xavris 2446 Napisano 29 Sierpień 2016 (edytowane) Jak czytam opinie ludzi, że ta gra jest brzydka (może nie wprost, ale że inne są dużo ładniejsze), albo że zdarza się klatkowanie i dlatego nie chcą kupić albo poczekają, aż dołożą do zupek knorr w tesco to się zastanawiam, czy ja jestem jakiś nienormalny i nie zwracam na takie rzeczy uwagi? Wyrosłem na pierwszym doomie i ufo: enemy unknown i zawsze myslałem, że większość ludzi na forum jest w podobnym przedziale wiekowym i nie powinno grafiki stawiać na pierwszym miejscu. Ale mi np podoba się No man's sky i wolę łazić po bunkrach niż po górach, więc to może i faktycznie ja jestem dziwny Nawet ten względnej jakości i w miarę płynny gif wrzucony przez Vanna dla mnie wygląda wręcz zachwycająco, a obstawiam, że to z jakiegoś filmiku, gdzie wygląda jeszcze lepiej Nie chcę nikogo urazić, ale na prawdę nie jestem w stanie zrozumieć takiego podejścia. Mnie poza główną grą najbardziej ciekawi, jakie będą "aktywności poboczne". Najmilej wspominam karty z FF VIII, liczę na coś w tym stylu Edit: zobaczyłem na którymś filmiku z poprzedniej strony wyścigi chocobosów, to już coś I dość ciekawe wielkie stworki w jeziorze w tym samym filmiku. @Strife Panie skąd Ty masz to demko? Raz na rok na tydzień wyjechałem i mnie coś nowego ominęło? Edytowane 29 Sierpień 2016 przez xavris 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 29 Sierpień 2016 (edytowane) W każdej nowej kopii FF Type 0 jest kod na to demo, a teraz to wyrwiesz za 5 dych i masz jednego z najlepszych i najdojrzalszych finali ostatnich lat. Może ze mną jest coś nie tak, ale jak to wygląda brzydko to nie wiem jakie są priorytety żeby wyglądało ładnie. Demo ładniejsze od pełniaka? Edytowane 5 Listopad 2016 przez Strife 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 29 Sierpień 2016 Ale co oni zrobili z victory fanfare to heheszki troche, a co zrobili z prelude to kij im w ryj. PRELUDE które zawsze od pierwszych taktów wyrywało mnie z rzeczywistości i przenosiło do świata ostatniej fantazji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 29 Sierpień 2016 Rak dzisiejszej branży, porównania 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 30 Sierpień 2016 (edytowane) Dla mnie bomba Wyścig Chocobo. Edytowane 30 Sierpień 2016 przez Strife 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natsu 1595 Napisano 30 Sierpień 2016 (edytowane) Obejrzałem Kingsglaive, super film. Dam se rękę uciąć, że gra nie będzie nawet w połowie tak dobra jak ten film. Zajebiste CGI, praktycznie cały czas akcja, wybuchy, magia strzelanie, spoko główny bohater, wyjebałbym Noctisa i wsadził Nyxa do XV. Tak powinien być zrobiony nowy final a nie kuźwa szukanie wiatru w polu w 900p 28 fps. Edytowane 30 Sierpień 2016 przez Natsu 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 31 Sierpień 2016 Popierdółka już dostępna, ale nie w naszym kraju 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 31 Sierpień 2016 Po obejrzeniu filmu mogę napisać tylko jedno gdzie jest qrwa moje Deluxe Edition FF XV? Film jest świetny, fan wyłapie mnóstwo smaczków z serii, a przeciętny zjadacz chleba tylko zachwyci się CGI które jest obłędne. Mój hype urósł do niebotycznych rozmiarów, ja w przeciwieństwie do przedmówcy dam sobie łapę uciąć że gra będzie w połowie tak dobra jak film. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 31 Sierpień 2016 Po obejrzeniu filmu mogę napisać tylko jedno gdzie jest qrwa moje Deluxe Edition FF XV? Film jest świetny, fan wyłapie mnóstwo smaczków z serii, a przeciętny zjadacz chleba tylko zachwyci się CGI które jest obłędne. Mój hype urósł do niebotycznych rozmiarów, ja w przeciwieństwie do przedmówcy dam sobie łapę uciąć że gra będzie w połowie tak dobra jak film. W kinie zobaczyłeś czy wyhaczyłeś gdzieś z sieci? Nawiązania do starszych części/bohaterów czy tylko ogólne smaczki typu fanfary song? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 1 Wrzesień 2016 Ja jako że też się czaję na deluxe to nie chciałem sobie psuć zabawy (i jednego z argumentów w domu, że drogo bo fajny film na BR dodają :P), ograniczyłem się do trailera, ale cieszą mnie bardzo opinie, że film jest dobry 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Wrzesień 2016 Tu masz z lektorem. http://www.cda.pl/video/95245889 Smaczki typu potworki, różne reklamy na neonach w mieście itp jeśli grałeś w jakiekolwiek FF to będziesz zadowolony. Xavris ja sobie zabawy nie zepsułem wręcz przeciwnie( cieszyłem się jak dziecko oglądając to, tylko z drugiej strony parcie na XV tak wzrosło że teraz człowiek się wkurza że jeszcze 3 miechy trzeba czekać ) na bank obejrzę przed odpaleniem gry, bo jest to 155 minutowe zajebiste intro do gry. Przed ograniem XV wypadałoby obejrzeć całe anime, potem film i dopiero zacząć właściwą grę, bo odpalając najpierw grę będziemy w ciemnej dupie jeśli chodzi o universum tego tytułu. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 1 Wrzesień 2016 (edytowane) Ale mi nie chodizło o psucie zabawy z gry, tylko z oglądania filmu Wolę poczekać i obejrzeć kulturalnie na BR skoro i tak je będę miał I dobrze, że mi przypomniałeś o anime, muszę nadrobić. Tak czy owak ja też się nie mogę już doczekać tego finala. Dobrze, że na wrzesień fajne gierki w plusie, to ograniczy koszty dotrwania do premiery Edytowane 1 Wrzesień 2016 przez xavris 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Wrzesień 2016 Z wrześniem racja, przynajmniej wreszcie coś przyzwoitego w plusie, liczę też na jakąś obniżkę Setsuny poniżej stówy, bo bym chętnie to ograł. Co sądzicie? Inglisz jak dla mnie nie jest zły, ale jednak oryginalny język wypada lepiej. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 1 Wrzesień 2016 Ja chyba postawie na japoński. Jakoś tak bardziej mi pasują głosy do postaci i chyba japoński lepiej w głosie przekazuje emocje mówiącego. Ale że angole też dali radę, to jeżeli to będzie kwestia zmiany jednej opcji w menu to na pewno dam im szansę. Obawiam się tylko o samą jakość tłumaczenia, która się tu niedawno przewinęła. No ale może nie bedzie tak źle:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 1 Wrzesień 2016 0:45, 1:43 niezła beka Japońskie głosy lepiej brzmią, bardziej naturalnie. Gladiolus i Ignis w angielskiej wersji to dla mnie porażka, za to Ardyn według mnie lepszy od oryginału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 1 Wrzesień 2016 He, jak oglądałem Ardyna to też doszedłem do wniosku, że po angielsku brzmi lepiej. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Wrzesień 2016 Gameplay z PC, wygląda to porządnie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 2 Wrzesień 2016 (edytowane) Po tym cholernym filmie gram w demko, bo tak mnie naszło że szok Edytowane 5 Listopad 2016 przez Strife 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 2 Wrzesień 2016 Demko to jest wycięty początek gry czy jakiś zupełnie odstrzelony/nowy fragment? Na jakieś Twoje wrażenia w dwóch zdaniach można liczyć ?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 2 Wrzesień 2016 (edytowane) Demko to niby miał być początek gry, bo psuje nam się auto i zbieramy kaskę na naprawę,( czyli musimy załatwić behemota) tylko że we właściwej grze psuje nam się w innym miejscu i tam będziemy zaczynać przygodę. Moje wrażenie w przeciwieństwie do pozostałych 85% forumowiczów są bardzo pozytywne, graficznie bardzo mi się tytuł podoba, spadki animacji wcale mi nie przeszkadzają, bo nie są nagminne. Walki nie mamy w pełnej okazałości , bo nie ma czarów tylko możemy sobie w dowolnej kolejności poustawiać bronie w ekwipunku co daję inne rodzaje ataków i combosów ( ale hud się już zmienił więc będziemy mogli bronie w locie zmieniać z 4 które sobie wybierzemy, możesz sobie sprawdzić zresztą ściągając drugie demko ze stora tam masz pod koniec walkę z Iron Giantem jako "duży" Noctis) no i mamy jednego summona Ramuh'a który powoduję oczojebne pierdolnięcie po zobaczeniu go w akcji. Teren po którym latamy jest ogromny jak na demo, coś ala Gran Pulse z XIII tylko bardziej urozmaicony, questy typu ubij potworki, albo znajdź chocobosa , przeplatane są questami z rozdzielającą się drużyną, z Gladiolus'em np. leziemy zwiedzić jaskinie, a z Ignisem oglądać spadające gwiazdy ( tak i na bank potem sobie ładują w kakao , bo to takie pedalskie uprzedzam złośliwe wpisy ) Mam przegrane jakieś 4 do 5h i pojawiają się co i raz nowe subquesty, a to tylko demo, sama walka mi sprawia sporą frajdę jak przytrzymamy kwadrat to walimy combosa jedną bronią, a jak naciskamy to leci combos ze zmieniającym się orężem, są ataki łączone, i specjale że tak napiszę np. Full Thrust dźgamy przeciwnika przed sobą włócznią. Fajnie też wyglądają uniki z teleportacją. Ostatnio dorwałem umiejętność Armiger czyli latające bronie w koło Noctisa i robiące za pole ochronne i kontratak. Podsumowując, demo mi bardzo podeszło inaczej bym nie przegrał w to tyle godzin i jeszcze raz to podkreślę graficznie wygląda to bardzo dobrze. Myślę że calak mnie bardzo pozytywnie zaskoczy. Edytowane 16 Listopad 2016 przez Strife 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 2 Wrzesień 2016 Miały być dwa zdania Najwyraźniej za dużo wrażeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 2 Wrzesień 2016 Wrażenia są bo mała do przedszkola mały do szkoły a żona do roboty, a przed 2 zmianą człowiek może robić co chce Wstaw sobie przecinki zamiast kropek i będą dwa zajebiście długie zdania . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 4 Wrzesień 2016 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 4 Wrzesień 2016 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 4 Wrzesień 2016 Widać przyciski z X'a i PS4 więc się pytam to jest gameplay z PC czy z konsol? Jak z konsol to nie kapuję wojenki o grafikę, bo jest w pytę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach