haobao_PRO 639 Napisano 18 Październik 2014 To pytanie już chyba było, ale chcę się upewnić. Z racji tego iż nie ma nadal Driveclub PS+ Edition, to gdy kupię PS+ i wybiorę upgrade gry z PS Store za 169zł to będę mieć wszystko normalnie? Tak :) Cierpliwość jest cnotą ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ardek 21 Napisano 18 Październik 2014 Dzisiaj pół dnia grałem online, tak że jest spora poprawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 18 Październik 2014 Poprawa jest, ale dalej nie jest to gotowy produkt... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BUTCHER991 10 Napisano 18 Październik 2014 Z multi coś się dzieję. Ostatnio udało mi się rozegrać kilka wyścigów. Oto jeden z nich. :) http://www.youtube.com/watch?v=2dLPaAvUiNU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
merio 18 Napisano 18 Październik 2014 Ładne kółeczka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryzyt 3 Napisano 18 Październik 2014 Z multi coś się dzieję. Ostatnio udało mi się rozegrać kilka wyścigów. Oto jeden z nich. :) http://www.youtube.com/watch?v=2dLPaAvUiNU Widzę, że kolejna osoba gra z widokiem samochodu. Lepiej jest tak mknąć? Przywyczaiłem się do widoku kokpitu. Dla mnie wieksza frajda tak jechać, chyba że jade drift to wtedy widok na samochód :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszchm 7 Napisano 18 Październik 2014 Kurcze kiedy oni coś zrobią z tymi serwerami? Przecież połączenie z lobby jest prawie niemożliwe :( 2-3 razy dziennie jak mi się uda połączyć to jest max, a w godzina wieczornych niestety jest niemożliwe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 18 Październik 2014 Kolejny wpis na FB w tonie poprzednich https://www.facebook.com/driveclubofficial/posts/712918238792539 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tyrys 5 Napisano 19 Październik 2014 do NFS Hot Pursuit to mu daleko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unki 1394 Napisano 19 Październik 2014 Ja wczoraj na kilka prób nie połączyłem się z serwerami ani razu,mam pecha czy większość tak ma? Mogę tylko pozazdrościć tym,którzy juz śmigali online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 19 Październik 2014 Ja wczoraj na kilka prób nie połączyłem się z serwerami ani razu,mam pecha czy większość tak ma? Mogę tylko pozazdrościć tym,którzy juz śmigali online. Jedno i drugie. Niby jest poprawa w działaniu multi, ale serwery dalej mają swoje humory... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 19 Październik 2014 Ja kupie ta gre jak juz przetestujecie ta betę. Dobrze ze preordera nie bralem 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 19 Październik 2014 Ja kupie ta gre jak juz przetestujecie ta betę. Dobrze ze preordera nie bralemChyba demo.Beta to zupełnie coś innego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 19 Październik 2014 czy ja wiem? niekompletna wersja oprogramowania która wymaga jeszcze sporej ilości poprawek wprowadzanych na bieżąco podczas gdy tysiące graczy w nią gra dzięki czemu mogą testować prawdziwe obciążenia serwerów i po trochu odblokowują kolejne jej funkcje... sounds like beta to me ;) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 19 Październik 2014 (edytowane) Ja kupie ta gre jak juz przetestujecie ta betę. Dobrze ze preordera nie bralem A moze tak odrobina empatii? Dla mnie DC mialbyc gra ktora byc moze wezme w bundlu z PS4. Recenzje jakie byly wiemy ale nie bylo jakos tragicznie z pewnoscia nie byl to hit. Przed przemiera bylo wiadomo ze nie wyrobili sie z pogoda, photo mode - co moglo budzic podejrzenia co robili skoro gra zaliczyla 2 obsuwy. Ale z drugiej strony to EVO a wydawca jest Sony wiec wielu mialo nadzieje i uznalo ze Sony wie co robi i wiedzac jakie jest cisnienie wsrod graczy na samochodowke nie wypusci bubla - tymbardziej ze Evo mialo dodatkowy czas. Co sie stalo w dniu premiery wszyscy wiemy. Preorderow nie robie, bo to zbyt duzy hazard jak dla mnie patrzac na premiery paru gier, ale wierz mi ze chcialem isc i brac bundla. Niemniej to co sie stalo definitywnie mnie do tego zniechecilo. Mimo wszystko mam nadzieje ze Evo to ogarnie - zeby ci ktorzy kupili gre mogli w nia grac tak jak bylo to w zalozeniach bez problemow z polaczeniem.. Edytowane 19 Październik 2014 przez MagEllan 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 19 Październik 2014 dziś w nocy na przykład testowaliśmy łączenie się z serwerami całą sesją 3-4 osób. przez ponad 2 godziny prób we dwóch udało się zagrać z 5-6 razy, we trzech chyba z 3 razy natomiast w 4 ani razu. spędziliśmy jakieś 10% czasu jeżdżąc, 50% w menu i 40% w lobby. za ilość sekund odliczanych przez grę, które musieliśmy przeczekać żeby sie okazało że i tak razem nie zagramy, powinny nam jakieś trofea powpadać... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BUTCHER991 10 Napisano 19 Październik 2014 Widzę, że kolejna osoba gra z widokiem samochodu. Lepiej jest tak mknąć? Przywyczaiłem się do widoku kokpitu. Dla mnie wieksza frajda tak jechać, chyba że jade drift to wtedy widok na samochód :) Raz gram tak, raz tak. Ostatnie moje wyścigi rozgrywam tylko jadąc z kamerą z kokpitu. Masz racje. Zdecydowanie lepsza frajda. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helganin 134 Napisano 19 Październik 2014 Można zmienić stopień trudności w tour? Widzę że w górnym rogu pod tour jest napisane średnio zaawansowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 19 Październik 2014 (edytowane) Można zmienić stopień trudności w tour? Widzę że w górnym rogu pod tour jest napisane średnio zaawansowanyNie - tylko w pojedynczych wyścigach możesz... dziś w nocy na przykład testowaliśmy łączenie się z serwerami całą sesją 3-4 osób. przez ponad 2 godziny prób we dwóch udało się zagrać z 5-6 razy, we trzech chyba z 3 razy natomiast w 4 ani razu. spędziliśmy jakieś 10% czasu jeżdżąc, 50% w menu i 40% w lobby. za ilość sekund odliczanych przez grę, które musieliśmy przeczekać żeby sie okazało że i tak razem nie zagramy, powinny nam jakieś trofea powpadać... :)Trofeum to powinno wpadać za samo połączenie się z multi ;) Też próbowaliśmy wczoraj w 3 osoby zaliczyć parę tras online, i nawet jak udało się przejechać wspólnie jeden wyścig, to już z następnego nas wywalało i trzeba było łączyć się od nowa. Nie mówiąc już o tym, że trzeba było żonglować pozycją lidera - wyszukiwarka zawodów dalej działa jak chce i jeden widzi wszystkie dostępne zawody, drugi czeka na aktualizację, a trzeci ma błąd połączenia. Bez względu na to, czy nazwiemy to alphą, betą, czy płatnym demem, to gra dalej jest niedorobiona. Owszem, jest spora poprawa w działaniu multi od czasu premiery, ale to dalej nie jest pełnoprawny produkt. Wystarczy zresztą zobaczyć opis na PSS... Edytowane 19 Październik 2014 przez kloose 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 19 Październik 2014 Wersja plusa juz powinna byc jezeli multi nie działa i nie można polaczyc sie z serwerami, wiec co za pierdoly oni opowiadają ze chca zeby serwerów nie przeciazac? Chciałbym ograc ta wersje zanim sięgnę po full. Pewnie dadza kiedy juz hajs będzie sie zgadzal ale mysle ze te 250 pln mozna lepiej spożytkować u poczekać spokojnie na wersje plusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 19 Październik 2014 (edytowane) dziś w nocy na przykład testowaliśmy łączenie się z serwerami całą sesją 3-4 osób. przez ponad 2 godziny prób we dwóch udało się zagrać z 5-6 razy, we trzech chyba z 3 razy natomiast w 4 ani razu. spędziliśmy jakieś 10% czasu jeżdżąc, 50% w menu i 40% w lobby. za ilość sekund odliczanych przez grę, które musieliśmy przeczekać żeby sie okazało że i tak razem nie zagramy, powinny nam jakieś trofea powpadać... :)Z tego co widzialem po wbiciu sie do was jak jechalismy w trojke, kogos wywalalo podczas wyscigu. U mnie jest troche lepiej z laczeniem, chociaz odpalilem DC dopiero po 2:00.Zaraz sprawdze jak to u mnie w dzien wyglada teraz. Ogolnie jest deko lepiej. Edytowane 19 Październik 2014 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 19 Październik 2014 Wersja plusa juz powinna byc jezeli multi nie działa i nie można polaczyc sie z serwerami, wiec co za pierdoly oni opowiadają ze chca zeby serwerów nie przeciazac? Chciałbym ograc ta wersje zanim sięgnę po full. Pewnie dadza kiedy juz hajs będzie sie zgadzal ale mysle ze te 250 pln mozna lepiej spożytkować u poczekać spokojnie na wersje plusa. No to tutaj masz co ktos od mediow spolecznosciowych DC walna na FB jako odpowiedz na zarzut - cos przeoczyliscie w testach: Driveclub It's not just the numbers of players online, it's the social connectivity and updates between all of those players that has pushed our servers to their limits. It's new and challenging, but we're adding more servers, upgrading them and updating them to be able to perform better with the type of social connectivity we're seeing from our players Jak dla mnie wyglada to tak ze nie chodzi tylko o liczbe graczy ale i wymiane i synchronizacje danych miedzy serwerami (kod ktory za to odpowiada najpewniej powoduje zjadanie duzej ilosci zasobow - a tak byc nie powinno). Sami sie placza w zeznaniach pare dni wczesniej bylo info o tym ze maja serwery i tych jest dosc tylko cos z kodem jest tak, teraz dokladaja serwery. Niestety to nie jest latwe do ogarniecia i czesto pojawia sie jakies waskie gardlo w synchronizacji - zakladajac randomowe polaczenia do serverow kazdy powinnien synchronizowac z kazdym zeby dany grazc mial zawsze najnowsze dane - a nie ze jak polaczy sie z serverem A to widzi dane z 5 minut minut a po tym jak go wywali polaczyc sie z serverem B gdzie ma dane sprzed godziny widzi mniej punktow itp. Dokladanie wiekszej ilosci serwerow przy niepoprawnie dzialajacym kodzie synchronizacji pomoże jak umarlemu kadzidło. Bo zwiekszy ilosc synchronizacji miedzy serverami - choc moze wiecej osob bedzie moglo sie polaczyc. Z czystej zawodowej ciekawosci jestem ciekaw jak oni to rozwiazali jak to bylo pomyslane. To nie sa lekkie tematy ani z punktu widzenia dev ani testow - ale nie sa to rzeczy ktorych nie mozna ogarnac - open beta z wersja PS+ edt powinna pomoc wykryc takie problemy - ale takowej nie bylo... (to czemu to juz byloby czyste gdybanie). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lopi89 4 Napisano 19 Październik 2014 ruszyło się coś w tematyce dodatkowych samochodów za pre-order? Wyskoczyło mi powiadomienie, że przepraszają i już można ściągać, a dalej błąd wyskakuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 19 Październik 2014 ale pobierasz te same co błąd miały czy od nowa? w tym powiadomieniu jak się je otwarło w konsoli to wyskakiwał kod do sklepu już wpisany.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unki 1394 Napisano 19 Październik 2014 Czy tych serwerów jest tak mało czy ja nie wiem jak je wyszukiwać,mam ok 8-10 możliwości wyboru wyścigów,w niektórych nie wiem jakimi klasami będzie jazda,czy jest możliwośc ustawienia serwera z jedną klasą auta?Jakoś podoba mi się jazda "małymi" autami i ni cholery nie mogę znaleźć wyścigu w tej klasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach