SephiroT 5981 Napisano 7 Czerwiec 2015 Nie, zawsze możesz do Novigradu wrócić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silvena 142 Napisano 7 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 19:17, DigitalMan_PL napisał: Kurcze TYLE razy to było i zapomniałem MISTRZ do wykucia miecza ale nie Hatori (bo nie zrobiłem jeszcze zadania "miecze i pierogi")... ? Nie wiem co chcesz wykuć, ale miecznik w Oxenfurcie robi na pewno te podstawowe miecze z zestawów wiedźmińskich. Jest na południowym wschodzie tej dużej wyspy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 7 Czerwiec 2015 (edytowane) W dniu 7.06.2015 o 19:17, DigitalMan_PL napisał: Kurcze TYLE razy to było i zapomniałem :( MISTRZ do wykucia miecza ale nie Hatori (bo nie zrobiłem jeszcze zadania "miecze i pierogi")... ? Jest jeszcze kowal mistrz na wyspach skellige. Edytowane 7 Czerwiec 2015 przez Foxter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi915 173 Napisano 7 Czerwiec 2015 (edytowane) W dniu 7.06.2015 o 16:33, matii26 napisał: Trafiłem na znacznik ,który nazywa się nawiedzone miejsce. W jego opisie jest napisane, aby użyć magicznego kaganka , po użyciu widać jakąś postać , która cały czas uderza kilofem. Nie wiem czy to jakiś bug czy tak ma być. Zastanawiam się ponieważ jak się wykona jakieś dodatkowe zadanie typu ukryty skarb, miejsce mocy itp. to ikona później zmienia się z białej na szarą, a przy tym znaczniku cały czas wyświetla się na biało. Spotkał się ktoś z was z tym znacznikiem? Mam dokładnie to samo, kaganek, osoba z kilofem i.....NIC. Robiłem 3 razy w ciągu tygodnia tam podchody i olałem. Raczej nic ciekawego (xp) tam się nie dostanie...W innym miejscu mam sytuację o której ktoś pisał, gościu w klatce mówi o kluczu w pobliżu, a za cholerę klucza nie ma. 3 zonk to misja w Novigradzie, gościu nawala do drzwi, na mapie "!", na nim też, gadanie z nim nic nie daje. Niestety wcześniej jak do niego podbiegałem - zabijało go 2 wojaków, i chyba tak miało być, bo miał klucz do tych drzwi. Myślałem, że trzeba zdążyć go obronić, zabiłem ich niemal cudem i...kicha. Sam zabić go nie mogę, bo to "cywil". Edytowane 7 Czerwiec 2015 przez Tomi915 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 7 Czerwiec 2015 (edytowane) W dniu 7.06.2015 o 19:38, Foxter napisał: Jest jeszcze kowal mistrz na wyspach skellige. Który kowal na Skellige robi MISTRZOWSKIE miecze?! Bo jesteś pierwszą osobą, która takiego tam znalazła... Edytowane 7 Czerwiec 2015 przez Dilerus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 7 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 19:22, Dilerus napisał: Inne poziomy mieczy / zbroi (podstawowy, ulepszony, wyśmienity) wykujesz u każdego kowala / płatnerza. Chcę wykuć: Ulepszony Miecz Cechu Gryfa i co?? wpadłem do jakiegoś kowala w jakiejś wsi i nie mogę ZA NISKI poziom Kowala... Więc NIE U KAŻDEGO :P A płatnerz to nie robi TYLKO pancerzy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 7 Czerwiec 2015 W oxenfurcie jest mistrz ktory ci to wykuje. Hatori jest arcymistrz z tego co pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 7 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 19:51, DigitalMan_PL napisał: Chcę wykuć: Ulepszony Miecz Cechu Gryfa i co?? wpadłem do jakiegoś kowala w jakiejś wsi i nie mogę ZA NISKI poziom Kowala... Więc NIE U KAŻDEGO :P A płatnerz to nie robi TYLKO pancerzy?? No kilku jest mistrzow, czeladnikow i kowali, arcymistrz jeden, ale on Ci nie jest potrzebny do tego miecza. Wystarczy mistrz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 7 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 19:22, Dilerus napisał: Mistrz kowal jest tylko jeden, czyli Hattori. Tak samo mistrz płatnerstwa, czyli krasnal we Wrońcach. Inne poziomy mieczy / zbroi (podstawowy, ulepszony, wyśmienity) wykujesz u każdego kowala / płatnerza. żeby być dokładnym: to wcale nie krasnal, tylko jego niby pomocnica :P W dniu 7.06.2015 o 19:48, Tomi915 napisał: Mam dokładnie to samo, kaganek, osoba z kilofem i.....NIC. Robiłem 3 razy w ciągu tygodnia tam podchody i olałem. Raczej nic ciekawego (xp) tam się nie dostanie...W innym miejscu mam sytuację o której ktoś pisał, gościu w klatce mówi o kluczu w pobliżu, a za cholerę klucza nie ma. 3 zonk to misja w Novigradzie, gościu nawala do drzwi, na mapie "!", na nim też, gadanie z nim nic nie daje. Niestety wcześniej jak do niego podbiegałem - zabijało go 2 wojaków, i chyba tak miało być, bo miał klucz do tych drzwi. Myślałem, że trzeba zdążyć go obronić, zabiłem ich niemal cudem i...kicha. Sam zabić go nie mogę, bo to "cywil". Akurat ten ostatni ma zginąć i uruchamia dłuższy quest :) Też próbowałem na początku go ratować i nawet ładowałem savy :D 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi915 173 Napisano 7 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 20:15, Sithman napisał: Akurat ten ostatni ma zginąć i uruchamia dłuższy quest :) Też próbowałem na początku go ratować i nawet ładowałem savy Kicha, bo ja zadowolony jak udało mi się go "uratować" - pomyślałem, na questa wrócę przy okazji. W menu zadań zobaczyłem nową zakładkę NIEUKOŃCZONE, otwieram, a tam ta misja z czerwonym X No nic, pewnie trochę xp przepadło, bo za cholerę zabić go nie mogę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 7 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 19:51, DigitalMan_PL napisał: Chcę wykuć: Ulepszony Miecz Cechu Gryfa i co?? wpadłem do jakiegoś kowala w jakiejś wsi i nie mogę ZA NISKI poziom Kowala... No to widocznie ja trafiałem do właściwych kowali zawsze...spróbuj kowala na targu rybnym w Novigradzie on mi chyba wykuwał większość broni. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgadza się, ja własnie wykułem cały ekwipunek gryfa w Novigradzie, w większości miejsc kowale mają za niski poziom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 7 Czerwiec 2015 Hej Hej W zadaniu "Po nitce do kłębka" Mam podjąć decyzję co z Taulerem który de facto jest sami wiecie ;) Czy jak go oszczędzę to będę mógł później zagrać z Lambertem (bo niby ma jakąś kartę tak?) bo do tej pory jakoś z nim nie miałem okazji zagrać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 7 Czerwiec 2015 Bez problemu ;D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badboy8 3 Napisano 7 Czerwiec 2015 Panowie, podczas ładowaniu świata po jednym przerywniku filmowym, mam błąd CE- 34878-0. Co z tym zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 7 Czerwiec 2015 (edytowane) W dniu 7.06.2015 o 21:32, badboy8 napisał: Panowie, podczas ładowaniu świata po jednym przerywniku filmowym, mam błąd CE- 34878-0. Co z tym zrobić ? Sprzedaj konsole bo tam ma bana.... Ja daję 10 zł jak coś W dniu 7.06.2015 o 21:32, wili23 napisał: Bez problemu ;D A w którym momencie mogę z nim za młócić w karty?? Edytowane 7 Czerwiec 2015 przez DigitalMan_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 7 Czerwiec 2015 Jak ruszysz z fabula :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silvena 142 Napisano 7 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 21:34, DigitalMan_PL napisał: A w którym momencie mogę z nim za młócić w karty?? Ja zagrałam zaraz po zakończeniu tego zadania, wystarczy z nim zagadać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 7 Czerwiec 2015 Wyjasnilo sie czemu digi lubi lamberta :D dla tych co skonczyli gre: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 8 Czerwiec 2015 W dniu 7.06.2015 o 21:32, badboy8 napisał: Panowie, podczas ładowaniu świata po jednym przerywniku filmowym, mam błąd CE- 34878-0. Co z tym zrobić ? http://pl.playstation.com/ps4/support/guides/detail/item744091/CE-34878-0/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Awruk87 487 Napisano 8 Czerwiec 2015 (edytowane) W dniu 7.06.2015 o 20:15, Sithman napisał: Akurat ten ostatni ma zginąć i uruchamia dłuższy quest :) Też próbowałem na początku go ratować i nawet ładowałem savy Jaki quest się uruchamia? U mnie człowiek przy drzwiach zginął, klucz zabrałem, ale żadne zadanie mi się nie zaczęło. Pisaliście o zadaniu "Śmiertelne grzechy" jaki to fajny quest a dla mnie jest to najgorsze zadanie jakie spotkałem w grze. Łatałem kilka godzin z głównym zadaniem by uwolnić Jaskra, później pomogłem mu rozkręcić własny biznes i czekałem na szczęśliwe zakończenie a tutaj pupa bo Priscilla została zaatakowana. Od samego początku wiadomo, że zaatakował ją wampir bo w pierwszej rozmowie dowiadujemy się, że ma małe ukłucia na szyi. W tym momencie quest mi się jeszcze podobał bo byłem przekonany, że to moja wina. Wiedziałem, że będę ścigał wampira więc podejrzewałem Irynę z teatru, bo do przedstawienie wybrałem Priscillę a nie ją. Motywem byłaby zwykła zazdrość i to miało dla mnie sens. Oczywiście zaczynamy prowadzić śledztwo bo jesteśmy Geralt Holmes z Rivii i zaczyna się to wszystko sypać. Mamy rozmowę z koronerem w której dowiadujemy się, że doktor jest jego uczniem a wygląda na wiele starszego od koronera i w której próbuje on tłumaczyć swój młody wygląd przebywaniem w kostnicy. Wiadomo już, że to on jest wampirem i dalsze ciągnięcie questa to jedna wielka nuda bo chciałem go po prostu zabić. Kiedy koroner próbuje nas zmylić i kieruje nas do burdelu, gdzie przebywa Nataniel też można się domyślić przed wejściem, że nie spotkamy tam winnego morderstw. Nie ma tam zapachu formaliny a była przy pozostałych ofiarach więc pewnie Geralt idąc schodami rzuciłby jakimś tekstem w stylu "Formalina, muszę być już blisko". Gdyby ten quest nie dotyczył bliskich przyjaciół Geralta to łyknąłbym go jak pelikan a tak pozostaje duży niesmak i wrażenie, że został wrzucony do gry na szybko. Nie kupuje motywu wampira, który bawi się sprawiedliwego i próbuje pozbyć się przełożonego przy użyciu wiedźmina. Nie kupuje nagłej zmiany ofiar z biedaków na osoby rozpoznawane, których śmierć nie zostanie puszczona płazem oraz tego, że wampir, który ostatni raz walczył z wiedźminem 200 lat temu i świetnie się ukrywał nagle postanowił w tak głupi sposób wyjść z ukrycia Edytowane 8 Czerwiec 2015 przez Awruk87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juza_88 136 Napisano 8 Czerwiec 2015 Co do Arcymistrza w Wroncach to... na bank nim krasnal nie jest :P wystarczyło sobie słuchać co jakie tam dialogi były i kto gadał mądrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 8 Czerwiec 2015 Dla niego też wykonujesz quest, po którym wszystko się wyjaśnia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 8 Czerwiec 2015 W dniu 8.06.2015 o 06:17, Awruk87 napisał: Jaki quest się uruchamia? U mnie człowiek przy drzwiach zginął, klucz zabrałem, ale żadne zadanie mi się nie zaczęło. U mnie uruchomiło się zadanie odszukania jeszcze 2 osób z kluczami. Nie pamiętam już jednak czy zabity miał przy sobie jakiś list, czy w inny sposób się aktywowało. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 8 Czerwiec 2015 Lowcy czarownic mieli list gończy za tymi osobami, trzeba bylo ich zabić jak rozpoczęła sie walka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach