Skocz do zawartości
Żywy

PlayStation 4

Rekomendowane odpowiedzi

ten niebieski pasek gaśnie zaraz nie? :)

Nie, gdy konsola jest włączona, cały czas świeci się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dream mode on

wraca podzial na piec slotow

dream mode off

obawiam sie ze cos wykombinuja, na razie tylko potwierdzili ze bedzie kilka kont na konsoli, ale ciekawe wlasnie czy jedno konto bedzie moglo byc na wiecej niz jednej konsoli :/

Wystarczy jak zrobią, że konto może być aktywne tylko na jednej konsoli jednocześnie i sprawe kupowania we 2 mają z głowy. Dziwie się, że jeszcze tego nie zrobili na ps3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co jeśli ktoś ma więcej niż 1 konsolę? Na X360 jest tak, że na konsoli, na której gra nie była kupiona można grać tylko na koncie, na którym gra została zakupiona i trzeba być cały czas online (max 10 min offline). To byłoby chyba dobre rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież nikt nie gra na 2 konsolach jednocześnie. Jak chcesz zagrać na drugiej konsoli to się logujesz na niej na konto z pierwszej konsoli i grasz a w tym czasie te konto na pierwszej konsoli jest nieaktywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamera z WIATRAKIEM :biggrin:

Ale wiesz, ze Kinect posiada wlasne podzespoly odpowiedzialne za obliczenia, w przeciwienstwie do PS4Eye, ktore korzysta z zasobow konsoli? I do nich wlasnie jest ten wiatrak

uSu.gif

Fani Gwiezdnych Wojen powinni byc zachwyceni, brakuje jeszcze tylko PS4 Darth Vader Edition z czerwonym podswietleniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już jest na PS3, myślałem że chodziło o coś innego.

Nie, nie tak jak jest na ps3 ale podobnie. Wystarczyłoby, żeby troche zmienili, tzn. logujesz się na swoje konto w konsoli A i masz dostęp na tej konsoli do wszystkiego co zakupiłeś z tego konta. Logujesz się na te same konto na konsoli B i masz dostęp do wszystkiego co zakupiłeś na tym koncie na konsoli B i jednocześnie na konsoli A cały kontent z tego konta jest przyblokowany. Raczej znacznie by spadło kupowanie gier na spółe bo kto by tak kupił np. GTAV gdzie 2 gracz musiałby czekać aż się pierwszy nagra. Zostawiło by to jednocześnie furtke do odsprzedaży takich gier i to by było w porządku i nie powinni tego odbierać klientom bo co to za 'kupowanie' jak nie można tego odsprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiesz, ze Kinect posiada wlasne podzespoly odpowiedzialne za obliczenia, w przeciwienstwie do PS4Eye, ktore korzysta z zasobow konsoli? I do nich wlasnie jest ten wiatrak

A niech ma nawet wbudowany procesor rodem z nasa, nie zmienia to faktu ze jak widze kamere z wiatrakiem to smiac mi sie chce.

Choc sa juz pierwsze teorie spiskowe jakoby to nie byl wiatrak, tylko silnik aby kamerka mogla latac sobie po pokoju i szpiegowac jak nikogo nie ma :D.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzam pocztę i zaglądam do Newslettera od Empiku: Konsola PS4 2099zł teraz 1999zł. A miało być 400€ ku*wa. Coś mi się zdaję, że zakup odłażę do następnego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EMPIK zawsze ma drożej.

Poczekaj spokojnie aż w Euro RTV AGD będą raty 0%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, gdy konsola jest włączona, cały czas świeci się.

ten w konsoli też? bo ten w padzie to wiem ale na to mam już plan: taśma izolacyjna :D 

No przecież nikt nie gra na 2 konsolach jednocześnie. Jak chcesz zagrać na drugiej konsoli to się logujesz na niej na konto z pierwszej konsoli i grasz a w tym czasie te konto na pierwszej konsoli jest nieaktywne.

jedna osoba nie ale w bogatych krajach często ludzie mają po 2 konsole w domu (albo jedną w jednym, drugą w drugim ird) i co, mieliby na każdą osobno kupować? jakby chcieli to by już to zrobili. Nie bez powodu jest zrobione tak, że każde konto może być na dwóch konsolach PS Vita, PSP, PS3. Skoro PS4 ma "pozwalać" na granie offline to o żadnych "przyblokowaniach zawartości" na pierwszej raczej nie ma mowy bo niby jak...

Póki co wiadomo tyle, że mamy mieć możliwość logowania się "tymczasowo" na obcej konsoli by pokazać np. koledze nowego "Killzone'a"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie to martwi właśnie bo nie sądzę żeby to dorzucił tak po prostu bo nad lubią. Na pewno obetną jakoś to co jest teraz czyli możliwość dzielenia się kontem. Jakby jakimś cudem zostało tak jak jest teraz to było by super. Jest dobrze, po co to psuć? Gry i tak tańsze nie będą a teraz przynajmniej da się kupić coś na spółkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczekaj spokojnie aż w Euro RTV AGD będą raty 0%

Raty na 0%, to czysta fikcja. :)

Zauważyliście, że ten typ najpierw odpala konsole, a potem pada? ciekawe czy opcja odpalania z pozycji pada będzie dostępna. ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czy opcja odpalania z pozycji pada będzie dostępna. ;D

Podejrzewam że tak tylko pytanie czy od 0 czy tylko z trybu "uśpienia".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fikcja czy nie fikcja, pomimo dodatkowych opłat, wychodzi o wiele taniej niż w standardowych ratach. 

Mam nadzieję że ta opcja włączania konsoli padem będzie dostępna bo jest to szalenie wygodne. Zwłaszcza że przy okazji mi się telewizor sam włącza i przestawia źródło sygnału na konsolę.

Myślę (mam nadzieję) że jak było już zarządzanie konsolą z Pada + zarządzanie prądem przez HDMI, to będzie to i w PS4. W końcu to next gen, nie? Tak tak, zaraz jeszcze ktoś napisze że jak nie robi jeszcze kawy i loda to żaden next gen :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raty na 0%, to czysta fikcja. :)

Zauważyliście, że ten typ najpierw odpala konsole, a potem pada? ciekawe czy opcja odpalania z pozycji pada będzie dostępna. ;D

czemu fikcja? Jak wcisneli ci ubezpieczenie to fikcja. Kupowałem np. tv w promocji za 1999zł ale szkoda mi było wydawać 2 tysie jednorazowo, wziąłem na 10rat po 199 zł więc o jakiej fikcji ty mówisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten niebieski pasek gaśnie zaraz nie? :)

to o czym piszesz to praktycznie utopia- już nie raz koncerny mówiły, że nie mają jak spuścić cen gier w PSS bo przecież serwery też trzeba utrzymać- ludziom wydaje się, że cyfrowe powinno być tańsze ale zapominają, że utrzymanie infrastruktury dla tej dystrybucji też kosztuje. Celem cyfrowej dystrybucji nie ma być niska cena a wygodny dostęp do nowości :biggrin:

Vita nie ma slotów a ceny w cale nie są jakieś atrakcyjne w PSS więc lepiej niech już te sloty będą :biggrin:

Co do cen gier na psv to już obecnie każda premiera będzie po 149zł więc w porównaniu do cen premier na ps3 to jest jednak atrakcyjna oferta i teraz wiele osób zamiast kupić grę A na Ps3 to kupi na PSV ( jeśli będzie można ).

dream mode on

wraca podzial na piec slotow

dream mode off

obawiam sie ze cos wykombinuja, na razie tylko potwierdzili ze bedzie kilka kont na konsoli, ale ciekawe wlasnie czy jedno konto bedzie moglo byc na wiecej niz jednej konsoli :/

Dla mnie dream to jest żeby dali nawet na 3 osoby kupowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do cen gier na psv to już obecnie każda premiera będzie po 149zł więc w porównaniu do cen premier na ps3 to jest jednak atrakcyjna oferta i teraz wiele osób zamiast kupić grę A na Ps3 to kupi na PSV ( jeśli będzie można ).

tylko, że pudełkowe gry na vitę chodzą po tyle samo albo i mniej więc po co kupować wersję cyfrową, której nie da się sprzedać? [chyba, że ktoś w każdą grę gra na osobnym profilu i ma gdzieś statystyki etc]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może najzwyczajniej w świecie są ludzie, którzy nie sprzedają gier i nie kolekcjonują pudełek? Ja np korzystam już wyłącznie z cyfraków, bo nie chce mi się żąglować płytami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że tak tylko pytanie czy od 0 czy tylko z trybu "uśpienia".

od 0, na filmiku "playroom" japonskim widac jak koles odpala padem peesa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fikcja czy nie fikcja, pomimo dodatkowych opłat, wychodzi o wiele taniej niż w standardowych ratach.

To tak jak bezzwrotna pożyczka w pewnym banku, niby nie oddajesz kapitału pożyczonego, a jedynie płacisz odsetki do końca umowy. Niby pięknie nie? Ale tak naprawdę przepłacisz na tym i tyle...

czemu fikcja? Jak wcisneli ci ubezpieczenie to fikcja. Kupowałem np. tv w promocji za 1999zł ale szkoda mi było wydawać 2 tysie jednorazowo, wziąłem na 10rat po 199 zł więc o jakiej fikcji ty mówisz?

Nic mi nie wciskali, bo niczego nie kupuje na raty; ze względu na, to że  nie mieszkam w Polsce i tutaj, żeby kupić cokolwiek ze sprzętu nie trzeba wydawać całej pensji. Wyjątkiem są jakieś nowe tv gdzie trzeba wydać okolo 2,5-5 tys euro za największe tv. Co do tych na zero procent, to spróbuj sobie wziąć na więcej niż 10 rat. Czytałem i oglądałem sobie na YT o takich numerach. Jak to mówią bank Ci nic nie da za darmo. A dla banku klient, który spłaci nie jest klientem, bo prawdziwy klient jest  taki, który nie może wyjść z długu i powoli płaci karne odsetki. :)

od 0, na filmiku "playroom" japonskim widac jak koles odpala padem peesa

To mnie uspokoiłeś.

Jak to będzie z tymi kontami z ps3? Normalnie się przeniesie na ps4 czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wili23,

Bez urazy, ale jeżeli nie mieszkasz w Polsce i nie jesteś w temacie to za przeproszeniem nie wcinaj się w temat rat 0%.

Na raty w Euro RTV AGD brałem już kilka rzeczy i jest to sprawdzona metoda. Masz określone ilości rat (10, 20, 40) które są "promocyjne" i w takiej kolejności masz je spłacić. Proste.

Na "zwykłe" raty brałem też rzeczy ze 2 razy bo nie miałem wyjścia, i tutaj rzeczywiście wychodzą chore ceny nawet do dodatkowych 2.3 produktu więc trzeba się pilnować i kupować w sprawdzonej formie płatności.

Konta się "przeniosą" automatycznie z PS3 na PS4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wili

Stary, ale o czym ty mówisz ? Kolega jasno Ci wytłumaczył że często gęsto są takie promocje w sklepach że masz cenę sprzętu rozbitą na np:20 rat. Do tego 0% odsetek. Ceny mogą być ciut wyższe niż w internecie, ale ZERO oprocentowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konta się "przeniosą" automatycznie z PS3 na PS4.

A co z trofkami? będą też obecne na ps4?

Bez urazy, ale jeżeli nie mieszkasz w Polsce i nie jesteś w temacie to za przeproszeniem nie wcinaj się w temat rat 0%.

Nie zamierzam się sprzeczać w tym temacie, bo nie jest to temat o ratach i bankach ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.