Skocz do zawartości
Żywy

PlayStation 4

Rekomendowane odpowiedzi

dlatego zapewne bedzie tak jak teraz, jedno konto - dwa "sloty"

@up raz na 6 miesiecy a i tak sie cos z tym chrzani

Edytowane przez BrzozaLuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Amazon UK zmienił cenę podstawowej wersji PlayStation 4 do 402,25 £, z oryginalnej 349 £.

Gdyby to była prawda to unas mogło by to nas wyjść więcej o około

260 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego zapewne bedzie tak jak teraz, jedno konto - dwa "sloty"

@up raz na 6 miesiecy a i tak sie cos z tym chrzani

Wiem bo korzystałem ;-)

Amazon UK zmienił cenę podstawowej wersji PlayStation 4 do 402,25 £, z oryginalnej 349 £.

Gdyby to była prawda to unas mogło by to nas wyjść więcej o około

260 zł

Nie możliwe. Amazon tak jak inne sklepy internetowe może obniżyć cenę ale nie może podwyższyć. Dla tego zawsze na początku jest cena zaporowa i najwyższa za jaką może pójść dany towar i ewentualnie obniżana ale nigdy podwyższana. Nie mogą pisać ceny a później kazać klientowi dopłacać chyba że w sytuacji jak z tymi bundle. Albo goły za wcześniej ustaloną cenę akcji dopłacasz i bierzesz bundle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak niemożliwe skoro tak jest? Było niecałe 350 a teraz 400 z kawałkiem. Nie brałem jak była niższa cena i nie wiem jak to działa gdy ktoś kupił za 350, ale fakt jest taki ze cena poszła w gore i to sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pre ordera z brytyjskiego sklepu i mam normalnie konsole za 350f

Amazon zrobil to chyba specjlanie,poniewaz chetnych jest zbyt duzo na nowe konsole oraz druga mozliwos.Bardziej prawdopodobna

Nie bedzie mozna kupic zwyklej PS4 juz tylko bundle..Najtanszy pewnie 400f czyli 2K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klasyczne prawo popytu i podaży.

Już widzę jakie cyrki będą u nas w dzień premiery, zero towaru w sklepach i tysiące ofert na alledrogo z 500zł przebitką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktoś już kupił za tą cenę to nie moga mu kazac dopłacić. Tak to zwsze działało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i właśnie Ci mogą chcieć na tym skorzystać :P A jeżeli objęło by to też Polskę to ja dziękuje w tym roku za konsolkę :) Mam jeszcze kupkę wstydu na ps3 a i tak go nie sprzedaję :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takiej podwyżce, nawet jak by 20% ludzi zrezygnowało to i tak wyjdą na swoje. A że święta idą, to kto ma kupić to i tak kupi 

Edytowane przez marko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dzisiaj np. slyszalem, ze PS4 w Niemczech jest za 440 euro, a nie 399 jak zapowiadali, tak to jest jak popyt znacznie przewyzsza podaz. Sony do konca tego roku wyprodukuje 5MLN PS4, z czego juz jest ~1.5MLN zlozonych preorderow, wiec niewiele zostaje na sklepowe polki, i sprzedawcy korzystaja jak tylko moga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie.

Jak dla mnie sprawa jest wyjaśniona i oczywista.

Nikt nie cwaniakuje, nikt nikogo nie robi w balona ani nie spekuluje na cenach.

Cena 349F bła ceną gołej konsoli.

Ze strony Amazon.co.uk:

PlayStation 4--Important Information

Please note: Sony has announced that there will be four PlayStation 4 console options available at launch. Customers will be contacted in the order in which they placed their PS4 pre-order and given a choice of the bundles based on availability. Please note, all customers who pre-ordered the console with Amazon.co.uk up to and including August 6 will be given an option to get a console for release day. Customers who pre-ordered from August 7 may receive their consoles after release date, but will get them before Christmas.

...czyli w skrócie:

- zniknęły gołe konsole

- są tylko bundle które będą do wyboru i Amazon skontaktuje się z kupującymi

- zamówienia złożone po 6 sierpnia raczej nie mają co liczyć na dzień premiery ale mają zagwarantowaną dostawę przed "Świętami".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do podwyzki to cena poszla w gore bo podobno nie ma szansy aby dostac konsole w tym roku. mimo iz pisze ze sie dostanie przed swietami.

Bundle Packi są tylko dla tych ktorzy juz zamowili o czym pisalem i podalem jakie te paczki bedą :) mozliwe ze jak ludzie nie wymienią to je wrzucą na sprzedaz

teoria golych konsol jest nie prawdziwa , poniewaz bundle z np watch gods kosztuje 389 a nie 402 :)

amazon to wielki sklep i ma poprostu za duzy popyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Chazy_Chaz

Ależ ty jesteś uparty.

Tekst jest skopiowany stąd i jest to OPIS PRODUKTU a nie jakiś durnowaty post użytkownika:

http://www.amazon.co.uk/Sony-PlayStation-4-PS4/dp/B00BE4HOIM/ref=sr_tr_sr_1?ie=UTF8&qid=1381097796&sr=8-1&keywords=playstation+4

co do podwyzki to cena poszla w gore bo podobno nie ma szansy aby dostac konsole w tym roku. mimo iz pisze ze sie dostanie przed swietami.

Bundle Packi są tylko dla tych ktorzy juz zamowili o czym pisalem i podalem jakie te paczki bedą :) mozliwe ze jak ludzie nie wymienią to je wrzucą na sprzedaz

teoria golych konsol jest nie prawdziwa , poniewaz bundle z np watch gods kosztuje 389 a nie 402 :)

amazon to wielki sklep i ma poprostu za duzy popyt

- co ma podwyżka do braku towaru? Amazon to nie ciapacki bazar czy car boot tylko sklep a omawiane PS4 nie jest przedmiotem czyjejś aukcji tylko towarem w sklepie Amazon.

- bundle packi są oficjalnie - co widać jak byk na stronce z opisem z PS4 do której link podałem więc o co ci chodzi? Nie wiem jak Twój angielski ale tam jest wyraźnie napisane że są CZTERY oficjalne bundle packi zapowiedziane przez Sony a nie sześć czy dziesięć które jakiś pajac sobie wymyślił i napisał w poście pod produktem, ale tego się uczepiłeś jak rzep psiego ogona. 

- jaka teoria gołych konsol? Jeżeli są już 4 bundle packi zapowiedziane to jest już raczej ustalona ich cena. Chłopie, łatwiej jest sklepowi obniżyć cenę lub skasować mniej niż klient przewidział niż później ścigać ludzi o kasę albo przyjmować reklamację "bo cena była mniejsza niż każecie mi płacić" dla tego dali taką cenę a nie inną. Na twoim włąsnym przykładzie z Watch Dogs, o ile ten bundle jest w realny, i rzeczywiście będzie tańszy niż 402 to klient zapłaci mniej - proste? 

- wielki sklep wielkim sklepem, taaa, bo jak wielki sklep to robi co chce? Przemyśl jeszcze raz bo co jak co ale Amazon ma zazwyczaj najlepsze ceny i nie odwalają numerów typu "dobrze się sprzedaje to walniemy cenę z kosmosu - ludzie i tak wezmą bo jesteśmy dużym sklepem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Ponownie przytoczę tekst z opisu produktu:

Sony has announced that there will be four PlayStation 4 console options available at launch. 

Customers will be contacted in the order in which they placed their PS4 pre-order and given a choice of the bundles based on availability. 

Sony ogłosiło 4 różne zestawy PS4 dostępne od pierwszego dnia.

Skontaktujemy się z klientami w kolejności w jakiej zamówili PS4 i damy wybór dostępności bundli. ...czyli im później zamawiasz tym większe szanse na to że "atrakcyjniejsze" bundle się skończą.

Trochę lipa. Wole dopłacić parę złotych więcej i mieć to co chcę a nie to co zostanie.

2 pierwsze znamy oficjlanie z bloga:

http://blog.eu.playstation.com/2013/09/26/killzone-shadow-fall-ps4-bundles-unveiled/

Killzone Shadow Fall PS4 Bundle – €499:

• Killzone Shadow Fall
  • PlayStation 4
  • Additional Dual Shock 4 controller
  • Camera

Killzone Shadow Fall PS4 Bundle – €439:

• Killzone Shadow Fall
  • PlayStation 4

Ciekawe jakie będą 2 kolejne?

@Chazy_Chaz odpuść sobie te swoje wymyślone bundle niby z Amazona :P Nie nic konkretnie zapowiedzianego czy przedstawionego oficjalnie. Te bundle z posta mógł sobie wymyślić każdy troll.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amazon UK podniósł ceny, czyżby nie tylko w polsce istnieli pazerni sprzedawcy?

Edytowane przez Nath_147

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nath_147

Przeczytaj parę postów wstecz.Nikt nic nie podniósł. Wszystko jest jak było. Sony wrzuciło oficjalne bundle i było zamieszanie z cenami. Obecnie jest cena taka jak była.

http://www.amazon.co.uk/Sony-PlayStation-4-PS4/dp/B00BE4HOIM/ref=sr_tr_sr_1?ie=UTF8&qid=1381133645&sr=8-1&keywords=playstation+4

Cena nadal jest 349F.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam się martwić czy dostanę konsolę na premierę... ;> Zamawiałem 11czerwca na Muve(cena 1690zł). Napisałem do nich maila z zapytaniem ,czy dają mi gwarancję dostarczenia konsoli na premierę. Oto co napisali :

"Witam serdecznie,

Na obecną chwilę produkt został wyłączony ponieważ limit sztuk został wyczerpany. Dystrybutor niestety nie podał konkretnych informacji. Ze swojej strony zrobimy wszystko aby zrealizować zamówienia na daną konsolę w dniu premiery. Jeżeli będą problemy z realizacją zamówienia to będziemy informować o tym mailowo."

:P

Co do bundle ,to wiadomo ,kiedy polskie sklepy dodadzą coś do swojej oferty?

Edytowane przez unknown3d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle, w ostatniej chwili albo wcale. Przecież czemu nie zedrzeć z kupujących? ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny będą świrowały na bank. szczególnie u nas w polsce. ale jeśli co poniektórzy przesadzą z marżą mogą dostać figę z makiem. hype się nakręcił i pewnie będzie to co przewidywałem , norma 2 tysie i więcej. trza czekać cierpliwie . jak niecierpliwi i bananowcy kupią swoje sztuki , sprzedaż spadnie to i sklepy odpuszczą windowanie cen.

Edytowane przez okoni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny będą świrowały na bank. szczególnie u nas w polsce. ale jeśli co poniektórzy przesadzą z marżą mogą dostać figę z makiem. hype się nakręcił i pewnie będzie to co przewidywałem , norma 2 tysie i więcej. trza czekać cierpliwie . jak niecierpliwi i bananowcy kupią swoje sztuki , sprzedaż spadnie to i sklepy odpuszczą windowanie cen.

W Polsce wszystko jest możliwe, nie można wykluczyć, że ceny w PLN będą wyższe niż te 399 euro czy funtów. Myślę jednak, że Ci co poskładali preordery w cenie powiedzmy 1790 zł bo tak w zasadzie jest w każdym większym znanym sklepie (Euro, Media Markt, Saturn itd.) to więcej nie zapłacą, osobiście mam taką nadzieję.

A jeszcze krótko po premierze jest okres świąteczny i noworoczny także będzie to dobry moment na podniesienie cen.

Edytowane przez szuldi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci co zamówili mają gwarancję ceny nie wyższej niż ta za którą zamówili. Teoretycznie powinna jeżeli cena ostateczna będzie niższa to sklep powinien zwrócić różnice, ale to nie u nas bo nawet jak cena byłaby niższa to reszta w kieszeń dla sklepu.

Najgorsze jest to, że nigdzie nie ma zestawów. Wszędzie są gołe konsolę. Obawiam się że ci co zamówili konsolę nie będą mieli opcji wyboru czy chcą gołą konsolę czy z dopłatą zestaw. Niestety Polska to nie Amazon :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.