Skocz do zawartości
Żywy

PlayStation 4

Rekomendowane odpowiedzi

A tak z innej beczki klocek z kamerka kosztuje prawie 500 euro i wszedzie gdzie nie pojde, to zalega na ladzie przedpremierowe zamowienie klocka. To chyba samo za siebie mowi co? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wili23

Zmartwię cię, ale wszędzie gdzie ja chodzę to preordery na PS4 zalegają na półkach na równi z Xbone. Jeszcze miesiąc/półtora i zaczną schodzić bardziej, albo będzie bardziej widoczne to że sie kończą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wili23

Zmartwię cię, ale wszędzie gdzie ja chodzę to preordery na PS4 zalegają na półkach na równi z Xbone. Jeszcze miesiąc/półtora i zaczną schodzić bardziej, albo będzie bardziej widoczne to że sie kończą. ;)

Moze w polsce tak jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem po jaką cholerę xboty siedzą na forum o playstation i wypisują dyrdymały. To jakaś forma odwetu za niepowodzenia Microsoftu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wili23

a ja od samego początku pieje, że tak będzie. Dlatego po cichu śmiałem się z tych co krzyczeli, że jeżeli nie zamówie preordera to przez wiele tyg nie dostane PS4. A prawda jest taka, że po świętach będzie leżała na półkach i prosiła się o kupno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę urlop 29.11 oraz kasę. Wskakuję do autka i na zakupy :D . A wojny PC vs konsole mam w głębokim poważaniu. Co do PS+ ,  moim skromnym zdaniem to jest strzał w dziesiątkę. Posiadając PS3 , PSV i w przyszłości PS4 to mi życia nie starczy żeby ograć wszystkie wypożyczone gry. Mając dwóch małych ludzików w domu :) oraz jedną dużą :D człowiekowi w zupełności wystarczy PS+ i 3 konsole . Takie jest moje zdanie. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej  ja bym tego w życiu nie napisał:)jestem na razie za granicą ....i jedyny dostęp do mojego hobby i nowych informacji to jest własnie np. ta stronka i to forum...prosze wszystkich ludzi co maja gówno do powiedzenia o zaprzestanie pisania bezsensownych postów  a skupieniu sie na mojej nowej miołości PS4!!:)pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5) PS4 i XONE - każda konsola będzie miała swoje plusy i minusy, ale z ostatecznym werdyktem trzeba poczekać przynajmniej rok.

Tutaj zapomniales dopisac, ze tak samo jak w punkcie pierwszym "UWAGA: można posiadać jedną i drugą platformę i czerpać z obu co najlepsze." ;) A poza tym to nic dodac nic ujac. Ja generalnie jestem zdania, ze pelna przyjemnosc z grania mozna miec wlasnie posiadajac wszystkie trzy platformy, bo kazda ma zalety i wady (tak, nawet PS4!), a jak ktos sie sam ogranicza tylko do jednej to w ogole nie powinien poruszac czy zawierac dyskusji na temat platformy X vs platform Y, i tylko niepotrzebnie robic zamieszanie nie znajac sie w temacie.

A czy ta generacja ostatecznie wypadnie lepiej czy gorzej od tej ustępującej - ocenię za 4-5 lat.

Ja juz moge smialo stwierdzic, ze bedzie duzo, DUZO lepsza, z prostego faktu - obecna generacja nie byla przygotowana ani do wyswietlania contentu HD, ani do swiadczenia zaawansowanych uslug sieciowych, ani do jakis rewolucji zwiazanych z gameplay'em w grach, z bardzo prostej przyczyny - X360 i PS3 juz w dniu premiery brakowalo mocy, glownie pamieci, a teraz tego problemu nie ma bo mocy jest pod dostatkiem, a to przelozy sie na wiekszy komfort uzytkowania i co najwazniejsze - lepsze gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Tłins" zajedź po mnie i pogonimy razem : :)

"Tłins" zajedź po mnie i pogonimy razem :  :) 

Trochę daleko :biggrin:

Będziecie teraz mieli chwilę czasu wolnego więc może nawet uda wam się spotkać ;)

Odpoczynek od forum potrafi zdziałać cuda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na rozluznienie atmosfery bol doopy w wykonaniu Nvidii:

http://www.pcpowerplay.com.au/2013/09/nvidia-interview-the-sky-isnt-falling/

“It’s no longer possible for a console to be a better or more capable graphics platform than the PC”

Ciekawe co by mowili, jakby wszystkie 3 konsole mialy ich GPU, a nie AMD ;) Wlasnie to jest IMO najwiekszy problem PC - skupianie sie na grafice, a nie na samych grach. RPG juz na dobre zagoscily na konsolach, dobrych strategii jak na lekarstwo, wiec PC zostalo z niczym poza duzymi cyferkami na papierze (no moze sa jeszcze MOBA i MMO, ale to tez tylko kwestia czasu az podobnie jak RPG zadomowia sie na konsolach).

Edytowane przez Żywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymiarki do MOBA (np: Awsomenouts, Guardians of the Middle Earth) i MMO (np: Defiance, FFXIV, DC Universe) już były na PS3, ale za mało ;)

Ja właśnie liczę na to że PS4 bardzo sie rozwinie pod tym względem. Czasem mi brakuje dobrego MMO.

Myślę rónież że dzięki zestawowi "duża ilość pamięci + światełko i touchpad w DS4" jest szansa na rozwój strategii na PS4. :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsola startuje dość spokojnie. Niektórzy obawiają się że małe gabaryty przyczynia się do głosnej pracy PS4. Ciekawe jak po dłuższej sesji, bo ten wentylator ma być elastyczny jeśli chodzi o zmianę prędkości obrotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj jeszcze raz ten tekst ze zrozumieniem, zwłaszcza drugi akapit.

Nie wiedzą jak tu będzie wyglądało na PS4 bo na razie pracują na PC i minimum wymaganych.

Nic poza biciem piany i pustymi obietnicami.

Jedyny istotny fakt to to, że będzie to MMO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O której rusza eurogamer expo? Liczę na jakieś nowe materiały w przyzwoitej jakości, bo na materiałach z tgs nic nie było widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie pisze jak pisze?

http://www.eurogamer.net/articles/2013-09-26-live-eurogamer-expo-developer-sessions

Tutaj są podane streamingi, co będzie streamowane i w jakich godzinach.

Oczywiście czas UK czyli godzinę w tył od naszego ;)

Thursday 26th September
  • 12pm - Phil Harrison's exclusive Xbox One presentation
  • 1pm - Forza Motorsport 5 (Dan Greenawalt, Turn 10)
  • 2pm - From PS Minis to PS4 in 12 months: Velocity 2X (FuturLab)
  • 3pm - Killzone: Shadow Fall (Guerrilla Games)
  • 4pm - Guild Wars 2 New Content (ArenaNet)
  • 5pm - The Evil Within (Tango Gameworks/Bethesda Softworks)

Friday 27th September

• 12pm - Tearaway (Media Molecule)
  • 1pm - Beyond: Two Souls (David Cage, Quantic Dream)
  • 2pm - Dying Light (Techland)
  • 3pm - FIFA 14 Next-Gen (EA Sports)
  • 4pm - PS4 Indie Showcase (Shahid Ahmad, Sony Computer Entertainment)
  • 5pm - Outside Xbox's Spelunky Speed-run Spectacular!

Saturday 28th September

• 12pm - The Witcher 3 (CD Projekt RED)
  • 1pm - Watch_Dogs (Jonathan Morin, Ubisoft Montreal)
  • 2pm - Batman: Arkham Origins (Warner Bros. Montreal)
  • 3pm - PS4 Indie: Resogun (Housemarque)
  • 4pm - Lego Marvel Super Heroes (TT Games)
  • 5pm - Need for Speed: Rivals (EA Ghost Studio)

Sunday 29th September

• 12pm - Project Godus (Peter Molyneux, 22cans)
  • 1pm - Thief (Eidos Montreal)
  • 2pm - Murdered: Soul Suspect (Airtight Games)
  • 3pm - The future of Ouya (Julie Uhrman, Ouya)
  • 4pm - PS4 Indie: Wasteland Kings (Rami Ismail, Vlambeer)
  • 5pm - Eurogamer Indie Podcast (the EG team and indie friends!)

To samo - po polsku:

http://www.eurogamer.pl/articles/2013-09-26-live-eurogamer-expo-prezentacje-na-zywo

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie ma sprawa z polonizacja gier na ps4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś interfejs żeby tylko działało na pokazach. Tak myślę. To Dynamic Menu na wszystkich screenach wygląda całkiem inaczej. Dojdzie w każdej zakładce pełno zdjęć, filmików itp to już może nie być tak błyskawicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.