Skocz do zawartości
pablos_83

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że będzie opcja wyboru między 30 a 60 fps tak jak w TLoU, bo w 60fps wygląda to dziwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.06.2015 o 16:43, redo napisał:

Nie wyobrażam sobie grania w grę po polsku dlatego tradycyjnie ogram z oryginalnymi głosami i Nolanem Northem w roli głównej.

Masz kiepską wyobraźnie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 10:24, czacha79 napisał:

Masz kiepską wyobraźnie.

A ty masz kiepski gust.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 10:24, czacha79 napisał:

Masz kiepską wyobraźnie.

W dniu 16.07.2015 o 10:34, redo napisał:

A ty masz kiepski gust.

Noz kurde jak w piaskownicy

rozumiem Czacha ze na koncu twojej wypowiedzi zabraklo np takich znaczkow: ;) :P

Niemniej o gustach sie ponoc nie dyskutuje. 

Ja U3 ogralem 2 razy pod rzad raz  po PL raz po EN i bawilem sie 2 razy doskonale. 

U2 mam plytke z UK wiec PL brak - i po graniu U3 troche zalowalem. 

w U1 nie gralem. 

Jak kiedys w odleglej przyszlosci nabede U:Collection to pewnie kazda gre znow przejde 2 razy zeby posluchac oryginalnych glosow jak i PL dubbu ktory uwazam za bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 10:51, Julius Caesar napisał:

Ty masz wzrok popsuty jesli 60fps jest dla ciebie dziwne.

Wzrok nie ma nic do tego, po prostu 60fps w grach tps jest nienaturalnie płynne i wolę 30fps. Zresztą to nie tylko moja opinia, bo w komentarzach pod filmikami też widziałem takie opinie i samo Naughty Dog też nie bez powodu dało w TLoU wybór między 30 a 60fps.

Edytowane przez redo
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gracie na konsolach od sony...wasze oko jest przyzwycajone do 15fpsow. Więc nawet 30 będzie dla Was nienaturalne ( hue hue ). A na serio...macie zamiar sie kłócić o twchnikalia kolejnego pdgrxewanego kotleciora ?. To nie ma sensu...póki po stronie sony nie zrobią czegoś na wzór Halo Mcc to nie ma po co sie spierać. Ostatecznie i tak nikt nie wygra a jedynie nerwy stracicie.

Wysłane z kota podlaczonego do pralki za pomocą szpadla aka TapTalk. Więc nie wołajcie mnie na sb. now Free

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nie ma co sie sprzeczac - porownania pojawia sie szybciej nizli mogliscie sie tego spodziewac - bedzie demo. 

Cytat

You’ll get to see for yourself when a playable demo launches on the PlayStation Store later this summer.

zrodlo: http://blog.eu.playstation.com/2015/07/15/hands-on-with-uncharted-the-nathan-drake-collection-on-ps4/

Niestety nie wiadomo co owe demo ma zawierac wycinki z kazdej czesci czy tylko fragment jednej z nich. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wrzucą te same wycinki co były w demach na ps3.

Edytowane przez redo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super jest. Dla mnie - osoby, która nie grała w żadną część Uncharted jest to świetna sprawa. Za 250 zł mam 3 fabularne historie i w dodatku multiplayer jednej z nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie zal mi osob ktore mowia ze 60 fps jest nienaturalne, pranie mozgu "30fps = cinematic experience" jak widac zebralo jakies zniwa.

Edytowane przez Julius Caesar
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 12:07, Nisshin napisał:

Super jest. Dla mnie - osoby, która nie grała w żadną część Uncharted jest to świetna sprawa. Za 250 zł mam 3 fabularne historie i w dodatku multiplayer jednej z nich.

Nie wiem czy coś się zmieniło, ale podobno ma nie być multi. Tylko beta multi z  U4. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 12:09, Julius Caesar napisał:

W sumie zal mi osob ktore mowia ze 60 fps jest nienaturalne, pranie mozgu "30fps = cinematic experience" jak widac zebralo jakies zniwa.

W sumie żal mi osób, którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem. Bez tej podstawowej zdolności musi być im strasznie ciężko w życiu.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak to jest prawdziwy filmik to słabawo to wyglada nie ma co , sytuacja podobna jak z The Last tylko tam w spokojnym klimacie nie potrzeba było dorzucać bòg wie czego immersja była konkretna bo podstawka gubiła ładnie klatki . Tutaj kurde akcja i skrypty poza fps wyglàdajà identyko jak dla mnie troszké za mało zmienil żebym się jarał , szczegòlnie po kilku grach z tego roku i demku u4 .

Ogra się ale jeźeli chodzi o remastery M$ miażdzy Sony stety/niestety :)

Edytowane przez Danielski_82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 11:09, redo napisał:

Wzrok nie ma nic do tego, po prostu 60fps w grach tps jest nienaturalnie płynne i wolę 30fps.

Nie wiemy z jaką prędkością "chodzi" realny świat, ale wiemy, że oko ludzkie może postrzegać nawet kilkaset klatek na sekundę. Im więcej tym bardziej zaciera się granica między sztucznością a naturalnością ruchu. Dlatego producenci telewizorów coraz bardziej przesuwają próg odświeżania. 100hz, 400hz, 800hz wszystko po to by obraz był wierną kopią tego co widzimy poza ekranem.

No ale zawsze można uznać 60k/s za sztuczne i nienaturalne :) Nikt Ci nie zabroni mieć takiego odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az mnie skreca jak czytam takie debilizmy o nienaturalnie plynnych 60 fpsach (bez roznicy jaki gatunek gier, fps, tps czy nawet karcianka). Ale tak jak mowie, zal mi takich osob, mozg wyprany calkowicie, "30fps jest lepsze dla kinowego efektu / nie pasuje do naszej gry/wizji", lykna takie placebo i potem rozpowszechniaja te pierdoły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 15:21, Julius Caesar napisał:

Az mnie skreca jak czytam takie debilizmy o nienaturalnie plynnych 60 fpsach. Ale tak jak mowie, zal mi takich osob, mozg wyprany calkowicie.

A ja nadal polecam ci czytać ze zrozumieniem, bo widzę, że nadal do ciebie nie dotarło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.07.2015 o 15:23, redo napisał:

A ja nadal polecam ci czytać ze zrozumieniem, bo widzę, że nadal do ciebie nie dotarło.

A ja polecam ci wizyte u okulisty, na slaby i podatny na bzdury umysl juz chyba nic nie pomoze wiec tutaj nie doradze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizyty u okulisty ci nie polecę, ale mogę stwierdzić braki w edukacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, to nie ja tutaj szerze czyste idiotyzmy o nienatrulanych 60 fpsach w grach tps. Napisales tez ze ND nie bez powodu wybralo 30 fps w singlu, alez oczywiscie ze nie bez powodu, powod jest prosty, PS4 by nie dalo rady wykrecic 60 fps przy tak pieknej grafice, cale szczescie mutliplayer jest planowany na dzialanie w 60 klatkach, wiec takie ameby umyslowe ktore wola 30 jeszcze nie do konca przejely rynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Wam doradzę funkcję "Prywatna wiadomość". Ja tu chcę o grze poczytać, a nie czytać głupią wymianę postów o tym kto jakie ma uszczerbki na zdrowiu :/

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ja pisałem o The Last of Us Remastered w którym jest możliwość wyboru między 30 a 60 fps w singlu. I kto tu jest amebą umysłową? Następnym razem będę pisał drukowanymi literami, żebyś zrozumiał.

Bez odbioru, bo zrobił się offtop.

Edytowane przez redo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra... ale dalej nie ustosunkowales sie do tego dlaczego 60 fps jest nienaturalne w grach tps? Obiecuje ze przeczytam uwaznie i moze nawet nie yebne calkowicie ze smiechu. Bo poki co twoja jedyna linia obrony to to ze gry mi sie pomylily.

W dniu 16.07.2015 o 15:43, Dilerus napisał:
A ja Wam doradzę funkcję "Prywatna wiadomość". Ja tu chcę o grze poczytać, a nie czytać głupią wymianę postów o tym kto jakie ma uszczerbki na zdrowiu :/

No zayebiscie wiele rzeczy do czasu premiery to nie przeczytasz o tej grze (a raczej kolekcji), bo wszystko juz wiemy, nie ma multi i dziala w 60 fpsach, a oprocz tego? No stare dobre Uncharted, wiec gdyby nie ten flejm ktory troche ozywil temat to temat juz dawno by spadl na sam dol forum do czasu nowego materialu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi