Skocz do zawartości
Żywy

PlayStation 4

Rekomendowane odpowiedzi

...a ja mam nadzieję żę wszystko będzie śmigać. W końcu jest trochę tego ramu na system przydzielone :D co było wątkiem burzliwej dyskusji jak nie kilku, to kilkunastu stron tego tematu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ppe.pl/news-24522-gry_na_playstation_4_beda_drozsze_.html Taki newsik, dywagacje na razie nie mające potwierdzenia. Ale jeśli by się to ziściło to będzie trzeba znowu przejść na ciemną stronę mocy. Gry w latach 90 kosztowały obrzydliwie drogo dla nas, w dzisiejszych czasach są bardzo drogie a jeśli teraz podwyższą jeszcze cenę to sory sony trzeba będzie obejść te skandaliczne ceny jeśli okażą się prawdziwe. 

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym to olał.

Konsola jak i gry z UK (bez żadnych promocji) po przeliczeniu na złotówki potrafią wyjść o wiele drożej więc nie ma co panikować do puki nie zobaczymy cen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vincent

Nie spieszyłbym się tak, bo już przy PS3 Sony prawie dało rade zabezpieczyć przed piractwem, a to że się nie udało było splotem nieszczęśliwych zdarzeń.

Teraz mam nadzieję, że PS4 będzie pierwszą konsolą na której nie odpalimy 'kopii zapasowej gry'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy kto chce kupic gry z UK niech zrobi sobie preorder na amazon.co.uk , i poczeka do premiery jaka bedzie cena .

amazon dla preorderów daje najnizsza cene , ja zamowilem troche gier aby je wyrwać tanio np nowy need for speed rivals  wersja ps4

zobaczcie sobie na screen: order.jpg

Edytowane przez Chazy_Chaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem takze dzis konsole , ten pasek swiecacy jak gra smiga swieci sie na bialo , lekko swieci .

sama konsola jest bardzo malutka i prezentuje sie super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'Teraz mam nadzieję, że PS4 będzie pierwszą konsolą na której nie odpalimy 'kopii zapasowej gry' Wierzysz w to, że nie zlamia konsoli, której architektura jest zbliżona do PC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Xbox chce konkurować z Sony, to muszą dać furtkę dla hackerów, inaczej konsola nie sprzeda się tak dobrze jak jej poprzednik. Ja daję pół roku i będzie można odpalać pierwsze backupy na X'ie. Mam też nadzieję, że PS4 nie zostanie złąmana, przynajmniej do czasu premiery następcy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakaś petycja do Microsoft żeby ułatwili złamanie konsoli?

Dawno takiej bzdury nie przeczytałem.

Edytowane przez shemaforash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mało wiesz, nie takie rzeczy się robi w korporacjach aby mieć przewagę nad konkurencją. Myślisz, że M$ bardziej zależy na ilości sprzedanych gier czy konsol? Ale tego nie wyczytasz tutaj na forum :) Prawdziwa wojna dopiero przed nami.

Edytowane przez dreamtox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry sprzedają konsole, dobra marka sprzedaje konsolę, mocny i bezawaryjny hardware sprzedaje konsolę.

Przecież jak Sony wydaje nowe gran Turismo to liczą, że wszyscy 'spiracą' ale przy tym sprzeda się duża ilość konsol.

Zresztą ja tam mało wiem, więc się już nie wypowiadam.

Dodam tylko żeby kolega się zainteresował innymi forami (chociażby na neogaf) i poczytał ile osób tam kupiło PS3 dla The Last of Us i (w przyszłości) dla GTA V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli potwierdzasz to co napisałem...

A skąd ta pewność, że wszystkie te osoby kupiły te gry? A może kupili konsolę z myślą o zagraniu w te gry ale za darmo pobierając je z internetu?  Tego nie wiesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio, będziemy gadać na takim poziomie?

Już podziękuje.

Z takimi wypowiedziami to pisz do Wróżki, tam lubią takie gdybanie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z tym streamingiem gier przez Gaikai na PC ? Teraz siędowiedziałem że MS też będzie miał streaming gier z x360/XO na PC jak i PS3/PS4 na PC ? Wtf ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piernik, nie na PC, tylko gry z PS3 z serwera streamowane na PS4.

Zamiast ściągac grę to grasz w nią "przez internet" na PS4.

PC tutaj nic nie ma do rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby kogoś interesowało, to tutaj zdjęcia z GameCity w Wiedniu :)

https://plus.google.com/photos/105801395450045669047/albums/5928433471585754449?authkey=COuvjJbh4Zv1uQE

Materiał własny :P

To jeszcze Trwa , trwało? i na jakiej ulicy :biggrin:? bo bym się przeszedł :biggrin: , nie miałem pojęcia że coś jest w Wiedniu :biggrin:

Edit : Ok w sumie nie ważne po katedrze poznałem :D

Edytowane przez Fuviks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najśmieszniejszą sprawą związaną z nową generacją jest ukrywanie jej możliwości.
Zastanawiające jest to że 90% filmików z BF 4 odpalonych jest  na pc'tach w mega full hd z turbo hiper jakością tekstur i 32gigamegabajtów ram.
( nie piszę już o tym jak to na e3 gry konsolowe śmigały na komputerach o "podobnej" specyfikacji co do konsol )
Tymczasem wersja z ps4 jest nagrywana kamerką VGA z przyczaja, na dodatek połowa ekranu to plecy gracza  :laugh:
O filmikach z obecnej wersji konsol już nie wspomnę, gdyż takich nie ma :thumbsup:
BF4 musi kojarzyć się z pierdo******** :yes: a według mnie jest to czysta nieuczciwość wobec graczy.
Sam nie potrafię się już doczekać nowej konsolki sony i doskonale zdaję sobie sprawę, że grafika niektórych tytułów może odbiegać od pc'ta.
Jestem jednak nauczony, że efekty wizualne to ważna sprawa, lecz nie najważniejsza, prócz niej gra musi posiadać w sobie to coś co przytrzyma mnie na długie godziny.
Crash, Medievil, Ape Escape, Soul Reaver, Dino crisis to stare gry jak świat a pomimo grafiki można grać w nie godziny nawet i dziś :thumbsup: :psbutton:
Reasumując myślę, że dziś zbyt wielu graczy patrzy tylko na grafikę :) , a przez to wydawcy tworzą masę gier, które niestety opierają się tylko na niej :mellow:
Jako iż przed Nami nowa generacja chciałbym życzyć zarówno sobie jak i Wam aby była pełna gier, które zapadną nam w głowach na dłuuugie godziny :thumbsup:
Pozdrawiam!

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lightbringer

Lepiej to ująć nie można było w 100 % się z tobą zgadzam. :)

Ja niedawno przyniosłem ze strychu stary TV Sony 29" podłączyłem moje 17 letnie PSX i ogrywam po 8 latach przerwy Parasite Eve 1/2 miodna gra tak, więc PS4 na pewno jakiś skok graficzny osiągnie dla mnie wystarczający ważne aby FF XV/KH3 było epickie i więcej mi do szczęścia nie potrzeba. :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piernik, nie na PC, tylko gry z PS3 z serwera streamowane na PS4.

Zamiast ściągac grę to grasz w nią "przez internet" na PS4.

PC tutaj nic nie ma do rzeczy.

Nie na serio. PCciarze mowią że będa grać dzięki Gaikai w gry z ps4 na PC i że blablabloa nie trzeba kupowa konsoli. Nie wiem o co chodzi, bo jeżeli tak, to troche strzał w stopę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.