Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No i się sciagnelo. 1 wrażenie grafika na prawdę ładna,  feeling strzelania mega. Muzyka  mega fajnie wszystko przedstawione para dokument.  Zobaczymy co będzie dalej 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę, to gierka potrafi nawet przestraszyć:

g51mR0L.gif

Lubie takie klimaty, zabieram się do ściągania :banderas:

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po w miarę ciekawym prologu kolejne misje wyjatkowo nudne. Chyba zrobilem 4 poczatkowe i polegaja one na tym samym jedz zabij/uwolnij/zniszcz. Czy pozniej cos sie jeszcze dzieje? Dodatkowo ja CHCE byc w mafii, chce czuc władze a nie z nia walczyc... :) na chwilę obecna nie podeszlo mi to za bardzo, ale daje jeszcze trochę czasu na rozkręcenie się fabuły.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko mi się zdarza tak pisać ale niestety gra jest po prostu słaba. Może inaczej, byłaby to bardzo średnia gra gdyby nie to, że jest to Mafia. Nie ma klimatu mafii, nie ma starych aut, tego klimatu włoskiej mafii lat 30-40. To jest zwykła murzyńska gangsterka z prawie nowymi autami końcówki lat 60. Graficznie sie nie czepiam bo nie o to tutaj chodzi. Historia hmmm na razie słabo. Jako sandbox ? słabo. 

Jakby ta gra wyszła pod inną nazwą, to bym zapewne pograł i stwierdził ot taka średnia gierka do zagrania. Pewnie wielu się ze mną nie zgodzi ale takie jest moje odczucie. 

Stare mafie miały to coś, włochy stare auta kapelusze muzyczka cygara teksty. A tutaj ? prześladowany przypakowany murzyn, który szuka zemsty i ma wybijać całą mafię.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po ograniu prologu. Technicznie faktycznie momentami bardzo średnio. Grafika raz potrafi cieszyc oko a raz daje kopa w twarz swoja archaicznoscia. Misje restartowalem do tej pory raz kiedy podstawiony przez gre samochod nie chcial zapalic. W sumie calkiem realistyczne ale problem w tym ze slychac bylo probe odpalenia wozu a Lincoln w tym czasie wybijal rytm dlonmi na kierownicy :30vm3cw:

Pomijajac technikalia to gra jest bardzo dobra. Skradanie z racji uposledzenia przeciwnikow latwe ale nic nie stoi na przeszkodzie by otworzyc do nich ogien. A wymiana ognia jest miodna. Super uczucie poczestowac kogos z bliska ze strzelby. Klimat wylewa sie z ekranu wiadrami a fabula poki co jest podana w oryginalny sposob i sama jej jakosc stoi na wysokim poziomie. 

Dorwe Sala Marcano najszybciej jak to mozliwe. No zabije gnoja :xboss:

Fajny powrót Vito. Czuje ze bedzie dobrym skurwisynem :banderas:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graficznie wlasnie jest slabo ale znosnie , ale ta przeskakująca pogoda to jakiś zart. wyglada to okropnie , czasem tak swieci ze nic na ekranie nie widać |||

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słońce świeci faktycznie czasem nienaturalnie. Mnie tylko dziwi naprawdę, że niektórym klimat się baaardzo podoba. Może gdyby nie grał w poprzednie Mafie, Ojca Chrzestnego czy LA Noir to bym powiedział, że gra ma klimat mafijny ale dla mnie po prostu nie ma :) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Chazy_Chaz napisał:

graficznie wlasnie jest slabo ale znosnie , ale ta przeskakująca pogoda to jakiś zart. wyglada to okropnie , czasem tak swieci ze nic na ekranie nie widać |||

W takim razie w trybie HDR, musiałbyś założyć okulary przeciwsłoneczne! :1_grinning:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oglądając gameplaye tez mówiłem e tam 0 klimatu ale jak zacząłem grać to gangstera na maksa. Jeżeli sami nie zagracie to się nie przekonacie.  Watch Dogs tez dostał wiadrem pomyj a grało mi się naprawdę dobrze  i uważam że gra jest dobra. Także zachęcam do kupna bo tak jak mowie jest klimat  szykuje się solidna fabula i gameplay daje mnóstwo frajdy. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie mówią ze to sandbbox (dla mnie to dobrze) a jak z mapa świata i aktywnosciami?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, DigitalMan_PL napisał:

Nie mam pojecia czy shit,preordera ani kolekcjonerki tyz nie kupowałem, ale ocenię grę SAM gdy coś dogram, bo recenzjami gardzę...

A jak napisałbym reckę Watch Dogs w której stwierdzę że to gra generacji, to byś pobiegł ją kupić...

Jak to ktoś kiedyś powiedział: "Rozumujcie państwo sami" 

13 godzin temu, Frost Prime napisał:

Recenzje gier to o kant żoopy można sobie rozbić. Recenzje są w stanie dać jakiś zarys gry w mniejszym lub większym stopniu,a nie wydać opinie ostateczną którą każdy ma zaakceptować. 

Pamiętacie jaki gnój został wylany na grę Homefront? Zagrałem może 2-3h więc jestem na początku i gra się w to całkiem fajnie. Doszło do tego, że głównie polegam na recenzjach Tomka Drabika i własnym doświadczeniu bo recenzje zeszły do takiego poziomu, że w sumie nic nie mówią.

Nie wiem coscie sie tak recek uczepili.

Kazdy z nas ma jakis wlasny sposob ocenienia czy chce w gre zagrac czy nie - recki, opinie innych graczy (np tych ktorzy wiemy ze maja podobny do nas gust  growy) moga byc pomocne.

Co to recek Quaza te sa fajne ale jesli chodzi o nic nie mowienie to tutaj Quaz bije na glowe inne recki, ktore czasami proboja odpowiedziec na pytanie "czy to warte waszych pieniedzy?"

Dla mnie sytuacja jest prosta - wychodza recki sa ich dziesiatki jesli nie setki, moge przejrzec sporo z nich i na bazie tego wyciagnac wlasne wnioski - np jak  wysoko gra ląduje w piorytetach zakupowych. Zazwyczaj odrzucam recki pisane pod teze, gdzie recenzent chce kopac gre ze wszystkich stron i to tez robi, lub takie ktore wychwalaja gre ponad przecietnosc. Zostaje wtedy wycinek tych recek ktore moga mowic np o  danym apekcie gry w kategorii minusow ale dalej wystawac pozywytna ocene ogolna. 

Skoro juz wyciagnelismy Watch Dogs - Tutaj sprawa byla jasna z wiekszosci recek bil obraz gry ktora jest OK, nie porywa, ale mozna z nia przyjemnie spedzic czas ktora to jednak nie spelnila obietnic ktorymi karmilo nas UBI. Czyli sprawa prosta jak drut - kupic plytke po taniosci sprawdzic pogonic.

Po tym co widzialem, czytalem, Mafia3 pozostaje gdzies tam w kregu moich zainteresowan, ale ma bardzo niski priorytet zakupowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja szczerze polecam jest mnóstwo frajdy tym bardziej ze mało takich gier na PS4 .

Co do minusów to szkoda ze nie można zmienić ciuchów i szkoda ze od strzałów w samochodach nie pękają szyby nie ma dziur po kulach trochę słabe to jak na grę z 2016 roku 

Edytowane przez Banan91PL
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MagEllan napisał:

Po tym co widzialem, czytalem, Mafia3 pozostaje gdzies tam w kregu moich zainteresowan, ale ma bardzo niski priorytet zakupowy.

Zapomniałeś dodać, że masz jeszcze spore zaległości wśród starszych gier :14bqqmb:

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny dobry i zabawny filmik od CrowbCat

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

• Like 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem jej druga szanse i dla mnie klapa po calosci. Szkoda bo na tytul sie nastawialem a jest po prostu nudno dla mnie. Niewazne dla kogo sa misje, caly czas takie same - mam wrazenie ze robie jakies misje poboczne typu jedz/zabij/ukradnij/wysadz itp. Nuda nuda i jeszcze raz nuda. Zmarnowany potencjał. Moze w innym tytule by to przeszlo ale nie w mafii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godzin temu, Kisiel-PL napisał:

Trochę wtopiłeś, bo na gramofonie to nie pójdzie :Gmoch:

Ciężko powiedzieć, kto jest większym matołkiem, autor postu, czy Ci co polubili.

Wystarczy pięć sekund w internecie, aby dowiedzieć się co jest w wersji kolekcjonerskiej.

Także nie ma się co martwić, pójdzie i to jak...

Pozdrawiam :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak. Sa rozne kwiatki ale nie ma tragedii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wszebor

Ciekawa kompilacja, niemniej takowe maja do siebie to ze zazwyczaj sa wycinkiem kwestia jak czesto sie pojawiaja.

Pamietam ile takowych filmikow bylo jesli chodzi o Watch Dogs - gdzie ja przy prawie 40h na liczniku natrafilem moze na 2 wieksze i pare pomniejszych bledow.

To co tutaj martwi to fakt ze ataki nie siadaja, bo to moze mocno rzutowac na misje i odbior gry.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, MagEllan napisał:

Pamietam ile takowych filmikow bylo jesli chodzi o Watch Dogs - gdzie ja przy prawie 40h na liczniku natrafilem moze na 2 wieksze i pare pomniejszych bledow.

Magi, jak Ty grałeś w WD to one były już po 30 patchach :)

A tak btw to przecież każdy sandbox cierpi na to samo zaraz po premierze - dajcie im połatać to wszystko czego nie wyłapali ich testerzy, albo na co nie starczyło już czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, xenomorph napisał:

Ciężko powiedzieć, kto jest większym matołkiem, autor postu, czy Ci co polubili.

Wystarczy pięć sekund w internecie, aby dowiedzieć się co jest w wersji kolekcjonerskiej.

Także nie ma się co martwić, pójdzie i to jak...

Pozdrawiam :)

Brawo Yeti, nie załapałeś żartu AvfESvN.png

Pograłem wczoraj z 2h i tak jak już zostało napisane, początkowo fajnie jest prowadzona historia, podobają mi się te flashbacki, trochę jak w True Detective (polecam 1 sezon, genialny). Poczekam jednak, aż ją połatają, bo grałem w wersji na PC, a partacze dali locka na 30FPSów, graficznie jest strasznie średnio, mam wrażenie, że obraz 720p jest upscalowany do 1080p, dopiero po ustawieniu AA na low i rozdzielczości na 2880x1620 efekt rozmycia udało się lekko zniwelować. Odbica, refleksy świetlne, cienie, tekstury słabe. OST bardzo fajne, na pewno obadam wszystkie kawałki.

Z tą pogodą to rzeczywiście parodia, taki timelapse trochę wyszedł. Gra wyszła zdecydowanie za wcześnie.

PS. Jak będę miał ochotę się pobawić czarnuchem w gangstera to odpalę GTA V i wybiorę Franklina :Gmoch:

Edytowane przez Kisiel-PL
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, m0rph napisał:

Magi, jak Ty grałeś w WD to one były już po 30 patchach :)

A tak btw to przecież każdy sandbox cierpi na to samo zaraz po premierze - dajcie im połatać to wszystko czego nie wyłapali ich testerzy, albo na co nie starczyło już czasu.

Nie do konca kolego, tak fakt ze WD ogrywalem ponad rok po premierze, ale tu nawet nie chodzi o patche bo jak zaczalem sie bawic w szukanie bledow to dalej byly te same, nic nie naprawili, dalej woda przelewala sie przez woz jak hydrant rozwaliles, dalej fizyka pozostawiala do zyczenia, dalej odbicia nie byly odbiciami.

Tyle ze podczas normalnej gry nie natrafilem na zbyt wiele bledow - ot np nie pchalem sie z motocyklem na tory pod kolejke :24_stuck_out_tongue:

To co napisales dalej - owszem prawda, ba co wiecej nie tyczy sie to tylko sanboxow - wiekszosc gier lataja. W mojej opinii pokazuje to tylko jedno nie ma sensu kupowac na premiere lepiej kupic gre jak juz bedzie zalatana.

Edytowane przez MagEllan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, m0rph napisał:

...dajcie im połatać to wszystko czego nie wyłapali ich testerzy, albo na co nie starczyło już czasu.

Tyle LAT tworzenia gry i TAKICH bug'ów "nie wyłapali" testerzy? :024bl99: Nie "zauważyli" TAKIEJ pogody? Oczywiście ja mam ubaw czytając płacze nabywców preorderów, setny raz...TAK, pewnie to połatają. TAK, kolejny raz produkt niedopracowany za pełną cenę z tłumaczeniami, "poprawimy".

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi