literat 10 Napisano 3 Grudzień 2014 (edytowane) Z jakeij paki ja mam dostac odnowiona konsole po kims To jest normalna praktyka Sony. Stosowana także wobec konsol PS3. Mają tego za duzo(tysiące) i swojej naprawionej konsoli nie otrzymasz chyba że powiesz im że możesz czekac nawet pół roku. Edytowane 3 Grudzień 2014 przez literat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rambo8 362 Napisano 3 Grudzień 2014 To jest normalna praktyka Sony. Stosowana także wobec konsol PS3. Mają tego za duzo(tysiące) i swojej naprawionej konsoli nie otrzymasz chyba że powiesz im że możesz czekac nawet pół roku.Wielu producentów robi w ten sposób. Np Apple z Iphone tak samo. Dostajesz od razu na wymianę ale tzw. refubished. Nic na to nie poradzimy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viarus 42 Napisano 3 Grudzień 2014 (edytowane) Pada tez moge dostac refurbished? Btw. minal tydzien, a odzewu zadnego, odkad zabrali mojego DS4. W tym momencie wykonuje telefon na infolinie, zobaczymy, czego sie dowiem @edit: coorvah 8 minut czekania na konsultanta i wciaz ta wcoorvahiajaca muzyczka... @edit2: po 8 i pol minutach polaczylem sie z konsultantem. Rzekomo pad jest juz w serwisie (dotarl 27.11, czyli 2 dni po nadaniu) i po prostu ktos tego nie zaktualizowal. No dobra, zobaczymy jak to sie dalej potoczy Edytowane 3 Grudzień 2014 przez Viarus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 3 Grudzień 2014 Pady obiecali nowe z pękniętymi gumkami więc nie powinien być odnawiany tylko nowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viarus 42 Napisano 3 Grudzień 2014 Ale moj nie mial peknietych gumek, (jeszcze ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) tylko skrzypiace triggery, ale ze jest ze starej serii... ( ͡° ͜ʖ ͡°) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 3 Grudzień 2014 Pierwsza seria - pęknięte gumki kwalifikują się z automatu od wymiany. Reszta nie wiem - możliwe że dostaniesz swojego naprawionego pada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viarus 42 Napisano 3 Grudzień 2014 No to cienko troche, bo w drugim, ktory mi zostal, cos jest nie tak z analogiem, a ma poczatek nru 211, wiec to chyba druga seria... no i nie wiem, jak to bedzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 3 Grudzień 2014 111 i 211 to były pierwsze serie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
literat 10 Napisano 4 Grudzień 2014 Nie chcę sie powtarzać ale nie lepiej samemu zrobić jakoś tego pada niz wysyłać do serwisu. To nic skomplikowanego. Gałki mozna wymienić itp. usterki.. Jakos sobie trzeba radzić. To nie Sony jest winne tylko wytwórca tych padów ale to Sony traci w oczach klientów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyr 14 Napisano 4 Grudzień 2014 (edytowane) Nie chcę sie powtarzać ale nie lepiej samemu zrobić jakoś tego pada niz wysyłać do serwisu. To nic skomplikowanego. Gałki mozna wymienić itp. usterki.. Jakos sobie trzeba radzić. To nie Sony jest winne tylko wytwórca tych padów ale to Sony traci w oczach klientów No właśnie nie lepiej. Ja sam naprawiłem jednego z padów i żałuje. Gałki z allegro przestały się wciskać do końca bo się plastik wyrabia. Musiałem przekładać z lewej na prawą. Wieczna walka z padem. Sprzedają lipę to niech ponoszą koszta napraw. Wystarczy, że płacimy za gry i jesteśmy beta testerami. Co do mojej reklamacji mija 40 dzień roboczy. Spamuje im na profilu FB. Zobaczymy co ta ekipa odpowie. Bo podobno już 2 tydzień jedzie z Francji. Edytowane 4 Grudzień 2014 przez malyr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geble 195 Napisano 4 Grudzień 2014 Szczerze powiedziawszy to aż strach się bać, że coś może się popsuć w naszych konsolach. Porównując do serwisu, którego firma w logu posiada pewien nadgryziony owoc to jest to jakiś żart, naprawdę. Czasami czytam i po prostu przecieram oczy ze zdumienia, czy to na tym forum, czy na zagranicznych. W "japku" idziesz do Cortlandu/iSpota, oddajesz felerny sprzęt i w tej samej chwili jeśli mają na stanie to dostajesz nowy. To co się dzieje tutaj to jest jakiś inny świat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyr 14 Napisano 4 Grudzień 2014 Wysyłałem dużo sprzętu na gwarancję, ale to co SONY wyprawia naprawdę jest nie do opisania. Można dzwonić prosić, obrażać, pisać na FB komentarze ale generalnie echo. Jak mi do piątku nie dostarczą pada piszę do rzecznika praw konsumenta. Mam wszystkie papiery narobię im zadymy. 10 grudnia miną 2 miesiące od daty wysłania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 4 Grudzień 2014 Czy moge sie łudzić, ze dostanę pada w niedługim czasie? Dostałem zwrotek, ze jest u nich na serwisie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 4 Grudzień 2014 Łudzić się zawsze możesz. Jednym nie dochodzą i giną ale większości co skrzętnie opisałem cały proces wymiany trwa około 2 tygodnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyr 14 Napisano 4 Grudzień 2014 Wielu osobom trwa to nie więcej niż te deklarowane 21 dni. Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił na infolinię i zapytał się o status Twojej naprawy. Jak padnie hasło, że zaginął to masz taki problem jak ja mam (też mam email, że dotarł do serwisu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 4 Grudzień 2014 W "japku" idziesz do Cortlandu/iSpota, oddajesz felerny sprzęt i w tej samej chwili jeśli mają na stanie to dostajesz nowy. To co się dzieje tutaj to jest jakiś inny świat :) Łaski nie robią przy tym ile ich sprzęt kosztuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyr 14 Napisano 4 Grudzień 2014 (edytowane) Takie tam gadanie a pady i konsole rozdają za darmo żeby później tak klienta traktować? Edytowane 4 Grudzień 2014 przez malyr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 4 Grudzień 2014 Wygląda na to,że moja walka z serwisem dobiegła końca mimo braku nr listu przewozowego przypomniało się się,że 3 tyg temu coś innego doręczał mi ups,wygrzebałem emaila i z telefonu nr do kuriera,który do mnie dzwonił i udało mi się ustalić,że ma dziś dla mnie paczkę i będzie po 16. W skrócie: Paczka wysłana 11,07 Paczka dociera do Francji do serwisu 17,07 Paczka odebrana prze zemnie dziś 4,12 Czyli 3 tygodnie z czego ostatni tydzień codziennie dzwoniłem na infolinię i pisałem na oficjalnej stronie Sony Polska na FB. Jak kurier dotrze rozpakuję pada i zobaczymy czy nowy. A teraz najzabawniejsza rzecz -dziś wysyłam drugiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 4 Grudzień 2014 Mnie czeka to samo - jak tylko przyjdzie pierwszy, wysyłam drugiego. Zobaczymy ile ja poczekam. Na razie dobija do 2 tyg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 4 Grudzień 2014 No to chyba drugiego nie wyślę bo na ten chcą dowód zakupu może dla tego że ma już serię 211 a ten zakupiony z konsolą 111. Niestety nie wiem gdzie mam paragon i nie pamiętam kiedy dokładnie go kupiłem.Choć na paragonie nie ma serii pada więc może wystarczy każdy inny paragon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 4 Grudzień 2014 No to chyba drugiego nie wyślę bo na ten chcą dowód zakupu może dla tego że ma już serię 211 a ten zakupiony z konsolą 111. Niestety nie wiem gdzie mam paragon i nie pamiętam kiedy dokładnie go kupiłem.Choć na paragonie nie ma serii pada więc może wystarczy każdy inny paragon. Do niedawna wszystkie pady były "z automatu" na gwarancji bo konsola była na rynku mniej niż rok. Rok minął - teraz na wszystko trzeba mieć paragon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 4 Grudzień 2014 Tak wiem ale myślałem,że pierwszy pad troszkę szybciej wróci.Ale i tak dobrze bo w pierwszym miałem problemy nie tylko z gumkami na analogach ale sam analog już nie za bardzo działał w drugim mam tylko nakładki na analogii więc jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 4 Grudzień 2014 Dziś zadzwoniłem do sony jak tam mój pad?!?! Miły Pan odpowiedział tak jak przypuszczałem że nie wie ale obiecał że wyśle zapytanie i w ciągu kilku dni dostane maila co i jak. 2 godziny później UPS dostarcza mi nowego pada. czas reklamacji 22 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 4 Grudzień 2014 A mi miły Pan powiedział, ze moj pad jest juz gotowy do wysyłki i dostanę go w przyszły piątek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 4 Grudzień 2014 Właśnie był kurier i nowy padzik jest seria 221 :) Szkoda,że drugiego się nie uda wymienić już ale i tak jest git tego co odesłałem był już tak starty,że z tyłu już słabo było widać sn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach