_Matheo_ 666 Napisano 18 Lipiec 2012 Właśnie nie. Skończyłem wątek fabularny, mam 58 poziom, a znajduje mi tylko misje "Fresh Off The Bus". Daję Refresh i czasami znajdzie 3 misje, czasami 4, później znowu 3, a raz na jakiś czas wszystkie inne pokoje z przeróżnymi misjami. Prosta rada. Sam załóż grę i niech inni do Ciebie dołączają, zagrasz wtedy od tej misji, od której tylko zechcesz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Japato 0 Napisano 20 Lipiec 2012 (edytowane) Mam kilka pytań związanych z grą online w Borderlands'a, mógłby ktoś pomóc ? a) Czy da się połączyć z graczem z USA, podczas gdy gram z Polski ? Jak wygląda sprawa lagów ? b ) Jeśli uda się, to po wbiciu kilku leveli będziemy mogli dalej kontynuować grę gdy drugi gracz powróci do Europy/znowu tworzenie nowych postaci ? c) Czy da się grać online w formacie: 2 graczy split-screen + gracz na innej konsoli ? Z góry dziękuję za pomoc, to pytania które mnie nurtują, szczególnie trzecie :) #928: Dzięki :) Edytowane 20 Lipiec 2012 przez Japato Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WiQert 16 Napisano 20 Lipiec 2012 c: da sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 21 Lipiec 2012 (edytowane) Padłem niestety ofiarą glitch'a w DLC The Secret Armory of General Knoxx, ale mam pewien pomysł jak go rozwiązać, a w tym celu potrzebowałbym pomocy. Sytuacja wygląda tak: Oczywiście jak to mam w zwyczaju nic nie czytałem o trofeach, zanim się przy jakimś nie zablokuje, stąd mój brak wiedzy na temat tego glitch'a. Normalnie obejrzałem napisy końcowe z DLC i niestety za szybko wziąłem niektóre misje. Na liście questów miałem Super-Marcus Sweep i It's Like Christmas!. Jak to w poradniku napisane najpierw wziąłem się za ten pierwszy, jadę do Crimson Armory i jak się można domyśleć - tam pusto. (w misji nie miałem wykonanego żadnego punktu, w ogóle nie zaznaczał mi się Waypoint na mapie) Poirytowany spróbowałem drugi raz, tym razem hostując grę. Z 3 innymi graczami wbijam do Crimson Armory, a tam elegancko Knoxx. Boss pokonany, cały quest wykonany, od razu zawiozłem go do Marcus'a. Przełączyłem na It's Like Christmas! i tutaj pierwsze zaskoczenie, punkt "Steal loot", już mam na 1/1. (pozostałe dwa 0/1). Pojechałem jeszcze raz do Crimson Armory, a tam znowu Knoxx, ale niestety po walce, kiedy udaję się do tych drzwi, które blokuje "kolorowy kod", te pierwsze są już otwarte, ale brama po lewej już nie, więc nie mam jak dostać się do środka, który elegancko pokazuje mi Waypoint na mapie. (drugie wejście, to na placu gdzie walczymy z Knoxx'em też jest zamknięte). Próbowałem bawić się tym panelem, zrobiłem misję około 5 razy, za każdym razem z trójką innych graczy, kilka razy solo, relog konsoli/gry/PSN - brama zawsze zamknięta. Jaki jest mój plan: Potrzebuję gracza, który nie ma wykonanej którejś z misji gdzie walczymy z Knoxx'em. Jak wiadomo jest ich trzy. Głowna i dwie side-missions. Ktoś hostuje grę i tą misję, zaprasza mnie, po przekroczeniu bramy albo wylogowuję się z PSN, albo ktoś mi daje kick'a i zostaję sam w środku, przełączam na moją misję i ją dokańczam. Opcja numer dwa - ktoś ma zrobione wszystkie misje, ale jest posiadaczem PlayStation Plus. Niemile byłem zaskoczony jak zobaczyłem, że tylko Ci użytkownicy mogą kopiować swoje zapisy. Ktoś taki kopiuje save na PC, pobiera probram WillowTree, który to jest zrobiony właśnie pod tego glitch'a, włącza swój zapis, resetuje zrobioną misję (czyli ma ją do zrobienia od nowa) i dalej to samo co w punkcie pierwszym. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc PS. Tylko bez komentarzy - skasuj save i zrób sobie wszystkie misje od nowa, czy - kup se PS+ i sam pogrzeb w zapisie. Edytowane 21 Lipiec 2012 przez Zygo89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Lipiec 2012 Miałeś tego samego glitcha co ja, czyli pewnie wpadłeś przez dziurę do zbrojowni i mogłeś szabrować bronie w nieskończoność, ale niestety zablokowałeś również questa. Jedyna metoda to właśnie grzebanie w save'ie, innej nie ma. Znalezienie kogoś z tym samym stanem zapisu graniczy z cudem. Nawet na oficjalnym forum Gearboxa jest poradnik jak odblokować tego questa grzebiąc właśnie w save'ie. To jest kwestia kilku kliknięć... Także, albo zrzucasz sobie save na kompa i edytujesz go programem, odznaczasz tego questa, że jest zrobiony i wszystko wraca do normy. Albo męczysz się w nieskończoność, bo gdzieś masz błędne przekonanie, że to nielegalne XD Twoja wola...ja tam nie mam zwyczaju dawać się dymać przez tępych twórców, którzy nie potrafią odpowiednio gry przetestować :) PS. I co ma PS+ do grzebania w saveie to nie wiem... Robisz kopie na pendrive'a, zrzucasz na kompa, potem na kompie kopiujesz sobie folder i masz zarówno backup + save na którym możesz edytować questa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 21 Lipiec 2012 (edytowane) Grzebanie w zapisie tym programem specjalnie zrobionym pod to to była moja pierwsza myśl, od razu wpiąłem pendrive do konsoli, ale tak jak napisałem wyżej - nie mogę go skopiować. Dawniej (z rok temu?) zrobiłem sobie back up zapisów, wszystko elegancko skopiowałem na pendrive i potem na PC. Teraz jak kliknę na save trójkąt, obok "Kopiuj" jest znaczek PlayStation Plus. Mam tak obok każdej gry, w jakąkolwiek grałem, nie tylko w Borderlands. Jestem podobnego zdania, że skoro ktoś nie potrafi dopracować gry, albo wydać patch'a po tak długim czasie, to czemu ja mam się męczyć? Widziałem na YT, że operacja jest banalnie prosta, po prostu ten quest anuluję i biorę od nowa od Marcusa, tylko ja po prostu nie mam jak przenieść zapisu na PC. Nie widzi mi się kupować PS+ tylko dla tej operacji, więc będę dalej próbował. Może znajdzie się ktoś kto to "zresetuje" dla mnie i zrobi się tak jak opisałem wyżej. PS. Ta zmiana z kopiowaniem po prostu musiała przyjść z jakąś aktualizacją. Edytowane 21 Lipiec 2012 przez Zygo89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Lipiec 2012 Nie, ja to robiłem kilka tygodni temu. Zaznacz Save, kliknij Copy (mimo, że plus jest obok) i wybierz pendrive'a zamiast chmury. Da się skopiować na pendrive'a, musisz tylko lepiej poszukać tego tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 21 Lipiec 2012 (edytowane) Nie wierzę, normalnie jest. Pojawiło się coś innego, niż PS+ z opcji "Kopiuj". Wczoraj podpinałem pendrive, PSP za pomocą kabla i telefon - konsola nic nie widziała. Widziała PSP i pen'a jako tam jakiś nośnik, ale nie było ich w "Kopiuj". No to jest nadzieja. Edytowane 21 Lipiec 2012 przez Zygo89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 15 Sierpień 2012 Darmowa oferta dla posiadaczy Playstation Plus, to Just Cause i Borderlands są już dostępne.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSzymek 7 Napisano 15 Sierpień 2012 Ja już ściągam :) Fajnie, bo podstawka mało waży :) Zaledwie 3300 MB. Ktoś jest chętny do przejścia gry na kooperacji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 16 Sierpień 2012 Który dodatek warto zakupić? Wszystkie chyba zbyt drogo wychodzą. Z tego co doczytałem The Secret Armory of General Knoxx zebrał najlepsze noty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 16 Sierpień 2012 Wszystkie poza Mad Moxxi są warte zakupu. Najlepszy klimat ma wg mnie wyspa Dr Neda, Knoxx jest strasznie długi i się nudzi po czasie strasznie, non-stop jeździsz do jednych i tych samych lokacji. Claptrapy są za to najśmieszniejszym dodatkiem i bawiłem się przy nim równie dobrze co z Dr Nedem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 16 Sierpień 2012 (edytowane) A jest jakiś tryb survival? PS: jeśli tak to gdzie i w jakim dodatku. Edytowane 16 Sierpień 2012 przez kubaork Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 16 Sierpień 2012 Mad Moxxi ma coś w sobie z trybu survival, ale jest to strasznie nudne i długie. Polega to na tym, że masz arenę i po prostu atakują Cię kolejne fale wrogów. Jak zabiją wszystkich to zaczynasz od nowa. Na najtrudniejszym poziomie jest chyba 20 fal po 5 rund każda, czyli masz 100 tak jakby fal przeciwników. Umierając w 99 zaczynasz od nowa. Wierz mi, nic ciekawego ten dodatek i nie wiem po co w ogóle go zrobili. I tak na zwykłych arenach z podstawki nikt nie grał nawet... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaork 40 Napisano 16 Sierpień 2012 Myślałem, że w tym dodatku do zombie jest coś takiego. Trudno, szkoda :) Właśnie szukałem jakiegoś trudnego survivala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mefistolhl 0 Napisano 16 Sierpień 2012 Witam Jakiś czas temu dla testu ściągnąłem trial Borderlands, później wykasowałem wczoraj w ps+ dali gierkę za free więc zainstalowałem. Po instalacji małe zdziwienie bo gra instaluje się jako trial. Miał ktoś podobny problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 16 Sierpień 2012 Nie ma nigdzie do ściągnięcia małej łatki odblokowującej pełną wersję? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mefistolhl 0 Napisano 16 Sierpień 2012 Nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 17 Sierpień 2012 Mógłby ktoś krótko nakreślić mi ideę multiplayera w tej grze? Zacznę singla, będę po kilku pierwszych misjach. Jeśli przyjdzie do mnie kolega i zagramy na split - screenie to obaj zaczniemy od nowa, tworząc nowe postaci? Czy może moja postać z singla pozostanie, a kumpel stworzy nową? Jeśli tak, to jakim cudem zagramy razem skoro on będzie na początku gry, a ja już troszkę dalej? I analogicznie: jak się ma sprawa w graniu przez neta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 17 Sierpień 2012 Czy split czy net to gra wygląda tak samo... Jak Ty jesteś hostem, to gość który dołącza do Ciebie ma Twoje aktywne questy. Czyli są tak jakby kopiowane do niego, oczywiście jeśli ich jeszcze nie wykonał. Także jak kolega dołączy do Ciebie, to po prostu będziecie grać razem, a podczas zabijania potworków jemu będzie level bardzo szybko leciał aż się w końcu nie wyrówna. Jednak do splita chyba lepiej sobie zacząć grać nową postacią, żeby równo iść, itd. W necie oczywiście wygląda to tak samo. No, ale jak kto woli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 20 Sierpień 2012 Słuchajcie, czegoś nie rozumiem. Właśnie ukończyłem sobie PT1, zacząłem PT2, grałem online i zawsze jako host. Ludzie wchodzili, wychodzili, było fajnie. Nigdy nie dołączałem do niczyjej gry, ale kiedy przeglądam dostępne mecze, widzę, że jakieś 80% jest na tej samej misji "Keep your insides inside". Ukończyłem grę, wszystkie misje i nie widziałem jej u siebie. Co to jest? Jakaś misja na której można farmić dobry loot, że wszyscy na niej siedzą czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo 3 Napisano 27 Sierpień 2012 Panowie mam mały problem... Grałem offline gdzieś do ~13 lvla a potem logłem się do co-upa online. Wszystkie misje do 13 lvla miałem porobione... A teraz w logu mam misje co kiedyś robiłem w której trzeba kupić shielda.... jako nie ukończoną. Kupiłem shielda by odhaczyć to misję, ale nic to nie daje rozmawiam z tym pierwszym NPC którego poznaje się na początku i nie chce odhaczyć questu.... Czy bd to miało wpływ na trophy związane z ukończeniem wszystkich misji w pierwszej lokacji? Czy muszę zagrywać odpoczątku .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 27 Sierpień 2012 Ja obcykałem ten temat, nie wiem czy to jest bug czy specjalnie jest tak zrobione, ale to jest tzw. "infekcja" quest loga, do którego przenoszą Ci się misje z quest loga osoby, do której dołączyłeś i zostają tam nawet gdy wrócisz do swojej gry. Dzieje się tak, gdy dołączysz do gry, która jest fabularnie dalej niż Ty byłeś. Ta misja z shieldem jest zbugowana i nie da się ukończyć, to jest właśnie ta "Keep your insides inside", o której napisałem wyżej. Rozeszła się jak wirus. Nie ukończysz jej dlatego, bo dołączyłeś do gry, w której ten doktor co ją daje przeniósł się już z tego pierwszego miasta do kolejnego. Też miałem z tym problem ale jest rada - ściągnij edytor save'ów i za jego pomocą pousuwaj niechciane questy, które Ci przeszły od hosta i wyczyść go do stanu pierwotnego. Ja tak zrobiłem u siebie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulik10 40 Napisano 30 Sierpień 2012 Wittam, mam problem z trofeum Fully Loaded, chodzi o to że uratowałem wszystkie "robociki" tylko że upgrade od jednego wyrzuciłem(nie miałem wtedy pojęcia do czego to służy) i mam 39 miejsc w plecaku, jest jakiś sposób aby zdobyć te trzy dodatkowe czy muszę grę przechodzić od nowa inną postacią? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 30 Sierpień 2012 Po pierwszym przejściu zacznij drugie i pierwszą misję Claptrap Rescue z drugiego przejścia (Lost Cave) resetuj tak długo, aż wypadnie Ci ulepszenie (bo w drugim przejściu tą samą postacią nie jest ono gwarantowane, możesz dostać jakiegoś śmiecia typu mod granatów i może być konieczny reset misji poprzez wyjście z gry bez zapisywania). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach