vincent 408 Napisano 21 Czerwiec 2015 (edytowane) @vincent A jak wypadaja glowni przeciwnicy,strach i tytulowy rycerz arkham ? Tylko bez spoilerow :] Miałem na razie 2 spotkania z rycerzem arkham i mnie strasznie przypomina kozaka bane'a filmowego. Zmodulowany głos. Mega pewny siebie wojskowy skur... który nawet na stracha na wróble się wypina i ciągle mówi o zamordowaniu batmana. Wygląda to tak że strach go musi stopować. A strach na wróble to ja go akurat bardzo lubię. Pasuje po prostu do tego mrocznego miejsca te jego schizy które wywołuje i już jedną schizę taką batmanowi zapodał że za batmanem się zaczęła ciągnąć pewna postać. Genialnie to rozwiązali. Jest ta część w ogóle bardziej mroczna. Jest bardzo dobrze. Co do chellengery to one są po mapce porozrzucane i poźniej z pozycji menu można wchodzić do wcześniej odwiedzonych miejsc na mapie. Na sąsiednim forum ktoś podał że aby zobaczyć prawdziwe zakończenie to trzeba grę na 100% zrobić. Mocne. Edytowane 21 Czerwiec 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joleke22 27 Napisano 21 Czerwiec 2015 Miałem na razie 2 spotkania z rycerzem arkham i mnie strasznie przypomina kozaka bane'a filmowego. Zmodulowany głos. Mega pewny siebie wojskowy skur... który nawet na stracha na wróble się wypina i ciągle mówi o zamordowaniu batmana. Wygląda to tak że strach go musi stopować. A strach na wróble to ja go akurat bardzo lubię. Pasuje po prostu do tego mrocznego miejsca te jego schizy które wywołuje i już jedną schizę taką batmanowi zapodał że za batmanem się zaczęła ciągnąć pewna postać. Genialnie to rozwiązali. Jest ta część w ogóle bardziej mroczna. Jest bardzo dobrze. Co do chellengery to one są po mapce porozrzucane i poźniej z pozycji menu można wchodzić do wcześniej odwiedzonych miejsc na mapie. Na sąsiednim forum ktoś podał że aby zobaczyć prawdziwe zakończenie to trzeba grę na 100% zrobić. Mocne. Wlasnie arkham knight bardzo kojarzyl mi sie z Banem od Nolana widze ze jednak niezawiodne sie na tych dwoch postaciach,byle do wtorku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 21 Czerwiec 2015 (edytowane) Jezu jaka ta gra jest kapitalna. Zrobiłem przerwę tylko dlatego ze najzwyczajniej w świecie łeb mnie już rozbolała od grania. Kapitalnie to zrobili. Co chwilę coś odciąga. Jednak ten batmobil nie jest dany na odczep się. Jest pełno np zagadek riddlera gdzie trzeba współpracować z autem. Pościgi sa kapitalnie zrobione bo wszystko sie rozlatuje w drobny mak i niema sytuacji gdzie coś nas zatrzymuje bo to by mogło uprzykrzyć grę. Klimat najlepszy z batmanów widać że się do tego przyłożyli na maxa. Fabuła to samo. Kapitalnie rozwiązana postać która nam towarzyszy po schizach. Do tych co grają mam pytanie odnośnie zagadek riddlera. Wiadomo pytajniki zbieramy ale mam pytanie odnośnie zadań które sa oznaczone na mapie kwadracikiem zielonym. Gdy idę do takiej misji to za nic w świecie nie mogę jej zacząć. Rzuca riddler jakieś zdanie jestem w danym miejscu i nic nie mogę znaleźć aby wykonać takie zadanie. Ci co grają może już wiedzą co robić? Podzielcie się bo to jedyne zadanie których nie mogę zrobić. Edytowane 21 Czerwiec 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joleke22 27 Napisano 21 Czerwiec 2015 Jezu jaka ta gra jest kapitalna. Zrobiłem przerwę tylko dlatego ze najzwyczajniej w świecie łeb mnie już rozbolała od grania. Kapitalnie to zrobili. Co chwilę coś odciąga. Jednak ten batmobil nie jest dany na odczep się. Jest pełno np zagadek riddlera gdzie trzeba współpracować z autem. Pościgi sa kapitalnie zrobione bo wszystko sie rozlatuje w drobny mak i niema sytuacji gdzie coś nas zatrzymuje bo to by mogło uprzykrzyć grę. Klimat najlepszy z batmanów widać że się do tego przyłożyli na maxa. Fabuła to samo. Kapitalnie rozwiązana postać która nam towarzyszy po schizach. Do tych co grają mam pytanie odnośnie zagadek riddlera. Wiadomo pytajniki zbieramy ale mam pytanie odnośnie zadań które sa oznaczone na mapie kwadracikiem zielonym. Gdy idę do takiej misji to za nic w świecie nie mogę jej zacząć. Rzuca riddler jakieś zdanie jestem w danym miejscu i nic nie mogę znaleźć aby wykonać takie zadanie. Ci co grają może już wiedzą co robić? Podzielcie się bo to jedyne zadanie których nie mogę zrobić. Mam jeszcze pytanie,sa w menu trofea postaci ktorym mozemy sie przyjrzeć ? Na ppe ktos zdradzil o co chodzi z ta schiza od scarecrowa i szczerze jestem ciekaw jak to wyglada w praniu bo sam pomysl na papierze brzmi dziwnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spux 92 Napisano 21 Czerwiec 2015 Jezu jaka ta gra jest kapitalna. Zrobiłem przerwę tylko dlatego ze najzwyczajniej w świecie łeb mnie już rozbolała od grania. Kapitalnie to zrobili. Co chwilę coś odciąga. Jednak ten batmobil nie jest dany na odczep się. Jest pełno np zagadek riddlera gdzie trzeba współpracować z autem. Pościgi sa kapitalnie zrobione bo wszystko sie rozlatuje w drobny mak i niema sytuacji gdzie coś nas zatrzymuje bo to by mogło uprzykrzyć grę. Klimat najlepszy z batmanów widać że się do tego przyłożyli na maxa. Fabuła to samo. Kapitalnie rozwiązana postać która nam towarzyszy po schizach. Do tych co grają mam pytanie odnośnie zagadek riddlera. Wiadomo pytajniki zbieramy ale mam pytanie odnośnie zadań które sa oznaczone na mapie kwadracikiem zielonym. Gdy idę do takiej misji to za nic w świecie nie mogę jej zacząć. Rzuca riddler jakieś zdanie jestem w danym miejscu i nic nie mogę znaleźć aby wykonać takie zadanie. Ci co grają może już wiedzą co robić? Podzielcie się bo to jedyne zadanie których nie mogę zrobić. Z tego co wiem, w t tych zagadkach chodzi o to jak się dostać do wnętrza jakiś pomieszczeń itp, więc nikt Ci tego nie zleci. Poszukaj jakiś zapadni czy coś, pokombinuj z autem i rozwiążesz zagadkę. Taki myk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 21 Czerwiec 2015 Z tego co wiem, w t tych zagadkach chodzi o to jak się dostać do wnętrza jakiś pomieszczeń itp, więc nikt Ci tego nie zleci. Poszukaj jakiś zapadni czy coś, pokombinuj z autem i rozwiążesz zagadkę. Taki myk O to to będzie chyba mega ciężkie bo riddler zarzuca taka składnią zdania że ciężko to ubrać w coś co nam da podpowiedz. Specjalnie nawet wybrałem się na misję gdzie była tylko latarnia morska gdzie wszystko przeszukałem i nic. Aż jestem ciekaw jak ktoś wrzuci rozwiązanie do netu żeby to zobaczyć. joleke22: Według mnie to wyszło kapitalnie z tą schizą. Nic nie uwiera i pięknie jest to wplecione w to co się dzieje na ekranie. Tego niema dużo. Po prostu w "momentach" postać się pojawia i rozkminia nad nami. Co do trofeów to nie sprawdzałem nic. Idę trzaskać dalej bo ta gra przeszła moje oczekiwania. Mocarny tytuł. Z wieśkiem najprawdopodobniej powalczy o grę roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 22 Czerwiec 2015 (edytowane) Ludzie od tego gdzie kupiliście jest osobny temat,co gra wychodzi to teksty typu: ja właśnie czekam na kuriera w oknie,kurier na mnie czeka w oknie,ja swoją grę dziś odbierm,już nie mogę się doczekać swojej gry,ja własnie się zwolniłem z pracy aby pograć dzień przed premierą.Kogo to obchodzi??Tu się wypowidamy na temat samej gry.Co premiera to ten sam burdel. Edytowane 22 Czerwiec 2015 przez czeskimaster 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 22 Czerwiec 2015 (edytowane) Ok wrzuca kilke swoich gameplayow :) Udalo mi sie nawet pobic swiatowy rekord na jednej trasie Batmobilem ale szrot niestety nie zapisal filmiku :/ 115 combo w dosc poczatkowej fazie gry, bez upgrade'u stroju Troche wiecej walki: Tutaj typek mnie denerwowal i chcialem sprawdzic czy da sie go zdzielic i... lol, tego sie nie spodziewalem, myslalem ze batman po prostu machnie w powietrze reka xD Gralem sobie w nocy na sluchawkach, uciekalem przed dronem wiec calkowicie opuscilem garde i... O.O (lekki spoiler z misji pobocznej) Oraz na koncu krotki pokaz poscigu w batmobilu Edytowane 22 Czerwiec 2015 przez (͡° ͜ʖ ͡°) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 22 Czerwiec 2015 Ludzie od tego gdzie kupiliście jest osobny temat,co gra wychodzi to teksty typu: ja właśnie czekam na kuriera w oknie,kurier na mnie czeka w oknie,ja swoją grę dziś odbierm,już nie mogę się doczekać swojej gry,ja własnie się zwolniłem z pracy aby pograć dzień przed premierą.Kogo to obchodzi??Tu się wypowidamy na temat samej gry.Co premiera to ten sam burdel. przeceniasz osiągi intelektualne naszych forumowiczów. co z tego że przy premierze KAŻDEJ większej gry, temat tej gry był zasrany postami kto ma, do kogo jedzie, a kto dopiero zamówił, po czym był czyszczony i musiało być ogłoszone że do takich postów jest osobny temat. za każdym razem! i nie robią tego ludzie którzy dopiero do forum dołączyli, tylko regularni spame... sorry, forumowicze :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 22 Czerwiec 2015 (edytowane) Jest jeden moment gdy na sekundę mi serce stanęło tak się wystraszyłem skur..... Ciekawy czy będą tu kozacy co się nie przestraszą. Na sąsiednim forum widzę też gostek dostał prawie zawału. No kurde niema mocnych na to :) Jak już będziecie mieli grę to się podzielcie czy stanęło tez wam serce na sekundę. edit: Komuś udało się już zużyć kody. Dziś próbowałem i dalej nic. Oby o 24 wszystko się już pojawiło normalnie bo to dość zastanawiające że w sobotę były już 2 duże patche po 3,5 giga a z psnu dalej niemożna pobrać dodatkowej zawartości. Edytowane 22 Czerwiec 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 22 Czerwiec 2015 (edytowane) @up W spoilerze dalem filmik z tego strasznego momentu xD Edytowane 22 Czerwiec 2015 przez (͡° ͜ʖ ͡°) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 22 Czerwiec 2015 edit: Komuś udało się już zużyć kody. Dziś próbowałem i dalej nic. Oby o 24 wszystko się już pojawiło normalnie bo to dość zastanawiające że w sobotę były już 2 duże patche po 3,5 giga a z psnu dalej niemożna pobrać dodatkowej zawartości. nic dziwnego bo premiera dopiero po 24:00 a Sony zakłada, że jeszcze nikt nie ma gry... bo mieć nie powinien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 22 Czerwiec 2015 I kolejny rekord swiata pobity Zobaczymy na jak dlugo skoro jutro premiera xD Dodawajcie mnie do znajomych jesli chcecie rzucic mi wyzwanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 22 Czerwiec 2015 (edytowane) Kody już działają na dodatki choć w grze nigdzie nie mogę znaleźć mission packa stracha na wróble. Chyba że to w czasie gry się jakoś aktywuje. Za to dodatek harley quinn działa i był bardzo słaby. Choć podobała mi się jej naiwność i głupota. Tam tego ściągało się coś ponad giga a gry było chyba na 5 minut. Skórki tez działają tylko ten strach na wróble. W pudełku też było ulotka że przez 6 miesięcy co miesiąc będzie dodawany nowy content. Do kolegi wyżej: Zrobiłeś już może jakieś zadanie riddlera ale ten kwadracik zielony? Bo ja na razie jestem bezsilny. Chyba że to tez dopiero w późniejszym czasie jakoś się odblokuje że w końcu będzie można to wykonać. No nic tam nie mogę zrobić aby rozwiązać tą zagadkę nawet niema znacznika gdzie iść należy. Daj znać czy udało ci się już jakiś ten kwadracik rozwiązać. W pierwszej mapie jest ich chyba 6 i w każdym nic nie mogłem zrobić. Jakie to jest dobre. Same oświetlenie i ten klimat mroczny no coś niesamowitego. Niema tez już tych słabych zestrzeliwań balonów jak i kamer w mieście zastąpili to dużo lepszymi znajdźkami. Edytowane 22 Czerwiec 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł91 3 Napisano 22 Czerwiec 2015 Próbował już ktoś streamowac grę ? Czy się już da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 22 Czerwiec 2015 Ja pierdzielę,poczekajcie do premiery to może wyjaśnią się wszystkie wasze problemY z GRĄ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 23 Czerwiec 2015 Dzisiaj prawdopodobnie przyleci nietoperz, więc mam pytanie. Panowie którzy już mieli okazje zagrać, jak wygląda płynność rozgrywki? Graficznie w porządku to wygląda? Bo co do fabuły to z tego co czytałem to jest bardzo dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silvena 142 Napisano 23 Czerwiec 2015 Jeśli ktoś planuje kupić na PC - wstrzymajcie się http://www.ppe.pl/news-36847-warner_bros__znowu_skopalo_sprawe__batman__arkham_knight_ledwie_grywalny_na_pecetach.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joleke22 27 Napisano 23 Czerwiec 2015 Jeśli ktoś planuje kupić na PC - wstrzymajcie się http://www.ppe.pl/news-36847-warner_bros__znowu_skopalo_sprawe__batman__arkham_knight_ledwie_grywalny_na_pecetach.html PC master race ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 23 Czerwiec 2015 (edytowane) Graficznie wygląda bardzo spoko , niby tylko Unreal 3 ( czy tam 3.5 ) ale np .deszcz i światło zrobione są kapitalnie . Framerate bardzo przyzwoity nic się nie sypie przynajmniej na początku . Ogólnie wygląda to na dociśniętą na maksa formułę ale czuć że powrócili oryginalni twórcy , w ordróżnieniu od średniego Origins chce sie grać :) A no i fabularnie się zapowiada świetnie , nor śledziłem gry więc strasznie się ciesze na powrót scarecrow od razu się przypomina jedynka , mam nadzieje że są schizki :) generalnie fani akcji nie mają co się zastanawiać , jest bardzo dobrze . Jeśli ktoś planuje kupić na PC - wstrzymajcie się http://www.ppe.pl/news-36847-warner_bros__znowu_skopalo_sprawe__batman__arkham_knight_ledwie_grywalny_na_pecetach.html Wcale mnie to nie dziwi , na pre miałem drugą cześć na pc w którą też nie dało się grać ...... Pierwszy fix wyszedł .... Do pirata :) Edytowane 23 Czerwiec 2015 przez Danielski_82 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 23 Czerwiec 2015 System walki chyba najbardziej plynny ze wszystkich batmanow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 23 Czerwiec 2015 No walka płynniutka jak masełko trzeba przyznaç :) Kurczè spoko ten batmobil , jest bardzo responsywnie bardzo arcadowo burnout 2 sié mi kojarzy , dobre jest nitro drifty a same wejścia maszyny są epickie . Sam tryb bojowy nie jest zły imo właśnie przez tą responsywność , jest lepiej niż na filmach . Poboczne zadania Riddlera z wykorzystaniem autka fanatastyczne i mam nadzieje że jest ich dużo . Ogólnie po kilku godzinach bardzo pozytywnie , im dalej tym lepiej :) Jest hit . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 23 Czerwiec 2015 (edytowane) System walki chyba najbardziej plynny ze wszystkich batmanow :) Kurde świetny jesteś. Aż zawstydzony się czuję. A jak te kwadraty od riddlera rozwiązałeś jakiś? Ja mam całkowity postęp fabuły 51 % a całości 38 % i dalej nie mogę ani jednego rozwiązać. Na posterunku policji zrobiłem te małe kwadraciki ale one są łatwe bo je pokazuje przy postaci i np przy policjancie bez ręki wystarczyło koło tej ręki jego stanąć i przeskanować postać czyli kierunek góra na krzyżaku przytrzymać ale te duże na mapce to nie mam pojęcia jak to zrobić. Próbowałem znowu przy statule wolności zrobić i tek kwadracik jest w powietrzu na wysokości twarzy statuły wolności i byłem pewny że może trzeba prześwietlić w locie jej twarz bo riddler coś mówi o niej ale tez nic. Daj znać jak rozwiążesz choć jeden kwadrat na mapce bo ja jestem bezsilny. Gra zaliczyła mi tez parę dropów a raz w pościgu się po prostu zacięła nagle się zatrzymało wszystko i nic nie można było robić tylko twardy reset czyli odcięcie tlenu konsoli poprzez wyszarpanie kabla z gniazdka. Masakra. Gdyby nie ten nudne czołgi to tak cały batmobil jest świetny. Same zagadki od riddlera gdzie trzeba współpracować z autem to coś wspaniałego. Edytowane 23 Czerwiec 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolarz1916 100 Napisano 23 Czerwiec 2015 Premierowy patch po prostu powala. Liczyłem na ostre granie dzisiaj, a patch 3,5GB pobiera się już od jakiś 3 godzin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 23 Czerwiec 2015 (edytowane) Tak gra chodzi na PC. Podobno jest fatalnie zoptymalizowana. Potrafi położyć na łopatki nawet potężnego kompa. Brak polskiej wersji językowej. W samouczkach i na ekranie zamiast znaków z klawiatury pokazują symbole z pada od PS4. Edytowane 23 Czerwiec 2015 przez malpka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach