Skocz do zawartości
miloslupsk

Cyfrowe wersje gier z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

To może załóżmy temat do skła**k :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego tematu nie będzie, umawiajcie się wszędzie tylko nie tu bo będziemy nagradzać.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A weźmiesz na siebie odpowiedzialność i konsekwencje gdyby Sony zainteresowało sie takimi składkami? Albo lepszy pomysł, sam załóż takie forum do składek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... kolejny cwaniak który sprzedał grę już 2 razy i pozbywa się konta po raz trzeci na dobre żeby nie czekać z resetem pół roku i całkiem możliwe że po pół roku magicznie konto przestanie nam działać?

http://allegro.pl/1-dowolna-gra-z-listy-wersja-cyfrowa-ps4-i4386241491.html

Wytłumacz mi w jaki sposób można stracić dostęp do konta, skoro (teoretycznie) można zmienić hasło do e-maila i konta psn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie również może zgłosić kradzież danych, odzyskać je i zmienić dane. Zwłaszcza po pół roku jak będzie mógł zrobić awaryjny reset hasła i puścić to dalej.

W optymistycznej wersji szybko jest OK i gość wyciągnął z tego ile mógł i pozbywa się na dobre kont.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym się nie zgodzę. Gościu sprzedaje masowo konta w ciągu 2 m-cy sprzedał  200 - 300 kont i co za pół roku będzie zmieniał hasła do każdego konta. Też u niego kupuję i jak na razie zero problemów - po zakupie podaje do konta takie dane jak: email ,haslo email, login ps , haslo ps, odp na pyt sekretne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli rzeczywiście to podaje to jest bezpiecznie.

Do tego przy kontach US można zmienić nawet e-mail ID do PSN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie takie sloty do dobry sposób dla ludzi którzy albo nie mają za dużo kasy i ogólnie też mało grają. Niewielu jest takich co kupują nówkę tłuką w nią dzień i noc aż zdobędą platynę i sprzedają. Większość (tak mi się wydaje) gra bez pośpiechu i stara się to robić bezstresowo więc takie rozwiązanie jest dla nich idealne. Może sam kiedyś z tego skorzystam chociaż mam tyle gier z Plusa, że kupka wstydu rośnie z miesiąca na miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam jeszcze raz na jednej konsoli można mieć ustawionych 16 kont podstawowych. Czyli konto na allegro jest sprzedawane masowo bez końca ?

Każda osoba pobiera raz grę po czym sprzedający zmienia hasło i sprzedaje je następnej osobie, a ja Ciesze sie grą bo mam jego profil pobrany na dysku konsoli ( co prawda już bez dostępu do niego ale nie to jest ważne tylko to aby fizycznie było na naszej konsoli bo to umożliwia grę z mojego głównego profilu ). Koleś z allegro zmienia hasło i sprzedaje dalej te same konto itd. itd bez końca ? Kupuję grę za 180zł np. The last of us remastered i sprzedaje jedno i te samo konto 100 razy w ciągu miesiąca za 80zł i zarabia na tym oszukiwaniu 8000 zł :O ???

Czy wszystko dobrze zrozumiałem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nic nie zrozumiałeś.

Jak by tak się dało to wszyscy by na jednym koncie jechali.

Przeczytaj pierwszy post w temacie KONTA/PROFILE dokładnie to zrozumiesz na ilu konsolach może być aktywowana jedna gra i jak wygląda oficjalnie dzielenie.

Myk z allegro polega na tym że zmieniają hasło od razu i robią reset awaryjny, czyli jedna gra może być sprzedana raz, za drugim razem gość albo sprzedaje z danymi do konta albo za pól roku spróbuje ponownie ją sprzedać. Na PS3 dało się aktywować na 2 konsolach, zrobić tak samo i aktywować na kolejnych 2.

Tak czy siak jest to okradanie i Sony i nie świadomego kupującego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest możliwe , że w pewnym momencie SONY się za to weźnie i poleci masa banów dla sprzedających jak i kupujących? (chodzi mi o ban na konsole czy konto swoje własne) Tanio wychodzi taka gra ,  ale czuje , że pewnego dnia oddechu nie złapie jak włączę konsolę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie za to jest ban już teraz.

Co Sony z tym zrobi i kiedy to nie wiem. Nie mi to oceniać.Slotów i martwych kont nie uznaje więc śpię spokojnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy to opłacalne jest, może jeśli jest premiera danej gry. Lepiej trochę odczekać, dołożyć te 20 czy tam 30zł i kupić nawet używaną wersję pudełkową. Można spać przynajmniej spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to na dal nie wiem skąd im się to opłaca no bo teraz zrozumiałem, że jedno konto na allegro sprzedają dwa razy. No to the last of us kosztuje 79zł x2 = 158zł a gra w cyfrowej dystrybucji kosztuje 189 zł więc gdzie to jest opłacalne dla sprzedającego allegrowicza ? zacznie zarabiać za pół roku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dużo byś chciał wiedzieć i pewnie otworzyć swój własny stragan :)

Po pierwsze nikt nie powiedział, że po 79, po drugie nikt nie powiedział, że z pl. Po trzecie 2 razy na ps4, na ps3 cztery razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to na dal nie wiem skąd im się to opłaca no bo teraz zrozumiałem, że jedno konto na allegro sprzedają dwa razy. No to the last of us kosztuje 79zł x2 = 158zł a gra w cyfrowej dystrybucji kosztuje 189 zł więc gdzie to jest opłacalne dla sprzedającego allegrowicza ? zacznie zarabiać za pół roku ?

Za 79 złotych można kupić wersję bez tłumaczenia w PL, która jest pewnie z USA. Myślę że u nich jest taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dostanę wszystkie dane do konta z grą (passy do konta i maila, datę urodzenia) to jest jakakolwiek możliwość stracenia takiego konta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dostanę wszystkie dane do konta z grą (passy do konta i maila, datę urodzenia) to jest jakakolwiek możliwość stracenia takiego konta ?

Takie aukcje zwykle są bezpieczne.

Zazwyczaj taka gra była już raz sprzedana i gość pozbywa się konta bo nie chce czekać pół roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też tak myślę, ale nurtuje mnie jedno - jakby zgłosił np.kradzież konta to co wtedy ? czy w takim przypadku dowód zakupu takiego konta ma jakiekolwiek znaczenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest możliwe , że w pewnym momencie SONY się za to weźnie i poleci masa banów dla sprzedających jak i kupujących? (chodzi mi o ban na konsole czy konto swoje własne) Tanio wychodzi taka gra ,  ale czuje , że pewnego dnia oddechu nie złapie jak włączę konsolę. 

Wątpię, mają konkurencję i trochę się napracowali żeby zdobyć miano przyjaznej dla graczy firmy. A ściganie ludzi za takie rzeczy, nie zadziałałoby dobrze na ich wizerunek. Jak już to wprowadzą jakąś poprawkę, która to wyeliminuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednym słowem nie warto babrać się w takie przekręty, tylko kupić albo przez PS Store klucz, lub zwykłą pudełkową wersję i po ograniu sprzedać?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednym słowem nie warto babrać się w takie przekręty, tylko kupić albo przez PS Store klucz, lub zwykłą pudełkową wersję i po ograniu sprzedać?

pzdr

Na poprzednich stronach tegoz tematu wiele osob (w tym ja) wyglaszalo taka opinie. 

Kupowac dla siebie z PSS lub plytka ktora mozna uplynnic. 

Jest to pewne zabezpieczenie przez ewentualnym przekretem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pzdr

Kiedyś krytykowałem tego typu zakupy, ale troszeczkę zmieniłem podejście i bywa że coś sobie zarzucam ;) . Najlepsza cena jest za wersje cyfrowe z USA. Czasami bywa że jest aż trzy razy mniejsza. Atutem jest to że w USA, premiery bywają wcześniej. Także jakbyś się nie spuszczał to i tak mniej stracisz na cyfrówce, niż trzymając kilka miesięcy wersję krajową.

Oczywiście to jest moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać :) . Niech każdy robi co chce, mi to nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.