Dziś nadrobie 10 odcinek Fargo i pomłuce sobie Man in the High Castle bo dopiero 6 odcinek za mna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 26 Grudzień 2015 (edytowane) Po ośmiu odcinka Człowieka z Wysokiego Zamku stwierdzam dwie rzeczy: - Obergruppenführer John Smith to jeden z najlepszych czarnych charakterów jakich widziałem. Pierwsze zajmuje Pastor Justin Crowe z Carnivale. - Człowiek z Wysokiego Zamku gdzieś w okolicach 6 odcinka zrobił się cholernie dobry. Edytowane 26 Grudzień 2015 przez malpka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 26 Grudzień 2015 Po ośmiu odcinka Człowieka z Wysokiego Zamku stwierdzam dwie rzeczy: - Obergruppenführer John Smith to jeden z najlepszych czarnych charakterów jakich widziałem. Pierwsze zajmuje Pastor Justin Crowe z Carnivale. - Człowiek z Wysokiego Zamku gdzieś w okolicach 6 odcinka zrobił się cholernie dobry. Szkoda, że końcówka już taka nie jest :/ W sumie to już nie ma co oglądać - Człowiek obejrzany, Pakt się skończył, Pozostawieni tak samo. Chyba trzeba będzie sięgnąć do przeszłości i zaliczyć Twin Peaks albo X-Files. Jeszcze był taki całkiem przyjemny serial (w klimatach Archiwum) jak Millenium - ktoś oglądał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 26 Grudzień 2015 Millenium sobie darowałem po kilku odcinkach. Marny klon Archiwum i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 26 Grudzień 2015 Wiadomo, że do Archiwum się nie umywał, ale jakiś tam mroczny klimat był - przynajmniej pierwszy sezon, bo potem było już tylko gorzej. I jeszcze przypomniał mi się jeden serial w podobnych klimatach - Mroczne Niebo. Też trzeba będzie sobie przypomnieć. Archiwum, Millenium, Dark Skies - coś jeszcze kojarzycie podobnego ze staroci? Z nowszych to chyba Strategia Przetrwania, ale zdjęli po chyba 9 odcinkach :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 27 Grudzień 2015 Też trzeba będzie sobie przypomnieć. Archiwum, Millenium, Dark Skies - coś jeszcze kojarzycie podobnego ze staroci? Space: Above And Beyond - dosyć szybko dostał cancela ale swego czasu bardzo go lubiłem. SeaQuest też miał klimat jak na lata kiedy był emitowany. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyron 62 Napisano 27 Grudzień 2015 Ja tam może 3 seriale do roku " Walking dead, Gra o tron I Banshee" Jakoś szkoda mi czasu, niby te seriale to takie za przeproszeniem pierdoły. Nie moje sprawy, nie moje życie fabuła jakaś taka naciągana nawet w tych sensacyjnych jak kiedyś lata temu Prison Break.człek już stary jest i można powiedzieć prawie wszystko w życiu widział. Ale o Banshee, nie pamiętam skąd mi się zaczęło go oglądać ale powolutku doszedłem do 3 sezonu i 3 odcinek. Hmm, wgniotło mnie w fotel. Czegoś tak dobrego dawno nie widziałem, popijając drineczka wieczorem obejrzałem ten sam odcinek drugi raz.Co mi się nigdy nie zdarzyło przy serialu. Już po drugim sezonie myślałem, a daruje sobie oglądanie seriali w ogóle, co tam jeszcze mogą wymyślić. A jednak , bardzo mi się podobało,tak że boję się na żywca obejrzeć następny odcinek bo pewnie będzie gorszy,heh. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 27 Grudzień 2015 Jest tyle genialnych seriali do obejrzenia, że w tempie ich emisji ciężko będzie się wyrobić podczas jednego życia. Polecę ze spisu alfabetycznego to co ja widziałem lub oglądam i bym polecił jako BARDZO dobry serial. Średniaki ominę. Alias Aquarius Banshee Breaking Bad Californication Desperate Housewives Dexter Fargo Fortitude Homeland House of Cards Humans Intruders Jonathan Strange & Mr Norrell Lost Lucifer Mr. Robot Narcos Once Upon a Time Orphan Black Penny Dreadful Sherlock Smallville Sons of Anarchy The Expanse The Killing The Man in the High Castle The Originals The Sopranos The Strain True Detective (tylko 1 sezon) Vampire Diaries Vikings Wayward Pines 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 28 Grudzień 2015 (edytowane) Jest tyle genialnych seriali do obejrzenia, że w tempie ich emisji ciężko będzie się wyrobić podczas jednego życia. Polecę ze spisu alfabetycznego to co ja widziałem lub oglądam i bym polecił jako BARDZO dobry serial. Średniaki ominę. Moja lista jest kilka razy większa. Brak bardzo wielu seriali. Ale pod zdecydowaną większością propozycji się podpisuję i dlatego łapka w górę. Fajnie że ktoś oprócz mnie i moich dziewczyn lubi też Dawno Dawno Temu. Jednak od siebie dodam mini serię Lost Room. Najbardziej japoński z amerykańskich seriali w zaj.bistym klimacie Silent Hill. Skończyłem Człowieka z Wysokiego Zamku i muszę uczciwie przyznać: ogromna niespodzianka tego sezonu. Cholernie mi się podobał pod każdym względem. Dziękuję ci Amazon za zamówienie drugiego sezonu. Edytowane 28 Grudzień 2015 przez malpka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 30 Grudzień 2015 https://youtu.be/UgRUzEdPfHA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 30 Grudzień 2015 aktualnie jestem w polowie pierwszego sezonu banshee, poki co sie wkrecam ale jest calkiem dobrze. momentami dobija mnie tylko to jak rozedrgane potrafia byc ruchy kamery, nawet w statycznych ujeciach ze spokojnymi dialogami. wole jednak jak kamerzysta nie ma parkinsona. Banshee rozkręca się w drugim sezonie tak więc najlepsze przed tobą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 1 Styczeń 2016 Pękły 4 odcinki The Expanse i napiszę krótko: chcę więcej! I to jak najszybciej. Czwarty oczywiście zapodał taki twist, że człowiek nie może się doczekać co dalej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makosg 5 Napisano 5 Styczeń 2016 https://youtu.be/UgRUzEdPfHA W Polsce na Fox Z Archiwum X (2016) - premiera na FOX! (4) Dwudniowe wydarzenie telewizyjne – oglądaj premierę odcinka pierwszego „Z Archiwum X (2016)” w poniedziałek, 25 stycznia o godz. 21:00, a drugiego we wtorek, 26 stycznia o godz. 22:00. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 5 Styczeń 2016 Startuje 6 sezon Shameles;)) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach