TRaCeGuitar 1141 Napisano 3 Czerwiec 2015 (edytowane) Ok po obejrzeniu tego filmiku jestem pod wrażeniem. 23 premiera a ja już nie mogę się doczekać kuriera. Nie ma spoilerów fabularnych ale pokazują i mówią ciekawe rzeczy. Edytowane 3 Czerwiec 2015 przez TRaCeGuitar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 3 Czerwiec 2015 a ja czekam na recenzje, ale po tych trailerach mam mieszane odczucia, może za sprawą zbroi gacka, zbyt metalowej, wręcz kiczowatej, tak samo jazda samochodem niby fajna ale co z tego skoro ulice są puste, nie będzie tutaj pościgów z przestępcami tylko strzelanie autem czołgiem z innymi czołgami. Za bardzo poszli w stronę militarną, nic z tego batmana z komiksów nie zostało ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIN@TOR_88 187 Napisano 3 Czerwiec 2015 (edytowane) a ja czekam na recenzje, ale po tych trailerach mam mieszane odczucia, może za sprawą zbroi gacka, zbyt metalowej, wręcz kiczowatej, tak samo jazda samochodem niby fajna ale co z tego skoro ulice są puste, nie będzie tutaj pościgów z przestępcami tylko strzelanie autem czołgiem z innymi czołgami. Za bardzo poszli w stronę militarną, nic z tego batmana z komiksów nie zostało ... Mam te same odczucie,za dużo tutaj sci fi,niż normalnego Batmana z poprzednich części Chyba czas sprzedać Wieśka http://www.filmweb.pl/news/Mroczny+Rycerz+powraca+w+wielkim+stylu+%E2%80%93+grali%C5%9Bmy+w+%22Batman%3A+Arkham+Knight%22-111716 Edytowane 3 Czerwiec 2015 przez DOMIN@TOR_88 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 3 Czerwiec 2015 (edytowane) Dokładnie aż za dużo sci fi na tych gameplayach, jeszcze z poprzedniej generacji części miały te nutkę komiksową klasyczną tak tutaj hmm średnio to czuć, poza tym klasyczny batman gameplayowo będzie plus batmobil, poczekam na recenzję i zobaczę. Marzyłby się powrót do najbardziej klimatycznego i wkręcającego Arkham Asylum, osobiście od momentu jak poszli w otwarty świat ta gra straciła bardzo na klimacie. Jak City jeszcze przeszedłem z przyjemnością jako taką, tak Origins to jednak słabość. Edytowane 3 Czerwiec 2015 przez sew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 3 Czerwiec 2015 (edytowane) Dokładnie aż za dużo sci fi na tych gameplayach, jeszcze z poprzedniej generacji części miały te nutkę komiksową klasyczną tak tutaj hmm średnio to czuć, poza tym klasyczny batman gameplayowo będzie plus batmobil, poczekam na recenzję i zobaczę. Marzyłby się powrót do najbardziej klimatycznego i wkręcającego Arkham Asylum, osobiście od momentu jak poszli w otwarty świat ta gra straciła bardzo na klimacie. Jak City jeszcze przeszedłem z przyjemnością jako taką, tak Origins to jednak słabość. Orgins mi robił, miał chyba najlepszą walkę z Bossem z wszystkich batmanów, bójkę z tym cyraxem .. fajny był klimat świąt, i najlepsze śledztwa, ale walki z niektórymi bossami jednostrzałowcami to było przegięcie. Mi się marzy żeby zrobili reset i zmienili design, z tego sf militarnego w bardziej taki jak był w TASach, i w kmomiksach bardziej szmaciany, plus otwarty świat, wywalić szybowanie na pelerynie - bo gość się porusza szybciej niż batmobilem, zrobić życie ludzi, bo w tych Batmanach od Rockstar całe miasto jest opustoszałe, i pokazać początki Bruca ... tutaj mam wrażenie że jest kalka tego co było, tylko to wszystko rozrasta się w kolejne nowe gałęzie możliwości - kombosów, gadżetów, jazdy samochodem ... wolał bym reset, wrócić do korzeni komiksowych. Edytowane 3 Czerwiec 2015 przez Malakay 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 3 Czerwiec 2015 (edytowane) Mnie w tej genialnej serii 2 rzeczy wkurzają: -Brak zwykłej ludności na ulicach. Wygląda to strasznie sztucznie jakby batmana wrzucili do jakiejś kopuły oprychów. Chciałbym po tej ulicy sobie pochodzić i usłyszeć od jakiejś staruszki co to za zboczeniec lata w lateksach po nocach. -Multum wrzucenia różnej masci badassów zamiast skupić się np na jadnym złoczyńcy na daną cześć. Ja oczywiście wiem że wrzucenie tylu rożnej maści złoczyńców ma za zadanie sprzedać tego więcej bo jak wiadomo każdy ma swojego ulubionego przeciwnika batmana więc sie niepierd.. tylko wrzucają tego tyle że mają sprawę załatwioną niby dla każdego coś miłego.. Nie tak to powinno wyglądać wolałbym aby każdć cześć obudowali na jednym czarnym charakterze i zrobili otoczkę wokół niego. Niby tak było z jokerem ale to jednak nie to. Wiem niema na to żadnych szans ale to boli. Co do nowej części to batmobil to będzie największy niewypał jaki w tej serii mógł zaistnieć. Widząc sam gameplay tego batmobilu chce wszystko zrobić aby nie mieć z nim nic do czynienia. No ale musieli wrzucić jakąś "rewolucje" Dla mnie to strzał w kolano. W sumie nie zwracałem na to uwagi ale to co mówi malakay jest prawdą. Ten zmilitaryzowany sci-fi wyparł już tak tą klasyczną otoczkę batmana że to aż za fest się rzuca w oczy. Marzył by mi się batman w klimatach lat 80-90 - tych w klimatach tamtych ulic, neonów bez przesadnej elektroniki dzisiejszej. Niby narzekamy ale i tak na premierę wszyscy to raczej weźmiemy poprzez najgenialniejszy system walki jaki powstał w grach. On jest tak prosty a zarazem tak genialnie rozbudowany jeśli chce się z finezją lać po pyskach i nabija comba że jestem w stanie zaryzykować że w grach niepowstanie już lepszy system walki a na pewno tak przystępny. Pokazują to zresztą wszelnie zrzynki z tego systemu w innych grach. Ale niema się co dziwić on jest po prostu najlepszy. Edytowane 3 Czerwiec 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 3 Czerwiec 2015 Mnie w tej genialnej serii 2 rzeczy wkurzają: -Brak zwykłej ludności na ulicach. Wygląda to strasznie sztucznie jakby batmana wrzucili do jakiejś kopuły oprychów. Chciałbym po tej ulicy sobie pochodzić i usłyszeć od jakiejś staruszki co to za zboczeniec lata w lateksach po nocach. -Multum wrzucenia różnej masci badassów zamiast skupić się np na jadnym złoczyńcy na daną cześć. Ja oczywiście wiem że wrzucenie tylu rożnej maści złoczyńców ma za zadanie sprzedać tego więcej bo jak wiadomo każdy ma swojego ulubionego przeciwnika batmana więc sie niepierd.. tylko wrzucają tego tyle że mają sprawę załatwioną niby dla każdego coś miłego.. Nie tak to powinno wyglądać wolałbym aby każdć cześć obudowali na jednym czarnym charakterze i zrobili otoczkę wokół niego. Niby tak było z jokerem ale to jednak nie to. Wiem niema na to żadnych szans ale to boli. Co do nowej części to batmobil to będzie największy niewypał jaki w tej serii mógł zaistnieć. Widząc sam gameplay tego batmobilu chce wszystko zrobić aby nie mieć z nim nic do czynienia. No ale musieli wrzucić jakąś "rewolucje" Dla mnie to strzał w kolano. W sumie nie zwracałem na to uwagi ale to co mówi malakay jest prawdą. Ten zmilitaryzowany sci-fi wyparł już tak tą klasyczną otoczkę batmana że to aż za fest się rzuca w oczy. Marzył by mi się batman w klimatach lat 80-90 - tych w klimatach tamtych ulic, neonów bez przesadnej elektroniki dzisiejszej. Niby narzekamy ale i tak na premierę wszyscy to raczej weźmiemy poprzez najgenialniejszy system walki jaki powstał w grach. On jest tak prosty a zarazem tak genialnie rozbudowany jeśli chce się z finezją lać po pyskach i nabija comba że jestem w stanie zaryzykować że w grach niepowstanie już lepszy system walki a na pewno tak przystępny. Pokazują to zresztą wszelnie zrzynki z tego systemu w innych grach. Ale niema się co dziwić on jest po prostu najlepszy. system walki jest arcy mistrzowski, wszystkie animacje się tak zgadzają że jak grałem w jedynkę to zbierałem szczękę z podłogi, w dwójce poszli dalej i zrobili jeszcze catwoman i robina, każdy dostał nowy zestaw ciosów i animacji, i tutaj idą znowu dalej i robią coopa - tylko narazie oficjalnie jest z kompem, mam nadzieje będzie się dało w dwóch robić misje walki. Co do samochodu to wjazd przez mury, czy niektóre budynki będzie świetny, natomiast odejście i zrobienie z batmobila czołgu do walki z opancerzonymi autami uważam za nietrafione, napewno nie w tym universum. Powiem tak, Rockstedy do tej pory dostarczało produkty z najwyższej półki, i przełamali złą passę gier które powstawały na licencji filmowej, tutaj naprawdę brawa dla nich, pytanie jest tylko czy nie ma zmęczenia materiału? oraz czy nie poszli troszkę za daleko, ja na premierę po raz pierwszy nie kupię batmana, odgrywam genialnego wiedźmina do września a potem kupuję MGSa :) ... nie potrafię grać w kilka gier z otwartym światem jednocześnie, i choćby miał średnią 10/10 i tak w tym terminie nie zagości u mnie ... po prostu konkurencja jest zbyt mocna, do tego jeszcze się bardzo zastanawiam między just cause i mad maxem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 3 Czerwiec 2015 Za długie posty piszecie, nie czytam. Batman > Wiedźmin 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 4 Czerwiec 2015 Wie ktoś czy wersja z komiksem Arkham będzie dostępna u nas ? Ewt. czy sam komiks będzie do kupienia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malibu19 235 Napisano 5 Czerwiec 2015 Sam komiks ma być do kupna w sierpniu :) Kreska jest genialna w tym komiksie, czekam z niecierpliwością na niego :yes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 16 Czerwiec 2015 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 17 Czerwiec 2015 Początek i koniec, są chyba najbardziej interesujące ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 17 Czerwiec 2015 Lista trofeów: http://psnprofiles.com/trophies/3634-Batman-Arkham-Knight Sporo bronze'ów, brak trofeów za poziom trudności, 4 (!) paczki DLC na start. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 17 Czerwiec 2015 Wszystko oprócz auta mi tu pasuje. Już wiem że szerokim łukiem będę omijał sesje jeżdżone. Ciekawe ile takich misji zaimplementują obowiązkowych. W tym jednym aspekcie będzie zgrzytanie zębów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 17 Czerwiec 2015 Ja w Batmanie mógłbym jeździć nawet taczką 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 17 Czerwiec 2015 Mnie irytuje system walki, my w środku, wokół 10 przeciwników i każdy czeka na swoją kolejkę. To samo w Assassin i cień mordoru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 18 Czerwiec 2015 Mnie irytuje system walki, my w środku, wokół 10 przeciwników i każdy czeka na swoją kolejkę. To samo w Assassin i cień mordoru. Niby tak ale nie porównuj najlepszego systemu walki w ostatnich latach do kupska z pod znaku Assasyna. Te gry dzielą lata świetlne jeśli chodzi o grywalność. Obijanie ryjów w batmanie to sam mód nawet jak po kolei do nas podchodzą. Stawianie tego kupska assasyna koło batmana uważam za niepoważne. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 18 Czerwiec 2015 System walki jak system walki. Bardzo komiksowy i filmowy...no a właśnie o to twórcą chodziło. Również nie porównywałbym systemu walki z Batmana do Mordoru i AC. W Gacku można się pomylić, nie trafić z blokiem i dostać baty kiedy w Mordorze i AC praktycznie nie da się nie zblokować ataku. No chyba że odłożymy pada i pójdziemy zrobić sobie kanapki. Wtedy prawdopodobnie mozę przeciwnik nas zabije. Sam system walki mnie nie przeszkadza. Czuć w nim styl batmana mimo że Dual Combos śmierdzą już trochę za bardzo filmowością. Gierkę dawno już zamówiłem i teraz czekam na dzień premiery. Przejdę ją minimum raz i wtedy zadecyduję czy warto trzymać w kolekcji czy sprzedać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 18 Czerwiec 2015 Sądząc po tych gamplayach z E3 połowa gry to będzie jazda "czołgiem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 18 Czerwiec 2015 (edytowane) System walki jak system walki. Bardzo komiksowy i filmowy...no a właśnie o to twórcą chodziło. Nie wiem, o co Ci chodzi w tym zdaniu. System walki jak system walki? Czyli jaki? System walki "komiksowy"? W jaki sposób? Pytanie z ciekawości - masz jakiś system walki wręcz w grze wideo lepszy niż Freeflow? Nie chodzi o to czy podoba Ci się czy nie, bardziej chodzi mi o takie obiektywne spojrzenie. Który system jest zrzynany bez przerwy jak tylko się da? Jaki system ma lepsze proporcje w kategoriach przystępność a rozbudowanie, łatwość obsługi a trudność zostania mistrzem, techniczne mistrzostwo (nadludzka zgodność animacji), widowiskowość i badass feel? Freeflow. Również nie porównywałbym systemu walki z Batmana do Mordoru i AC. Huh? AC jak najbardziej, ale Mordor? Przecież spośród wszystkich zrzynek tego systemu jakie widzieliśmy, Mordor jest chyba jedyną kopią absolutną, do tego i tak źle wykonaną. Tam po prostu wszystko jest identyczne, cała formuła z mechaniką kombosów włącznie, a nawet klawiszologią, czego wcześniej nikt aż tak po chamksu nie zerżnął. Jedyna różnica jest taka (i jednocześnie sprawiająca, że system z gry Monolith jest IMO śmieciem), że tam z systemu Freeflow wycięto jego serce - czyli właśnie freeflow. Można cancelować każdy ruch i nie można z niczym spudłować przez to. A tak bardziej ogólnie, to czytałem (ale pewnie nie jest to specjalnym sekretem), że czołg nie jest aż tak bardzo obecny i wręcz wyłazi z lodówki itp, tylko Warner każe promować go jako wielką super nowość mająca przeciągnąć klientów. A jak Warner każe, to Rocksteady robi. Dlatego widzimy ten pojazd na każdym filmiku z gry. Wydawca podobno dał listę bajerów, o których wolno mówić i o których nie wolno, a w wywiadzie udzielonym Kinda Funny Sefton Hill powiedział, że promocja czołgu jest narzucona z góry, ale w grze jest taka kupa świetnych nowości porównywalnych z Batmobilem, że to się w głowie nie mieści. Już niedługo przekonamy się sami. Czekam do Wtorku. BAK będzie moją pierwszą grą na PS4. Edytowane 18 Czerwiec 2015 przez Siriondel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 19 Czerwiec 2015 (edytowane) Ale o systemie walki w batmanie niema co dyskutować. To najlepszy intuicyjny system jaki można było można wymyślić. Jeśli ktoś kopiuje system walki to własnie ten to daje do myślenia co to za cudo stworzyli. JEstem ciekawy tych nowości. Autko to na razie dla mnie kupsztyl straszny. Już po pierwszych gameplayach wiedziałem że batmobil to ma być wrzucona nowość o której się ma wałkować i nie pomyliłem się. Zbędny bajer. Szkoda że premiera dopiero we worek to najgorsza data premiery gry. Człowieka nosi już przed weekendem a tu nic. Edytowane 19 Czerwiec 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 19 Czerwiec 2015 VideoGamer 10/10 Polygon 10/10 Game Informer 9.5/10 IGN 9.2/10 GameSpot 7/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starh 230 Napisano 19 Czerwiec 2015 Polygon dał 10 więc pewnie są murzyni, Azjaci, nie ma przemocy wobec kobiet, a Harley nie świeci cyckami prawda Panowie? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 19 Czerwiec 2015 gry-online.pl dało 8.5, narzekanie na batmobil :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 19 Czerwiec 2015 http://www.metacritic.com/game/playstation-4/batman-arkham-knight Było wiadomo że ten czołg to będzie największy minus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach