cinkibolek 28 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) @kosmala - Dzięki za wyjaśnienie, to ja nawet nie zdawałem sobie sprawy ze też tak lubię grać, nieświadomie zupełnie. Jakiś kolimator tylko zakładam, i foregrip ewentualnie (ale ten akurat mam wrażenie że mi psuje celność, chociaż do końca jeszcze nie jestem tego pewien) No właśnie na długi to ja o wiele bardziej wolę ak-74m. Na średni i krótki to wszystko jedno właściwie. @okoni, nie wiem może i będzie "dłuższa bezsensowna gadka", nie mam pojęcia, zobaczymy jak się ona potoczy, na razie swoimi odpowiedziami pomalutku doprowadzasz, że może tak być (nie wiem specjalnie?). To "promod" mnie tylko trochę przekonuje, ale tez nie do końca. Nie ma w niej jakiegoś buga? Nie jest OP? Może tylko jakaś moda panuje na m16A4 czy coś hehe, ale to bez sensu z tą modą. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez cinkibolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) jak dla mnie najbardziej wygodną bronią dla medyka pozostanie aek, co prawda jakby trochę dłużej się przeładowywuje , ale imo lepiej kosi z biodra. @kosmala, bardziej skillowy? chyba bardziej chełmgliczowy? ;) Edytowane 12 Sierpień 2013 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosmala96 186 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Ta ale jaka frajda jak typa z headglitcha zdejmiesz, Aek najlepszy @Bolek wlasnie, ze nie. Trzeba brać po uwage szybko strzelnośc i zachowanie broni. Nie mówię tu o odrzucie czy jak mnie przygwożdzą Edytowane 12 Sierpień 2013 przez kosmala96 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 12 Sierpień 2013 Pytanie nooba :) Jak namierzyć serwer z tym Pro Modem? Uwielbiam grać podstawowymi broniami, bez jakiś laserków, latarek, itd. Na M16 i AEK mam tylko Reflexa, Foregrip i tłumik i uwielbiam tak grać. W nazwie serwa pisze po prostu Pro Mod? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinkibolek 28 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Jeszcze mi przyszło do głowy, że może kiedyś była OP albo coś i tak ludziom zostało do dzisiaj. A ja w niej nic kompletnie nie widzę, broń jak broń. Też często oglądając różne gameplaye słyszałem "no tak, m16a3" jak gość padł, i sobie myślę "no i co z tego że m16a3", "jest coś w niej takiego czy co, że no tak m16a3?", nigdy nie słyszałem "no tak, aek", albo "no tak, mp7". Tak to brzmiało jakby była OP czy coś w tym stylu. Często słyszałem taki komentarz. Więc dlatego tutaj postanowiłem zapytać o co z tym m16a3 chodzi. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez cinkibolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deadmau49 437 Napisano 12 Sierpień 2013 Ty nic w niej nie widzisz, ale prawda jest taka, że M16A3 z dodatkami to najlepsza broń w grze pod względem statystyk broni szturmowych (nie indywidualnych upodobań graczy). Jak namierzyć serwer z tym Pro Modem? Uwielbiam grać podstawowymi broniami, bez jakiś laserków, latarek, itd.Na M16 i AEK mam tylko Reflexa, Foregrip i tłumik i uwielbiam tak grać.W nazwie serwa pisze po prostu Pro Mod? A można na publikach blokować dodatki do broni? Wydaje mi się, że takie rzeczy są możliwe tylko na prywatnych meczach ustawianych poprzez Battlelog, gdzie można takie rzeczy zablokować odgórnie. Możliwe, że się coś zmieniło od mojego ostatniego meczu na PS3, jeśli tak, to niech mnie ktoś poprawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) @2xup właśnie dlatego nie rozpisywałem się zbytnio przy pierwszym poście odpowiadając ci na pytanie bo wiedziałem że za chwilę będzie post jak powyżej(@cienkibolek). jeśli chcesz uznaj to za modę( jeśli ci tak wygodnie) . jeśli nie , popatrz w staty starym wyjadaczom którzy na danej broni zęby zjedli . coś musi w tym być że na metrosienobazarach ludzie biegają z aekiem lub m16. parametry tych broni poznasz i polubisz jak wbijesz nimi kilkanaście gwiazdek ,a nie kilka. co do promoda , to tylko przez bl takie ustawienia. tego nie da się od tak znaleźć. trzeba się wpisać na jakiś turniej . no i trzeba mieć dobrą pakę. od razu mówię że trza coś sobą prezentować , skill mocno wymagany, do tego dobrze znać mapy tj. miejscówki. oj, jak ja mocno płakałem na pierwszych 5vs5 , oj jechali ze świeżakiem , jechali. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marol0v 73 Napisano 12 Sierpień 2013 Pytanie nooba :) Jak namierzyć serwer z tym Pro Modem? Uwielbiam grać podstawowymi broniami, bez jakiś laserków, latarek, itd. Na M16 i AEK mam tylko Reflexa, Foregrip i tłumik i uwielbiam tak grać. W nazwie serwa pisze po prostu Pro Mod? Jeśli chcesz grać na 5v5 to zapraszam na consoles.net - strona powiązana z ESL. Po zalogowaniu klikasz na górze "Play vs." i tam znajdujesz BF itd. itd. po znalezieniu 10 osób do gry musisz kliknąć gotowość, potem podaje Ci nazwę serwera, wbijasz i grasz. Leeecz jest jeden haczyk, grają tam naprawdę dobrzy gracze i ciężko, przynajmniej na początku wyciągnąć K/D na 1 chociażby, moje początki wyglądały dość drastycznie lecz z czasem jest lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosmala96 186 Napisano 12 Sierpień 2013 @Patrick Na Esl sobie versusy ustawiasz lub z kumplami sobie wbijasxz na serw dla 10 osób Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 12 Sierpień 2013 Jeżeli chodzi o bronie dla szturmowca to dla jednego lepszy będzie AEK dla drugiego M16A3. Kiedyś grałem ciągle AEKiem ale ostatnio bardziej mi leży M16. Z kolei na publikach ostatnio biegam z AK74M lub AN 94, granie nimi sprawia mi więcej frajdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Sierpień 2013 jeśli an to w trybie dwustrzałowym , kosi rewelacyjnie , ale trzeba ją opanować bo przy krótkim dystansie już nie jest taka super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinkibolek 28 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Tak sobie patrze i czytam w innych miejscach (na innych forum) i wiele osób pisze coś w stylu: "M16A3 nie jest op tylko zbagowane ponieważ nie ulega efektowi przygwożdżenia" Ciekawe czy to prawda czy nie, ja jakoś tego nie zauważyłem, ale może słabo się przyglądałem pod tym kątem, albo może tak było ale już to naprawili. To by też tłumaczyło narzekanie na tą broń graczy którzy od niej giną (wyżej w poście o gameplayach o tym wspomniałem). I dlatego tutaj pytam czy ktoś coś wie w temacie dlaczego akurat m16a3, a nie która broń lepsza, albo kto czym woli grać, albo "bo w ogólnych statach ma najlepsze wyniki". Więc ktoś coś może powiedzieć w temacie? Jeśli dalej nie rozumiecie o co pytam to spróbuję to wytłumaczyć :) Bo wszystkie odpowiedzi były delikatnie mówiąc nietrafione. O to mi chodzi, w innych miejscach też o tym piszą. http://www.youtube.com/watch?v=nhvKvH6ZLaA Czy to faktycznie tak jest lub było? Edytowane 12 Sierpień 2013 przez cinkibolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danken000 352 Napisano 12 Sierpień 2013 Owszem, było tak, ale zostało to naprawione w jednym z patchy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinkibolek 28 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Dzięki, o to mi chodzilo i to mi wygłąda że to jest odpowiedz na "dlaczego m16a3", ciągnie się dalej smród że ta broń jest naljepsza, coś jak a kolega kolegi brata powiedział. Wiedziałem że coś jest, albo było z nią nie tak. Inaczej nie byla by tak popularna, no nie aż tak. Tak tak, wiem, kolejna teoria spiskowa cinkiegobolka. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez cinkibolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Sierpień 2013 Gościu , ale ta pukawka naprawdę jest dobra. Jeśli tobie nie podeszła nie znaczy że jest słaba. Nikt nią nie gra ze względu na " coś z nią było kiedyś nie tak". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 12 Sierpień 2013 M16A3 to ścisła czołówka broni w BF3 i tak już zostanie. Najbardziej uniwersalna broń na każdy możliwy dystans, sprawdzi się w CQ i na wielkich mapach. Dmg drop niski, recoil stosunkowo niewielki (praktycznie zerowy jak się dobrze kontruje), dołóż heavy barrel i można snajperów na mid/long kosić. Wielkość tej pukawki nie wzięła się z powietrza ani z jakiegoś mało znaczącego buga 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinkibolek 28 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Gościu , ale ja nie twierdzę że jest słaba :) Zastanawiała mnie tylko jej ponadprzeciętna popularność, większa niż AEK-a, a one są porównywalne przecież. Nie wzięła się ona (ta popularność) z powietrza, nie aż taka. A może tylko ja trafiam że większość graczy z M16A3 widzę, nie zawsze ale zdarza się i to często, czy to na żywo w meczy czy na gamplayach. Tak jak kiedyś wszyscy z famasem latali, i to długo po patchach które go osłabiły, cały czas panowało nieświadome już przeświadczenie że to jest wypas. Ale ok mniejsza z tym. Na koniec tylko jeszcze raz powtórzę, aby jakiś "gościu" patrzący na tekst tylko zamiast czytać nie wmawiał mi coś czego nie mówiłem, a więc: Ta broń nie jest słaba, ona jest dobra, goście :) Dziękuje i dobranoc. PS. Zapewne naddaje się jak żadna inna do "maksowania" i skakania jak na trampolinie. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez cinkibolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Sierpień 2013 Szczerze, nudny już jesteś. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Tak tutaj miło że zaraz wrzucę link do spara na metro. edit.bunny hopping gratis To forum czyta się z uśmiechem na twarzy ;) Edytowane 12 Sierpień 2013 przez PLasgoogle 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 12 Sierpień 2013 @cinkibolek Na metro nie zuwazyles ze duzo osob lata z m5k, albo mp7? Ja sie patrze czesto na to zeby szybko strzelalo, a ze powyzsze bronie maja 900 kul na minute to szybko kosza. Podobnie mtar, m16 tez szybko strzela... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinkibolek 28 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) O tak, to moja ulubiona seria. Który to sezon? Ale przynajmniej wygraliscie tym razem. Ale zwrócileś uwage? Koles skakał jak zdziczaly krolik, a ty go bach bach i leży. Pewnie myslał ze nie trafisz "no bo przecież skakalem", a tu peszek. I jeszcze cos zauważylem na poczatku, interwał skoków aby przyspieszyć bieg chyba jednak na częsty. Albo mi sie wydawalo. @kakaroto, tak wiadomo lataja ze wszystkim, ale czesto jak sobie po meczu patrze na mecz na battlelogu to widze dużo m16a3. Ta broń mnie przesladuje albo cos. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez cinkibolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Trzeba się zgodzić z tym,że M16A3 jest bronią wyjątkowo uniwersalną,ponieważ sprawdza się na bliski,średni i daleki dystans,ale ze swoich doświadczeń wiem że na metro wszystko jedno czy MP7,M5K(MP5),AEK czy M16 gram to co na moment mi się bardziej podoba dlatego moje TOP 3 jest następujące:M16A3,M4A1,AEK971.Zgodzę się że są pukawki które wymagają dużej wprawy do bycia "pr0" ale broń sama nie strzela i nawet przy takiej pomocy przy celowaniu trzeba się czymś od siebie wykazać.Na mapy bardziej otwarte niż metro zdecydowanie wolałbym M16A3 niż AEK-971. Edit. Jeżeli miałbym się czepiać to jak się ma AEK-971 to zdecydowanie szybciej można ruszać celownikiem co umożliwia również szybszy obrót postaci czyt.można szybciej zareagować w tłumie przeciwników w takim M16 takich bajerów nie ma(ta sama czułość wolniejsze tempo obrotu).Oczywiście wiem,że można zmienić sobie czułość,ale jest o co się czepiać. :) Edytowane 12 Sierpień 2013 przez PLasgoogle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazikosky 270 Napisano 12 Sierpień 2013 Chlopie to najlepsza bron w grze,kazdy noob tyym gra. To nie ma rozrzutu Kompletnie niewrazliwa na przygwozdzenie,i tak strzelasz tam gdzie chcesz. Szybkostrzelna Krotki czas przeladownia Sam na poczatku gry tym gralem i myslalem,"oo naprawde jestem w to dobry" T a dupa wyszedl patch i nie ma broni,ktora dorowna m16a3.Jesli chodzi o uniwersalnosc. Najczesciej grana przez super elite lvl 100 Mysle,ze przy nowym BF4 jesli w ogole m16 bedzie,to ja zbalansuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinkibolek 28 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Czyli na czym to staneło z tym m16a3? Bo już się pobubiłem. Hehe. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez cinkibolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Odpowiedz sobie sam , boś z takich co najpierw pytają, potem wszystkie odpowiedzi uznają za niewystarczające i głoszą swój sukces. Mi to śmierdzi trollowaniem, ciekawe kiedy admin się skapnie? Edytowane 12 Sierpień 2013 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach