Skocz do zawartości
Haqu

Mortal Kombat X

Rekomendowane odpowiedzi

Chopy macie jakis poradnik albo znacie tutoriale gdzie krok po kroku jest wyjaśnione jak robic combosy po 30-40%?

dopiero zaczynam i mysle nad kung lao, liu kangiem, scorpionem lub sub zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez chetnie bym sie podszkolil, grale scorpionem i comba max 15% najczesniej robie teleporty, kule ognia i podpalenie a teraz mysle czy nie przesiasc sie na Milene lub Goro, kogopolecacie dla mniej ogarnietych graczy do nauki i grania online na starcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scorpion i Sub Zero są prości według mnie, nie mają za dużo ciosów do zapamiętania, a można ładnie nimi zamieszać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na YouTube jest mnóstwo filmików i poradników ukazujących różne kombinacje od prostych do bardziej zaawansowanych dla poszczególnych postaci. Popatrzcie też kilka stron wstecz, shemaforash umieścił tam ciekawy filmik dotyczący mechaniki robienia combosów.

Poza tym co tu dużo pisać, trzeba wybrać postać której styl nam najbardziej odpowiada i ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.

Edytowane przez Nautilus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem jakies tutoriale ale nie moge sie polapac co kiedy wciskać, jak ludzie napieprzaja combosy w treningu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakies konkretne ich wersje polecasz?

Sam gram Scorpionem i mogę go polecić, nieogarniętych graczy będziesz zmiatał, potem trzeba będzie wsadzić sporą ilość godzin żeby grać na wyższym poziomie (ale tak jest z każda postacią).

Najlepszą (i chyba ogólnie najmocniejszą) wersją jest Inferno i tą polecam grać na początku, jeśli chodzi o combosy to zerknij na mój filmik:

Prostszego combo nie znajdziesz, wykombinowałem je ćwicząc trudniejsze kombinacje.

Jeszcze klawiszologia: 123>db4>(krok do przodu)214>db3>d2 (1=kwadrat, 2=trójkąt, 3=krzyżyk, 4=kółko, d=down, b=back)

Tak jak pisałem kombo jest bardzo proste i do zabiera 31% życia co jest bardzo dobrym wynikiem.

EDIT:

Jeszcze najważniejsze w ustawieniach kontrolera wyłącz RELEASE CHECK (OFF), bez tego comba będą wychodziły dużo łatwiej.

Edytowane przez shemaforash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, dzieki za pomoc powiedz jeszcze jak masz ustawine pozostale opcje w sterowaniu razem sa tam 3 ocje co z nich wlaczyc a co wylaczyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze dwie zawsze wyłączone, trzecią mam włączoną niby ma ułatwiać combosy, jakoś nie zauważyłem większe różnicy więc możesz się z tym pobawić.

Edytowane przez shemaforash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny kombos na razie robie do momenty 123>db4> i jak zaczynam dalsza czesc to od nowa juz mi liczy ciosy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy że za wolno robisz, ale spokojnie spędziłem sporo czasu zanim zacząłem to ogarniać, trzeba się przyzwyczaić do tego kroku w przód bo to trochę zamieszania wprowadza.

Potem jeszcze dochodzi stres, w trybie praktyki robiłem te combo 9/10 razy, a w online paluchy mi tak się mieszały że zawsze coś zwaliłem.

Ale jak to mówią praktyka czyni mistrza i teraz nawet w trybie online wychodzi częściej niż nie wychodzi :)

Pamiętaj, że to combo może również rozpoczynać od linki (bf1), wtedy obrażenia są niższe, ale łatwiej je rozpocząć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@matinc & @Piotrekj66 przeszliscie w ogole samouczek w grze ?

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wpadł trofik NOKAUT za kombo x10 każdą postacią. Nie byłem pewny jak nalicza to trofeum więc ćwiczyłem w treningu i jak się już nauczyłem danej kombinacji to powtarzałem ją w walce 1 na 1 w zwykłym pojedynku z SI. Jednak gdy zabrałem się za ostatnią postać Reptila i tak samo ćwiczyłem na treningu to jak tylko wbiłem 10 hitów automatycznie dostałem trofika więc potwierdzam tym samym że można to wbić podczas treningu.

Właśnie tego chcialem się dowiedzieć. Czy kombosy z treningu też się liczą :). Korzystałeś z jakiegoś poradnika czy sam próbowałeś wszystkich kombinacji? Ja na razie skupiam się na Tower każdą postacią (jak co MK :D) i wbite są tylko te 10-hitowe kombinacje które wchodzą razem z XRAY :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś jeszcze pyka Kenshim, ale ogarnełem jakieś combosy i poszedłem na Online i stwierdzam że jakoś jest strasznie wolny do większości postaci i nie ma jak nawet 'połkować' bo nic aż tak szybkiego nie ma, a już w ogóle strasznie sobie radzi z takim Raidenem. Myśle czy nie szukać szybszej postaci jednak ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos ma jakis sposob na ta wieze ze sprawdzeniem sily? tam gdzie przelamujemy rozne rzeczy, klikajac szybko przyciski, ja zatrzymuje sie na 5 poziomie i nie daje rady wiecej naparzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos ma jakis sposob na ta wieze ze sprawdzeniem sily? tam gdzie przelamujemy rozne rzeczy, klikajac szybko przyciski, ja zatrzymuje sie na 5 poziomie i nie daje rady wiecej naparzac.

Mam identyczny problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gosunoob.com/mortal-kombat-x/mkx-alternate-costumes-guide/

Pany wie ktoś gdzie to pobrać ?

Mortal Kombat X mobile app.

Juz wiem na androida będzie w Kwietniu ale kiedy nie pisze ?

A co chcesz konkretnie pobrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hah dziękim zadanie zaliczone w jakieś 10 sekund, 2 pomyłki tylko na 10 poziomie wieży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stroje chcę pobrać !!

http://www.gosunoob....costumes-guide/

Pany wie ktoś gdzie to pobrać ?

Mortal Kombat X mobile app.

Juz wiem na androida będzie w Kwietniu ale kiedy nie pisze ?

Stroje chcę dostać !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tego chcialem się dowiedzieć. Czy kombosy z treningu też się liczą :). Korzystałeś z jakiegoś poradnika czy sam próbowałeś wszystkich kombinacji? Ja na razie skupiam się na Tower każdą postacią (jak co MK :biggrin:) i wbite są tylko te 10-hitowe kombinacje które wchodzą razem z XRAY :biggrin:

Najszybszy sposob na na zrobienie Tower kazda postacia jest wybranie WIEZY WOJENNEJ ;> Jedna walka i mamy zaliczona jedna postac heh ;> Lepszego patentu nie ma ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TROFEUM "Dochowaj Tajemnicy" wreszcie zdobytę :) 

j0uxox.jpg

Wchodzimy w Żyjące Wieże i wybieramy nową wieże profesjonalną - tygodniową "Mortal Kombat 1"

W 6 walce wieży wygrałem przez Doskonałe Zwycięstwo co odblokowało ukrytą walkę z Reptilem :) W tym samym momencie wpadł trofik. O krok bliżej do platyny ;)

Poniżej mój filmik z odblokowania walki - pozdro!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stroje chcę pobrać !!

Stroje chcę dostać !!!

Stroje odblokuwujesz w Krypcie lub za ukończenie konkretnych wież. No i oczywiście z DLC, ale na razie jest dostępny jedynie pakiet samurajski.

Edytowane przez Nautilus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi