Skocz do zawartości
Patricko

Star Wars: Battlefront

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie kupowanie tego passa teraz to jakis bezsens,tak naprawde te dodtaki wyjda co pare miesicy, na sesoon passy beda przeceny na swieta czy cos.

Moze byc tak,ze gra nie odniesie zbytnio duzego sukcesu,ludzie znudzeni pojda do Bfa czy tam coda i mapki beda za gree tak jak z Tittanfallem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że aż tak wielkiego faila jak z Titanfallem to nie będzie, ale na pewno nie wytrzyma tak długo jak BF czy COD. Mnie osobiście już beta po paru godzinach ostro znudziła :)

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy kupno tej gry powinien sobie ostro przemyśleć. Gwiezdne Wojny to praktycznie martwa marka jadąca na fejmie starych części bo te nowsze to straszne ścierwa. Wiadomo decydujecie własnymi portfelami jednakże jest zbyt dużo opinii o tym jak to gra szybko staje się nudna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy kupno tej gry powinien sobie ostro przemyśleć. Gwiezdne Wojny to praktycznie martwa marka jadąca na fejmie starych części bo te nowsze to straszne ścierwa. Wiadomo decydujecie własnymi portfelami jednakże jest zbyt dużo opinii o tym jak to gra szybko staje się nudna.

Kwestia tego, czy sa to wypowiedzi zagorzałych fanow fps, czy casuali. Jeżeli chodzi o pierwsza grupę, dla których liczy się dynamika oraz umiejętności to tytuł mogą spokojnie omijać szerokim łukiem i zostać przy cod ewentualnie bf4. Tutaj wystarczy włączyć widok z trzeciej osoby i kitrac sie za skałami.

Z kolei dla osob, które chcą sobie postrzelać z kumplami przy piwku oraz w pierwszym lepszym FPS padają po zrobieniu kilku kroków, to SW wydaje sie Ok. Tytuł może wydawać sie nudny, bo nie ma tutaj zbyt wielu rzeczy do odblokowania no i nie podnosi ego gracza, które rośnie wraz z kolejnymi fragami. ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Star Wars było pierwsze .. Halo, Destiny, Killzone, Mass Efect, wszystko podróby i żadna z tych marek nie dorówna popularnością Star Warsom, poza tym były dwie trylogie i każda miała inny klimat, teraz biorą się za starą bo nowy film do niej nawiązuje, ale za chwilę mogą próbować zrobić coś z tej z młodym Vaderem i Kenobim. Druga sprawa że patrząc na pre ordery jest bardzo duża szansa że będzie świetny wynik sprzedaży, a wtedy chłopaki z Dice będą ostro pracować nad jakimś rozwiązaniem by przytrzymać graczy albo po prostu pracować nad dwójką. Wiesz może ta gra będzie faktycznie nudna, a przecież zawsze można płytkę sprzedać ale nie odbieraj ludziom wiesz tego cukierka że to syf i wymarła marka, bo cię gracze zlinczują, to będzie jedna z najlepiej wyglądających i brzmiących gier a uproszczenia są po to by dotrzeć do jak największej liczby graczy bo to cholerny DIsney :)

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie jestem fanem SW, ale pierwsze 45 minut (zegarek nie pozwala na wiecej) zrobiły na mnie pozytywne wrażenie (większe niz BO3). Pomijam fakt, ze betę wyłączyłem w rekordowym dla mnie czasie 30 sek. szepcząc pod nosem "co to za g####o było"? :)

O ulepszanie marki się nie martwię, przecież to Dice. Jutro trzeba przysiąść na dłużej i wyrobić sobie pierwsze zdanie. Nie wiem dlaczego, ale bardzo mi ten tytuł przypomina Warhawka :)

Edytowane przez Foxter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwiezdne Wojny to praktycznie martwa marka jadąca na fejmie starych części bo te nowsze to straszne ścierwa

Nazwać najlepiej sprzedającą się markę na świecie martwą jest tak piramidalną bzdurą... To nie tylko filmy (które zarobiły ogromne sumy $$), ale i książki, komiksy, zabawki, gry... Komentarzu o strasznym ścierwie Zemście Sithów nie będę wrzucał bo byśmy się obrazili.

Co do gry: dziś do odbioru z paczkomatu. Ma być klimat i ma być fajnie. Tak czy siak czasu na granie kilka godzin dziennie nie mam to mi się tak szybko nie znudzi ;).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc po zainteresowaniu ludzi tą grą, zarówno na forach jak i w sklepach to chyba nie będzie hit.

Dodatkowo obawiam się, że serwery szybko zawieją pustką.

Sam się dziś przekonam czy gra jest fajna ale jeśli nie ma tutaj ducha rywalizacji takiego jak np. w CoD to gra rzeczywiście może się szybko znudzić...

Zauważcie jak zmarnowany został potencjał gry, nie można wsiadać do pojazdów aby była pełna interakcja z otoczeniem.

Wiem, że to wszystko przez uproszczenie gry aby trafić do każdego ale ten i inne aspekty mogą przesądzić o małym zainteresowaniu grą.

Niby dodadzą mapki za płatnym DLC ale w samej podstawce nie wiele jest do roboty.

Obecnie 4 mapki głowne (planety) w podstawce + jedna dodatkowa w grudniu. Brak kampanii. Tymczasem CoD na starcie daje 12mapek w podstawce (11trybów rozgrywki). Jest kampania, jest ryb zombie.

Jak multi padnie z tych powodów to ta gra nie ma nic więcej do zaoferowania...

Obym się mylił bo zapłaciłem za grę 219zł :biggrin:

Edytowane przez Kolos28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra pewnie jakimś wielkim hitem nie będzie, ale z tą martwą marką to grubo pojechałeś  :shok:  :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w becie gralem 1 mape przez ok. 2h i sie nie nudzilem, map ma byc 12 w bodaj 8 trybach gry. Jesli pogram w podstawke ok. 30h to nie mam nic przeciwko temu. Gre zawsze mozna sprzedac jesli sie nie spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Z całym szacunkiem ale 30h można pograć w kampanię a multi rządzi się innymi prawami. Ludzie w dobre multi grają po pół roku a nawet i dłużej :)

Ogólnie nie powinniśmy się martwić na zapas choć ciężko z tym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważcie jak zmarnowany został potencjał gry, nie można wsiadać do pojazdów aby była pełna interakcja z otoczeniem.

Wiem, że to wszystko przez uproszczenie gry aby trafić do każdego ale ten i inne aspekty mogą przesądzić o małym zainteresowaniu grą.

Akurat z tymi pojazdami to moim zdaniem lepszy pomysl ze pojawiaja sie losowo, bo nie ma czegos takiego jak w BF4, ze polowa graczy zamiast walczyc, to kampi na spawn poincie i czeka na heli. W Battlefroncie musisz pobiegac po mapie zeby znalezc pojazd.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam mały problem, po włożeniu płytki ściąga mi patha 1.2 potem instaluje, a jak wchodzę do gry to mam tylko tą misje z DV która występuję podczas instalacji ale mam ją od 30 min i nic mi się już nie instaluje ktoś wie co robię źle?

edit. Już się zainstalowała :)

Edytowane przez dosard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwać najlepiej sprzedającą się markę na świecie martwą jest tak piramidalną bzdurą... To nie tylko filmy (które zarobiły ogromne sumy $$), ale i książki, komiksy, zabawki, gry... Komentarzu o strasznym ścierwie Zemście Sithów nie będę wrzucał bo byśmy się obrazili.

Co do gry: dziś do odbioru z paczkomatu. Ma być klimat i ma być fajnie. Tak czy siak czasu na granie kilka godzin dziennie nie mam to mi się tak szybko nie znudzi ;).

Marka bazuje na sentymencie i to jest prawda. Mi się też nie uśmiecha fakt, że ta gra pełnoprawną grą stanie się pewnie w połowie przyszłego roku bo teraz jest gonitwa na łeb na szyje by zdążyć przed filmem. Stare Gwiezdne Wojny były zajebiste te nowe to już słabe głównie przez te 2 części gdzie Christiansen grał Anakina. Dramat. Sam chętnie pograłbym w jakieś Gwiezdne Wojny które dają jakąś frajdę. Mam przeczucie, że ta gra to będzie klon Destiny tyle, że z mniejszą bazą graczy. Obym się mylił bo Gwiezdne Wojny to ja lubię i to bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta gra z Destiny nie ma nic wspolnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam mały problem, po włożeniu płytki ściąga mi patha 1.2 potem instaluje, a jak wchodzę do gry to mam tylko tą misje z DV która występuję podczas instalacji ale mam ją od 30 min i nic mi się już nie instaluje ktoś wie co robię źle?

Miałem to samo, restart konsoli i zachowanie cierpliwości mi pomogło. W końcu instalacja dobiegla końca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam przeczucie, że ta gra to będzie klon Destiny tyle, że z mniejszą bazą graczy. Obym się mylił bo Gwiezdne Wojny to ja lubię i to bardzo.

Mylisz się i to bardzo. W ogóle to nie wiem jak można porównywać te obydwie gry do siebie.

Dwa zupełnie inne światy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta gra z Destiny nie ma nic wspolnego.

Z mechaniki itp to nie natomiast jedną rzecz ma wspólną - wychodzi za szybko i pełnowartościową będzie najszybciej za pół roku tak jak w Destiny po wyjściu The Taken King.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mechaniki itp to nie natomiast jedną rzecz ma wspólną - wychodzi za szybko i pełnowartościową będzie najszybciej za pół roku tak jak w Destiny po wyjściu The Taken King.

Równie dobrze teraz można wysnuć taką tezę w przypadku 90% gier które wychodzą.

To zupełnie dwa różne tytuły, mogę to śmiało powiedzieć bo grałem/gram w oby dwa, nie snuje domysłów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w becie gralem 1 mape przez ok. 2h i sie nie nudzilem, map ma byc 12 w bodaj 8 trybach gry. Jesli pogram w podstawke ok. 30h to nie mam nic przeciwko temu. Gre zawsze mozna sprzedac jesli sie nie spodoba.

Tu chodzi o to, że ludziom takim jak Ty to pasuje bo pograją multi 30h sprzedadzą i spoko. Gorzej  z ludźmi, którzy chcą/planują spędzić w grze 1000+ godzin jak np. w Bf i CoD gdzie te twoje 30 godzin to na sprawdzenie jednej, dwóch broni schodzi.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To troche jak w zyciu. Jakbys cale zycie czekal na ta jedna, idealna, moglbys przezyc cale zycie sam ;) Wiec czasem warto poobcowac rowniez z polproduktami ;)

Edytowane przez snosch
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu chodzi o to, że ludziom takim jak Ty to pasuje bo pograją multi 30h sprzedadzą i spoko. Gorzej  z ludźmi, którzy chcą/planują spędzić w grze 1000+ godzin jak np. w Bf i CoD gdzie te twoje 30 godzin to na sprawdzenie jednej, dwóch broni schodzi.

Dlatego rozne gry maja rozny target. Dla mnie spedzenie 200+ h w fpsie to nuda. Duzo wiecej gram w gry sportowe, a takiego battlefronta odpale od czasu do czasu dla relaksu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie chce się tutaj stać waszym wrogiem bo sam tłukę w gry From Software (teraz Bloodborne) już pewnie pękło mi 300h tylko w tych grach jest masa roboty. Różne buildy, style grania itp jest tego masa. Teraz Battlefront wyjdzie jako półprodukt i by jakoś w pełni cieszyć się tym tytułem gracze będą zmuszeni do wydania dodatkowej kasy. Nie ma innej możliwości. Oczywiście wy gracze decydujecie swoimi portfelami i to do was należy ostateczna decyzja. Jeśli ktoś np przelicza ile za daną ceną dostanie godzin grania to dowolny fps go zmiażdzy. No ale jak już mówiłem decyzja należy do was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytuł może wydawać sie nudny, bo nie ma tutaj zbyt wielu rzeczy do odblokowania no i nie podnosi ego gracza, które rośnie wraz z kolejnymi fragami. ^^

Rozumiem - to Twoje zdanie ale widzę, że nie rozumiesz esencji gier multiplayer. Spójrzmy na cs 1.6, unreal tournament, quake 3 I inne. Odblokowan nie było, grało się przeważnie na kilku mapach. Właśnie takie gry mam w głowie patrząc na battlefronta. Skill gap w tych grach jest. Wszyscy dojdą do momentu, w którym całość będzie odblokowana i rozgrywka stanie się znacznie ciekawsza. To jest właśnie najlepsze w grach MP. Grasz vs człowiek i skill ma znaczenie. Czy to reflex, movement, aim etc. Grałem długo w cs 1.6 (7-8lat), bf3 oraz bf4 (ponad 700h) i serio mam gdzieś odblokowania. Nigdy mnie to nie interesowało. na pewno nie sprawiają one, że gra będzie lepsza.

Nawet grając w bf rozgrywka opiera na niewielu broniach spośród 100. Odblokowania to tylko bajer. Jak juz wszyscy będą mieli wszystko to i tak grają ciągle na tych samych mapach i gustuja w tych samych broniach. To zaobserwowałem i podobnie uważam.

Battlefronta już mam, dam znać jak pogram więcej niż w betę :biggrin:

Edytowane przez ezils

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi