zdun 1522 Napisano 1 Grudzień 2016 10 minut temu, bany4KHDR napisał: Osobiscie nie potrafie sie przekonac do sandboxow. Zaczalem pierwszego assassina, wiedzmina 3 i wiele wiele innych i w kazdej z tych gier dochodzilem do momentu znudzenia chyba glownie przez powtarzalnosc misji i odleglosci jakie trzeba pokonwywac bez jakiej kolwiek akcji. Myslicie ze FF15 jest w stanie zmienic moje podejscie do sandboxkow? Nie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 1 Grudzień 2016 38 minut temu, bany4KHDR napisał: Osobiscie nie potrafie sie przekonac do sandboxow. Zaczalem pierwszego assassina, wiedzmina 3 i wiele wiele innych i w kazdej z tych gier dochodzilem do momentu znudzenia chyba glownie przez powtarzalnosc misji i odleglosci jakie trzeba pokonwywac bez jakiej kolwiek akcji. Myslicie ze FF15 jest w stanie zmienic moje podejscie do sandboxkow? Jak Wiedźmin 3 znudził Cię powtarzalnością misji to obawiam się, że żaden sandbox Ci nie podejdzie. Akurat w W3 aktywności były bardzo zróżnicowane w porównaniu do np. sandboxów od ubi. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 1 Grudzień 2016 Chetnie przetestuje w przyszlosci sandboxy w VR. Wydaje mi sie ze wtedy exploracja nabierze rumiencow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 1 Grudzień 2016 Żeby nie było że posiadacze XV nie krytykują tego mesjasza to napiszę że hdr w tej grze jest mocno średni. Mam nadzieję że pomogłem w podjęciu decyzji odnośnie zakupu gry. Dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 1 Grudzień 2016 Jako posiadacz tego tytułu nadal nie mogę go na 100% polecić 10 godzin za mną. Nie jest źle ale gra mesjaszem nie jest - cały czas się zastanawiam czy nie bliżej takiej yakuzie do jrpga aniżeli nowemu ff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 1 Grudzień 2016 Gra ktoś na Xboxie? Daje radę na tej platformie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 1 Grudzień 2016 Jak kogoś interesują cyferki to Square-Enix podało, że gra w dniu premiery sprzedała się w ponad 5mln sztukach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Grudzień 2016 Tylko że to pierwsza część która wyszła równolegle na wszystkich kontynentach, więc pozostałym starszym grom z serii może skoczyć, bo tam debiut był najpierw w KKW a potem dopiero Hamrykanie i zadupie ludzkości Europa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 1 Grudzień 2016 Nie sprzedała się tylko tyle mają zamówień cyfrowych i płyt zamówionych przez sklepy, więc ciężko powiedzieć ile już sprzedali. Takie przechwałki co by wywołać jeszcze dodatkowe zainteresowanie, Angole to lubią, wow każdy kupuje kupię i ja ! Ja już nie chcę nic pisac o tej grze bo wyjdę na hejtera Ale piszą mi koledzy z listy same superlatywy . A to że gejostwo, a to że ultima weapon jest reskinem w innym kolorze starej broni .... I tak sobię myslę o co tu chodzi ? 2 miasta na krzyż, kilka summonów sprzętu mało,sphere grid dla ubogich, recycling broni(inny kolorek=nowa broń) i questy powtarzalne do bólu . I to wszystko zatuszowane pod marką FF .... no zły jestem nie tak sobie wyobrażałem nowego FF . Już ujj że sandboxa zrobili ale niech to będzie sandbox z prawdziwego zdarzenia z rozmachem do jakiego przyzwyczaiła seria . Tak jak Zdun pisze, coraz mniej jrpg w jrpg . Czekam strasznie na styczeń i Yakuzę . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banan91PL 287 Napisano 1 Grudzień 2016 32 minut temu, schranz napisał: Nie sprzedała się tylko tyle mają zamówień cyfrowych i płyt zamówionych przez sklepy, więc ciężko powiedzieć ile już sprzedali. Takie przechwałki co by wywołać jeszcze dodatkowe zainteresowanie, Angole to lubią, wow każdy kupuje kupię i ja ! Ja już nie chcę nic pisac o tej grze bo wyjdę na hejtera Ale piszą mi koledzy z listy same superlatywy . A to że gejostwo, a to że ultima weapon jest reskinem w innym kolorze starej broni .... I tak sobię myslę o co tu chodzi ? 2 miasta na krzyż, kilka summonów sprzętu mało,sphere grid dla ubogich, recycling broni(inny kolorek=nowa broń) i questy powtarzalne do bólu . I to wszystko zatuszowane pod marką FF .... no zły jestem nie tak sobie wyobrażałem nowego FF . Już ujj że sandboxa zrobili ale niech to będzie sandbox z prawdziwego zdarzenia z rozmachem do jakiego przyzwyczaiła seria . Tak jak Zdun pisze, coraz mniej jrpg w jrpg . Czekam strasznie na styczeń i Yakuzę . A w lutym Nier Automata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 1 Grudzień 2016 I jeszcze Nioh i inne gry a i kilka zaległości mam(dishonored2) Tak więc ten FF może u mnie nie zadebiutować chyba że mega cebula się trafi to nie pogardzę, ogram i do żyda (Strife lubi te emotki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Grudzień 2016 Wręcz kocham !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miło mnie łechtasz Schranz'cik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banan91PL 287 Napisano 1 Grudzień 2016 Godzinę temu, schranz napisał: I jeszcze Nioh i inne gry a i kilka zaległości mam(dishonored2) Tak więc ten FF może u mnie nie zadebiutować chyba że mega cebula się trafi to nie pogardzę, ogram i do żyda (Strife lubi te emotki) Poczekaj aż będzie w plusie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Grudzień 2016 Buehahah banana mam na ryju przez Twoj post Ja wreszcie zaczynam grę której nie widziałem, skonczyłem to co w 3 demie i episode duscae, gra się fajnie i im dalej tym lepiej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 1 Grudzień 2016 (edytowane) 11 godzin temu, Strife napisał: Niech ktoś napiszę jak się prezentuje ilość broni i czy jest tego sporo czy znowu odwalili fuszerkę i mamy tylko kilka zabawek. Malutko niestety...i bardzo łatwo można zrobić najpotężniejszą broń. @Grecky dwa dni po premierze wszystkie soki ? Ja w to grałem od 24 Listopada praktycznie mase godzin dziennie ponieważ byłem chory i nic innego nie miałem jak robić ;D Ogólnie nie pamiętam ile mi zajęło zanim stwierdziłem "koniec" ale o wiele za dużo godzin ;D Gra jest prawdziwym kolosem i naprawdę warto w nią zagrarć. Edytowane 1 Grudzień 2016 przez TRaCeGuitar 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 1 Grudzień 2016 Skonczona i sprzedana.Wroce na pewno jak spadnie ponizej 80zl nowka.Tak zeby powbijac trofiki... Dla mnie najgorszy system walki w calej serii. Strife nie przeszkadza Ci chaos gdy walczysz z 5 i wiecej przeciwnikami? no i ta kamera? Schranz zdaj relacje z Dishonored 2 w odpowiednim dziale bo tez sie napalam na niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Traws 40 Napisano 1 Grudzień 2016 (edytowane) śmiechłem z osób które mają oburzenie że ktoś ocenia na youtubie grę to nie VR i jeśli ktoś siedział na wcześniejszych częściach FF to ma prawo czegoś oczekiwać... jeśli niektórym pasuje to że można łowić ryby i gotować to fajnie ale to było na ogół w jRPGach jako "festival" a nie podstawa. każda recka (każda) opisuje że fabuła to tu jest 1/4 gry... więc sorry ale jak ktoś cieszy się tym sandboksem to fajnie... ale to nie jest final i tyle... i może każdy się podniecić że kupił grę na premierę, czego nie żałuje bo wole wydać na co innego hajs ;] edit: rozumiem jak by były questy w regali typu: w pełną nie grałem bo widzę że mi nie podejdzie i kupie "kiedyś" ... ale w każdych "pozytywnych" recenzjach piszą że fabuła jest maks "dobra" jednym wystarczy, innym nie i tyle... Edytowane 1 Grudzień 2016 przez Traws Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 1 Grudzień 2016 Fabula jest dobra...jak na finale kiepska. Dobry actionrpg ale chyba najgorszy z pelnoprawnych finali bo nie licze tutaj crisis core,lightning czy nawe reborna... Z tego wyposzczenia zaczynam sie bardzo sklaniac ku Word of Ff. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 1 Grudzień 2016 Poważnie panowie... Mam deja vu z tego co było po premierze Phantom Pain :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Grudzień 2016 Stru mi system walki odpowiada, fajnie sie robi uniki i bardzo ładne akcje z tego wychodza, 40hit combo minimum jak przeciwnik jest mocniejszy, ogólnie jestem zadowolony, a dopiero dorwałem chocobosy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 2 Grudzień 2016 Ja się w sumie jeszcze ogarniam z tym systemem walki, ale w zasadzie mi się podoba. Właśnie tego systemu się najbardziej bałem, w sensie odejścia od tur, ale jest ok. Bardzo widowiskowy i też pozwala na jakieś lekkie kombinowanie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 2 Grudzień 2016 Chodzicie często w kime żeby lv zgarnąć czy trzymacie pulę na hotel żeby było x2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nóżka 360 Napisano 2 Grudzień 2016 (edytowane) Ja jak tylko odkryłem hotel z mnożnikiem x2 to zacząłem exp zbierać i zrobiłem w sumie dwie takie tury i dosyć spore zastrzyki lvli. Za pierwszym razem nabiłem ok 30k expa i poszedłem przenocować to podskoczyłem na ok 25 lvl, a za drugim razem jak uzbierałem znowu kasy na ten hotel to przez 9 dni nigdzie nie nocowałem, nabiłem ponad 60k expa (wykonałem zadania z wszystkich sidequestów jakie miałem na liście ale ich nie oddawałem, kupiłem raz jedzonko w restauracji które dawało boosta do expa i zacząłem wtedy wszystkie questy oddawać, więc jako że miałem aktywnego buffa to dostawałem więcej expa). Po przenocowaniu się w hotelu z ponad 60k expa na każdej postaci lvl podskoczył mi do 40. Teraz lecę trochę z główną fabułą, bo już nie mogę się szczerze doczekać tego co będzie dalej a do zwiedzania wrócę najwyżej później albo po skończeniu gry, bo wiem że odkrywa się wtedy sporo nowych quest'ów a na pewno będę chciał zapolować na największe i najsilniejsze stworzenia jakie w tej grze są. Czy ktoś z was znalazł dobry sposób na używanie broni royal arms i nie tracenie życia? Czy jest jakaś umiejętność w drzewku, bądź coś do odblokowania w grze co spowoduje że nie będziemy tracić hp przy każdym ciosie jaki zadajemy tymi broniami? Na chwilę obecną w ogóle tych broni nie używam, ponieważ każdy cios jaki zadamy zabiera nam hp, więc tak naprawdę sami się zabijamy. Edytowane 2 Grudzień 2016 przez Nóżka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 2 Grudzień 2016 Nawet jak nie używasz broni RA, to warto jedną nosić w slocie bo niektóre ładnie podnoszą staty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Madrok 159 Napisano 2 Grudzień 2016 (edytowane) Jakiś blond pedau opowiedział mi wczoraj o swoim bliskim zaznajomieniu się z hejterami Spoiler Edytowane 2 Grudzień 2016 przez Madrok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach