Skocz do zawartości
Emir

FIFA 10

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie, nie wiem jak wy ale ja to się zawiodłem na Fifie 09. Miałem ją na PC i pomyślałem że kupie na PS3 bo fajnie się gra i w końcu pogram w Polską Ligę na konsoli. A tu co? taka sama, jak nie gorsza grafika, bardzo uproszczony tryb kariery, np. bez treningów, zmęczenia zawodników itp, i trudniej do zrobienia zwody. Na pc wystarczyło majtać analogiem a tu to nie wygląda tak prosto, przez co gra się gorzej (zaawansowane zwody na pc też było trudno wykonać, piszę o tych podstawowych). Zupełnie inna, gorsza gra. EA odwaliło maniane na konsole. Wole inny tytuł mimo że nie ma polskiej ligii :P

ogarnij sie chlopie fifa na pc lepsza niz na konsole, lepszego tekstu w tym roku nie slyszalem MASAKRA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopacz, nie każdy kto gra online MU jest wielkim fanem tego klubu, cała masa osób gra nim ponieważ jest zdecydowanie najsilniejszą drużyną na grze. Zobaczysz, że w 10-ce wszyscy oni przerzucą się na Real. Kibicuje Królewskim od 12 lat, ale nie będę nimi grał jeśli będą przesadzeni. Ja lubię wyzwania. (poza tym nie zniosę widoku Ronaldo w koszulce RM).

Zgoda, ale to nie leży w Twojej gestii kto kim gra. Nie lubisz z kimś takim grać, trudno. Realu nie lubię za podejście klubu do zagadnienia działania klubu. Olewanie trenera, zawodnicy decydujący o wszystkim i do tego tzw. "galaktyczny futbol". Jestem im jednak wdzięczny za usunięcie z mojego ukochanego kluby Robaldo, bo gnida psuła obraz zespołu na arenie międzynarodowej. Oszust będzie teraz działał na szkodę Realu.

PS. może sobie zagramy jakiś meczyk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgoda, ale to nie leży w Twojej gestii kto kim gra. Nie lubisz z kimś takim grać, trudno. Realu nie lubię za podejście klubu do zagadnienia działania klubu. Olewanie trenera, zawodnicy decydujący o wszystkim i do tego tzw. "galaktyczny futbol". Jestem im jednak wdzięczny za usunięcie z mojego ukochanego kluby Robaldo, bo gnida psuła obraz zespołu na arenie międzynarodowej. Oszust będzie teraz działał na szkodę Realu.

PS. może sobie zagramy jakiś meczyk?

Jasne, ale już raczej w 10-ke;). 09 idzie na wymianę. Jeżeli chodzi o politykę transferową Realu to masz rację, ale kibicem się zostaje do końca. Dla Pereza zawsze ważniejszy był marketing niż futbol. Jeżeli chodzi o wybór drużyn to już tak mam, że staram się omijać "pięciogwiazdkowce", nic na to nie poradzę. Chyba off-topujemy więc może zakończmy tą dyskusję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiany w porownaniu z 09:

Fifa 10 General Improvements

360° dribbling

Skilled dribbling, holding LB/L1 goes in to a high-res dribbling motion, can be used to take players on.

Virtual Pro, see virtual pro blog (linked below) for features

Custom Set Pieces, offline and online, online CSPs may be disabled if certain routines are abused online.

Practice Arena improved to allow 1v1, corner, freekick and penalty practice plus training matches with x versus x number of players. *updated*

'Anything goes' practice matches (no referee!)

Realistic fatigue system, no more 90 minute sprinting!

Continuous play, less cut-scenes that break up the play, fouls, yellow and red cards etc do not have cut-scenes

Realistic weather patterns and night matches

Ability to do long "rory delap" type throw-ins

Goal side flat ad boards on the pitch are gone

Improvements to the advantage rule

No scoring from kick off

Graphic improvements, you can see players breath in cold weather, player graphics have been redone and are an improvement on last year

Goalkeepers can get sent off

Greatly improved goalkeepers with ability to make double saves

New nets

Improved ball physics, ball feels heavier and does not 'float' across the pitch

Improved player awareness, no more getting in the way of cross field passes

CPU will perform skill moves

Can change the freekick taker during the game

Improved ball control/trapping

Game speed faster than 08 but slower than 09

Able to move the wall when defending freekicks

Improved tackling physics, the player goes for the ball and not through the opponent

Improved shooting mechanics, two stage, first half of power up controls power and second controls height, possible to drive shots

Overhaul of animations, all completely new, walking/sprinting with and without the ball, some additional skill animations

many more goalkeeper animations

Matches calculated on a minute by minute basis. Guessing that refers to how the AI reacts to your performance.

Rain and snow are selectable in normal matches

The EA logo has been toned down on the replays

Upto 64-player tournaments with all teams user-controlled

Ability to take quick free-kicks

The ball will hit the woodwork less frequently

Goalkeepers can take freekicks

Most stadiums can be played at night and have new weather effects including day and night time snow matches. *updated*

Players will look wet when it rains

Players may get dirty and slide further when it rains (TBC)

4 new stadiums including the Bernebeu (which is confirmed as free DLC at launch) *updated*

Game Face added, put yourself in the game similar to other EA titles.

Booking popup added after foul replay, showing card and player name/number

Able to cancel the goalkeeper rush by double-tapping the rush button so he can no longer be easily chipped

Able to play a "bridge" move; playing the ball past one side of an opposing player whilst running around the other side of the player

Not and improvement but Ultimate Team is confirmed to make a return again in Fifa10 as premium DLC *new*

Fifa 10 Online Improvements

Dream team glitch fixed! No more custom teams in ranked games.

Improved club management settings

Improved club match making

New 5v5 mode

More player stats in Clubs

Ability to check Club stats online

Only one "any" player in a team

Search criteria will be shown on screen during matchmaking

You will see at the end of every game how many ranking points you earned

Ability to end online matches in a draw, if both sides agree, 1v1 only

Fifa Interactive World Cup (I'm guessing like Interactive League) where team stats are equalled similar to Clubs matches.

Less boosting! Reduced ranking points per match for each match played against the same person.

"Faster identification and punishment of cheaters" helped by increased stat monitoring.

New EA Live Team that will monitor and track down cheaters.

Idle players will be disconnected in 10v10 matches.

Ability to search for matches based on team star rating, game speed, controller settings and number of players *updated*

New division and leaderboard structure for clubs where 1 month equals 1 season

New ranking system formula that takes into account in-game performance and teams used *new*

Improved Live Season 2.0 *new*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś żart, tak? Oni faktycznie chwalą sie takimi sprawami? Przecież to jest ubliżanie inteligencji graczy... Wywalą reklamy leżące przy bramce i dodadzą nowe siatki? Czy to takie istotne? Co do rozgrywki, co to za ułatwienia... Jakim prawem każde wejście ma być na piłkę? Wracamy do starcyh FIF, kiedy to tylko wślizgi były faulem... GK będzie jeszcze lepszy? Super... Realizm pełną gębą... Hitem jest informacja o treningach i wyborze wykonawcy stałego fragmentu gry... To zawsze powinno być...

Gra będzie przyzwoite, może nawet bardzo dobra, ale niech nie robią z ludzi idiotów. Większość wymienionych poprawek to rzeczy obowiązkowe w grach piłkarskich, a spora część była/jest obecna we wcześniejszych odsłonach gry EASPORTS, jak i KONAMI.

Wydaje mi sie, że coraz bardziej ułatwiają rozgrywkę, kierując grę w stronę jeszcze większej zręcznościówki...

Kurczem po przeczytaniu bełkotu Seabass`a dotyczącego PES2010 nie spodziewałem się, że tego samego dnia oberwę tymi bzdetami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to zabrzmi głupio ale jestem kupiony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Game Face added, put yourself in the game similar to other EA titles.

Ciekawe, czy trzeba będzie mieć PS Eye?

Game speed faster than 08 but slower than 09

No i lux :turned:

@KopaczK ty się chyba do wszystkiego przyczepisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to zabrzmi głupio ale jestem kupiony!

Było to już w PESie4 i straszych FIFkach (chyba 2002, ale głowy nie dam). Słowem, kupują klienta oddając mu to co już wcześniej dostał, podobnie jest z treningami.

@KopaczK ty się chyba do wszystkiego przyczepisz.

Do takich wnerwiających kwestii z pewnością. Wiadomo, że gra sie bardzo dobrze sprzeda, a zatem po kiego robić z ludzi głupków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnej stronie FIFY 10 (WWW.FIFA.EASPORTS.COM) pojawiła się informacja, że za 5 dni (10 wrzesień) będzie dostępna wersja demo (ciekawe tylko na jakich platwormach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od dawna było to już wiadomo że w następny czwartek pojawi się demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, czy trzeba będzie mieć PS Eye?

no ba... i jeszcze na 100% będzię za to trofeum ;)

Ciekawe czy będzie coś takiego jak jest np. w LM gdy grą w anglii czyli zaczyna się mecz i jest wieczór i z biegiem czasu robi się noc. Fajnie by to wyglądało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, każdy gra tym co lubi, bo cobyście tu nie pisali to i tak każdy będzie grał tym czym mu się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seba1 masz świętą rację, ale komentarze typu " Realem to każdy umie wygrać" będą męczące po jakimś czasie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Na konsolach PlayStation3 i Xbox testowy mecz trwać będzie dwa razy po trzy minuty, na PC - dwa razy po cztery minuty. Posiadacze konsol będę mieli do dyspozycji nowy stadion Wembley (Xbox) i FIWC Stadium (PS3)"

Czysty idiotyzm, jakby nie mogli dac tych 5 min na polowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogarnij sie chlopie fifa na pc lepsza niz na konsole, lepszego tekstu w tym roku nie slyszalem MASAKRA

Masakra to jest to że się wypowiadasz a pewnie nie miałeś okazji porównać platform, ja tak i tyle w temacie.

Wielki znawca. ja podałem argumenty a ty masz tylko przeświadczenie. zastanów się następnym razem zanim ty palniesz jakiś tekst.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra to jest to że się wypowiadasz a pewnie nie miałeś okazji porównać platform, ja tak i tyle w temacie.

Wielki znawca. ja podałem argumenty a ty masz tylko przeświadczenie. zastanów się następnym razem zanim ty palniesz jakiś tekst.

Goszczu ogarnij sie Fifa na PC lepsza od Fify na NEXT GEN, chyba cos z toba nie tak twoje argumenty, sa takie ktore przeczytalem z twojego poprzedniego postu ,, ze fifa na pc ma lepszy tryb kariery menadzerskiej '', moze i to jest prawda, ale chlopie kto dzis gra w offline w menadzera, offlina to sie gra za kumplami meczyki, teraz liczy sie online i tryby mecze rankingowe, mecze klubowe, chcesz wiecej argumentow to je przedstawie

fifa na PC jest na starym silniku gry od 2005 roku bodajze i ta gra jest poprostu sztywna, nie czuje sie swobody, gameplay jest schematyczny i nudny, przeciez jak mozna grac w ta sama gre od 5 lat LMAO, teraz przejde do fify na next gen, wrescie jest gameplay przypominajacy PESa w tym roku w edycji 09 tzn czuje sie swobode w rozgrywaniu pilki tak jak w prawdziwym meczu, multum animacji i to naprawde niesamowicie wygladajacych nie wspominajac o grafice, no i kolejny twoj argument mowiacy o tym ze w fifie na NG robienie trikow jest trudne, to jest imho na wielki + poniewaz nie jest to fifa street, zeby triki wychodzily w meczu, a i tak nie zawsze wychodza tak jak w realu trzeba sie ich uczyc i miec skilla, zeby wiedziec kiedy ich uzyc w danej sytuacji w meczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goszczu ogarnij sie Fifa na PC lepsza od Fify na NEXT GEN, chyba cos z toba nie tak twoje argumenty, sa takie ktore przeczytalem z twojego poprzedniego postu ,, ze fifa na pc ma lepszy tryb kariery menadzerskiej '', moze i to jest prawda, ale chlopie kto dzis gra w offline w menadzera, offlina to sie gra za kumplami meczyki, teraz liczy sie online i tryby mecze rankingowe, mecze klubowe, chcesz wiecej argumentow to je przedstawie

fifa na PC jest na starym silniku gry od 2005 roku bodajze i ta gra jest poprostu sztywna, nie czuje sie swobody, gameplay jest schematyczny i nudny, przeciez jak mozna grac w ta sama gre od 5 lat LMAO, teraz przejde do fify na next gen, wrescie jest gameplay przypominajacy PESa w tym roku w edycji 09 tzn czuje sie swobode w rozgrywaniu pilki tak jak w prawdziwym meczu, multum animacji i to naprawde niesamowicie wygladajacych nie wspominajac o grafice, no i kolejny twoj argument mowiacy o tym ze w fifie na NG robienie trikow jest trudne, to jest imho na wielki + poniewaz nie jest to fifa street, zeby triki wychodzily w meczu, a i tak nie zawsze wychodza tak jak w realu trzeba sie ich uczyc i miec skilla, zeby wiedziec kiedy ich uzyc w danej sytuacji w meczu.

Z online masz racje. I z tym że są mecze że każdy jest przypisany do danego zawodnika, ale... na PC nie miałeś czegoś takiego że przed rozpoczęciem meczu, czy rzutu wolnego 7 graczy w zasięgu wzroku robi identyczne ruchy. Po zakupie na PS od razu to razi. "niewspominając o grafice" ? Grałeś w Fife na PC na najwyższych ustawieniach? czy ustawiłeś 1024x768, reszte na medium i mówisz że na PS lepiej to wygląda? Jak nie możesz ustawić na maksa, to porównaj sobie tylko stadiony. Moim zdaniem w dalszym ciągu nieprzyłożyli się do FIFY na konsole i wypuscili ją żeby po prostu była i to jak najszybciej bo może się uda przed konsolowym pes'em. Jeżeli chodzi o trudność trików to w dalszym ciągu nie tłumaczy tego że na PC łatwiej. ten sam tytuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty k rwa pecetowcu je any wypier dalej od fify na konsole i graj se na tym głownie co masz a co do grafiki to nie bądź śmieszny że fifa na pc na fuul wygląda lepiej niż fifa na ps3 czy xbox360 .Niepierdol że ktoś ma słabszego kompa od ciebie i że nie odplali fify na ful na pc bo ta poprostu ma śmieszne wymagania i myśle że każdemu pociągnie na maks ustawieniach i grafika jest o wiele słabsza niż na konsolach a no i ten sztywny gamepley na pc jest śmieszny tak jak i ty pozdro wszystkim normalnym graczom

Edytowane przez spider
temu panu dziękujemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymajcie poziom dyskusji, nawet jeśli się ze sobą nie zgadzacie. Widzę, że co roku jest to samo, chcecie powtórki z wątku o Fifie 09? (pytanie retoryczne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymajcie poziom dyskusji, nawet jeśli się ze sobą nie zgadzacie. Widzę, że co roku jest to samo, chcecie powtórki z Fify 09? (pytanie retoryczne)

Nie :P (odpowiedź retoryczna ;) )

Ja mam po prostu nadzieje że się w tym roku przyłożą się do nowej FIFY tak że przez moment nie pomyślę że niepotrzebnie ją kupiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci tak, mam wieksze doswiadczenie w fifie jak ci sie zdaje , gralem w nia od 94roku, ciekawe ile ty miales wtedy lat?, jestem adminem "najwiekszej" stronki zajmujacej sie wlasnie ta gra , jak chcesz napisze ci na priva link do tej stronki, oprocz tego jestem reprezentantem polski z takimi osobami jak acab (mistrz polski) i Vanshooter ( 1miejsce FIWC ) mam stycznosc z polska scena fify na pc i ps3, pierwszy raz i to wlasnie od ciebie slysze komentarz w stylu fifa na pc( full detale) wyglada lepiej niz na konsole, poczytaj wywiady z tworcami gry, ktorzy sami pisza ze wersja konsolowa przewyzsza (powod ,tylko kilka procent graczy mialaby na tyle mocny komputer zeby pograc), poczytaj na gry-online dokladnie o co mi chodzi, wszystkie gry multiplatformowe wygladaja lepiej na pc, ale fifa jest wyjatkiem, co rok kupuje fife na pc tak dla zasady chyba juz i co rok jest to samo :(, o trybie menagerskim sie nie wypowiadam, nie bawi mnie to, mecze z zywym przeciwnikiem sa o wiele ciekawsze. Jezeli nie umiesz robic trikow to twoj problem, one wlasnie maja takie byc, wymagajace skilla , to nie jest fifa streets

Edytowane przez zizikus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fify na next gen, wrescie jest gameplay przypominajacy PESa w tym roku w edycji 09 tzn czuje sie swobode w rozgrywaniu pilki tak jak w prawdziwym meczu

Tu się nie zgodzę... Nie działa to w ten sposób.

Z online masz racje. I z tym że są mecze że każdy jest przypisany do danego zawodnika, ale... na PC nie miałeś czegoś takiego że przed rozpoczęciem meczu, czy rzutu wolnego 7 graczy w zasięgu wzroku robi identyczne ruchy. Po zakupie na PS od razu to razi. "niewspominając o grafice" ? Grałeś w Fife na PC na najwyższych ustawieniach? czy ustawiłeś 1024x768, reszte na medium i mówisz że na PS lepiej to wygląda? Jak nie możesz ustawić na maksa, to porównaj sobie tylko stadiony. Moim zdaniem w dalszym ciągu nieprzyłożyli się do FIFY na konsole i wypuscili ją żeby po prostu była i to jak najszybciej bo może się uda przed konsolowym pes'em. Jeżeli chodzi o trudność trików to w dalszym ciągu nie tłumaczy tego że na PC łatwiej. ten sam tytuł.

Ludki faktycznie podskakują w ten sam sposób i wygląda to dość głupio. Można było zrobić jakieś opóźnienie, żeby podksakiwali w róznych odstępach czasu a nie jak na komendę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zizikus masz jakiś kontakt z czołówką na PS3? żeby zorganizować jakąś porządna lige online w nową Fife? byłes w zeszlym roku na MP w Fife 09?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zizikus masz jakiś kontakt z czołówką na PS3? żeby zorganizować jakąś porządna lige online w nową Fife? byłes w zeszlym roku na MP w Fife 09?

oczywiscie pisz na moje gg, jestem czesto niewidoczny

Edytowane przez zizikus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi