Skocz do zawartości
Malibu19

Batman: Arkham Knight

Rekomendowane odpowiedzi

No wersja pc skopana po całości , porty od warnera ostatnio to chyba jacyś studenci robią ( znajomy grubo narzekał na mortala ) ............ Tak po ludzku mi szkoda jak ktoś czekał na gierkę ale wiadomo jak to z blachą

Na ps4 gra działa świetnie i wygląda świetnie ( o ironio poprzednie części ogrywałem na kompie ) , a wersja polska jest nawet w wersji usa jakby co ( i to fajne PL jest wszystkie hologramy , napisy na ścianach itp. ) .

Edytowane przez Danielski_82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam na polski gameplay z Batmana Arkham Knight nagrywany na konsoli PS4 :) mimo problemów na PC wersja na PS4 jest kozacka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się ostro wkur*** wchodzi człowiek na youtuba wpisuje "Batmana Arkham Knight Review" żeby zobaczyć czy może są nowe recki a tu wyskakuje wideo z nazwą kim jest Arkham Knight :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś jeszcze się myli (z osób, które grały w poprzednie części) w sterowaniu i wciska L1 żeby wlączyć tryb detektywa? Nie rozumiem, czemu musieli to zmienić. Dobrze, że można przemapować przyciski na konsoli,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie...otóż czy warto wklepywać te kody na DLC Scarecrowa i Harley Quinn ? To jest coś wartego ogrania czy po prostu marny dodatek jak skórka do wyzwań ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się ciężko sterowało batmobilem trochę , pod kwadratem ręczny nie pod triggerem ale już jakoś przyzwyczaiłem się i nie zmieniłem .

@joleke22 tego można się grając domyśleć po sekundzie , oczywiście spoilera nie znam ale zdziwiłbym się jakbym nie miał racji :) Genralnie fabułka wciąga jest na poziomie pierwszej części imo plus ten otwarty świat w końcu nie wygląda jak makieta teatralna , jest sporo zbirów niekiedy auta śmigają jest tu jakoeś życie na osiedlu :) ciężko mi się odkleić od konsoli kiedy Origins nie ukończyłem nawet , zdecydowanie przewyższył oczekiwania Batmanik :)

@TRaCeGuitar czytałem że te dodatki to plankton na 10 minut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z każdej strony jestem napastowany informacjami, że gra ma zaj****bisty klimat. 

To jest jej ogromny +, który niweluje wszystkie minusy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie...otóż czy warto wklepywać te kody na DLC Scarecrowa i Harley Quinn ? To jest coś wartego ogrania czy po prostu marny dodatek jak skórka do wyzwań ?

Gameplay'u na parędziesiąt minut. Nie warto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scarecrow zalosne dlc, na streamie zmaksowalem te 3 challenge w 10 minut xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ,krótka piłka ! AC i AA bardzo mi się podobały, można śmiało brać ARKHAM KNIGHT ? JEST TO ŚWIETNA GRA, KANDYDAT DO GRY ROKU? JAK FABUŁA(BEZ SPOILERÓW)? Po Wiedźminie 3 poprzeczka jest wysoko zawieszona, chociaż to całkiem inne gry. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak wykonać drift batmobilem, żeby odblokować te początkowe wyzwania w mieście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@-unknown3d Bierz im dalej tym bardziej mi się podoba , batmobil jest fajnie wykorzystywany w zadaniach na pewno nie jest to non stop wyrzynka ( choć i takie momenty są ) są fajne proste zagadako związane z fizyką jak dla mnie spoko pokazana " robota " nietoperza . Graficznie świetnie wygląda deszcz przepiękny , mnóstwo ulepszeń baaardzo fajna praca kamery w zasadzie niema co sié do tej gry przyczepić :) Fabuła jest ok cały wachlarz postaci a arkham knight który się kojarzy z banem mi osobiście przypomina jean paul valleya alias azraela , choć na 99% to .... :)

Jak ci podchodziły poprzednie części to w zasadzie nie ma szans by się nie spodobało .

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak wykonać drift batmobilem, żeby odblokować te początkowe wyzwania w mieście?

Gaz + hamulec + analog w lewo/prawo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie obczajcie archiwum dowodów w siedzibie policji. Można stamtąd zabrać pewien drobiazg ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misja poboczna o której ktoś tu wcześniej pisał, że się wystraszył... Na własnej skórze się przekonałem, aż podskoczyłem :D

Jak na razie po paru godzinach grania gierka wymiata, klimat świetny, fabuła imo bardzo fajna, dużo do roboty. Komu się podobały poprzednie części ten będzie zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilą też miałem ten moment :D Zupełnie się nie spodziewałem czegoś takiego.

Jak na razie gra jest super. Powracają wątki poboczne rozpoczęte w Arkham City co mnie cieszy najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No okej, wszyscy się zgadzamy, że gra jest świetna i w ogóle, no ale nic nie jest idealne - nowy Batman również. Czas, aby ktoś napisał, jakie rysy dostrzega na tym klejnocie :paladin:

• Ja wiem, że woda w tej grze jest absolutnie boska. Regularnie zatrzymuję się przy witrynach sklepowych i robię zbliżenia na płytki chodnikowe, żeby pozachwycać się tymi małymi strumyczkami. Do tego ten nieziemski deszcz, który jednak jest dla mnie ciupkę za duży, te strugi przecinające od czasu do czasu ekran są z deczko męczące. Znikoma ilość śniegu w AC była pewnie ograniczeniem sprzętowym, ale właśnie tam był dobry balans pomiędzy klimatem (wysoki) a wpływem na rozgrywkę (zerowy).
  • Drobne techniczne skazy są obecne - Batman się przywiesi gdy wejdziemy w jakiś kąt, albo deszcz padający pod dachem.
  • Największy minus gry to zmieniona klawiszologia, która po prostu nie ma sensu. Dlaczego Batmobil jest pod :l1: , a Detective Mode pod :dpgora: ? Kompletnie nieprzemyślana decyzja. Zadajmy sobie pytanie, której funkcji gracz może częściej potrzebować w ruchu, tj. bez odrywania kciuka od analoga? Oczywiście, że tej drugiej! Szybkie wejście w tryb detektywa podczas walki, albo podczas szybowania, żeby zobaczyć, gdzie znajdują się bandziory. Batmobil sobie wzywam z miejsca, więc mógłby być pod strzałką. Ważny klawisz zajęty na taką pierdołę. Oprócz tego inne udziwnienia, takie jak wejście przez kratę w podłodze poprzez :r2: + :circle: , ale wychodzi się już za pomocą :x: . Logicznym jest zostawienie tego pod jednym przyciskiem, bez różnicy którym. Jest jeszcze kilka podobnych dziwactw. Kiedy pierwszy raz skorzystałem z Batmobilu, wiedziałem że sterowanie będzie ciężkie, bo głupszej klawiszologii zrobić się chyba nie dało, hamulec pod :square: , a do tego trzeba cały czas dusić spust, żeby pozostać w trybie czołgu. Na szczęście jest w menu opcja, która przestawia sterowanie czołgiem na normalne, czyli klasyczne :r2: / :l2: odpowiadające za gaz / hamulec i wystarczy nacisnąć raz :r1: , żeby wejść lub wyjść z trybu czołgu. Teraz jeździ się rewelacyjnie.
  • Problemy z połączeniem do PSN, gra łączy się z tablicami wyników zależnie od humoru chyba.
  • Zdecydowanie za dużo niemożliwych do ominięcia ekranów przy uruchamianiu gry - dlaczego tych wszystkich nazw, tytułów i logotypów twórcy nie mogą umieścić na jednym ekranie? Ech :down:

Tyle się dopatrzyłem. Być może drobnostki, ale wystarczające, aby przekreślić szanse na bycie w moim prywatnym rankingu grą lepszą od AC. Klawiszologia naprawdę mi przeszkadza.  Natomiast z nowych bajerów, to największą zajawkę mam na Critical Beatdowny w walce, płynność tej akcji i dynamika, jakiej dostaje walka dzięki temu jest wręcz nadludzka. Po drugie - analiza sceny zbrodni - kosmos. Ukazanie tych zamieszek również bardzo mi się podoba - nie tak jak w City, gdzie grupki bandziorów stały sobie w miejscu - ulice Gotham naprawdę żyją, bandziory biegają i zasuwają samochodami, odpalają race, coś pięknego.

Edytowane przez Siriondel
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Największy minus gry to zmieniona klawiszologia, która po prostu nie ma sensu. Dlaczego Batmobil jest pod :l1: , a Detective Mode pod :dpgora: ? Kompletnie nieprzemyślana decyzja. Zadajmy sobie pytanie, której funkcji gracz może częściej potrzebować w ruchu, tj. bez odrywania kciuka od analoga? Oczywiście, że tej drugiej! Szybkie wejście w tryb detektywa podczas walki, albo podczas szybowania, żeby zobaczyć, gdzie znajdują się bandziory. Batmobil sobie wzywam z miejsca, więc mógłby być pod strzałką. Ważny klawisz zajęty na taką pierdołę.

Ustawienia -> Ułatwienia dostępu -> Przypisanie przycisków. Od razu sobie przestawiłem te dwa przyciski.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Port PC wycofany ze sprzedaży. Podobno Iron Galaxy mieli tylko dwa miesiące na przygotowanie portu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Port PC wycofany ze sprzedaży. Podobno Iron Galaxy mieli tylko dwa miesiące na przygotowanie portu.

Cytat ze Steam: 

Batman: Arkham Knight will be available on SteamOS, Linux and Mac in Fall 2015.

Sales of Batman: Arkham Knight have been temporarily suspended while Warner Brothers works to address performance issues.

Jesien? to to troche im zejdzie...

Wstyd musze przyznac!

Oby to byla nauczka dla wszystkich wydawcow/devsow jesli chodzi o portowanie gier bo porty robione bywaja w obie strony Konsole --> PC ale takze PC --> konsole. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja juz sciagam gre ok 50h i jeszcze troche zostalo to jest jakis dramat lacze 15mb , inne gry ida w kilka godzin a tu idzie jak krew z nosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten luftmysza chop, i ta cało haja w Gotham...

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tą pozycję, nie ukrywam ze ostrzyłem sobie żeby na ta grę, no i praktycznie wcale się nie zawiodłem.

Wydaje mi się że to zdecydowanie najlepsza część z całej serii, do tego porządnie zrobiona bez jakichś większych błędów, oprawa robi wrażenie, gra wygląda pięknie.

Do tego cała fabuła, wykorzystanie tej całej masy gadżetów i technologii której jest dużo więcej niż wcześniej (...tak mi się wydaje przynajmniej).

Pomimo kilku pierdół jak początkowe okiełzanie sterowania, czy padający deszcz w dziwnych miejscach, większych problemów technicznych nie zauważyłem, przy tym co się teraz wyrabia "w branży" można by powiedzieć że to gra idealna pod względem technicznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie obczajcie archiwum dowodów w siedzibie policji. Można stamtąd zabrać pewien drobiazg ;)

zabrane , przyda się na pewno , thx :)

Tutaj typek mnie denerwowal i chcialem sprawdzic czy da sie go zdzielic i... lol, tego sie nie spodziewalem, myslalem ze batman po prostu machnie w powietrze reka xD

http://youtu.be/8KOVxTwnajk

Za "drugim" razem jest jeszcze wiéksza beka :)

Grubo :)

Ogólnie kilka razy podskoczyłem na fotelu , tzw . Jump scare występują i to nie raz :) Też polecam jako tło wybróbować spotify mają wszystkie albumy , ten "Batman the Animated Series " ze znanym motywem z filmów baaardzo pasuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne porównanie grafiki

Ps. Na PS4 da się wyciągnąć 60fpsów?

Edytowane przez AdekO_o
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Na PS4 da się wyciągnąć 60fpsów?

Z tego co wiem nie - te 60fps tyczy sie filmu byc moze YT jakos to konweruje czy cos. 

Gra ma fps lock na 30fps co wybitnie nie spodobalo sie posiadacza wypasionych PC (to w sumie zrozumiale). 

Z analizy DF wynika ze wersja na PS4 trzyma 30fps z malymi, sporadycznymi dropami. 

Link do analizy DF: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-batman-arkham-knight-on-ps4-is-a-technical-tour-de-force

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi