stey 60 Napisano 27 Październik 2011 Wybaczcie za nieogar, ale kompletnie unikałem wszelki spoilerów. O co chodzi z tymi pytajnikami ukrytymi w klatach do których można dostać się tylko szybem? Albo te malutkie pytajniki które są w takich malutkich pułapkach jakby? Mógłby ktoś opisać jak działa tutaj system zagadek i znajdziek? Ponawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 27 Październik 2011 Ponawiam. Musisz rozwiazywac zagadki rodlera np batarangiem musisz zgasic po kolei wszystkie pytajniki iitd sa naprawde rozne te zagadki ... W nagrode dostajesz dodatki typu szkice , areny itp 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stey 60 Napisano 27 Październik 2011 Musisz rozwiazywac zagadki rodlera np batarangiem musisz zgasic po kolei wszystkie pytajniki iitd sa naprawde rozne te zagadki ... W nagrode dostajesz dodatki typu szkice , areny itp Tylko, że te zagadki nie są nigdzie opisane? Mam tak od siebie po prostu próbować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 27 Październik 2011 Tylko, że te zagadki nie są nigdzie opisane? Mam tak od siebie po prostu próbować? No wiesz po to sa te zagadki zeby glowkowac ... Chcieli maksymalnie wydluzyc czas rozgrywki zeby ludzie tak szybko gry nie sprzedawali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rad840 5 Napisano 28 Październik 2011 Na jakim poziomie trudności gracie?? Bo chyba z 5 razy zaczynałem grę i na normalnym poziomie trudności walki z przeciwnikami są dla mnie zbyt łatwe na na ciężkim trochę zbyt trudne. Nie mogę się zdecydować:D Nie wiem czy zaczynać zabawę na cięzkim poziomie trudności i czy nie będę miał wraz z rozwojem fabuły większych problemów... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 28 Październik 2011 Jak masz problemy to mozesz ciagnac na normalu, po tym i tak masz trudniejsze New game plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 29 Październik 2011 Fajnie, że zdecydowali się na polonizacje, która wykonana jest bardzo dobrze. W grze jest mnóstwo tekstu, poza tym oryginalne głosy są fenomenalne, a same teksty na duży plus. Ogólnie nadal jest zauroczony tym tytułem tylko czasu brak do gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 30 Październik 2011 A tak w ogóle, jak jest u was z trofeami Riddlera? Ja dopiero uratowałem drugiego zakładnika, i mam około 90 trophies (musze sprawdzic, wpisze jeszcze po dzisiejszej sesji) . Celuje oczywiście we wszystkie, także zbieractwa i zaglądania na yt będzie sporo. Cóż. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 30 Październik 2011 to obojetnie kiedy naciskasz ja zazwyczaj naciskam jak jest juz blizej konca niz dalej :D naciskasz raz X a potem drugi raz ale nie puszczasz tylko przytrzymujesz i przy koncu masz taki dzwiek i wylatujesz w gore :P więc mam coś nie odblokowane, ponieważ u mnie za cholerę nie umie wybijać się, nie mam już pojęcia o jakie obiekty mam się łapać, jeżeli chwytam o poręcze antenty to klasycznie siada, jak o krawędzie budynków to klasycznie ląduje i robi co najwyżej koziołka, .. tylko raz kilka dni temu wydawało mi się że zrobiłem to szybowanie, od tamtego momentu ani razu, przyciskam w miarę przy samym końcu raz X i potem dociskam drugi raz - trzymając x - i zero odgłosu, zero wybicia ... zrobiłem te przelawywawirtualnengo treningu Wyne coś tam bla bla bla i dostałem ten lepszy chwytak, ale tylko pierwszy, ponieważ drugiego już nie zrobiłem, ... co radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 30 Październik 2011 Zrobiles te 5 zadan wirtualnego treningu ? Po tym dostajesz ta mozliwosc odbijania sie w locie. Dla mnie to bylo strasznie proste , jesli Ty tego nie mozesz zrobic to musisz nie miec tego odblokowanego albo jakos zle to robisz... Robisz tak chwytasz sie dalekiego obiektu hakiem jak juz wystartujesz to naciskasz dwa razy X tylko po tym drugim razie nie puszczasz tylko trzemasz x az uslyszysz taki specyfistyczny dzwiek i wtedy bat leci dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 30 Październik 2011 Musi Ci działać, jeśli masz tą wyrzutnię odblokowaną. Ja gdy przyciągam się do czegoś przyciskiem R1 to zwykle od razu naciskam dwa razy (drugie nacisniecie trzymam przez cały czas potem, dopóki znowu nie zaczne sie do czegos przyciagac), wtedy szybciej mnie przyciaga, i wyrzuca w powietrze do szybowania, potem znowu się czegoś przyciągam, i koło się zamyka. Masz u siebie czasami podpowiedz na dole ekranu jak to zrobić (2 przyciski X i krótka informacja)? Jeśli tak, to musi działać bo masz to odblokowane. A trofeów Riddlera mam po dzisiejszej sesji 152. Jutro powinienem wiec zrobic 3 zakładnika i zbieram dalej. Z tego co mówili to próg do kolejnego to 240, więc trochę sobie pozbieram. Tym się nie martwię. Martwię się za to wyzwaniami Riddlera - czyli punktowane mapy. Żeby zdobyć platynę, musimy zdobyć z tego co pamiętam, wszystkie te medale, przynajmniej Batmanem. W jakich mapkach macie trzy medale? Bo ja w tymi z medalami "punktowymi" mam co najwyżej dwa w jednym wyzwaniu. W tych które medale wymagają jakichś wyrafinowanych sposobów wyeliminowania przeciwnika, to tylko w jednym mam 3. Nie martwi was to, koledzy liczący na platynę? Mnie bardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boryso 3 Napisano 30 Październik 2011 Witam. Mam zainstalowane stroje Batmana ale nie wiem jak i gdzie je zmieniać. Pomoże ktoś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 30 Październik 2011 Martwię się za to wyzwaniami Riddlera - czyli punktowane mapy. Żeby zdobyć platynę, musimy zdobyć z tego co pamiętam, wszystkie te medale, przynajmniej Batmanem. W jakich mapkach macie trzy medale? Bo ja w tymi z medalami "punktowymi" mam co najwyżej dwa w jednym wyzwaniu. W tych które medale wymagają jakichś wyrafinowanych sposobów wyeliminowania przeciwnika, to tylko w jednym mam 3. Nie martwi was to, koledzy liczący na platynę? Mnie bardzo Chodzi Ci o te wyzwania co sie walczy z przeciwnikami na pkt ? Ja odblokowalem 6 tych aren i na wszystkich mialem po 3 medale. Nie jest to trudne wystarczy dobre kombo trzepac. Ja juz mialem praktyke z Arkham asylum jak utrzymywac combo dlatego mi niezle szlo ale na poczatku jak zaczalem te wyzwania w AA to mialem wielki problem zeby chociaz jeden medal zdobyc , wyszukalem na youtube czy to jest wogole mozliwe i jak mniej wiecej grac i pozniej juz bylo z gorki. Ten tryb jest naprawde mega i daje duzo radochy , walka w tej grze to jest mistrzostwo swiata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lojkoo 38 Napisano 30 Październik 2011 Witam. Mam zainstalowane stroje Batmana ale nie wiem jak i gdzie je zmieniać. Pomoże ktoś? Jak to nie wiesz? to samo Ci wyskakuje wybór stroju jak weźmiesz zemstę człowieka zagadki to w drugim okienku masz wybór stroi batmana i catwoman to samo dotyczy głównego wątku ;) Chodzi Ci o te wyzwania co sie walczy z przeciwnikami na pkt ? Ja odblokowalem 6 tych aren i na wszystkich mialem po 3 medale. Nie jest to trudne wystarczy dobre kombo trzepac. Ja juz mialem praktyke z Arkham asylum jak utrzymywac combo dlatego mi niezle szlo ale na poczatku jak zaczalem te wyzwania w AA to mialem wielki problem zeby chociaz jeden medal zdobyc , wyszukalem na youtube czy to jest wogole mozliwe i jak mniej wiecej grac i pozniej juz bylo z gorki. Ten tryb jest naprawde mega i daje duzo radochy , walka w tej grze to jest mistrzostwo swiata hahah :D a na ostatniej arenie ekstremalnej w mapach walk też 3 medaliki trzepnąłeś? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boryso 3 Napisano 30 Październik 2011 (edytowane) Jak to nie wiesz? to samo Ci wyskakuje wybór stroju jak weźmiesz zemstę człowieka zagadki to w drugim okienku masz wybór stroi batmana i catwoman to samo dotyczy głównego wątku ;) jakoś mi to umknęło chyba:P więc nie trzeba przechodzić fabuły by zmienić strój od początku gry? Edytowane 30 Październik 2011 przez boryso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lojkoo 38 Napisano 30 Październik 2011 jakoś mi to umknęło chyba:P więc nie trzeba przechodzić fabuły by zmienić strój od początku gry? Tego nie jestem pewny na 100% ale wydaje mi się, że nie ja jak zmieniałem strój to miałem już główny wątek fabularny ukończony na 100% :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 30 Październik 2011 hahah :D a na ostatniej arenie ekstremalnej w mapach walk też 3 medaliki trzepnąłeś? :D Nie no daj spokoj , 12 palcow nie mam :P nie odkrylem tej ostatniej areny ale przed ostatnia albo trzecia od konca i tam juz bylo dwoch wiekszych typkow i tam nie idzie nic ugrac :P problemy sie zaczynaja jak daja wiekszych wrogow bo nie wiadomo jak sie za nich zabrac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boryso 3 Napisano 30 Październik 2011 Tego nie jestem pewny na 100% ale wydaje mi się, że nie ja jak zmieniałem strój to miałem już główny wątek fabularny ukończony na 100% :P Jednak trzeba. Przed chwilą sprawdzałem i nadal nie mam opcji na zmianę. Coś mi się wydaje, że zagram Batmanem z przyszłości dopiero za drugim razem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lojkoo 38 Napisano 30 Październik 2011 Jednak trzeba. Przed chwilą sprawdzałem i nadal nie mam opcji na zmianę. Coś mi się wydaje, że zagram Batmanem z przyszłości dopiero za drugim razem... A te stroje to na pewno odblokowałeś? wpisywałeś je po kolei na PSS? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boryso 3 Napisano 30 Październik 2011 A te stroje to na pewno odblokowałeś? wpisywałeś je po kolei na PSS? Jasne, że wpisywałem kody na PSS i instalowałem. Dlatego teraz mnie to trochę irytuje że nie mogę grać od początku w innej skórce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibbson 7 Napisano 30 Październik 2011 (edytowane) Stroje możesz użyć dopiero po przejściu gry. Swoją drogą można kupić na PSS DLC z robinem/nightem i stroje ? Jeśli tak może ktoś chętny na wspólne zakupy ? Edytowane 30 Październik 2011 przez Gibbson Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 30 Październik 2011 Przeszedłem dzisiaj Batmana i czuję pewien niedosyt. Historię urwano nagle i niespodziewanie. Końcówka ciekawa ale jakby na siłę i bez pomysłu. Moim zdaniem za bardzo skupili się na tych wszystkich znajdźkach i misjach pobocznych na czym ucierpiał singiel. Czuję się mocno rozczarowany bo fabuła naprawdę się rozpędzała i nabierała rumieńców a tu nagle bum i koniec :pinch: Nie tego się spodziewałem po tej grze. Po ukończeniu Arkham Asylum czułem się spełniony.. W przypadku Arkham City tego nie czuję. Czegoś mi brakuje. Nie do końca poczułem, że ukończyłem fabułę. Czuję się lekko oszukany bo mimo, że nowy Batman jest oczywiście grą dobrą to jednak trochę przecenioną i przereklamowaną. Takie jest niestety moje zdanie. Ktoś miał podobne odczucia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Tommy13_ 67 Napisano 30 Październik 2011 Po ukończeniu Arkham Asylum czułem się spełniony.. W przypadku Arkham City tego nie czuję. Czegoś mi brakuje. Nie do końca poczułem, że ukończyłem fabułę. Czuję się lekko oszukany bo mimo, że nowy Batman jest oczywiście grą dobrą to jednak trochę przecenioną i przereklamowaną. Nie wiem, nie grałem jeszcze w Batmana ale być może Twórcy specjalnie tak zrobili, by dokończyć to wszystko w kolejnej części? Uważam, że ludzie odpowiedzialni za taką fantastyczną grę jaką jest AA i prawdopodobnie AC nie poszli by na taką łatwiznę, na pewno mieli w tym jakiś cel. Nie wiem, sam niedługo pogram w AC to coś napiszę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 30 Październik 2011 Może parę wskazówek, panowie? Co do utrzymywania komba w tym Riddlerze? Bo ja, w takim np. Blind justice miałem tylko 7900 punktów... problemów z walką nie mam, nie dostaję sporo ciosów, zwykle nie mam zacięć w przejściu etapu... ale tu nie chodzi o przejście, tylko jeszcze o natrzepanie punktów. Tu się nadziałem, tylko w jednej mapie mam 2 medale, jak wy to robicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akumatom 34 Napisano 30 Październik 2011 Stroje możesz użyć dopiero po przejściu gry. Swoją drogą można kupić na PSS DLC z robinem/nightem i stroje ? Jeśli tak może ktoś chętny na wspólne zakupy ? Pierwsze DLC już 1 listopada - Nightwing Pack. 22 listopada powinno się ukazać DLC z Robinem w roli głównej no i 6 grudnia Zestaw wszystkich "skórek" dla postaci. Ciekawe czy będą jakieś DLC z dodatkowymi misjami do trybu story. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach