Miszo 0 Napisano 8 Kwiecień 2011 A ja mam jeszcze jedno pytanie - aby zdobyć trofeum "Trial Master ", (czyli że Ethan przechodzi wszystkie próby) to należy grać od początku gry, czy wystarczy od zadania niedźwiedzia? Ponieważ pierwsze rozdziały są dość nużące i wolałbym je pominąć. Trofeum wpadnie, jeśli będę grał od Próby Niedźwiedzia do końca gierki? z góry dzięki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 8 Kwiecień 2011 A ja mam jeszcze jedno pytanie - aby zdobyć trofeum "Trial Master ", (czyli że Ethan przechodzi wszystkie próby) to należy grać od początku gry, czy wystarczy od zadania niedźwiedzia? Ponieważ pierwsze rozdziały są dość nużące i wolałbym je pominąć. Trofeum wpadnie, jeśli będę grał od Próby Niedźwiedzia do końca gierki? z góry dzięki za odp. Grać musisz od pierwszej nie zaliczonej próby(jeśli zaliczyłeś niedźwiedzia, to cofasz się do motyla, jeśli motyl został zaliczony, to do jaszczurki itd.)) do pomyślnego zaliczenia ostatniej(szczura). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 9 Kwiecień 2011 Czasochłonne jest trofeum dot. wszystkich zakończeń ale dałem radę i wbiłem platynę. Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 10 Kwiecień 2011 Czasochłonne ale gra jest świetna i warto przyłożyć się do wbicia 100% :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekwafel 2 Napisano 11 Kwiecień 2011 Mam pytanie, czy gdzieś mogę sprawdzić jakie zakończenia gry już odblokowałem ? Dzięki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komornik_michael-jackson 20 Napisano 11 Kwiecień 2011 Tak, weź opcję "wczytaj rozdział" i 2 ostatnie strony to powinny być odblokowane zakończenia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekwafel 2 Napisano 11 Kwiecień 2011 Tak, weź opcję "wczytaj rozdział" i 2 ostatnie strony to powinny być odblokowane zakończenia. Dzięki za odp. Masz plusa.:thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Kwiecień 2011 Na pierwszej stronie dodałem poradnik własnej roboty. http://www.ps3site.pl/forum/topic/29495-heavy-rain/ Może się przyda tym co platyna jeszcze przed nimi :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hadzio 154 Napisano 21 Kwiecień 2011 Z ciekawości przejrzałem poradnik i został napisany naprawdę nieźle, ale mam mam jedną ważną(według mnie) uwagę. Nie bądź jak prezydent i pisz poprawnie. W opisie trofeum "Tchórz" napisałeś szłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Kwiecień 2011 Poprawione... Ale weź pod uwagę, że taki poradnik pisze się prawie pół dnia i czy tego chcesz czy nie zawsze jakiś błąd się wkradnie. Sprawdzałem pisownie kilka razy, ale jak widać zmęczenie robi swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maaaziu 49 Napisano 21 Kwiecień 2011 (edytowane) Nie bądź jak prezydent i pisz poprawnie. Przecież jest dobrze, czego się czepiasz. xD No chyba, że napisał ''Kiedy pytają mnie jak odblokować to trofeum, odpowiadam... '':laugh: Dobra robota Patricko. Edytowane 21 Kwiecień 2011 przez Patricko Dziękuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalispell 0 Napisano 22 Kwiecień 2011 Jako posiadacz platyny muszę stwierdzić że to najlepszy poradnik dla HR - gratuluję samozaparcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 22 Kwiecień 2011 Na pierwszej stronie dodałem poradnik własnej roboty. http://www.ps3site.p...495-heavy-rain/ Może się przyda tym co platyna jeszcze przed nimi :) Wszystko okej tylko mogłeś dodać do trudniejszych kamikadze też bo niektórzy mają z tym problem aczkolwiek nie wszyscy. Tam gdzie jest żeby nie uderzyć w policję najlepiej non stop machać w prawo padem(nawet przed wyświetleniem się tego QTE). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 27 Kwiecień 2011 Tam gdzie jest żeby nie uderzyć w policję najlepiej non stop machać w prawo padem(nawet przed wyświetleniem się tego QTE). Nie zgadzam się ! W tym momencie robimy tak jak napisał Patricko: wykonujemy DWA ruchy lewo/prawo albo prawo lewo - wykonanie tylko jednego kończy się uderzeniem w radiowóz; no i najważniejsze: machamy padem nawet gdy widok przeniesie się na zewnątrz samochodu i nie widać, że mamy wykonać jakiś ruch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InF'ernaL 61 Napisano 28 Kwiecień 2011 Nie zgadzam się ! W tym momencie robimy tak jak napisał Patricko: wykonujemy DWA ruchy lewo/prawo albo prawo lewo - wykonanie tylko jednego kończy się uderzeniem w radiowóz; no i najważniejsze: machamy padem nawet gdy widok przeniesie się na zewnątrz samochodu i nie widać, że mamy wykonać jakiś ruch Noo to jakiś niesamowitą masz wersję Heavy Rain bo tam jest żeby raz machnąć w lewo/prawo i wybierasz w prawo czyli nie po tej co jest auto w każdym razie i machasz non stop jeszcze przed wyświetleniem się tego QTE. Ja tak robiłem i mi się udało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 30 Kwiecień 2011 Nie wiem czy mam niesamowita wersję HR ale robiłem zgodnie z opisem na ps3trophies.org i tam pisali, że w scenie z radiowozami należy tak zrobić i udalo misie tym sposobem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malinPL 37 Napisano 6 Maj 2011 (edytowane) Paradoksalna sytuacja heh. Mam problem z trofeum Negocjator a Kamikaze za drugim podejściem zrobiłem :P Wspomagam się poradnikiem na pierwszej stronie ale w momencie kiedy powinna się wyświetlić opcja pomoc to jej nie ma. Próbowałem różnych kombinacji ale nici z tego. Gram na najniższym poziomie może dlatego powinna być inna kolejność. Może mi ktoś podać kilka innych sekwencji, które powinny zadziałać? Tak poza tym mam nadzieję, ze wpadnie mi niedługo platynka ;) Edytowane 6 Maj 2011 przez malinPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 6 Maj 2011 Zmień w takim razie na najtrudniejszy poziom sterowania. Cały poradnik jest robiony głównie z myślą o tym poziomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lord_of_Evil 4 Napisano 29 Maj 2011 Kurde mam problem z Happy Birthday (jak i wiekszosc ludzi). Czytalem gdzies, ze trzeba przejsc kilka rozdzialow, az do Shelby´ego i wtedy trofea wpadaja. Odpowie ktos?, bo to kurde ostatnie trofeum do platyny, hehe Czytalem tez gdzies, zeby zrobic takie cos, ze po zabawie z dziecmi, wyjsc do glownego menu i wczytac jakikolwiek rozdzial i trofeum wpadnie. Zaraz bede to sprawdzal i napisze jbc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lord_of_Evil 4 Napisano 29 Maj 2011 Udalo sie!!! Jest platyna! Jeeeee! Zrobilem tak, jak napisalem (drugi sposob) i trofeum weszlo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 14 Lipiec 2011 Jest platyna. Moja pierwsza zresztą. Świetny poradnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
energy910 14 Napisano 15 Lipiec 2011 (edytowane) Pytanko - Czy wykonanie wszystkich prób ethana, mija sie z zakończeniem z żyjącymi 4 bohaterami czy może współgrać ? Pytam bo chce przejść gre i układ sobie troche pod trofea (tak,tak już 3 razy dla funu ukończyłem w tantym roku) Edytowane 16 Lipiec 2011 przez energy910 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 16 Lipiec 2011 Pytanko - Czy wykonanie wszystkich prób nathana, mija sie z zakończeniem z żyjącymi 4 bohaterami czy może współgrać ? Nie mija się. Bez problemu możesz zrobić oba pucharki w jednym przejściu gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
energy910 14 Napisano 16 Lipiec 2011 Dzięki ;) Mam w planach się troche pobawić aczkolwiek przechodzenie paro krotnie gry od początku było by męczące ;) Pytam bo myślałem że może one sie troche wykluczająca ;) Wielki thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
energy910 14 Napisano 18 Lipiec 2011 Dzięki ;) Mam w planach się troche pobawić aczkolwiek przechodzenie paro krotnie gry od początku było by męczące ;) Pytam bo myślałem że może one sie troche wykluczająca ;) Wielki thx. Sory za post pod postem ale mam pytanie -Robie zakończenie że każdy z bohaterów głównych przeżywa, czy Lauren musi żyć czy nie ? Ma to jakieś znaczenie? - Jak odblokować Fish Tank ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach