Skocz do zawartości
Laptok

Middle-earth: Shadow of Mordor

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę idzie się wkręcić początkowo zaliczyłem mocne zdziwko spóźniałem się z blokami i dwa razy zginąłem już troszkę nerwówka ale w miarę przejścia dalej czuję że postać nabiera mocy i naprawdę mocno sieka przez orków, bardzo przyjemna walka, chcę się w to grać. Na pewno miła niespodzianka tego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma żadnego ukrytego artefaktu, nie? Są tylko 42? Kurde, zdobyłem wszystkie i nie wskoczyło trofeum. Pierwsze rozczarowanie związane z grą :/

Fabuła też niezbyt długa. Porobiłem trochę misji w przerwach na wyżynanie Orków, a tu nie wiadomo kiedy już 17/20. Teraz to już nawet 18.

Postacie się przewijają, w miarę szybko giną albo idą w swoją stronę i tyle. Jak Szczurownik, którego polubiłem i nagle dostaje młotkiem. Liczyłem, że potowarzyszy nam trochę dłużej

Edytowane przez DamianGrecky
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Frog, nie wiem czy w ogóle jest sens czekać na wersję na ps3. Ta gra to tak naprawdę system Nemesis, bez tego ta gra to raczej średniak. Fabuła jest tylko po to żeby nauczyć paru nowych umiejętności.

W grze jest 20 misji głównych, z czego ze 3 to misje

łowieckie(wtf?)

a w kilku zbieramy artefakty

Celebrimbor'a

Na ps3 ten system ma być bardzo ograniczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma żadnego ukrytego artefaktu, nie? Są tylko 42? Kurde, zdobyłem wszystkie i nie wskoczyło trofeum. Pierwsze rozczarowanie związane z grą :/

Fabuła też niezbyt długa. Porobiłem trochę misji w przerwach na wyżynanie Orków, a tu nie wiadomo kiedy już 17/20. Teraz to już nawet 18.

Postacie się przewijają, w miarę szybko giną albo idą w swoją stronę i tyle. Jak Szczurownik, którego polubiłem i nagle dostaje młotkiem. Liczyłem, że potowarzyszy nam trochę dłużej

Rozczarowanie gra bo bzdurne trofeum nie wpadlo ? Ugh ...

A odnalazles na tych artefaktach wspomnienie ? Taki niebieski punkcik, kiedy pad wibruje wciskasz kwadrat zeby odsluchac wspomnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kontrola orkow tak aby pomagali zabic kapitana jest mozliwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wydawała się zbyt idealna, więc trofeum postanowiło nie wpaść, abym nie został ukrytą opcją homo w Śródziemiu i nie zakochał się w Talionie. Te rozczarowanie to wiadomo, że chwilowe i niezbyt serio. Produkcja jest na tyle fajna, że mogę zagrać i kolejny raz. 

Tak, przy każdym odblokowałem wspomnienia. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne, mi po przesluchaniu (trzeba tez przesluchac o ile sie nie myle) wszystkich artefaktow wpadlo momentalnie z tego co kojarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem sobie przerwę od Destiny dla SoM i wessało mnie tak samo ><. Jak żyć? Gra jest mega grywalna, jeszcze żadna produkcja nie dawała mi takiej satysfakcji z kombosow i finisherow. Walka na najwyższym poziomie, znajdzki i misje dodatkowe nie nudzą, aż chce sie to wszystko chłonąć. Dobrze wydane pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wykorzystali ten głośniczek w padzie trzeba przyznać, od początku grałem w słuchawkach, ale wczoraj ściągnąłem i pozytywne zaskoczenie :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po Waszych postach i recenzjach zdecydowałem się na zakup choć nie planowałem tej gry w swojej kolekcji :P

Na razie za mało grałem aby wypowiedzieć się mocniej. Grafika dobra a w niektórych miejscach bardzo dobra. Zajebiście wyglądają wrogowie.

Za łatwa na początku i dla mnie minus za brak stopnia trudności. Świat na duży nie wygląda. Mapa dla mnie wygląda jak w assassinie (to akurat plus), tu jakiś skarb, tu jakieś zlecenie, tu misja główna :biggrin:

Walka jest fajna, dużo skradania. Mało strojów (2), pewnie będą w dlc :D

Edytowane przez helganin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do osób, które ukończyły fabułę.

Jesteście zadowoleni? Historia całkiem dobra, jak na klasyczny motyw zemsty, ale było kilka zgrzytów. Przede wszystkim walki z bossami. Bardziej męczyłem się z niektórymi orkami. Czarna Dłoń to już całkiem dramat. QTE? Szykowałem się na wyzwanie, a tu jakieś jajca bez polotu. Smutłem srogo :( Myślicie, że końcówka zapowiada kontynuację? Nie znam aż tak uniwersum Władcy, więc nie wiem, czy to jest wykonalne w sensowny sposób. No i kwestia o jakimś kolejnym pierścieniu. Tylko niech się nie okaże, że zwieńczenie przygód Taliona wyjdzie w DLC, bo ich zaciukam.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra naprawdę mile mnie zaskoczyła. Wciąga niesamowicie i daje dużo radochy. Mam tylko pytanie,czy to jakis przypadek ale na razie z kapitanów wypadają mi tylko runy do sztyletu(6 szt.). A do miecza czy łuku nie mam jeszcze zadnej. Może robię coś źle,czy to po prostu przypadek?
Może przyczyną jest to,że jestem w zasadzie dopiero na początku przygody(5% ) ? Czy też runy do miecza dropiły Wam się od początku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Zależy jak zabijesz lub właściwie, które uderzenie jest kluczowe - wtedy gra dropi runę odpowiednią.
Po cichaczu - sztylet, z dystansu - łuk i w walce - miecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Zależy jak zabijesz lub właściwie, które uderzenie jest kluczowe - wtedy gra dropi runę odpowiednią.

Po cichaczu - sztylet, z dystansu - łuk i w walce - miecz.

To największa bzdura jaka słyszałem, wg mnie zależy to od tego, ile dmgu zadamy daną bronią, tą którą najwięcej z tego rodzaju leci nam runa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na innym forum wyczytałem coś takiego że poziom runy jest obliczany w taki sposób:

poziom orka - "baza" 20 lvl

+1 - zemsta za zabicie

+ 2 - bo warchief

+ 1 - za znajomość słabości

+ 1 - za wykorzystanie słabości (np. wystraszenie lub zadanie śmiertelnego ciosu strzałą kiedy dany wódz jest podatny na ataki zasięgowe).

Jeszcze tego nie testowałem, więc nie wiem czy działa na 100%.

Edytowane przez KOMARZYSKO
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To największa bzdura jaka słyszałem, wg mnie zależy to od tego, ile dmgu zadamy daną bronią, tą którą najwięcej z tego rodzaju leci nam runa

Majster naucz się czytać ze zrozumieniem - "właściwie, które uderzenie jest kluczowe".

@Komarzysko - działa i do wbicia trofika za runę lvl 25 się sprawdza.

Edytowane przez The_Siemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zabijasz ich po cichu?

Do tej pory wszystkich zabiłem walcząc z nimi. 1- czy dwóch na pewno  finisherem za pomocą sztyletu,ale ze 3 raczej za pomocą miecza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka super, pierwszy raz dzis sprobowalem. Niestety jeszcze nie obczailem wszystkich opcji ale kwestia czasu

ledwo do pracy zdazylem tak sie wkrecilem w temat ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na innym forum wyczytałem coś takiego że poziom runy jest obliczany w taki sposób:

poziom orka - "baza" 20 lvl

+1 - zemsta za zabicie

+ 2 - bo warchief

+ 1 - za znajomość słabości

+ 1 - za wykorzystanie słabości (np. wystraszenie lub zadanie śmiertelnego ciosu strzałą kiedy dany wódz jest podatny na ataki zasięgowe).

Jeszcze tego nie testowałem, więc nie wiem czy działa na 100%.

Moge potwierdzic ze dziala, 2 dni temu wpadlo mi trofeum ze taka rune i wyskoczyla taka punktacja po jej zebraniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej listy jeszcze trzeba dodać +1 jeżeli podczas walki przeciwnik wpadnie w szał z jakiegoś powodu,( np. -nienawidzi ognia) i +1 gdy wcześniej wyślemy pogróżkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa, działa, nawet przygotowałem filmik do tej trofki ;)

Niestety jakiś ork przeszkadzał mi w zrobieniu filmiku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogróżki zwiększają szanse na dostanie Epic Rune a to nie dobrze. Dostałem 25 lvl bez tego :) Jeszcze tak zrobiłem, że dałem się zabić warchiefowi a potem przejełem nad nim kontrole. Pomogłem nabić 20 lvl.  Przestraszyłem. Potem na spotkaniu go zadźgałem i wpadło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi