Skocz do zawartości
ONE

L.a. Noire

Rekomendowane odpowiedzi

:l2: namierzanie, :r2: strzelanie. Pierwszy raz w życiu na konsoli grasz? :laugh: Poza tym masz instrukcję.

Tak trudno zrozumiec ze zapomnialem? Skoro Cie to irytuje to po prostu nie odpowiadaj-taka rada na przyszlosc! ;)

Edytowane przez s0-Vicky
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gory przepraszam ze post pod postem!

Ale.. ile jest lacznie wskazowek? Chodzi mi o te ktore sa potrzebne do trofea "95% wskazowek", dzisiaj ominalem jedna i byloby mi latwiej obliczyc na ile jeszcze (odpukac w nie malowane, oby nie!) moge sobie pozwolic do przeoczenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ich bodajże ponad 150. W Rockstar Social Club masz dokładnie opisane ile znalazłeś, a ile jeszcze brakuje. Możesz grać spokojnie, a później powtórzyć dany rozdział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sprawie "The White Shoe Slaying" trzeba najpierw dojechac do a pozniej przesluchac taksowkarza na drodze! Problem w tym ze nie moge znalezc tej taksowki, najwyrazniej sie spoznilem i juz jej nie ma w tym miejscu przez co nie moge zadac odpowiedniej ilosci pytan Marynarzowi z USS Navy i kontynuowac dalej sprawy! Czy jest jakas szansa zeby wrocic do polrzedniego zapisu? Czy musze powtorzyc wczesniejsza misje zeby pozniej dotrzec do tej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam tą taksówkę musisz dogonić. Co jakiś czas na mapie pojawia się jej pozycja i trzeba jeździć aż ją znajdziesz. Żeby wrócić do poprzedniego zapisu trzeba go najpierw mieć. Niemożliwe żebyś nie mógł kontynuować sprawy. Sam przechodziłem to parę razy i zdarzało się, że w ogóle nie musiałem przesłuchiwać kierowcy. W menu masz opcję Cases i tam możesz wczytać sprawę od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh.. tylko ze ja chce zrobic sprawe od razu na 5*, przepraszam ze nie wspomnialem wczesniej! A kierowca podaje Ci 2 szczegoly ktore potrzebujesz do przesluchania Marynarza, bez tego mozesz zadac tylko 2 pytania z 4 mozliwych! A co gdy juz przesluchalem USS Navy i zapis poszedl dalej-bez przesluchiwania taksowkarza? Dodam ze w "Casem", dokladniej w "Homicide" moge powtorzyc tylko wczesniejsza-3 sprawe, aktualnej jeszcze nie mam!

Wiec chyba jedyne wyjscie to zaczac jeszcze raz 3 sprawe i konczac ja dotrwac do 4? Czy jest jeszcze jakis inny sposob?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokończ 4. Żeby zdobyć 5 gwiazdek nie trzeba znajdować wszystkich wskazówek i poprawnie zadawać wszystkich pytań. Jeśli nic innego nie ominąłeś to powinno się udać. Jeśli nie to przynajmniej będziesz mógł ją powtórzyć z menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko ze po przesluchaniu tego USS Navy Phelps udaje sie (widzialem na filmiku) w miejsce ktore wskazal Marynarz, wczesniej zapytany wedle wskazowek taksowkarza-wiec nie zadajac mu pytan od taksowkarza nie mam mozliwosci udania sie w to miejsce i tym samym stoje w miejscu! :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to idź w jakiekolwiek inne miejsce, w które możesz. Ta gra mimo, że jest dość liniowa to jednak daje alternatywne rozwiązania w przypadku gdy popełnisz błąd. A jeśli nie da się iść nigdzie to znaczy, że to jakiś bug i tak jak mówiłeś wczytaj trzecią sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno miejsce gdzie moge isc, to chyba "Hobo Camp" ale nie jestem do konca pewny! Myslalem ze jest jednak jakas alternatywa ale skoro tak to za wszelka cene i jak najszybciej przejde ta 4 sprawe (dalej z nastawieniem na 5*) a jak sie nie uda to bede mial mozliwosc szybkiego jej powtorzenia! Dzieki za podpowiedz! ;)

/edit: faktycznie, mimo wielu uchybien w tej misji i tak dostalem 4*! Przeszedlem a teraz pora ja powtorzyc i jechac dalej z koksem

:)

Edytowane przez s0-Vicky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe są te DLC? Splatynowałem podstawkę ale porozwiązywałbym jeszcze jakieś śledztwa :P

Podstawka do DLC jest oczywiście wymagana??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe są te DLC? Splatynowałem podstawkę ale porozwiązywałbym jeszcze jakieś śledztwa :P

Podstawka do DLC jest oczywiście wymagana??

Dla mnie były jak najbardziej ok. Oczywiście, że jest wymagana. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warte sa wydania pieniedzy? Jak z ich dlugoscia?

Edytowane przez s0-Vicky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warte sa wydania pieniedzy? Jak z ich dlugoscia?

Ja wydałem i nie żałuje. Jeśli podobała Ci się podstawka i masz ochotę na więcej to te DLC są właśnie dla Ciebie i analogicznie, jeśli się nudziłeś wcześniej grając, to w 100% będziesz nudził się dalej. Co do długości, aby zaliczyć wszystkie te DLC w 100% powinieneś zarezerwować sobie około 3h. :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do podstawki mialem mieszane uczucia zaraz po wlaczeniu gry-nie moglem ogarnac sterowania, motoryki gry i tych wszystkich wskazowek! Ale teraz, kiedy gra odlezala "troche" na polce i nabrala mocy urzedowej nie wychodzi z napedu! Platynuje powoli, z przyjemnoscia!

3h jak na DLC to nie za wiele, ale pofatyguje sie do PSS! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W PSS jest L.A. Noire za 55 zł lub L.A. Noire Complete Edition za 72 zł.

Warto dołożyć te pieniądze i kupić wersję z dodatkami? Z grą nigdy nie miałem styczności, dodam, że pierdółki typu nowe garnitury mnie nie interesują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W PSS jest L.A. Noire za 55 zł lub L.A. Noire Complete Edition za 72 zł.

Warto dołożyć te pieniądze i kupić wersję z dodatkami? Z grą nigdy nie miałem styczności, dodam, że pierdółki typu nowe garnitury mnie nie interesują.

Jak kupiłem sobie CE w pudełkowej co prawda. Gadałem z gościem, który mega zachwalał to wydanie. wszystkie DLC itp.

Co prawda grałem juz kiedyś w tą grę ale zdecydowałem się wrócić do niej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupiłem DLC z PSS bo podstawka bardzo mnie wciągnęła. Według mnie warto. Dostajemy cztery dodatkowe sprawy (jest jeszcze piąta ale dodatkowo płatna), kilka garniturów i chyba ze dwie bronie. Sprawy choć nie za długie są bardzo ciekawe, a ta z wybuchem w elektrowni wywarła na mnie niesamowite wrażenie także graficznie. No i cztery łatwe złotka i możliwość zaliczenia gry na 100% są chyba dodatkowymi argumentami na "+".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób które zakupiła L.A. Noire na pss. Czy wam też gra przycina przy cutscenkach i doczytuje tekstury z opóźnieniem w trakcie jazdy autem po mieście ? Oraz czy dostaliście wszystkie DLC przy zakupie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie z innej beczki. Przeszedłem tą grę jakieś pół roku temu a dzisiaj kupiłem ją z PSS i nie wczytuje mi savów. Wcześniej miałem wersję pudełkową z USA. Ma to jakiś wpływ ??

Edytowane przez tomluc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie odpowiedziałeś na swój post...gra cyfrowa nie działa z save'ami z gry pudełkowej...tak jest we wszystkich przypadkach ( mój kumpel miał deus ex na płycie i z pss i save nie działały miedzy nimi...trzeba było od nowa grać )...no i miałeś wersje US zamiast EU...to kolejny powód...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 gb ściągnięte i błąd przy instalacji. Sweet :P

Mam nadzieję, że gra jest warta powtórnego zasysania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ją wczoraj odpaliłem ponownie po roku. Może się skusze na dobicie platyny.

Myślę że warta ponownego ściągania -> choć współczuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja ją wczoraj odpaliłem ponownie po roku. Może się skusze na dobicie platyny.

Myślę że warta ponownego ściągania -> choć współczuję.

dobij, warto ;)
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi