One Post Man 4596 Napisano 14 Styczeń 2011 (edytowane) Żałuje, że kupiłem grę od razu w grudniu rok temu. Mogłem sobie ten rok poczekać i teraz kupił bym ze wszystkimi dodatkami. Policzyłem i teraz na dodatki musiał bym wydać dobre 170zł (na allegro, podstawka z dodatkami 120zł, ździercy) dodatkowo. Ewentualnie mogę jeszcze spróbować spylić albo zamienić się i kupić jeszcze raz :D. U mnie na gieldzie nowka za 120 w folii schodzi, wiec mi tam sie oplacalo kupic, wiedzialem (bylem tego PEWIEN) ze wydadza jakis "uber all DLC edition" dlatego ani jednego dodatku nie kupilem (nawet kod na stone prisoner i warden's keep olalem i sprzedalem za 50 zl w "promocji" oba [niecaly tydzien po premierze DA, kiedy juz uzywki chodzily bez tych kodow]) i teraz nie zaluje :P Edytowane 14 Styczeń 2011 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xdp22 1 Napisano 14 Styczeń 2011 Witam, dziś ukończyłem grę Dragon Age, nigdy wcześniej nie grałem w gry Single Player zbyt często, jedynie FPS'y, ale i to rzadko, teraz zakupiłem nowy sprzęt i zagrałem w Dragon Age, naprawdę strasznie mnie to wciągnęło, teraz żałuje, że już się skończyło, i nie mogę się doczekać premiery Dragon Age 2, chociaż szkoda, że będziemy tam grać inną postacią, a nie np. importowaną z Save jak w Mass Effect. Brakuje mi Morrigan xD moim zdaniem najciekawsza postać, chyba od jutra zacznę grać od nowa :P Czy jest tu jeszcze jakiś ogromny fan Dragon Age? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 14 Styczeń 2011 Brakuje mi Morrigan xD moim zdaniem najciekawsza postać, chyba od jutra zacznę grać od nowa :P Czy jest tu jeszcze jakiś ogromny fan Dragon Age? :P Jest dodatek ktory kontynuuje i zamyka jej historie, zakonczenie zalezy od czego jakie miales z nia relacje. Mysle ze kilku fanow sie znajdzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaeln 4 Napisano 14 Styczeń 2011 Nie grałem jeszcze w Dragon age, i mam pytanie jak to jest z tymi dodatkami dlc, są to nowe kampanie czy jakoś to jest wplecione w główną fabułe? No i widze na allegro ultimate edition za 110 zł, ale po angielsku, nie ma jakiegoś patcha z polonizacją czy cuś ?:P No i jeżeli nie ma to jak to jest z dlc na polskiej podstawce ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xdp22 1 Napisano 14 Styczeń 2011 Jest dodatek ktory kontynuuje i zamyka jej historie, zakonczenie zalezy od czego jakie miales z nia relacje. Mysle ze kilku fanow sie znajdzie ;) Skończyłem już ten dodatek, doprowadziłem rozmową z nią do tego, że razem wbiliśmy do portalu, teraz pora czekać na Dragon Age 2 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 14 Styczeń 2011 (edytowane) Jest dodatek ktory kontynuuje i zamyka jej historie, zakonczenie zalezy od czego jakie miales z nia relacje. Mysle ze kilku fanow sie znajdzie ;) Jest dodatek który to kontynuuje ale chyba nie grałeś skoro piszesz, że historia zależy od relacji z Morighan bo jest to bzdura. Ten dodatek jakkolwiek, byś nie rozegrał podstawkę: Dokonał mrocznego rytuału - spędzenie nocy z Morighan, czy też odrzucenie jej ofery - opuszcza wtedy drużynę kończy się zawsze tak samo. Co do pytania o DLC, Wszystkie dodatki angielskie oraz polskie działają polską wersją językową Dragon Age. Edytowane 14 Styczeń 2011 przez Valchall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 14 Styczeń 2011 Jest dodatek który to kontynuuje ale chyba nie grałeś skoro piszesz, że historia zależy od relacji z Morighan bo jest to bzdura. Ten dodatek jakkolwiek, byś nie rozegrał podstawkę: Dokonał mrocznego rytuału - spędzenie nocy z Morighan, czy też odrzucenie jej ofery - opuszcza wtedy drużynę kończy się zawsze tak samo. Co do pytania o DLC, Wszystkie dodatki angielskie oraz polskie działają polską wersją językową Dragon Age. Sam bzdury piszesz, jest kilka "zakonczen" a jesli ty miales ciagle jedno to dowodzi jakim graczem dobrym jestes. W zaleznosci od relacji z Morri w podstawce mamy rozne drogi dialogowe. Mozna ja ranic, wtedy wskakuje do teleportu / Pocalowac na do widzenia / pojsc z nia / przeploszyc bez uzycia sily <- nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to sa rozne wersje Jesli dalej powatpiewasz to wpisz sobie na youtubie fraze: "witch hunt all/good/bad/sad endings" czy jakos tak, zaloze sie ze znajda sie filmiki, i skoncz pie***yc wprowadzajac ludzi w blad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 14 Styczeń 2011 (edytowane) Sam bzdury piszesz, jest kilka "zakonczen" a jesli ty miales ciagle jedno to dowodzi jakim graczem dobrym jestes. W zaleznosci od relacji z Morri w podstawce mamy rozne drogi dialogowe. Mozna ja ranic, wtedy wskakuje do teleportu / Pocalowac na do widzenia / pojsc z nia / przeploszyc bez uzycia sily <- nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to sa rozne wersje Ok, może źle się wyraziłem są takie zakończenia, ale wpływ na nie ma wyłącznie rozmowa jaką z nią przeprowadzisz. Wystarczy zrobić save'a przed dojście do lustra. Są drobne różnice w dialogach w zależności od twoich stosunków z nią oraz czy posiadasz pierścień który ci dała, co nie zmienia faktu, że wszystkie zakończenia można zobaczyć niezależnie od twoich stosunków z nią w podstawce. Edytowane 14 Styczeń 2011 przez Valchall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xdp22 1 Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) No tak niestety jest, na mnie była obrażona i mówiła, że nie dokonałem rytułału, a zrobiłem to :P, ale i tak na końcu dała mi buzi buzi i teleportowaliśmy się razem. Edytowane 15 Styczeń 2011 przez xdp22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 15 Styczeń 2011 Up, naucz się pisać takie rzeczy w spoilerze. Nie każdy przeszedł jeszcze te etapy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xdp22 1 Napisano 15 Styczeń 2011 Przepraszam :P poprawiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xdp22 1 Napisano 15 Styczeń 2011 Mam pytanko, napisze w spoilerze, żeby nie było. Gram od nowa, staram się wybierać decyzję, żeby Morrigan była zawsze na +, jednak jestem przy Wiosce Redcliffe, gdy zapytał mnie o pomoc z tymi trupami zgodziłem się, jednak Morrigan dała -10, więc wczytałem save i powiedziałem, że nie mogę pomóc, Morrigan dała +5, udałem się do zamku Redcliffe, jednak brama jest zamknięta.. da się w ogóle dostać do tego zamku nie pomagając im zabijać truposzów?? Dzięki ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) Mam pytanko, napisze w spoilerze, żeby nie było. Gram od nowa, staram się wybierać decyzję, żeby Morrigan była zawsze na +, jednak jestem przy Wiosce Redcliffe, gdy zapytał mnie o pomoc z tymi trupami zgodziłem się, jednak Morrigan dała -10, więc wczytałem save i powiedziałem, że nie mogę pomóc, Morrigan dała +5, udałem się do zamku Redcliffe, jednak brama jest zamknięta.. da się w ogóle dostać do tego zamku nie pomagając im zabijać truposzów?? Dzięki ;p Inaczej chyba sie nie da, ale jest prosty sposob aby uniknac minusa, po prostu wylacz ja z party na chwile, wciskasz/trzymasz R2 i masz te koleczko i najezdzasz w lewa strefe (gdzies tam to jest), w wiosce (safe zone) powinienes moc spokojnie zmienic sklad Edytowane 15 Styczeń 2011 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xdp22 1 Napisano 15 Styczeń 2011 OOO ! dzięki, o tym bym totalnie nie pomyślał :P bardzo się przyda. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 15 Styczeń 2011 Oczywiście można inaczej. Ale to rozwiązanie dla postaci negatywnej. Przy otrzymaniu propozycji tego questu odmawiasz pomocy i potem opuszczasz miasto i wracasz. Jest to jednak rozwiązanie dla postaci typowo negatywnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 15 Styczeń 2011 Tymi + - to bym się nie przejmował, prezenty załatwiają sprawę :). Dodatkowo widzę, że nie wiedziałem o nowej ścieżce przygody :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cirdan 0 Napisano 15 Styczeń 2011 Witam...Nie miałem jeszcze do czynienia z Dragon Age...Chce sobie kupić gierkę...i mam pytanie: 1. czy opłaca się kupić to http://allegro.pl/dragon-age-ultimate-edition-nowa-folia-ps3-i1410246326.html 2. czy dodatki w wersji Ultimate Edition są na płycie czy trzeba je ściągać? Z góry dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 15 Styczeń 2011 Jesli lubisz rpgi to jak najbardziej sie oplaca, to jeden z najlepszych na konsole obecnej generacji. Ta, sa na plycie, ale musisz je osobno instalowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 16 Styczeń 2011 Witam...Nie miałem jeszcze do czynienia z Dragon Age...Chce sobie kupić gierkę...i mam pytanie: 1. czy opłaca się kupić to http://allegro.pl/dr...1410246326.html 2. czy dodatki w wersji Ultimate Edition są na płycie czy trzeba je ściągać? Z góry dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość. Pozdrawiam! Z jednej strony opłaca się jednak z drugiej będziesz miał grę i wszystkie DLC po angielsku. Decyzja należy do Ciebie jednak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 31 Napisano 16 Styczeń 2011 Fakt, ja w podstawkę grałem też tak długo bo jednak wszystko czytałem, gdyby było to po angielsku to jednak tak skrupulatnie nie czytał bym wszystkiego bo nawet nie dał bym rady zrozumieć. Jednak teraz kupił bym sobie aby przejść te dodatki a nie płacić za nie tyle kasy kupując je osobno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 16 Styczeń 2011 (edytowane) Mam pytanie czy w konsolowej wersji DA:O nie można zachować punktów talentu na później? Chodzi mi o to, że kiedy postać awansuje na następny poziom chcę zainwestować tylko punkty atrybutów, a otrzymane punkty talentu wykorzystać w momencie kiedy będę miał możliwość wybrania umiejętności, które mnie interesują. Przykładowo jestem na 6 levelu i następną umiejętnością, którą chcę wybrać jest Bravery dostępna na 8 levelu. Pozostałe talenty dostępne na moim obecnym poziomie w ogóle nie są mi potrzebne. Więc chcę zachować otrzymany punkt talentu na później i jednocześnie podnieść moje atrybuty (dex,str itp.) Na PC nie było z tym problemu, natomiast na PS3 gra zmusza mnie do wykorzystania wszystkich punktów uzyskanych przy awansie, w innym przypadku zaś uniemożliwia awans. Straszna bzdura, jeśli rzeczywiście nie można by było zachować punktów talentu na później. @down To po jaką ch...rę odpowiadasz jak nie masz pojęcia o wersji na PS3. Ja gram i chciałem się dowiedzieć, czy jest jakaś szansa, że czegoś nie zauważam i jest to jednak możliwe. Edytowane 16 Styczeń 2011 przez Grabeq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xdp22 1 Napisano 16 Styczeń 2011 (edytowane) @UP nie gram na konsoli, ale na PC nie ma z tym problemu można zachowywać, i wątpie by na konsoli było inaczej. Mam pytanko w spoilerze napisze :P do obeznanych graczy. Ja po przejściu pierwszy raz Dragon Age, chodziłem w samych słabych przedmiotach, nie robiłem pobocznych questów itp. miałem wszystko z innego setu co się napotkało po drodze, teraz chce trochę porządniej przejść tą gre, na youtube zauważyłem jak koleś Alistairem ma taką fajną zbroję templariuszy, link do filmiku - /// wie ktoś może, skąd ta zbroja ? Dzięki ;p PS. Teraz zbieram smocze łuski na zbroję, ale to będę miał dla swojej postaci (łotrzyka), doradzicie jakieś ciekawe miejsca gdzie znajdę inne ciekawe przedmioty dla reszty składu ? Edytowane 16 Styczeń 2011 przez xdp22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 16 Styczeń 2011 Nie mozna, i jest to straszna bzdura i kolejny przyklad wyzszosci PCa w tym gatunku :happy: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vuko Drakkainen 7 Napisano 16 Styczeń 2011 Oczywiście, że można (inna sprawa, że przynajmniej kilka jest mocniejszych, więc nie bardzo widzę sens). Zbroję komtura można bodajże kupić wykonując zadanie Kowadło Pustki. W Thaigu Ortana pojawia się spaczony krasnolud - nie zabijaj go, a później będziesz mógł z nim pohandlować. Hełm dostaniesz po zabiciu templariusza opanowanego przez demona w Kręgu, a i rękawice też gdzieś (u kupca spotykanego losowo na mapie?) widziałem. Do kupienia, bądź znalezienia, jest też Zbroja Templariusza. Ogólnie słabo pamiętam gdzie są jakie jej elementy do zdobycia, bo jak już wspomniałem, jest kilka lepszych w grze do zdobycia (Zbroja Molocha na ten przykład), a i klimatem nie pasuje mi to do postaci Alistera (przypominam, że nie przepadał on specjalnie za swoimi starymi towarzyszami), więc możliwe że coś tam mogło mi się pozajączkować. Natomiast na 100% można ją zdobyć w grze nie stosując się przy tym do oszustw znanych z pecetowej wersji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 16 Styczeń 2011 (edytowane) Oczywiście, że można Odpisywalem na postac grabeq'a, nie xdp'a (patrz na godziny naszych postow). A co do zbroi templariusza, moze i jest fajna z wygladu ale dupiaty ma secik, lepiej od razu leciec w zbroje molocha (calosc zdobywa sie podczas questu pomocy dalijskim elfom) lub oczywiscie leciec w najlepsza zbroje w grze czyli smocza kosc, pancerz plytowy Wade'a (pod warunkiem ze placisz mu zawsze najwyzsze stawki przed oddaniem lusek) Edytowane 16 Styczeń 2011 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach