Skocz do zawartości
cwir

Pes Vs Fifa

PES vs FIFA  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą grę kupujesz w tym roku?

Rekomendowane odpowiedzi

Twarze twarzami, ale statystyki statystykiami. To, ze ekstraklasa w fifie nie jest tak dobrze odwzrorowana nie znaczy, ze wszyscy maja przypadkowe statystyki

Jak znajdę wywiad z gościem z EA polska, to Ci pokażę, że nie wziąłem tej opinii z kosmosu.

A właśnie wiecie kiedy będzie premiera. Wiem na necie piszą 8.10., w sklepie dla wariatów ustaliłem, że w Europie była 30.09. W Polsce był problem z dogadaniem się między dystrybutorem a Konami i premiera ma być na początku listopada.

CD projekt nie potrafi dogadać się z Konami.

Ogólnie CDP nie przyjmuje na razie w ogóle zamówień na PES 2011, więc nie wiadomo kiedy będzie w polskich sklepach. Zapewne nie wcześniej niż za 2 tygodnie. ŻENUA!!!

Najlepiej zamówić Pro Evo w UK. Nie dość że dostanie się grę 8 października, to przy okazji można nieco zaoszczędzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

" graficznie moim zdaniem lepiej wygląda niż fifa 11."

:blink: No proszę Cię...

Edytowane przez reters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej wygląda niż fifa 11. Grając w pes'a czuje się trochę jakbym oglądał mecz, realnie to wszystko wygląda, zaś w fifie tak jakoś plastelinowo... :)

Powiem krótko, gameplay z daleka lepiej wygląda w Fifie, ale powtórki to już PES miażdzy Fifę z nowym silnikiem powtórek z dodanym efektem "blur" w animacjach piłkarzy. W Fifie piłkarze z bliska na powtórkach wyglądają jak komputerowe mumie. W jednej i drugiej grze w powtórkach z bliska brakuje klatek na sekundę. 20-25 fps to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znajdę wywiad z gościem z EA polska, to Ci pokażę, że nie wziąłem tej opinii z kosmosu.

Czytamy ze zrozumieniem. I wyraznie jest napisane, ze ekstraklasa nie jest jakos najwspanialej odwzorowana, ale nie wszyscy sa z przypadkowymi statami. Pozatym w fife tez jest edycja statystyk wiec nie widze dlaczego dla osoby "modujacej" PES zmiana statystyk miala by byc tragedia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz podkręślę FIFA w wielu płaszczyznach wyprzedzała PES-a, czy to polska wersja, czy licencje i td. Jednak jeżeli chodzi o to co najważniejsze przynajmniej dla mnie, a mianowicie grywalność i widowiskowość (patrz filmik Shermana ) to PES zawsze przodował i teraz to też się nie zmieniło, choć po pierwszych meczach na obu demach miałem wrażenie że w tym zakresie PES poszedł w kierunku Fify, ale jednak nie po pograniu kilkudziesięciu meczyków zweryfikowałem swoją opinię. W PES-sie dodali zmian ale ten element pozostał i dlatego PES jest po raz kolejny górą.

A tak z innej beczki: na zachodzie robią nieoficjalne pache z oryginalnymi nazwami klubów i nazwiskami piłkarzy czyli się da :-). Na pc w PES 2010 roku spolszczenie powstało błyskawicznie i niewiele później polski komentarz. Czy w Polsce nie ma geniuszy którzy na ps3 mogli by coś takiego zrobić???? Słyszałem że to problematyczne ale się da.

I tak na koniec mam tylko nadzieję, że lagi znowu nie będą doprowadzały mnie do białej gorączki........ bo jak dla mnie to największy problem z tą grą, a grywam wyłącznie z żywymi przeciwnikami.....

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie PES2011 ownuje system :)

Fifa 11 po prostu jest 10 lat za murzynami, sama rozgrywka, twarze i wygrafika graczy w pesie jet o wiele lepsza, nie wspomniajac juz o samej rozgrywce.

Fifa heh na normalnym stopniu trudnoci na demie wbilem max 11 goli samym Vill'a (czas dema jest bardzo krotki w fifie), a pesie, gdzie czas jest sporo wydluzony w porownaniu z fifa ciezko jest osiagnac wynik 5 bramek. (nie piszce, ze nie umiem grac, chociaz do pro graczy takze nie naleze - przecietniak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie PES2011 ownuje system :)

Fifa 11 po prostu jest 10 lat za murzynami, sama rozgrywka, twarze i wygrafika graczy w pesie jet o wiele lepsza, nie wspomniajac juz o samej rozgrywce.

Fifa heh na normalnym stopniu trudnoci na demie wbilem max 11 goli samym Vill'a (czas dema jest bardzo krotki w fifie), a pesie, gdzie czas jest sporo wydluzony w porownaniu z fifa ciezko jest osiagnac wynik 5 bramek. (nie piszce, ze nie umiem grac, chociaz do pro graczy takze nie naleze - przecietniak).

TAK? To ciekawe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że gra Ci się może nie podobać, ale bardzo dziwne te Twoje zarzuty. Gra nie przypomina meczu? Mi przypomina, ale to zostawmy, chociaż nigdzie chyba nie przeczytałem takiego argumentu. Piłka lata z prędkością i fizyką krążka? Jakieś to wydumane i na wyrost chyba. Na murawie jest dużo miejsca? Nie aż tak dużo, a w każdym razie tyle, żeby człowiek się bawił grając a nie męczył, to jest gra, gry służą głównie rozrywce. Poza tym chyba nie grałeś na Top Player, bo wtedy z pressingiem CPU wcale nie jest tak dużo miejsca raczej. Podsumowując same argumenty z kosmosu, to o Pure Football pominę, bo się wygłupiłeś tylko.

Gra jak najbardziej mi się podoba. Nigdzie nie napisałem, że jest słaba. Można się przy niej doskonale bawić, choć ja akurat szukam w piłkach na CPU trochę więcej realizmu.

Nie wiem czy moje argumenty są wydumane - to moje subiektywne odczucie, z którym rzecz jasna nie musisz się zgadzać. Zresztą, to nie argumenty, tylko właśnie odczucia. W związku z czym nie zamierzam ich udowadniać (bo to mija się z celem)

Zresztą, co tu dużo mówić, nawet IGN, który chyba nawet wyżej w tym roku postawił PES od FIFY wskazał wyraźnie w swojej recenzji, że w kwestii realizmu to PES przegrywa.

Grę na pewno kupię bo na to zasługuje, ale swoje zarzuty mam i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jak najbardziej mi się podoba. Nigdzie nie napisałem, że jest słaba. Można się przy niej doskonale bawić, choć ja akurat szukam w piłkach na CPU trochę więcej realizmu.

Nie wiem czy moje argumenty są wydumane - to moje subiektywne odczucie, z którym rzecz jasna nie musisz się zgadzać. Zresztą, to nie argumenty, tylko właśnie odczucia. W związku z czym nie zamierzam ich udowadniać (bo to mija się z celem)

Zresztą, co tu dużo mówić, nawet IGN, który chyba nawet wyżej w tym roku postawił PES od FIFY wskazał wyraźnie w swojej recenzji, że w kwestii realizmu to PES przegrywa.

Z tym realizmem to niebezpieczna kwestia trochę jest. Zawsze się obawiam, że jak za dużo się na realizmie (w samej rozgrywce oczywiście) skupią to może na tym ucierpieć fun z gry. Dla mnie w sumie najważniejsze jest, że PES 2011 > PES 2010, bo ten ostatni trochę mnie już zaczynał wpieniać, a w nowym widzę te zmiany których oczekiwałem (nie wszystkie rzecz jasna, ale generalnie zalety wygrywają z wadami zdecydowanie).

Edytowane przez Sherman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz o subiektywnym odczuciu, a zaraz potem o facecie z IGN który uważa że... a od kiedy portale z grami to jakieś wyrocznie?!?

Po co wchodzisz wszczynać wojny?

Po Twoich słabych, nic nie wnoszących opiniach od razu widać jakie masz intencje.

Nie podoba Ci się PES ? Super! Wszyscy bardzo się z tego cieszymy! A teraz idź do tematu o grze, która Ci się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cycorus>>> Spójrz na wielkość biska w PESie, w FIFie i w TV. Zrozumiesz wtedy, że w tym środkowym jest ono mniejsze niż w tym 1, które jest mniej więcej wilkości 3. Słowem, PES ma pełnowymiarowe boiska. Dlatego masz więcej miejsca. Co więcej, pressing to jedno, a zapasy w stylu wolnym to coś zupełnie innego. Niestety wiadoma gra przegina w tej materii i tym mnie od siebie odrzuca.

BTW fajnie, ze ludziki krzyczą do siebie w swoim języku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cycorus

Nie mogę się z tobą zgodzić odnośnie słowa "realizm". W jakimś sensie próbujesz zepchnąć PES do roli gry bardziej arcadowej a FIFA do symulacji. To jest nieprawda,że FIFA jest bardziej realistyczna. Ja grając w FIFA wcale nie czuję realizmu piłki. Wygląda to ładnie, efekciarsko, ale do realizmu to jeszcze dużo drogi. Powiem wprost ,że w FIFA czuć skrypt. Czuje ingerencje CPU w tym jak zachowują się zawodnicy na boisku. Krycie napastnikow przez obrońców w metr w metr. O bramkarzach nie będę dużo pisał bo to jeden wielki skrypt. Wiadomo jak uderzyć by wiedzieć, że w 80% bramkarz wyjmie piłkę. Klasyczne granie w FIFA to jest : klepa, klepa i wykończenie z 5 metrów lub strzał do pustek bramki. To nie ma wiele wspólnego z prawdziwym footballem. Jak mówię to wszystko pięknie wygląda na pierwszy rzut oka, ale z miesiąca na miesiąc gra zaczyna być nudna. Dlaczego? Dlatego większość spotkań jest bardzo podobna. Ta gra jest przewidywalna. Nie będę pisał o notorycznym chamskim presingu bo już zostało to wcześniej powiedziane. Oczywiście PES ma też wiele, wiele wad, ale na pewno nie można mówić, że FIFA przypomina bardziej realizm. Dokładnie jak pisałeś,że FIFA ma odpowiedni balans. Dla mnie to wada. Bo balans ten powoduje to, że słabi zawodnicy mogą wygrać z dobrym zawodnikiem. W PES jest to praktycznie niemożliwe. Skilowy zawodnik wiekszości pojedynków wygra ze słabszym kolegą. Moim zdaniem FIFA przez ten balans rozgrywki ma z tłumiony skill, co dla mnie jest podstawą. Ja nie daje załapać się w tą całą marketingową histerię robioną przez Ea.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie próbuję, tylko to robię (bo tak subiektywnie widzę podział w tym roku).

Z zarzutami do konkurencji się zgadzam, ale chyba nie chcę w tym wątku o nich dyskutować. Możemy w innym wątku :)

To co dla Ciebie jest wadą, dla mnie zaletą. Piłka jest nieprzewidywalna i słabszy czasem ma wygrać z silniejszym. Nie muszę wygrywać każdego meczu, jak ktoś jest słabszy i ma szczęście to mi tylko dodaje różnorodności w graniu. W PES to właśnie mi się nie do końca podoba (że lepszy zawsze wygra - ze względu na tą arkadowośc właśnie?). Ale co kto lubi :)

Edit: cwir, opowiedziałbyś jak było lepiej :P Na warny zawsze jest czas

Lepszy wygra bo ma skill, umiejętności, a nie pomoc ze stron CPU. To powoduje, że ten co przegrywa musi grać, uczyć się, a nie liczyc na skrypt. Jak widzę gościa co grać nie umie a strzela tak zwaną bamke z :"du.p.y to krew mnie zalewa". Widzisz może to z tego wynika z tego, że ja jako stary amigowy gracz nie patrze na efekciarstwo, wodotryski itp rzeczy. Gra może być prosta, ale musi mieć soul, klimat, styl. FIFA jest naszpikowana efekciarskimi nowinkami technologicznymi, które robią wrażenie na pierwszy rzut oka, ale po szybkim czasie nudzą się. Ja nie mówię żeby gry wyglądały jak z lat 90 tych tylko te całe efekciarskie wodotryski nigdy nie zastąpią stylu, charakteru, feelingu. Dlatego do tej całej histerii podchodzę z dużym dystansem

Edytowane przez lons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cycorus>>> Spójrz na wielkość biska w PESie, w FIFie i w TV. Zrozumiesz wtedy, że w tym środkowym jest ono mniejsze niż w tym 1, które jest mniej więcej wilkości 3. Słowem, PES ma pełnowymiarowe boiska. Dlatego masz więcej miejsca. Co więcej, pressing to jedno, a zapasy w stylu wolnym to coś zupełnie innego. Niestety wiadoma gra przegina w tej materii i tym mnie od siebie odrzuca.

BTW fajnie, ze ludziki krzyczą do siebie w swoim języku.

Ogladalem wczoraj Chelsea vs Arsenal (swietny gol Alexa btw) gralem w fife i demo PESa i nijak to ma sie do tego co napisales. Jak wlaczysz wlasne ustawienia kamery perspektywa w fifie sie zmienia i boisko nie wyglada na tak male, a w pesie jest zdecydowanie za luzno, a nie sadze, zeby przeskok z professional na top player zrobil ogromna roznice.

W PES gra cialem to gownie animacja i bieganie obok siebie, zapasy w fifie sa tylko wtedy, gdy ktos nie umie grac, pozatym takie "zapasy" w rzeczywistosc maja miejsce. Taka prawda, zapieprzanie od lewej do prawej i na odwrot po zmianie stron ma sie ni jak do gry w fife, a widze jak znajomi ogrywajacy tylko PESa radza sobie w fifie, a razczej sobie nie radza. Trzeba sobie umiec znalezc miejsce(bo przeciwnik nie oddaje ci 3/4 boiska i staje w obronie), balansowac i dryblowac wtedy twoje zapasy to zwykla bajka. A jakby PES wprowadzic takie przegiecie to bys skakal pod sufit tak, ze by sie tynk sypal, a "HA! In your face Fifa!" - to bysmy czytali w calym internecie.

Lons takich dyrnot dawno nie czytalem, wystarczy zebys pogral w gre konkurencji, a nie walili opiniami innych z roku 2004... - no tak w fifie po wlaczeniu gry sama sie odpala, wybiera druzyny i po chwili wyskakuje komunikat "Wygrales gre i caly internet".

Boze ile tu jest pieprzenia o fifie, ktore ni jak ma sie do rzeczywistosci. Ludzie, ktorzy graja tylko w PESa i raz zagraja w demo opowiadaja historie(nie mwoie, ze wszystko co mowia jest klamstwem, bo gra ma wady, ale wiekszosc wali oklepany takst), ktore iles lat temu byly prawdziwe, a teraz to tyle puste zawodzenie... PES to symulacja, wyglada naturalnie jak prawdziwy mecz, doslownie smiech, gdzie PES to gra semi-arcade z przecietna animacja,efekciarska gra z widowiskowymi plaskimi strzalami(wiekszosc zawodnikow oprocz najwiekszych szmat takie posyla) i bardzo dobrym zarzadzaniem druzyna, ktora od kilku odslon byla przecietnie oceniana i uznane bylo, ze seria stoi w miejscu. No tak, ale przeciez recenzenci to zadna wyrocznia, dlatego wierzymy tylko w pozytywne recenzje i grupie osob, ktora zachwala produkt.

PS.

Jesli komus sie podoba efekt motion bluru i uwaza, ze wyglada naturalnie, to lepiej kupcie sobie nowy telewizor i wykupcie pakiet HD, bo ten efekt jest gowno warty i wyglada jak snurzenie na slabym tv, wywalic to i wiecej FPS wpadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na manualu kombinacje maja znaczenie, bo 2x podanie gora bedzie nizsze i leci na krotki slupek tak by mozna bylo je udezyc bez wyskoku, gdzie samo podanie gora bedzie szlo wysoko. Co nie znaczy,ze nie mozesz podac na krotki slupek raz wciskajac podanie gora, ale tor lotu pilki bedzie inny. Tak samo z L1+podanie gora, jest inne w sposobie dogrania, ale juz gdzie poleci zalezy tylko od ciebie.

Podania ziemia troche traca na charakterze, ale zawodnicy tez troche inaczej sie beda zachowywac, gdy zrobisz podanie X lub trojkatem(to tak troche jakbys spodlowal przy podaniu Xem, a przy podaniu trojkatem to zagranie na wyjscie i takie mialo byc).

Nie da sie wiecej niz 5 na dysku i 5 na serverze(w sumie wychodzi 10). Ale mozna sciagac powtorki ze strony, chyba, ze cos w tym aspekcie sie zmienilo.

SmaleC i te twoje podania to kolejna zrzyna z gry od konami :teehee: ... bo Fifa11 jest podobno najlepszą ever grą w soccer ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SmaleC i te twoje podania to kolejna zrzyna z gry od konami :teehee: ... bo Fifa11 jest podobno najlepszą ever grą w soccer ;)

Moze sobie zerznac od KONAMI, bo skoro oni nie potrafia swoich pomyslow dobrze wykozystac to ktos inny musi. A zrzynke pomyslow masz wszedzie na swiecie, w kazdej dziedzinie zycia, a kto te pomysly lepiej wykozysta wygrywa, recenzje obu gier to potwierdzaja.

"bo Fifa11 jest podobno najlepszą ever grą w soccer ;)" duzo recenzji wlasnie to mowi(na dodatek te europejskie, bo amerykanie to sobie moga swojego handegga oceniac).

Edytowane przez SmaleC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sobie zerznac od KONAMI, bo skoro oni nie potrafia swoich pomyslow dobrze wykozystac to ktos inny musi. A zrzynke pomyslow masz wszedzie na swiecie, w kazdej dziedzinie zycia, a kto te pomysly lepiej wykozysta wygrywa, recenzje obu gier to potwierdzaja.

"bo Fifa11 jest podobno najlepszą ever grą w soccer ;)" duzo recenzji wlasnie to mowi(na dodatek te europejskie, bo amerykanie to sobie moga swojego handegga oceniac).

SmaleC na rynku sa tylko dwie gry o piłce nożnej więc ciężko tutaj przyjać twój argument, fifa sobie pożyczyła naprwdę wiele rozwiązań z wcześniejszych odsłon Konami, ale nowy Pes ma wiele rzeczy których goście z EA nie zdarzyli skopiować, gdyż są nowatorskie, żeby się przekonać musisz poczekać pół roku na kolejną Fifę ;) ...

wiesz, bo ja nie sądze żeby taką grę można ocenić tak szybko, masę meczów, zeby zagłębić się i zrozumieć, Fifę szybciej ocenili i pisali na wyrost, redaktorzy przeróżnych gazet i serwisów mają teraz problem :biggrin:

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzenci maja gry znacznie wczesniej niz ci sie wydaje, wiec pochopnie wcale oceny nie musza byc wystawiane. Gdyby redaktorzy mieli problem ze swoimi ocenami to obecnie gra nie byla by nadal tak wysoko oceniana. Pierwsze wysokie oceny byly przed premiera i teraz oceny rowniez sa wysokie, wiec w obu przypadkach o ocenie swiadczy pospiech? Wiec jesli wystawianie wysokiej oceny jest rezultatem pospiechu, to niskie oceny (jakie zebral PES) sa wynikiem doglebnego przenalizowania produktu?

Gier o pilce jest wiecej niz 2, tylko sa 2 cos znaczace. Argumentu nie jest ciezko przyjac wystarczy spojzec na D'sI i GoW, wyraznie widac jak mozna bezczelnie sciagac od siebie i nie mowie, ze tyczy sie to tylko gier(ale innym dobrym przykladem bedzie chociazby chowanie sie za przeszkody w grach). A niestety w pilce noznej takie rozwiazania jakie sie niby kopiuje, jest to tylko kwestia czasu kiedy w grze sie pojawia, bo to sie dzieje w realnej grze, a nie wymyslilo to konami czy ea... Rownie dobrze mozna powiedziec, ze konami sciagnelo pomysl na gre od EA czy od kogos tam innego , kto pierwszy stworzyl gre pilkarska.

Podaj mi na PW te nowatorskie rzeczy w PESie z checia sie przekonam co to takiego. A fifa ma swoje rozwiazanie w grze, ktore sa obecne tylko w grze EA(jak np. drybling, ktory imo jest znacznie bardziej skomplikowany i bardziej wymagajacy, a przy tym rowniez bardziej satysfakcjonujacy niz w PESie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PS3 dużo lepsza Fifa. Ale w przypadku obu gier jest jeden problem. Otóż stoją one w miejscu. Nie wiem, czym niby mają się różnić 09 od 10 od 11. Dlatego ja już ponad 2 lata pykam w 09. No i w sumie mam lepiej, bo grając w sieci w składzie mojego ManU jest jeszcze CR i Tevez. :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie polecam, po początkowych zachwytach mocno się zawiodłem, gra jest po prostu słaba. Lepiej weź FIFĘ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja nie polecam, po początkowych zachwytach mocno się zawiodłem, gra jest po prostu słaba. Lepiej weź FIFĘ.

Jak już brać piłkę nożną to Pes'a zdecydowanie. W tej grze się trzeba trochę napracować, aby oddać dobry strzał i sklepać akcję. Gra jest o niebo lepiej rozwinięta taktycznie niż ta pseudo piłka Fifa. Zawodnicy jak zawsze w produkcji Konami lepiej wypadają. Jedynie czego mi brakuje to polskiego menu ;) Czasami jak wcisnę select.png żeby się dowiedzieć dokładnie co i jak to mam małe problemy z tłumaczeniem.

Grałem w Fifę 10 dość długo, w 11 dużo się nie zmieniło, gra dalej jest strasznie łatwa. Zagrasz trzy mecze i już na max. poziomie ciśniesz komputer.

BTW Nie można zmienić kamery na wide? Mi się wydawało, że na takiej gram :D

Edit : nie przeczytałem ze zrozumieniem :)

Edytowane przez sk316fx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odkąd komputer jest wyzwaniem w grach ? Jak taki się mocny czułeś, to mogłeś zagrać na manualu, dostałbyś od komputera kilka bramek zaliczki, byś nie umiał dwóch celnych podań wymienić.

FIFA nie jest taktyczna ? To, że nie umiesz zastosować wszystkich suwaków, nie oznacza, że gra nie jest taktyczna. Ja na przykład taktyką bawię się od edycji 10 i mogę z dumą stwierdzić, że stworzyłem i pomogłem na forach stworzyć bardzo dobre taktyki, co ważne różnorodne. Do gry kontrami, przetrzymywania piłki ... Po prostu trzeba umieć to zrobić.

Widać, że jesteś laikiem, bo tylko oni nie zauważają zmian w 11, na korzyść 10. Fakt, że wymieniłem ją na PES-a ma tylko jednego plusa- teraz mam GT5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odkąd komputer jest wyzwaniem w grach ? Jak taki się mocny czułeś, to mogłeś zagrać na manualu, dostałbyś od komputera kilka bramek zaliczki, byś nie umiał dwóch celnych podań wymienić.

FIFA nie jest taktyczna ? To, że nie umiesz zastosować wszystkich suwaków, nie oznacza, że gra nie jest taktyczna. Ja na przykład taktyką bawię się od edycji 10 i mogę z dumą stwierdzić, że stworzyłem i pomogłem na forach stworzyć bardzo dobre taktyki, co ważne różnorodne. Do gry kontrami, przetrzymywania piłki ... Po prostu trzeba umieć to zrobić.

Widać, że jesteś laikiem, bo tylko oni nie zauważają zmian w 11, na korzyść 10. Fakt, że wymieniłem ją na PES-a ma tylko jednego plusa- teraz mam GT5 :)

Czyli jestes fanem fify co wpadl ponarzekac na pesa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi