Skocz do zawartości
LionelPL

Pro Evolution Soccer 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy filmik. O tyle ciekawy że te animacje już nie przypominają tych płynnych które mieliśmy okazję oglądać na E3. Wygląda to dużo gorzej. To nie tylko moje spostrzeżenie wystarczy poczytać pod filmikiem na you tube komenty innych ludzi. Zaczynam się obawiać znowu. To po prostu śmierdzi tym że te ultra płynne mecze były pokazane na mocnych pecetach i była to wersja która zmierza na ps4 za rok. A to co teraz widzimy to wersja ps3 oby nie ale naprawdę różnica jest kolosalna na tym filmiku co dał Pescar a filmikami z E3

Edytowane przez lons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej obawiam się w nowym PESie tego jak będzie obrona funkcjonowała - patrz 1:35 na filmiku który wrzuciłem kawałek wyżej :mellow:  Jeżeli znowu będą problemy ze zmianą zawodników i przechodzenie piłki przed palcami obrońców, to bedzie kiepsko.

Edytowane przez falcon87pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hype spadł na łeb na szyję po tych filmikach co wyżej zapodaliście, wersja z E3 prezentowała się o wiele lepiej, całkiem możliwe, że pokazywali tam PC, a pełnoprawnego PESa na konsole dostaniemy dopiero w przyszłym roku już na next-geny. No nic, trzeba czekać na demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie ten filmik jakis jakby z ps2 ;  ] ]  slabo to wyglada, 

tylko darujcie teksty typu  grafa nie ma znaczenia liczy sie gameplay ; ]

i co to za muza żenua.

Edytowane przez UniteD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie ten filmik jakis jakby z ps2 ;  ] ]  slabo to wyglada, 

tylko darujcie teksty typu  grafa nie ma znaczenia liczy sie gameplay ; ]

i co to za muza żenua.

Muzyka w PES'ie zawsze mnie denerwowała, w FIFIE soundtrack był zawsze o niebo lepszy. Jeśli chodzi o ten filmik to nie jest źle... Może faktycznie, na E3 wyglądało to jakby lepiej ale mi chodzi o to aby grało się przyjemnie i nie było debilnych błędów...

Edytowane przez Kaisus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej obawiam się w nowym PESie tego jak będzie obrona funkcjonowała - patrz 1:35 na filmiku który wrzuciłem kawałek wyżej :mellow:  Jeżeli znowu będą problemy ze zmianą zawodników i przechodzenie piłki przed palcami obrońców, to bedzie kiepsko.

Falconie, z grą w obronie na generacji PS3 były problemy zawsze, raz gorzej było z przełączaniem, raz przechodzenie piłki przed palcami, raz detekcja kolizji była trochę skopana i utrudniało to odbiór, powodowało dużo ping pongów, bilardów itd. To jest pes i trzeba w niego pograć żeby te wady zniwelować i dobrać odpowiednie zagrania, te skuteczniejsze w rozbijaniu schematów które ludzie szybko wynajdą i będą sępić na łatwe bramki.

Co do PES 2014 to jak narazie jestem pełen obaw po tych filmikach z E3 i tych tutorialach. Na tych gameplayach z E3 faktycznie wizualnie ładnie to wygląda i widać, że to coś nowego, świeżego, ale jakoś pesa mi to trochę nie przypomina, a jednak parę zębów na tej serii zjadłem :) No, ale bez położenia łap na demie prochu nie wymyślimy, więc nie ma co dumać za dużo, mam nadzieję, że i tym razem nie spieprzą jakoś doszczętnie tej gry bo różne rzeczy można mówić o pesie, ale grywalność i miód ze strzelania bramek zawsze był na swoim miejscu, niezależnie od wielu błędów, wad i innych cyrków :P

Edytowane przez Sherman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konami oficjalnie potwierdziło Chilijską Primera Division w PES 2014

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrza na te filmiki to za duzo sie nie zmienilo, kazdy kolejny jest coraz slabszy. bedzie demo, faktycznie ocenimy jak bedzie, ale narazie jestem lekko zaniepokojony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na filmiku widzimy sterowanie bramkarzem

a tu kolejny tym razem o defensywie

Edytowane przez xerande

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konkretny wysyp video i info. Niech juz podadzą date dema żeby poczuć co to przypomina, mam nadzieję że nie fifę bo wtedy rok stracony. To musi być własna inwencja twórcza i pokaz silnika fox engine. Filmik z bramkarzem trochę dziwny bo wychodzi na to że zmienili wyjście bramkarzem z trójkąta na krzyżak nie wiem po co to komu te zmiany albo rzut bramkarzem że sami wykonujemy tylko wychyleniem i kółkiem a co jeśli przy bramkarzu będę akurat zawodnikiem?? Dość to mgliście acz obiecująco wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma Neymara i Gomeza w podstawowych jedenastkach co oznacza, że chyba będziemy mieli zaktualizowane składy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest to demo pesa oficjalnie, bo na stronie AwesomeGames.eu jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby PES mial licencje to by byla najlepsza gra... :) graficznie wyglada bajecznie po tym wideo , animacyjnie rowniez widac ze nowy silnik ma sie dobrze , chlopaki nawet chyba na ps3 w to grali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie powinni poprawić animację bramkarza wstającego po jakiejś interwencji. Powinien się zrywać dynamicznie na nogi oraz obracać w kierunku akcji podczas wstawania, tutaj wstaje jakby piłka opuściła boisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie powinni poprawić animację bramkarza wstającego po jakiejś interwencji. Powinien się zrywać dynamicznie na nogi oraz obracać w kierunku akcji podczas wstawania, tutaj wstaje jakby piłka opuściła boisko.

Trafna uwaga. Znając życie po premierze znowu będzie wysyp takich chochlików po czym konami w miedzy czasie powypuszcza łatki które zepsują znowu grę i za rok gdy gra będzie już dość dobita zobaczymy znowu pięknego pesa na ps4.  Po czym tak twierdze? a choćby po tym że te filmiki z E3 wyglądają dużo lepiej niż to co po wyżej mamy np. ten mecz niemiec z włochami. Po filmikach zaczyna to niebezpiecznie przypominać fifę co było by katastrofa dla tej serii dlatego na razie nic więcej nie napiszę tylko czekam na demo bo to trzeba poczuć w palcach żeby się wypowiedzieć. Co do licencji to nie problem wystarczy gdzieś 30 minut na poszukanie patcha i wgranie i mamy tak odpicowane licencje że panowie z konami i Ea chowają się przy fanach którzy tworzą te patche. Tam widać serce włożone w ta robotę. Najbardziej śmieszą mnie goście którzy pod newsami o pesie pisza że na pewno nie kupią skoro niema licencji tyle co w fifie. Ja wiem że oni płacąc 200 zł otrzymują od razu licencjonowane drużyny ale co ma konami zrobić skoro musi się z takim molochem ścigać który na wyłączność wykupuje licencje żeby mieć przewagę w pewnych aspektach a gdzie indziej ukryć swoje braki. Dlatego argumentu o licencjach nie kupuję bo jak sie ma wolne 30 minut to można mieć w zasadzie licencje jakie się chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak , ale  z patchami w online juz nie pograsz.

Jak to nie jak tak, patch działa online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jjak wgrywalem patche z nowymi ligami w PES2013 to w meczach online nie miałem tych lig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi