bartasblack 29 Napisano 5 Maj 2015 Jak masz kampanie zablokowaną, to najedz na nowa gra i wtedy graj. Tym małym ustrojstwem trzeba umieć na serio jeździć To pikuś. Zobacz ligę Supergokartów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Ogólnie już czekam tylko aż kurier przyniesie mi "kółko", nie mam zamiaru profanować tej gry padem i do premiery Wiedźmina nie włączam nic innego :) Jako że grafika ma dla mnie drugoplanowe znaczenie do grających na kierownicy mam pytanko odnośnie modelu jazdy. Jak to wygląda w przypadku pCARS, bliżej mu do Gran Turismo czy może do Asseto Corsa ? ps. Posty w których czytam że coś jest trudne dodatkowo mnie podkręcają :) Edytowane 6 Maj 2015 przez Gucio79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Grał ktoś online? Jakie ficzery? Jakieś ligi, mistrzostwa można zakładać? Jak zniszczenia? Edytowane 6 Maj 2015 przez cieglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Widzę że streamów na Twitchu narazie nie ma co oglądać bo wszystko jedzie na padach i asystach :) Podzielam to o czym mówi Patricko, jak chcecie się rozwinąć w tej grze to jazda na asystach typu kontrola trakcji albo linia NIC wam nie da, chyba że jedziecie na padzie to całkiem co innego. Dla posiadaczy kierownic jedyna najlepsza opcja to wyłączenie wszelakich asyst i uczenie się toru bez głupich lini, coraz więcej kółek po torze i nabierzecie odpowiedniego poziomu, potem pozostaje tylko szlifowanie umiejętności, jednym idzie to szybciej drugim wolniej, ale inaczej nie da się osiągać konkurencyjnych wyników ;) Edytowane 6 Maj 2015 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 6 Maj 2015 To daj znać jak pojawią się tacy na padach i bez asyst ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 6 Maj 2015 To daj znać jak pojawią się tacy na padach i bez asyst ;) Chodziło mi o to że czekam aż ktoś będzie jeździł na kierze i bez asyst. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Jak to wygląda w przypadku pCARS, bliżej mu do Gran Turismo czy może do Asseto Corsa ? ps. Posty w których czytam że coś jest trudne dodatkowo mnie podkręcają :) Zdecydowanie bliżej jej do AC. Opinia z innego forum Alez ta gra jest dobra, sam niedawno skonczylem posiadowe. Swietny model jazdy, grafa ostra jak zyleta, poczucie pedu, zmienne warunki pogodowe, mnóstwo tras, do tego wyscigi o roznych porach dnia czyli wszytko czym PC juz po 3h gry bije FM na glowe! 20 aut na trasie, dynamiczna walka o kazda pozycje, o ile na poczatku wydaje sie do ogarniecia, tak pod koniec sezonu 1 wyscig w deszczu i do pierszej trojki nie moglem dojsc! Mam nadzieje, ze Online bedzie dzialal tak samo po premierze, dolaczania w sec, 0 lagow, do pojedynku mozemy dobrac sztuczna inteligencje - no wszytsko wydaje sie tutaj poki co kompletne. Poczatek sezonu nawet w gokartach jest 5 razy ciekawszy niz FM5. Ujecia kamery, poczucie szybkosci - nie wiem, ale ja przy FM zasypialem, a tutaj przez pol nocy nie moglem sie oderwac! Zal dupe sciska, ze nadal na rynku nie ma kierownic za normalna cene... PS. o ile w poczatkowych 2-3 wyscigach widzialem jakies wieksze dropy jak Hipol, tak pozniej nie zdarzaly sie prawie w ogole (moze gra mimo wszytsko cos w tle nadal instalowala, moze trzeba poczekac na patcha, ktory ma wyjsc 1 dnia) tak, czy siak - jezeli jeszcze poprawia te lekkie dropy to bedzie bajka ! Jest jeszcze ktoś nie przekonany? :P http://www.eurogamer.net/articles/2015-05-06-project-cars-puts-the-sport-back-into-motorsport-games Edytowane 6 Maj 2015 przez mataman 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 6 Maj 2015 Szkoda że gra ma grafę porównywalna do gry z 2013 roku czyli FM5 no i ilość auto nawet nie porównywalną do obojętne jakiej części FM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 6 Maj 2015 Rozumiem że już masz swoją kopię i jesteś w 100% pewny co do tezy nt. grafiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 6 Maj 2015 Chodziło mi o to że czekam aż ktoś będzie jeździł na kierze i bez asyst. Tak, tylko nie rozumiem tego co napisałeś wcześniej. Nie ma różnicy czy pad czy kierownica, jeśli tytuł taki jak pCars kupujesz ze świadomością, że nie jest to arcade to jazda na pomagaczach po prostu nie ma sensu. Niczym to się od GT nie różni. Mnie interesuje z kolei czy na padzie w pCars jest dramatycznie trudniej niż w GT - ze strzępów komentarzy wynika, że nie ale murowane potwierdzenie by się przydało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 6 Maj 2015 Zależy od fury. Stare bolidy bez wspomagaczy, prowadzi się baaaardzo ciężko na padzie. Pewnie to też kwestia ustawień deadzonów i innych, bo jest tego w pyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 6 Maj 2015 Intrygujesz mnie :) Ale z drugiej strony w linku, który podkleiłeś wyżej piszą, że online póki co nie istnieje (w formie, którą chyba wszyscy oczekujemy). Rozumiem, że tutaj nie mamy jeszcze do czynienia z finalną funkcjonalnością? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 6 Maj 2015 Swojej kopi na ps4 jeszcze nie mam, ale na innych forach ludzie piszą że działa wszystko normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Najgorsze jest to ze do premiery zostalo 12h, a preordera z psn wciaz nie mozna pobierac. A liczylem ze pogram o 12 w nocy. Co ciekawe z preorderem w psn jest od razu upgrade do wersji limitowanej. Wiec zamiast 3 aut, dostaniemy 8. Edytowane 6 Maj 2015 przez snosch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Straszna lipa z tymi kierownicami na ps4, kilka kolek na krzyz, a jedyne warte zachodu zamykaja sie w cenie nowej konsoli. Przeciez to nawet z punktu ekonomicznego portfela nie ma sensu kupowac tego dla 2 gier. ^^ Btw. Mogliby wczesniej te tytuly wrzucac na psn, bo na chwile obecna nadal nie mam mozliwosci pobrania tego cuda symulacji :) Edit. Widze, ze ktos wspomnial o psn. Imo uruchomia opcje download w okolicy 12-13, przynajmniej tak mialem z innymi tutulami. Edytowane 6 Maj 2015 przez Foxter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 6 Maj 2015 No mam nadzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wyso52 35 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Mam swoją kopię, na razie jeszcze ściąga mi się patch ale bez niego można zagrać jakiś pokazowy wyścig. No i potwierdziło się to o czym niektórzy mówili, asfalt wygląda jak gówno, samochody już lepiej ale dupy nie urywa, przywaliłem w bandę może nie mocno, ale z 40-50 km/h i uszkodzeń prawie żadnych. Mówiąc szczerze, chyba forza motorsport 4, w którą pogrywałem jeszcze niedawno na poczciwym xklocku 360 prezentowała się lepiej. Nie mogę tego zrozumieć, nowa generacja, gra, która wyszła tylko na nowe konsole więc nie powinno być wymówek, że coś ich powstrzymuje a poziom dalej ten sam co na xboxie czy ps3 Jedyne co wywarło na mnie wrażenie to nagły opad deszczu który w połączeniu z, brakiem kontroli trakcji i napędem na tył spowodował, że nie mogłem wrzucić drugiego biegu bo od razu bączkowałem. To wrażenia po jednym wyścigu, na razie mam wszystko zablokowane chyba dlatego, że jeszcze nie mam patcha, coś więcej napiszę wieczorem. Edytowane 6 Maj 2015 przez Wyso52 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Potwierdziło się tylko to, że masz wyłączone uszkodzenia zapewne. Resztę Twojego wywodu przemilczę. Edytowane 6 Maj 2015 przez mataman 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 6 Maj 2015 Ja kiedys czytalem, ze grafika miala byc w tym tytule na wysokim poziomie, wyszlo inaczej, ale podobno sa to najladniejsze wyscigi na PC. :) tutaj ewidentnie polozyli nacisk na symulacje i fun plynacy z gry na kierownicy. Oby tylko tytul mial popremierowe wsparcie, bo czytalem, ze na dniach beda prowadzic zbiorke na PC2 od graczy. :p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 6 Maj 2015 Naprawdę ta grafa to taki zawód ? Zapowiadali kosmos i co znowu wychodzi że nas oszukują ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 6 Maj 2015 Mam swoją kopię, na razie jeszcze ściąga mi się patch ale bez niego można zagrać jakiś pokazowy wyścig. No i potwierdziło się to o czym niektórzy mówili, asfalt wygląda jak gówno, samochody już lepiej ale dupy nie urywa, przywaliłem w bandę może nie mocno, ale z 40-50 km/h i uszkodzeń prawie żadnych. Mówiąc szczerze, chyba forza motorsport 4, w którą pogrywałem jeszcze niedawno na poczciwym xklocku 360 prezentowała się lepiej. Nie mogę tego zrozumieć, nowa generacja, gra, która wyszła tylko na nowe konsole więc nie powinno być wymówek, że coś ich powstrzymuje a poziom dalej ten sam co na xboxie czy ps3 Jedyne co wywarło na mnie wrażenie to nagły opad deszczu który w połączeniu z, brakiem kontroli trakcji i napędem na tył spowodował, że nie mogłem wrzucić drugiego biegu bo od razu bączkowałem. To wrażenia po jednym wyścigu, na razie mam wszystko zablokowane chyba dlatego, że jeszcze nie mam patcha, coś więcej napiszę wieczorem. Po polnocy sprawdze, ale twoj post brzmi jak na razie jak zwykly trolling. Przeczy innym wypowiedziom ludzi ktorzy graja, oraz streamom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 6 Maj 2015 http://www.metacritic.com/game/playstation-4/project-cars Zawód jak cholera :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geble 195 Napisano 6 Maj 2015 (edytowane) Naprawdę ta grafa to taki zawód ? Zapowiadali kosmos i co znowu wychodzi że nas oszukują ? Kosmos zapowiadali przy DC i po kilku łatkach wygląda tak jak obiecywali. Tutaj raczej nacisk kładziono na jak najlepsze odwzorowanie i 60 klatek, więc siłą rzeczy jest to raczej niemożliwe by wyglądało równie dobrze co DC. Edytowane 6 Maj 2015 przez Geble Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 6 Maj 2015 Naprawdę ta grafa to taki zawód ? Zapowiadali kosmos i co znowu wychodzi że nas oszukują ? Zalezy czego oczekujesz... Ja grajac w bete z pazdziernika w 720p i medium detale bylem w miare zadowolony, owszem z racji lipnej rozdzialki mialem poszarpane krawedzie, szczegolosc byla tylko OK, ale ogolny feeling byl na plus- poza spadkami klatek ale gralem na slabym kompie. Wiec jesli na PS4 smiga to w FHD + 60fps to ja smiem twierdzic ze bede zadowolony z poziomu graficznego. Jesli oczekujesz jakosci jak z obrazkow ktore byly prezentowane, no to mozesz sie rozczarowac. A po streamach nie ma co oceniac jakosci bo jak spojrzysz strone czy dwie wstecz - gdzie wkleilem zrzut ekranu ze streama to wyglada to zwyczajnie okropnie. Mysle ze jesli komus bardzo zalezy na testach to trzeba na takowe poczekac, zakladam ze digital foundry juz nad takowymi pracuje zeby ocenic plynnosc jak i porownac graficznie PS4 do PC (choc tez trzeba brac poprawke na YT kompresje). Pamietaj tez ze jeden gracz moze chwalic grafike i moze mu sie podobac, a drugi moze na nia narzekac. I ciezko z takich opinii szczegolnie jesli jest ich malo probowac wyrobic sobie wlasna. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 6 Maj 2015 http://youtu.be/wvu3r2tVYbc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach