Skocz do zawartości
unknown3d

The Last Of Us

Rekomendowane odpowiedzi

Walka wręcz, które widziałem trailery, prezentuje się naprawdę realistycznie.

Czekamy na czerwiec. Będzie hit. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gamepley niestety potwierdza moje najgorsze obawy. To istny klon U3, które zresztą nie było najlepsze.

edit. nie chce oglądać całego gamepleya co by nie psuć sobie zabawy...przejdę to grę kiedy będzie za jakieś 100 zł., ale skoro sami grający mówią, że mnóstwo rzeczy zostało ściągniętych z U3 to coś musi w tym być, a szkoda bo liczyłem na więcej świeżości. Niestety nie najlepsza animacja głównego bohatera została ściągnięte żywcem jak i niewielka część lokacji, zostały tylko delikatnie pozmieniane, żeby nie było takiego kwasu jak przy CoD. Do tego za dużo QTE które są niemiłosiernie długie (ja osobiście nie przepadam za qte w żadnej grze)

Edytowane przez Palpatine_79
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zjawiskowo ciekawa wypowiedź :)

Spoko, masz prawo mieć swoje zdanie :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gamepley niestety potwierdza moje najgorsze obawy. To istny klon U3, które zresztą nie było najlepsze.

edit. nie chce oglądać całego gamepleya co by nie psuć sobie zabawy...przejdę to grę kiedy będzie za jakieś 100 zł., ale skoro sami grający mówią, że mnóstwo rzeczy zostało ściągniętych z U3 to coś musi w tym być, a szkoda bo liczyłem na więcej świeżości. Niestety nie najlepsza animacja głównego bohatera została ściągnięte żywcem jak i niewielka część lokacji, zostały tylko delikatnie pozmieniane, żeby nie było takiego kwasu jak przy CoD. Do tego za dużo QTE które są niemiłosiernie długie (ja osobiście nie przepadam za qte w żadnej grze)

True

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok obejrzałem całe i w sumie mam mocno mieszane uczucia. Pomijając fakt że klimaty zombie przejadły mi się jakieś 3 lata temu a ostatnia gra z zombiakami mi się podobała to Undead Nighmare. Tutaj niestety widać sporo błędów i być może to dlatego że to jak mówił w filmie Grem stary kod. Jednak takie sytuacje gdzie NPC zdradza naszą pozycję w momencie kiedy się skradamy nie powinny mieć miejsca nawet we wczesnej fazie jeśli daje się ludziom coś do ogrania. Graficznie będzie bardzo dobrze co widać już teraz. Gra wygląda jak Uncharted i ciężko będzie się wyprzeć tego wrażenia. Począwszy od animacji przez sam design lokazji a na teksturach kończąc. Co mi się jeszcze nie podobało to fakt psującego się ekwipunku. To odstraszyło mnie od Dead Island gdzie co chwila byliśmy zmuszeni zmieniać broń bo noże się psują. Nie wiem kto wymyślił ten kretynizm ale jest to zupełnie nietrafione. Tzn ok niech się coś psuje ale nie po dwóch uderzeniach. Jeśli lubię jakąś broń to jej używam a gra stara mi się ciągle wciskać coś nowego bo kij baseballowy nie wytrzymuje kilku uderzeń.

Mamy jakiś ekwipunek ale raczej będzie to bardzo prosty system craftingu. Więcej będzie można napisać w momencie kiedy odblokuje się nam demo które jest na płycie nowego God of Wara. Ciekawe czy tam dostaniemy to demo które było na E3 czy coś zupełnie nowego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny gameplay, przejście lokacji na kilka sposobów, mało amunicji, sporo różnego rodzaju przedmiotów do wykorzystania w różny sposób (zabicie wroga lub odciągnięcia ich uwagi). Ciekawe co pokaże demko dodane do GoW:W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usunęli gameplay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezłe jaja. W filmiku bodaj Archon mówił że na tym evencie był gość, przedstawiciel Sony i pozwolił im nagrywać. Jedynie prosił żeby zaznaczyć w materiale że to wczesny kod gry i te błędy prawdopodobnie będą naprawione w finalnej wersji. A tym czasem Sony zgłasza jakieś roszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 nowe screeny.

iU615DO2Vp0DY.png

iXusWiIODEONm.png

ipDhnBurFOCgK.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet lepiej. Nie były w spoilerze. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko screeny xD za dużo spoilerów nie będzie XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super bo U3 rządzi:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ND poinformowało na twitterze, że prace nad TLoU zostały zakończone.

dtmd1.jpg

2dfd9468bd8611e2bfae22000a9e0782_7.jpg

dqptol.jpg

Edytowane przez ONE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nowych gameplayów nawet nie oglądam, widziałem tylko parę pierwszych trailerów i całkiem pierwszy gameplay, tyle mi wystarczy. Naughty Dog jest jednym z tych deweloperów którym mogę zaufać że dostarczą dopracowaną grę.

Zamawiał któs na sklepe.pl preorder The Last of Us? W opisie nie jest napisane czy dostaje się pakiet "Widoki i dźwięki", tak samo jest na muve. Próbując zadać pytanie na sklepe antywirus mi blokuje stronę. Jak któs znalazł jakąś ciekawą ofertę preordera, to chętnie bym ją zobaczył. Zależy mi też na tym żeby sklep obsługiwał paczkomaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wg. opisu na muve.pl tylko edycja specjala Joela posiada te DLC.

Tak w ogóle wiecie może czy ten komiks poprzedzający wydarzenia z gry będzie dostępny do kupienia ?

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Muve póki co nie wiedzą czy będą te DLC...

Ale Pre z Media mają te pakiety i kosztują 9,99zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ciekawi, czy tryb multi ma w tej grze sens (bo ponoć ma być). Pożyjemy zobaczymy, czy to kolejny po TR multiplayer na siłę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dadzą multi jak w U3,TR albo inne gdzie walczy się przeciwko sobie to nie będzie miało sensu...już było tutaj wiele razy pisane że takie multi nie pasuje do TLoU...ja dalej mam cichą nadzieję że dadzą co-op'a i jakiś tryb przetrwania gdzie cała drużyna musi wykonywać jakieś proste zadania i walczyć o przetrwanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już z kumplami sobie pomarzyliśmy o takim "stealth multi", zajebisty byłby taki gdyby jedna drużyna była zarażona, a druga to zwykli ludzie (któs już chyba o tym tutaj pisał). Byłyby te różne etapy rozwoju wirusów, np: na 3 poziomie już osoba grająca grzybem widziała tylko niewyraźne sylwetki i musiałaby słuchać próbując namierzyć wrogów, a ludzie zaś czailiby się gdzieś tam po kątach . Ciężko by było zaimplementować i zbalansować, no ale to w końcu ND. Chociaż pewnie gdyby mieli taki kozacki MP to by się już pochwalili.

Muve często miało fajne bonusy do preordera, a tu na razie wygląda na to że "gołą" grę dostaniemy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Może i gołą ale na pewno przed premierą.

Ja jeszcze bym z chęcią widział planszę do co-op'a gdzie np: dwie osoby muszą otwierać jakoś przejścia innym osobą uciekającym przed zarażonymi...albo gdzie drużyna stara się zdobyć jakiś kod genetyczny z zarażonego zero żeby zdobyć szczepionkę na wirusa.

Ważne żeby była różnorodność jak w np: TCGRFS gdzie na początku jednego z trybów trzeba było się skradać a potem bronić. 

W TLoU by to bardzo fajnie wyglądało...najpierw się wspinamy i zwiedzamy jakąś mapę żeby później przemykać obok wrogów z powodu małej ilości amunicji itp itd. a później próba przetrwania w miejscu z zarażonymi gdzie można wybrać czy idzie się na noże czy przemyka.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No niekoniecznie, ja takiego Hitmana dostałem od muve jeden dzień po premierze. Paradoksalnie gierki na PC'ta przysyłali mi parę dni przed datą wydania, mimo że i tak nie mogłem ich odpalić z powodu Steama. Konsolowe zaś dostawałem dopiero w dzień premiery albo nawet później.

Ciekawie to brzmi, pozostaje tylko czekać co wymyślą. Mam nadzieję że pójdą w coś oryginalnego i będzie skradanie     :P

Edytowane przez adams1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ja np: NNK dostałem od nich 2-3 dni przed premierą z tego co pamiętam więc zakładałem że zawsze tak robią XD

Tak czy siak premiera już bardzo blisko więc zostaje nam czekać :) 

Szkoda że nie dali rozpiski trofików do tej gry, wtedy byśmy wiedzieli więcej o multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graficznie niszczy, ta leśna lokacja z początku wygląda prześlicznie. Walka z ludźmi na końcu filmiku też na plus, można walczyć na różne sposoby no i te teksty rzucane przez przeciwników, dodają tylko klimatu, który i tak jest gęęęęsssty. Już nie mogę się doczekać premiery. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi