Skocz do zawartości
Malibu19

Batman: Arkham Knight

Rekomendowane odpowiedzi

Gra trzyma klatki bardzo dobrze, wygląda to super płynnie.

Jak skończymy fabułę to możemy dalej sobie dziubać wszystkie nie zrobione zadania poboczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje że tak bo czéści zadań na ten moment nie umiem wykonać a nie chcę sobie spoilerować i zostawiłem :) albo może już zmęczony byłem , ale generalnie nie głupie czasem te zadania i na pewno nie na chwilę .

Teraz dopiero zobaczyłem to porównanie grafiki , maasakra dlatego to tak za.... wygląda na PS4 , wychodzi na to że gra była robiona stricte na konsolki ...

... I weź leć kupuj natępnego titana za kilka tysi , tylko playstation :) ( bagna w wiedźminie przynajmniej da się szubko przejść hehe )

Edytowane przez Danielski_82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kogoś interesuje platyna to z tego co wyczytałem jest trofeum za zrobienie 100% pobocznych i wyzbierania trofeów Riddlera przed zakończeniem gry, bo to odblokowuje nam zupełnie inne zakończenie. A czy da się grać dalej po głównym wątku nie mam pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kogoś interesuje platyna to z tego co wyczytałem jest trofeum za zrobienie 100% pobocznych i wyzbierania trofeów Riddlera przed zakończeniem gry, bo to odblokowuje nam zupełnie inne zakończenie. A czy da się grać dalej po głównym wątku nie mam pojęcia.

Da sie grac dalej, gre wczoraj skonczylem.

Ogolnie bardzo solidna czesc, fabularnie chyba najlepsza, jednak zdecydowanie najgorsza pod wzgledem bossow, praktycznie nie ma ani jednego normalnego bossa w grze.

btw. dzialaja wam rankingi online?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj nie działały mi ani przez chwilę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie grac dalej, gre wczoraj skonczylem.

Ogolnie bardzo solidna czesc, fabularnie chyba najlepsza, jednak zdecydowanie najgorsza pod wzgledem bossow, praktycznie nie ma ani jednego normalnego bossa w grze.

btw. dzialaja wam rankingi online?

Właśnie też tak rozmyślałem, że nie ma w ogóle bossów (mam 50% fabuły za sobą). Szkoda, bo w poprzednich częściach to były zawsze mocne punkty tych gier.

Mi rankingi również nie działają. W premierę normalnie wszystko było ok, ale wczoraj i dzisiaj ciągle wyświetla brak połączenia z psn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to sie mocno wku*wilem, tyle hajpowania w grze bylo na (opcjonalna) walke z ...

deathstrokiem

i tradycyjnie walka jak praktycznie kazda inna skonczyla sie pojedynkiem na czolgi w batmobilu :/

Edytowane przez (͡° ͜ʖ ͡°)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawienia -> Ułatwienia dostępu -> Przypisanie przycisków. Od razu sobie przestawiłem te dwa przyciski.

Dałem Tobie plusa od razu po zobaczeniu posta, bo myślałem że to jest opcja w grze, której ja głupi nie widziałem, ale teraz wiem, że Tobie chodzi o przestawienie w menu PS4? No cóż, to jest tylko częściowe (i to bardzo) rozwiązanie problemu, bo prompty w grze dalej są takie jak były, a do tego nawigacja w menu gry jest upośledzona. No ale okej, podczas gameplayu problem jakoś tam obchodzi, co nie oznacza, że problem nie istnieje. Moje OCD jest chyba za duże na takie granie z przestawionymi klawiszami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze podejscie do Batmana bylo takie sobie .. "znoooowu to samo" .. pogralem godzinke i odpuscilem. Po kilku dniach wrocilem do tej gry bez wiekszego entuzjazmu i .. jest super  :laugh: Wciagnalem sie w klimat, fabule i rozgrywke i nawet dwa razy niezle sie przestraszylem  :whistling:

Troche przeszkadza masywny deszcz. Na poczatku jest tez spory chaos, ciagle komunikaty radiowe, rozmowy zbirow .. nie wiadomo na co zwracac uwage. Ale po paru godzinach latwiej sie to wszystko ogarnia. Sterowanie troche malo intuicyjne, zwlaszcza hamowanie kwadratem a nie R2 .. kto to wymyslil :P

Jestem pozytywnie nastawiony i mysle ze sporo godzin spedze przy tym tytule  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Batman daje rade, jeżeli tylko wczujemy się w klimat, szkoda tylko że nie można wyłączyć niektórych efektów jak np. ziarnisty filtr obrazu, no ale już nie wydziwiajmy.

Jakby nie patrzeć to Batman Arkhan Knight stał się czasowo tytułem ekskluzywnym na konsolach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

95% ogólnego przejścia (jakieś 15h grania bez pośpiechu, zostało mi jakieś 200 znajdziek Riddlera, olać je :P ), mój ranking cyklu gier z nietoperkiem:

Arkham Knight=Arkham Asylum=Arkham City=Arkham Origins

Knight ma batmobil, i niezłe twisty fabularne, Asylum klimat, City wciągające znajdźki i zadania poboczne, Origins dobry wątek główny, ciężko mi wskazać najlepszą czy też najgorszą odsłonę cyklu. Najnowszy Batek zbiera na takim GAFie sporo negatywnych opinii, śmieszy mnie te liczące się w świecie gamingu forum, które jest jaskinią nerdów nakręcających hype przed każdą premierą, by potem stękać, jak małe dziewczynki. Także tym razem lepiej zaufać recenzjom, gra trzyma poziom, jak komuś podobały się poprzednie części, może śmiało brać, będzie zadowolony :)

Edytowane przez brzmiwtrzcinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie również trafiłem na ten Wasz ulubiony side-quest....powiem tyle...Gierka kozak. Godny następca Arkham Asylum i reszty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i platyna wbita platinum.png I AM The Batman

All in all dobra giereczka, smialo polecam kupic jak stanieje lub wyjdzie edycja complete. Brak jakichkolwiek bossow i sporo niedokonczonych watkow (ktore pewnie beda dokonczone w dlc) mocno obniza koncowa ocene tej gry, takze 7+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, szybko wbiłeś, gratulacje. Ciężko było? Sam chcę powalczyć, ale troszkę mnie ilość znajdziek i robienie wszystkich gwiazdek w wyzwaniach odstraszają.

Ja przy blisko 70% ogólnego ukończenia bym przyznał 8,5/10. W tym roku jak na razie jedynie Wiedźmin przebija Batmana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko nie bylo, wrecz banalnie, ale wlasnie to latanie za tymi glupimi trofeami troche meczy, powinno byc tego znacznie mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może czy da się ulepszyć szybkość batmobilu? Wkurza mnie to już trochę, muszę ścigać jakiś transporter a bez dopalacza jadę tak powoli, że on mi bez trudu ucieka. Żeby tylko utrzymać się w jego zasięgu musiałbym używać dopalacza cały czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w ulepszeniach Batmobila, powinno być ulepszenie dopalacza. Ja miałem też problem z dogonieniem jednego transpotera, to naciskałem :triangle:  i szybciej jechałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale fabułka kozacka zwłaszcza jak się kojarzy pewne postacie z komiksów

i z filmów np. Under the red hood :)

, być może za dużo w drugiej połowie walki z blaszanym dziadostwem ale ogólnie świetna gierka , troche podbita kolorystyka względem poprzedniczek też na plus . Brak klasycznych bossów mi akurat nie przeszkadzał ( naprawdę muszą być w każdej grze ? ) bardziej częstotiwość walk w tym batmobilu później , no ale story wynagradza wszystko zdecywdowanie polecam , obok jednyki najlepsza część :)

Teraz tylko porobić te dodatkowe zadania i ujrzeć "knightfall"

moja ulubiona seria , niech zgadne Azrael jest na końcu :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja ulubiona seria , niech zgadne Azrael jest na końcu :)

Niestety, pudło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/

I tak jego design w całej serii mi nie podchodził :) Tak czy siak odczuwam potrzebę wbicia 100% by to ujrzeć , fajnie to zrobili z tym zakończeniem .

Edytowane przez Danielski_82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ukończona,najlepsza cześć mega klimat i fabuła,jest jednak ogromnę rozczarowanie jeśli chodzi o walki z bossami w trybie fabularnym,nie dość że jest ich z 4 ? to nie ma żadnej epickie walki jak np była w Origins z Deathstrokiem,praktycznie wszystkie oprócz ostatniej to walki w Batmobilu ;) szkoda że pod koniec tak dużo tego było,chociaż jest to uzasadnione fabularnie,jako sam Batmobile nie uważam za minus a raczej za plus dobrze się sprawdza w akcji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dopiero rozpocząłem swoją przygodę z nowym Batmanem i mam jedno pytanie. Na jakiej zasadzie działa lokalny monitoring ?? Czy to są jakieś misje ktòre można śledzić (jeśli tak to jak) czy po prostu zbierania ciekawostek co się dzieje w mieście ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dopiero rozpocząłem swoją przygodę z nowym Batmanem i mam jedno pytanie. Na jakiej zasadzie działa lokalny monitoring ?? Czy to są jakieś misje ktòre można śledzić (jeśli tak to jak) czy po prostu zbierania ciekawostek co się dzieje w mieście ??

Chodzi ci o te rozmowy pomiędzy zbirami, tak? W większości to tylko takie ich pogaduszki, ale czasami warto się wsłuchać, bo możesz przechwycić rozmowę zbirów o jakimś wydarzeniu odnośnie misji pobocznej, którą w takim wypadku można znaleźć w pobliżu lub dzięki temu zlokalizować np. przetrzymywanego zakładnika lub punkt kontrolny.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, że niektórzy już zakończyli przygodę :biggrin:

ja wczoraj odpaliłem, mam jakieś 7% w/g licznika z menu głównego i nie powiem.... fabułą zapowiada się miodnie, oprawa graficzna też extra... ale z wielkością czcionki napisów to ich mocno pop... 40" z nieco ponad 2m i praktycznie ledwo je widać... wiele osób krytykowało batmobil... a mi się akurat podoba i uważam to za najlepszy element całej mechaniki gry :biggrin:

walka z Czołgami extra :D

Edytowane przez Singularity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie bardzo podobają misję poboczne. To jest cos mega podkreslajacego zaraze jaka trawi gotham. Jest oczywiaciie wiele niedociągnięć i dziur które mogą zepsuć odbiór tym którzy nie znają uniwersum. Mimo wszystko jest to gra na poziomie.

Wysłane z kota podlaczonego do pralki za pomocą szpadla aka TapTalk. Więc nie wołajcie mnie na sb. now Free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi