sew 118 Napisano 6 Październik 2014 Naprawdę idzie się wkręcić początkowo zaliczyłem mocne zdziwko spóźniałem się z blokami i dwa razy zginąłem już troszkę nerwówka ale w miarę przejścia dalej czuję że postać nabiera mocy i naprawdę mocno sieka przez orków, bardzo przyjemna walka, chcę się w to grać. Na pewno miła niespodzianka tego roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 6 Październik 2014 (edytowane) Nie ma żadnego ukrytego artefaktu, nie? Są tylko 42? Kurde, zdobyłem wszystkie i nie wskoczyło trofeum. Pierwsze rozczarowanie związane z grą :/ Fabuła też niezbyt długa. Porobiłem trochę misji w przerwach na wyżynanie Orków, a tu nie wiadomo kiedy już 17/20. Teraz to już nawet 18. Postacie się przewijają, w miarę szybko giną albo idą w swoją stronę i tyle. Jak Szczurownik, którego polubiłem i nagle dostaje młotkiem. Liczyłem, że potowarzyszy nam trochę dłużej . Edytowane 6 Październik 2014 przez DamianGrecky 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 6 Październik 2014 @Frog, nie wiem czy w ogóle jest sens czekać na wersję na ps3. Ta gra to tak naprawdę system Nemesis, bez tego ta gra to raczej średniak. Fabuła jest tylko po to żeby nauczyć paru nowych umiejętności. W grze jest 20 misji głównych, z czego ze 3 to misje łowieckie(wtf?) a w kilku zbieramy artefakty Celebrimbor'a Na ps3 ten system ma być bardzo ograniczony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 6 Październik 2014 Nie ma żadnego ukrytego artefaktu, nie? Są tylko 42? Kurde, zdobyłem wszystkie i nie wskoczyło trofeum. Pierwsze rozczarowanie związane z grą :/ Fabuła też niezbyt długa. Porobiłem trochę misji w przerwach na wyżynanie Orków, a tu nie wiadomo kiedy już 17/20. Teraz to już nawet 18. Postacie się przewijają, w miarę szybko giną albo idą w swoją stronę i tyle. Jak Szczurownik, którego polubiłem i nagle dostaje młotkiem. Liczyłem, że potowarzyszy nam trochę dłużej . Rozczarowanie gra bo bzdurne trofeum nie wpadlo ? Ugh ... A odnalazles na tych artefaktach wspomnienie ? Taki niebieski punkcik, kiedy pad wibruje wciskasz kwadrat zeby odsluchac wspomnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 6 Październik 2014 Czy kontrola orkow tak aby pomagali zabic kapitana jest mozliwa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 6 Październik 2014 Gra wydawała się zbyt idealna, więc trofeum postanowiło nie wpaść, abym nie został ukrytą opcją homo w Śródziemiu i nie zakochał się w Talionie. Te rozczarowanie to wiadomo, że chwilowe i niezbyt serio. Produkcja jest na tyle fajna, że mogę zagrać i kolejny raz. Tak, przy każdym odblokowałem wspomnienia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 6 Październik 2014 To dziwne, mi po przesluchaniu (trzeba tez przesluchac o ile sie nie myle) wszystkich artefaktow wpadlo momentalnie z tego co kojarze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laska 23 Napisano 7 Październik 2014 Zrobilem sobie przerwę od Destiny dla SoM i wessało mnie tak samo ><. Jak żyć? Gra jest mega grywalna, jeszcze żadna produkcja nie dawała mi takiej satysfakcji z kombosow i finisherow. Walka na najwyższym poziomie, znajdzki i misje dodatkowe nie nudzą, aż chce sie to wszystko chłonąć. Dobrze wydane pieniądze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
liljon 145 Napisano 7 Październik 2014 Fajnie wykorzystali ten głośniczek w padzie trzeba przyznać, od początku grałem w słuchawkach, ale wczoraj ściągnąłem i pozytywne zaskoczenie :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 7 Październik 2014 ^muszę sprawdzić :OZapomniałem, że głośnik jest, bo cały czas na słuchawkach lecę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helganin 134 Napisano 7 Październik 2014 (edytowane) Po Waszych postach i recenzjach zdecydowałem się na zakup choć nie planowałem tej gry w swojej kolekcji :P Na razie za mało grałem aby wypowiedzieć się mocniej. Grafika dobra a w niektórych miejscach bardzo dobra. Zajebiście wyglądają wrogowie. Za łatwa na początku i dla mnie minus za brak stopnia trudności. Świat na duży nie wygląda. Mapa dla mnie wygląda jak w assassinie (to akurat plus), tu jakiś skarb, tu jakieś zlecenie, tu misja główna Walka jest fajna, dużo skradania. Mało strojów (2), pewnie będą w dlc :D Edytowane 7 Październik 2014 przez helganin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 7 Październik 2014 Do osób, które ukończyły fabułę. Jesteście zadowoleni? Historia całkiem dobra, jak na klasyczny motyw zemsty, ale było kilka zgrzytów. Przede wszystkim walki z bossami. Bardziej męczyłem się z niektórymi orkami. Czarna Dłoń to już całkiem dramat. QTE? Szykowałem się na wyzwanie, a tu jakieś jajca bez polotu. Smutłem srogo :( Myślicie, że końcówka zapowiada kontynuację? Nie znam aż tak uniwersum Władcy, więc nie wiem, czy to jest wykonalne w sensowny sposób. No i kwestia o jakimś kolejnym pierścieniu. Tylko niech się nie okaże, że zwieńczenie przygód Taliona wyjdzie w DLC, bo ich zaciukam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sipap 34 Napisano 7 Październik 2014 Ta gra naprawdę mile mnie zaskoczyła. Wciąga niesamowicie i daje dużo radochy. Mam tylko pytanie,czy to jakis przypadek ale na razie z kapitanów wypadają mi tylko runy do sztyletu(6 szt.). A do miecza czy łuku nie mam jeszcze zadnej. Może robię coś źle,czy to po prostu przypadek?Może przyczyną jest to,że jestem w zasadzie dopiero na początku przygody(5% ) ? Czy też runy do miecza dropiły Wam się od początku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 7 Październik 2014 A zabijasz ich po cichu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 8 Październik 2014 No właśnie. Zależy jak zabijesz lub właściwie, które uderzenie jest kluczowe - wtedy gra dropi runę odpowiednią.Po cichaczu - sztylet, z dystansu - łuk i w walce - miecz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spux 92 Napisano 8 Październik 2014 No właśnie. Zależy jak zabijesz lub właściwie, które uderzenie jest kluczowe - wtedy gra dropi runę odpowiednią. Po cichaczu - sztylet, z dystansu - łuk i w walce - miecz. To największa bzdura jaka słyszałem, wg mnie zależy to od tego, ile dmgu zadamy daną bronią, tą którą najwięcej z tego rodzaju leci nam runa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 8 Październik 2014 (edytowane) Na innym forum wyczytałem coś takiego że poziom runy jest obliczany w taki sposób: poziom orka - "baza" 20 lvl +1 - zemsta za zabicie + 2 - bo warchief + 1 - za znajomość słabości + 1 - za wykorzystanie słabości (np. wystraszenie lub zadanie śmiertelnego ciosu strzałą kiedy dany wódz jest podatny na ataki zasięgowe). Jeszcze tego nie testowałem, więc nie wiem czy działa na 100%. Edytowane 8 Październik 2014 przez KOMARZYSKO 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 8 Październik 2014 (edytowane) To największa bzdura jaka słyszałem, wg mnie zależy to od tego, ile dmgu zadamy daną bronią, tą którą najwięcej z tego rodzaju leci nam runa Majster naucz się czytać ze zrozumieniem - "właściwie, które uderzenie jest kluczowe". @Komarzysko - działa i do wbicia trofika za runę lvl 25 się sprawdza. Edytowane 8 Październik 2014 przez The_Siemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sipap 34 Napisano 8 Październik 2014 A zabijasz ich po cichu? Do tej pory wszystkich zabiłem walcząc z nimi. 1- czy dwóch na pewno finisherem za pomocą sztyletu,ale ze 3 raczej za pomocą miecza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 8 Październik 2014 Gdzie respi sie ten wielki bydlak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graqzu 188 Napisano 8 Październik 2014 Gierka super, pierwszy raz dzis sprobowalem. Niestety jeszcze nie obczailem wszystkich opcji ale kwestia czasu ledwo do pracy zdazylem tak sie wkrecilem w temat ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 8 Październik 2014 Na innym forum wyczytałem coś takiego że poziom runy jest obliczany w taki sposób: poziom orka - "baza" 20 lvl +1 - zemsta za zabicie + 2 - bo warchief + 1 - za znajomość słabości + 1 - za wykorzystanie słabości (np. wystraszenie lub zadanie śmiertelnego ciosu strzałą kiedy dany wódz jest podatny na ataki zasięgowe). Jeszcze tego nie testowałem, więc nie wiem czy działa na 100%. Moge potwierdzic ze dziala, 2 dni temu wpadlo mi trofeum ze taka rune i wyskoczyla taka punktacja po jej zebraniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 8 Październik 2014 Do tej listy jeszcze trzeba dodać +1 jeżeli podczas walki przeciwnik wpadnie w szał z jakiegoś powodu,( np. -nienawidzi ognia) i +1 gdy wcześniej wyślemy pogróżkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 8 Październik 2014 Działa, działa, nawet przygotowałem filmik do tej trofki ;) Niestety jakiś ork przeszkadzał mi w zrobieniu filmiku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 8 Październik 2014 Pogróżki zwiększają szanse na dostanie Epic Rune a to nie dobrze. Dostałem 25 lvl bez tego :) Jeszcze tak zrobiłem, że dałem się zabić warchiefowi a potem przejełem nad nim kontrole. Pomogłem nabić 20 lvl. Przestraszyłem. Potem na spotkaniu go zadźgałem i wpadło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach