Skocz do zawartości
saintgb1972

Watch_Dogs

Rekomendowane odpowiedzi

A z rana news, że jednak nie jest pewne 1080p i 60 klatek (wg pssite).
Takiej dezinformacji dawno nie widziałem - zwłaszcza w przypadku gry, która ma premierę za 2 tygodnie.

Nie mówię, że grafika jest najważniejsza (płynność tak), ale żeby najpierw coś ogłaszali, potem anulowali, przesuwali premierę (to akurat jeszcze w miarę "normalne") a tuż przed premierą kolejne mieszanie.
Jarałem się mocno jeszcze z miesiąc przed planowaną premierą na PS4, ale preorder ostatecznie anulowany i poczekamy co Ubi wymyśli.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedzielna informacja się zdezaktualizowała. Okazało się bowiem, że opis na stronie PlayStation został zmodyfikowany i usunięto z niego fragment mówiący o rozdzielczości 1080p i 60 klatkach na sekundę. Wygląda więc na to, że parametry te były błędne. Nie wiemy jednak jak jest naprawdę, gdyż firma Ubisoft, wydawca gry Watch_Dogs, nie zajęła stanowiska w tej sprawie.

Pelikany i tak łykały na dźwięk pierwszej wersji wiadomości o 1080p i 60fps'ach...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś dziwnego dzieje się z tym Watch Dogs. 2 Tygodnie do premiery a gra nawet statusu gold nie osiągneła. Może robią tak jak w przypadku Assassina( 900p update->1080p), najpierw wypuszczą w 1080p/30fps a po premierze dadzą patch zwiększający fps do 60. Dlatego całe to zawirowanie ale któż to wie. Trzeba poczekać aż Digital Foundry zrobi porządny test i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...może właśnie na takie myślenie ze strony graczy liczą.

...a my poczekamy aż patch wyjdzie za rok, za dzień za chwile ...albo "nie będzie i ch*j bo i tak kupili więc po co?" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

...może właśnie na takie myślenie ze strony graczy liczą.

...a my poczekamy aż patch wyjdzie za rok, za dzień za chwile ...albo "nie będzie i ch*j bo i tak kupili więc po co?" ;)

Studia developerskie Ubi maja przy wyjsciu wielki szyld z napisem: "I tak kupią" ;)

Cala sytuacja jest wrecz komiczna, nie tak powinno sie uprawiac marketing, sianie dezinformacji tuz przed premiera to kpina z konsumentow. Sony pierwsze strzelilo gafe, ale Ubisoft wcale nie jest lepszy bo do dzisiaj sprostowania/potwierdzenia na oczy nie widac.

Edytowane przez Bansai
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam że to nie szyld ale tabliczka nad łóżkiem u każdego pracującego w Ubi ;D wstaje taki co rano i widzi napis "I tak kupią" i od razu ma lepszy humor i wie że nie musi się męczyć ;D 

Teraz pewnie cała maszyna PiaR'owa została zaprzęgnięta żeby wydać "stejtment" o tym jak im przykro z powodu pomylenia Ps4 a PC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'Watch Dogs Is 1080p, 60fps On PS4' Says Ubisoft

At a German Ubisoft event, Golem.de said that Ubisoft talked openly about the fact that Watch Dogs would be 1080p/60fps on PS4. 

Why has Sony removed the information from their website, then? We don't know. 

Perhaps the suggestion that Watch Dogs won't be 1080p/60fps on Xbox One is false and it is this that has caused Sony to edit the text?

It's possible, but we'd be surprised, given Ubisoft's apparent reluctance to make any comment on the Xbox One version of Watch Dogs.

http://www.nowgamer.com/news/2394596/watch_dogs_is_1080p_60fps_on_ps4_says_ubisoft.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba sie przygotowac na fale "flejmu" po premnierze gry , zwlaszcza od osob ktore gre przejda na YT  lub innym "stimie"

Musze zanotowac sobie nazwisko tego dziennikarza  , ktoremu "sie wydaje" ze gra chodzi w 60 klatkach i , ze ON zauwazyl spadki klatek. Chyba wysle mu jakas kartke swiateczna bo koles musi miec w oku jakis implant , kto wie moze to terminator :) Jesli ktos z was tez widzi "na oko" spadki klatek z 60 do np 50 to podajcie mi na priv adresy na jakie wysylac zyczenia swiateczne:D

Jak juz pisalem to co widzialem "na zywo" wystarcza mi do tego aby gre kupic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe z jakiej wersji to nagrania...widziałem spadki klatek i to dość widoczne i ciekawi mnie czy to wina wersji czy ytb z playerem coś muli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ikony przycisków są z pada, i strzelanie też ewidentnie było na padzie, bo celownik nie przesuwał się tak szybko jak przy użyciu myszki. No ale zawsze można podłączyć pada do PC :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo wielu zawirowań głęboko wierzę, że gra okaże się wystarczająco dobra, aby po zabawie nie było wielu "ale" jak w przypadku dotychczasowych produkcji, które miałem okazję ograć na PS4. Ani krótka, ani fabularnie denna, ani brzydka... Konsolo, niedługo przestaniesz się kurzyć i odżyjesz!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ciekawe z jakiej wersji to nagrania...widziałem spadki klatek i to dość widoczne i ciekawi mnie czy to wina wersji czy ytb z playerem coś muli.

Akcja od 5:30 - masakryczny spadek animacji co scena potem idealnie kontrastuje plynna animacja. Wersja z tego co widze to PS4 (w tej akcji z dropami jest krzyzak od pada pokazany), czyli w dupsko sobie mozna wsadzic te gadki o 60FPS - prawdopodobnie mamy tutaj otwarta wartosc, czyli 60 w menu i na cutscenkach, a cala reszta to takie wachania miedzy 60-30 i moze nawet nizej w multi przy zadymie.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer wygląda jak każdy inny - wybuchy, akcja i inne upiększacze...

Niestety, jak kolega wyżej zauważył, animacja tnie i spadki klatek są widoczne - ale wolałabym zobaczyć normalny gameplay z ps4 niż trailer...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde strasze, ze animacja na filmiku zwolnila. Chyba nie kupie przez to gry. Ubi fail

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie zgadasz się z wyznawcami Watch Dogs... czuj się napiętnowany. :biggrin: Tak to bywa niestety. :D

Edytowane przez KoRnick90
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kolejna kwestia ktorej nie rozumiesz, czemu mnie to nie dziwi :whistling:.

Poza tym tak, wszyscy pisza ze nie kupia gry z tego powodu, ty chyba z jakiegos limbo to forum przegladasz bo zawsze sobie dopowiadasz cos czego nikt nie napisal, ani nie mial na mysli nawet. Gra ma spadki fpsow, widac to juz jak na dloni, ponoc potwierdzili dzis 60 (zgodnie z linkiem od uzytkownika ONE), mozna czuc sie zawiedzionym ? Mozna jak najbardziej, czy ludzie nie kupia tej gry z tego powodu ? Oczywiscie ze kupia, jednak nie oznacza to ze mamy nakurwyac w tym temacie same peany na temat tej gry bo swietnie sie zapowiada i przymykac oko na takie analne akcje w wykonaniu Ubisoftu.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ezils - temu wolę normalny gameplay a nie zmontowany filmik. Po tych wszystkich zawirowaniach z rozdzielczością i framerate, jest to najlepsza opcja. Poza tym, jeśli w tym trailerze faktycznie są urywki gameplayu z konsoli, to te spadki klatek zbyt optymistycznie nie nastrajają...

I nikt o kupowaniu bądź nie, tutaj nie mówi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniec marzeń o 1080p i 60 fps na ps4, będzie 900p i 30, żenujące ubisoft...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

The game also looks great on both generations of consoles. On new-gen systems the game will run at 900p on PS4 and 792p on Xbox One, at 30 frames-per-second on both consoles. While some new-gen games now offer native 1080p, Morin says it’s much more important to deliver an amazing next-gen experience than it is to push a few more pixels onto a screen. “Resolution is a number, just like framerate is a number. All those numbers are valid aspects of making games,” he says. “But you make choices about the experience you want to deliver. In our case, dynamism is everything. Exploration and expression are everything. You want to have a steady framerate, but you want to have dynamism at the core of the experience. The same goes with resolution. People tend to look at corridor shooters, for example, where there’s a corridor and all the effects are on and it’s unbelievable, and they forget that if you apply those same global effects to an open city with people around and potential car crashes and guys in multiplayer showing up without warning, the same effect is applied to a lot of dynamic elements that are happening in every frame. So it becomes magnified in cost.”

Ubi w formie xD
Nie dość, że gra przy inFamous wygląda biednie, to jeszcze takie kwiatki. :laugh:

PS. nowy trailer tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to będzie taki AC, czyli nuda i odtwórczość. Ciekawy jestem recenzji, pewnie ogram jak kiedyś trafi do PS+.

Edytowane przez ONE
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

LOL XD

Przepraszam za bogata tresc tego posta, ale inaczej nie moge tego podsumowac.

Edytowane przez Bansai
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi