Skocz do zawartości
saintgb1972

Watch_Dogs

Rekomendowane odpowiedzi

No ja mam PS4 i W_D był jednym z powodów jej zakupu na premierę...Gameplay z E3 wytarmosił mi mosznę niesamowicie, ale to co teraz pokazali jakościowo nadaję się na PS3, ba - GTA V wygląda o niebo lepiej... Śmiech na sali - jak tak ma wyglądać nextgen za 2k to ja podziękuję... od dnia premiery PS4 karmią nas jakimiś śmiesznymi indykami, a teraz nawet tytuł AAA zawodzi na całej linii :/ (dodam od razu, że jest to moje zdanie, gdyż nie po to przesiadłem się na nową generację, żeby cofać się ponownie do poprzedniej) Śmiem twierdzić, że W_D z E3, a ten pokazany w tym tygodniu to dwie różne gry ...

I bardzo dobre masz swoje zdanie. Gdy w 2012 roku pokazali ten trailer to ludzie chcieli nerki oddawać(niema się co dziwić sam bym poświecił jedną widząc jak to wyglądało baa chciałem ps4 brać dla tej gry) teraz jedyne co mógłbym rzec przedstawicielom Ubisoftu to to aby sie odjeb.. od moich narządów. Taki hejt jaki się przewinął przez internet przez te 2 dni(słuszny) To gdybym miał takiego killera na jaki ubisoft go uformowało to żeby zamknąć ryje to od razu by wypuścili gameplay z ps4. Tego nie zrobili druga sprawa ktoś pisał że miał być livestream po czym dostawszy pytania o grafikę nagle zrezygnowali z niego(nie wiem na ile to prawda ktoś tu umieścił taki tekst chyba nie bez powodu bo po co by miał kłamać) Następna afera to ta z niby odpuszczeniem zarejestrowaniem nazwy w necie Watch_doks(Serio Ubi zapomina o zarejestrowaniu marki która ma być dla nic nowym kolosem?beż żartów) Te przesuwania premiery to tez niema co komentować gra była gotowa i tyle. Co się tam w Ubi porobiło z ta grą to chyba już nigdy się nie dowiemy. No i na koniec multiplatforma nie może wyglądać bardzo dobrze ale co nas klientów to obchodzi. Chcieli okłamać ludzi i manipulowali więc niech teraz ten syf sprzątają i uporządkowują a najlepiej to zrobią wypuszczając na ps4 demo które zapewne z wiadomych względów nie wydają bo wiedza że sprzedaż na ps4 to by była śmierć dla tej gry. Zresztą na gameplay tez już nie trzeba czekać bo ktoś tu już dawał video na którym gra wygląda dużo gorzej niż to z 2012. Mają niemały problem. Nie zdziwiłbym się jakby już nic nie pokazali tylko same przerywniki i po prostu wypuścili grę a później szok hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vincent - mówisz o tym Q&A?:

http://www.twitch.tv/ubisoft/b/509039542

No ja mam PS4 i W_D był jednym z powodów jej zakupu na premierę...Gameplay z E3 wytarmosił mi mosznę niesamowicie, ale to co teraz pokazali jakościowo nadaję się na PS3, ba - GTA V wygląda o niebo lepiej... Śmiech na sali - jak tak ma wyglądać nextgen za 2k to ja podziękuję... od dnia premiery PS4 karmią nas jakimiś śmiesznymi indykami, a teraz nawet tytuł AAA zawodzi na całej linii :/ (dodam od razu, że jest to moje zdanie, gdyż nie po to przesiadłem się na nową generację, żeby cofać się ponownie do poprzedniej) Śmiem twierdzić, że W_D z E3, a ten pokazany w tym tygodniu to dwie różne gry ...

Gra zawodzi pod wzgledem grafiki, a cała reszta to wysoki poziom i coś nowego. GTA V nie wygladalo lepiej. W przypadku Watch Dogs developerzy się najwyraźniej przejechali na swojej wiedzy. Poczekaj na exclusivy od Santa Monica, Naughty Dog, Ready at dawn i zobaczysz next gena. Zdania co do wielu devsów nie zmienię - są leniwi i tyle. Nie wierzę, że sprzęt ich ogranicza. Inni udowodnili, że mozna wycisnac piekne rzeczy na starych konsolach, co wielu sie wrecz nie snilo.

Cos musialo pojsc nie tak, ze obcieli grafę, ale jak napisal Damian - ja poczekam na gameplay (o ile bedzie) i ogranie gry u siebie w domu przed ostatecznym osądem.

Oprócz grafiki widzę w tej grze coś, czego inne gry mogą pozazdrościć i to mnie utwierdza w przekonaniu, że będzie to udany tytuł. Brzmi jak fanbojstwo? Niekoniecznie, nie popieram migania się od odpowiedzi fanów i ktos w Ubisoft powinien tą sprawę szybko naprostować bo fanów się tak nie traktuje. 

A, haobao_PL dodam, że jak chcesz zobaczyć true next gena to odpal sobie Crysis 3 na PC, full detale. Nic ładniejszego póki co nie zobaczysz (chyba). Wiem co widziałem, w co grałem.

Przesiadłeś się na next gena aby mieć lepsza grafikę tylko i wylacznie? Myslisz, ze to jest definicja next-gena? Cos bys powiedzial na taka grę, w której masz mega destrukcje otoczenia, interakcje z nim, rozbite elementy pozostaja na mapie długooo etc. ?Mógłbym wymieniac dalej. Powiedzmy, ze taka gra wychodzi i ma slabszą grafikę. Dlaczego słabszą zapytasz? Ponieważ twórcy staneli przed wyborem - albo zajebista grafika albo skupienie się na otoczeniu, fizyce, mechanizmach itp. Jeżeli jakas gra mialaby az tak rozbudowany "system" to jest to wlasnie pojecie next gena mimo, że graficznie nie zachwyca jakoś strasznie i calosciowo taki produkt byl niemozliwy na konsolach starej generacji. Nie ogladales chyba wypowiedzi kilku wyjadaczy z Nvidia, którzy mowiac o next-genie nie podawali argumentów dotyczacych tylko grafiki, a wlasnie fizyki, ilosci wyswietlanych geometrii na ekranie itp. Z czasem i takie gry wyjda, które beda zachwycaly systemem rozgrywki, jak i grafiką ale nie bede gdybał.

Ktos wyzej wspomnial o InFamous. Nie od dzis wiemy, ze multiplatformowe gry wygladaja gorzej jako finalny produkt. Ekskluziw to co innego. Nie zmienia to mojego stanowiska od wielu lat - czekam na taki moment, gdzie multiplatformy zachwyca i nie bedzie zadnych ciec. Na to potrzeba wiecej czasu, kasy a dzisiaj z tym bywa roznie skoro zwalniaja ludzi, nie sa zadowoleni ze sprzedazy gier, wydawcy z kijami ganiaja pracownikow by zdazyli w terminie kosztem okrojenia gry itp. itd. 

Nie popieram takiego milczenia Ubisoft, ale nie rozumiem tez takiego chamstwa w internecie. Nie mowie tutaj o forach/stronach w PL, bo cała wojna sie dzieje abroad. 

Nie przypominam sobie aby Ubisoft kiedykolwiek powiedziało, ze gra bedzie wygladala ostatecznie jak filmik z E3 2012. Czytalem wszystko o tej grze i jak mi umknelo to poprawcie mnie. 

Zyje troche na tym swiecie i szczerze wam powiem, ze ani przez moment nie uwierzylem w taka grafike na konsolach. Nie w okresie raczkowania next-genow. Ogladam wiele pieknych rzeczy w sieci, zwiazanych z grafiką i animacją (ponieważ jestem grafikiem/animatorem) i widze w tej grze potencjał, a grafika mi nie przeszkadza. Nawet Story Trailer nie wyglada c****ujowo wg mnie. Lekko sie zawiodlem, ale dam szanse tej grze mimo wszystko, docenie wklad pracy. Zrobili coś, czego próżno szukać w innych grach. Nie wystarczy wam to?

Grafika ala E3 2012 imo będzie bardzo podobna na PC i to było do przewidzenia. Ogladając screeny widac, ze jest to niemozliwe do osiagniecia przez Ubisoft na PS4/Xbox one. Ubisoft nie kozacza graficznie na konsolach, na PC jest lepiej. Dochodze do wniosku, ze E3 2012 pokazalo mozliwosci silnika, a pokazali najlepszy material jako reveal aby zrobic hype wokol produktu. Screeny w 99% sa podrasowane, sztuczne wyostracznie w post-pro i inne bajerki. Tak działa marketing, niestety. Nie popieram tego, na szczescie wciaz sa ludzie na tym swiecie, którzy nie stwarzają sztucznych nadziei graczom - wyjątki. 

Nie, nikt mi nie placi za to co tutaj pisze. Szczere przemyslenia od gracza, który nie urodzil sie wczoraj. Pozdro ziomkiiii 

Edytowane przez ezils
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kupa... Po co w ogóle pokazali taki shit ? Niby nextgen a grafa jak z SR3 na PS3... Teraz można już olać ciepłym moczem W_D, ale strasznie martwię się o The Division... :sad:

SR3 ogralem na PS3, walsnie wrzucilem sobie te male fragmenty gameplay z WD (z gryonline,pl link byl w tym watku) i porownalem z SR3. Ja rozumiem Twoje rozgoryczenie ale moim zdaniem troche przesadziles.

Na to potrzeba wiecej czasu, kasy a dzisiaj z tym bywa roznie skoro zwalniaja ludzi, nie sa zadowoleni ze sprzedazy gier, wydawcy z kijami ganiaja pracownikow by zdazyli w terminie kosztem okrojenia gry itp. itd. 

Nie popieram takiego milczenia Ubisoft, ale nie rozumiem tez takiego chamstwa w internecie. Nie mowie tutaj o forach/stronach w PL, bo cała wojna sie dzieje abroad. 

Nie przypominam sobie aby Ubisoft kiedykolwiek powiedziało, ze gra bedzie wygladala ostatecznie jak filmik z E3 2012. Czytalem wszystko o tej grze i jak mi umknelo to poprawcie mnie. 

Zwolnienia, upadki roznych nie malych projektow itd. Tutaj powstaje pytanie co jest przyczyna a co jest skutkiem. Gdzie mozemy prowadzic akademicka dyskusje na poziomie co bylo pierwsze jajko czy kura.

Czesto dotyka to studia gdzie bysmy sie tego nie spodziewali - a czesto jest to prostym wynikiem niskiej sprzedazy. Niska sprzedaz moze byc w mojej opinii wynikiem 2 rzeczy - gra nie spelnila oczekiwan kupujacych lub gra po prostu jest crapem. Kolejna rzecz to zakladane wyniki sprzedarzy. Bo tutaj stosuje sie miare wzgledna - tak wiec niekiedy 2,5mln na premiere to jest slaby wynik bo zakladano np 10mln. ups.... 

Ja tez nie pamietam informacji jakoby tak gra miala wygladac - niemniej jesli byla prezentowana i mowiono ze to live ujecie z gry - to chyba nie dziwisz sie ze ludzie mogli tak wysoko postawic poprzeczke oczekiwan?

I teraz owszem logika nakazuje podchodzic z ostroznoscia do belkotu marketingowego, trailerow, prezentacji na targach. Ale potencjalny klient w tym wypadku gracz kieruje sie emocjami - o rewelacyjna grafa jesli do tego bedzie dobry gamplay bedzie hit - i krzyczy "chcę to!!" jesli teraz jeden z elementow co do ktorego wyrobil sobie oczekiwania wyglada powiedzmy nie az tak dobrze jak wczesniej zwyczajnie czuje sie rozczarowany. Tutaj moim zdaniem nie ma co sie dziwic.

I teraz odsylam do mojego poprzedniego posta w tym watku - czy ja jako potencjalny klient mam wszedzie wezszyc podstep ze strony producenta/wydawcy? Relacja z klientem budowana jest na podstawie zaufania - klient ktory sparzy sie raz czy 2 bedzie ostozniejszy. Przykladem niech bedzie trailer AC3 przedstawiajacy bitwe oraz to samo z gry. Gdybym sie zgrzewal na ten produkt poczulbym sie nieco/mocno (niepotrzebne skreslic) rozczarowany. Do czego takie rozczarowanie moze prowadzic a no do tego ze zwyczajnie ostudze swoje zapedy growe i przyjme zasade nie kupowania niczego dajmy na to az to pol roku po premierze. Jesli wiecej graczy pojdzie tym torem to bedziemy mieli znow wyniki sprzedarzy pierwszego tygodnia/miesiaca ponizej oczekiwanych zwolnienia i redukcje w studiach bo okazuje sie ze produkt nie zarobil tyle ile oczekiwano w najbardziej goracym dla niego okresie.... i powstaje troche bledne kolo.

Tzn przesadzony marketing ktory obiecujac gruszki na wierzbie tak naprawde podcina galaz na ktorej siedzi caly produkt.

Zauwaz ze chocby w moim poprzednim poscie nie wylewam pomyj na WD dlaczego - dlatego ze w mojej opini glupie jest ocenianie gry w tym momencie - jak piszesz moze gameplay i swiat bedzie tak swietnie skonstruowany ze gra dalej bedzie bardzo dobra. Ale to gdybanie bo o faktycznym gamplay nie wiemy za wiele.

I teraz wspomniales o fali hejtu lejacej sie przez internet to niestety jest efekt kuli snieznej gdzie ludzie ktorzy w duzej mierze nie zetkneli sie z produktem jada po nim a inni to podchwycaja i tez jada i nagle mamy cala rzesze ludzi z ktorych kazdy wylewa wiadro pomyj na wydawce. Kula owa bedzie sie toczyc pewnie az do premiery ale juz mogla zebrac swoje zniwo w postaci anulowanych, preorderow, ludzi ktorzy zdecydowanie beda czekac na recenzje ale juz maja wyrobiona opinie i wybiora te recki ktore ja potwierdzaja a wiec te z najnizsza ocena to za pewne zaowocuje slabsza od oczekiwanej sprzedaza produktu w jego goracym okresie... i co pewnie oberwie sie developerom i czesc zespolu bedzie musiala szukac nowej roboty poczas gdy to spece od marketingu powinny dostac solidnego kopa.... ale ci jakos prawie zawsze trzymaja sie na powierzchni.....

Ja nie polemizuje z tym ze ta gra dalej moze byc dobra gra. Problem polega na tym ze czesc ludzi (np Ty) wierzy ze tak bedzie a czesc juz ja skreslila i wierzy ze gra bedzie slaba.

Niestety zweryfikowac kazdy element z osobna i wszystkie łącznie bedzie mozna dopiero po premierze gry.

pozdrowienia

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vincent - mówisz o tym Q&A?:

http://www.twitch.tv/ubisoft/b/509039542

Gra zawodzi pod wzgledem grafiki, a cała reszta to wysoki poziom i coś nowego. GTA V nie wygladalo lepiej. W przypadku Watch Dogs developerzy się najwyraźniej przejechali na swojej wiedzy. Poczekaj na exclusivy od Santa Monica, Naughty Dog, Ready at dawn i zobaczysz next gena. Zdania co do wielu devsów nie zmienię - są leniwi i tyle. Nie wierzę, że sprzęt ich ogranicza. Inni udowodnili, że mozna wycisnac piekne rzeczy na starych konsolach, co wielu sie wrecz nie snilo.

Cos musialo pojsc nie tak, ze obcieli grafę, ale jak napisal Damian - ja poczekam na gameplay (o ile bedzie) i ogranie gry u siebie w domu przed ostatecznym osądem.

Oprócz grafiki widzę w tej grze coś, czego inne gry mogą pozazdrościć i to mnie utwierdza w przekonaniu, że będzie to udany tytuł. 

Ziomek żebyś się nie rozczarował, Ubisoft to nie Rockstar ani nie Blizard, nie robią jednej gry na kilka lat a kilka gier na rok, ... apropo tego nowego setingu w Watch_D czyli hakowania miasta, nie wiem czy widziałeś kiedyś jak ubi zapowiadał któregoś z assasynów albo far cry tego ostatniego, i pokazywał ci jakąś jedną możliwość na przejście misji, i jakiś super trick nie liniowość itd, grając potem w misję nie dało się przejść tej misji inaczej niż panowie pokazywali. Zakres pomysłów na daną akcję mają bardzo ale to bardzo ograniczony a wszystko jest tak oskryptowane że głowa boli a akcja w ich grach to automat - czyli wciskasz przycisk a gośc robi jakąś bardzo złożoną kobinację ciosów. Teraz wracamy do Warch_Dogs i np. włączania blokad na samochody na ulicy, mam wrażenie że kraksa samochodów policyjnych o te blokady wygląda na każdym gameplayu identycznie, ze to nie jest silnik z fizyką niszczenia karoserii jak w GTA tylko że to jest nagrana i odtwarzana w kółko ta sama animacja ...  czytałem kiedyś krótką wypowiedz gościa który grał w demo W_D i mówił, ze korzystanie z tych umiejętności z telefonu bardzo szybko się nudzi bo włączamy skrypty, i oglądamy je po raz kolejny i kolejny i mamy wrażenie grania w szablonik. I to by mogło być prawdą ponieważ seria Assasynów obok NFS i FIfy to największy szablon w branży gier, bo te studia robią gry taśmowo ... nieważne, story trailer pokazuje że nie będzie to pierwsza liga w grach, tylko historyjka klasy b, prosta intryga, średnio zagrane postacie drugo planowe i szary z dylematami moralnymi główny bohater. I w sumie mógłbym nawet w to pograć, bo nawet lubie te szabloniki od Ubi, mają dobry klimat, i jakiś tam przynajmniej na jakiś czas wciągający gameplay, i poczekam sobie na recenzje. 

Co do obniżającej loty oprawy graficznej, to wszystko już zostało tutaj napisane :) .. na naszych oczach goście jawnie robią sobie jaja, jako gracza nie ineteresuje mnie zapewnienie że gra będzie wyglądać jak na E3 w 2013 roku, nie byłem tam, nie grałem nie widziałem. Ale widziałem trailer z 2012 gdzie jakość grafiki była porażająca - fizyka wiatru, latające liście, puszki, fizyka ubrań, poruszający się parasol, dynamiczne oświetlenie, cienie ... no prawie fotorealizm ... i co? po pół roku pojawia się trailer na którym jest bardzo mało gameplaya, same dziwne ujęcia, ciasne skośne kadry, jakby ktoś chciał zamaskować jak najwięcej, ... nie rozumiem, wtedy kilka lat temu dało sie zrobić trailer gameplay, to dzisiaj się nieda? 

i to sa te jaja, bo to nie jest poziom GTA5, to jest poziom GTA4 tylko z wiekszym draw distancem, ta gra nie ma światłocienia .. nie wiem czy zauwazliście, ale tekstury na budynkach, i na ulicy są płaskie - a to miasto miało być głównym bohaterem!... na tym trailerze grafika jest po prostu słaba, i nie rozumiem jednej rzeczy ... niech mi ktoś wyjaśni,Ubi robi assasyna jakiegoś nowego, jak co roku - i tam mają jakiś super engine, tak? taki który co roku musza przemodelować, podrasować itd, teraz robią też Watch Dogs, i tam znowu mają kolejny nowy Engine? czy to jest z assasyna? ... i w zeszłym roku pokazali znowu kolejny rewolucyjny silknik pod Division (pod nowa generacje) ... no ale czy nie mogą jak Rockstar robić swoich gier na jednym? i tutaj obawy graczy o kłamanie z grafiką w ich grach są jak najbardziej zrozumiałe, nie chcemy żeby świetnie zapowiadające się Divison, podzieliło los W_Dogs ... 

Edytowane przez Malakay
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...szablon szablonem, ale jak będzie taki przyjemny jak seria Assassin'd Creed, to chętnie ogram ten oskryptowany szbalonik :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra to walkujemy dalej temat.

Troche pogrzebalem w sieci i oto  co znalazlem.

@ezils:

Cytaty:

"Bit bummed about some people not liking the graphics of the #Watchdogs trailer! I saw the game guys and it looks INCREDIBLE! #promise"

"Trust me on this one, you won't.. i saw the game it looks incredible. It looks what a next gen should look like."

"Really they didn't downgrade anything,its just a little different then when you first saw it i guess. It really does look great"

"i was in montreal, i saw the game, i played the game... people who know me, know i dont make false promises."

"my opinion of the game is purely based on what i saw when i was playing it."

Zrodlo: http://www.cinemablend.com/games/Ubisoft-Responds-Watch-Dogs-Downgrade-62666.html

W artykule napisano ze to jest  damage control i moim zdaniem ciezko sie z tym nie zgodzic. Stanowisko tej pani jest od tego zeby komunikowac i robic dobra mine zwiazana z cala sytuacja. Ona nie musi byc techniczna (i pewnie nie jest) a sformulowania przez nia uzyte sa ogolnikowe i nic nie wnosza.

Owszem nie jest to obietnica ze gra bedzie wygladac tak jak na tym co pokazano w 2012 ale jednak sa to jakies zapewnienia po ktorych slad w necie pozostanie.... Pamiec ludzka krotka ale internet nie zapomina.

@Malakay:
Az z ciekawosci poszukalem i faktycznie RockStar od lat jedzie na swoim autorskim silniku RAGE (Rockstar Advanced Game Engine) w polaczeniu z Euphoria (silnik animacji) i open sourcowym silnikiem fizycznym Bullet Physics Library. Tak bylo w GTA IV i V mimo iz te gry dzieli 5 lat. To bardzo interesujace. Choc wydje mi sie ze silnik nieco modyfikuja choc do takich informacji sie nie dogrzebalem. (np Chrome engine czy Unreal maja rozne wersje)

Gry UBI wygladaja tak ze kazda seria na innym siliku wspolnym elementem jest tu silnik fizyczny Havoc a tak FC na Diuna Engine 2, Assasin na Anvil engine (i jego Nextowej wersji w przypadku AC3) a Watch Dogs na Disrupt Engine. The Division  to jeszcze inny silnik Snowdrop. (dane z wikipedia).

Zaufanie do UBI i ich obietnic:
- AC3 i przypadek jednej z bitew juz opisalem.
- FC3 i ludzie majacy PC robiacy porownanie prezentacji z E3 z tym co maja w grze. Pokazujacy ze inaczej mialo to graficznie wygladac. Jakis ziomek zastosowal reverse engineering zeby dociec co tez moglo spowodowac takie roznice - tez byla burza.

I tutaj dochodzimy do tego ze pamiec ludzka jest krotka, jesli ktos sie czyms rozczarowal bo jakas z obietnic nie zostala spelniona to powinnien zwyczajniej na przyszlosc wyciagnac z tego lekcje i chlodno podchodzic do informacji.

Tutaj ostania rzecz, rozumiem rozgoryczenie ludzi ktorzy porzucili PS3 (sprzedali razem z kolekcja gier) na rzecz PS4. Jesli bylbym na ich miejscu oczekiwalbym bym widocznych roznic miedzy wersjami na PS3 i PS4. To czy takich sie doczekamy w przypadku WD dowiemy sie ponad wszelka watpliwosc po premierze gry.

pozdrowienia

Edytowane przez MagEllan
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra MagEllan, to teraz streść prosze jakie stanowisko prezentujesz i co chcesz nam udowodnić wklejając cytaty jakiś pracowników Ubi, albo "niezależnych" dziennikarzy, bo czytać kolejnej ściany twojego tekstu nie mam zamiaru.

Dodam tylko, że ich zdani na temat tego co widzieli i jak oni nie uważają tej gry za świetną na pokazie w Montrealu które sami mieli okazje oglądać, niczego nie udowadnia...

image.jpg

Ten osobnik uważa że gra chodziła około 60 fps, kiedy samo ubi przyznało że mają zamiar ustrzelić 30fps.

Ale ci "niezależni" dziennnikarze mają siać propagandę sukcesu, albo nie znają się na swojej robocie - jedno z dwóch. W kazdym razie, ich opinie jak widać soą nic nie warte, pomijam już wypowiedź jakiejś laski typu "uwierzcie mi prosze prosze, gra jest super".

Edytowane przez piernik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest prosta jak drut.Ubisoft jak ubisoft zawsze zalewa gameplejami az do zgrzygania.Czasami ma sie wrazenie,ze polowe gry ci pokaza te przyglupy.Jesli gra wyglada naprawde dobrze to Ubi niedlugo udostepni jakies trailer-gameplay czy inny syf.

Jesli beda zwlekac to znaczy,ze cos jest nie tak Ja zawsze oczekuje,ze gra od Ubisoftu bedzie co najwyzej srednia.Jesli watch dogs okaze sie naprawde nudna,oklepana gierka jak far cry 3,gdzie non stop robimy to samo.To mnie to nie zdziwi.

Nie mam wymagan od Ubisoftu,oni sa od wydawania chujwych gier any pozniej podziwiac ND albo Rockstara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziomek żebyś się nie rozczarował, Ubisoft to nie Rockstar ani nie Blizard, nie robią jednej gry na kilka lat a kilka gier na rok, ... apropo tego nowego setingu w Watch_D czyli hakowania miasta, nie wiem czy widziałeś kiedyś jak ubi zapowiadał któregoś z assasynów albo far cry tego ostatniego, i pokazywał ci jakąś jedną możliwość na przejście misji, i jakiś super trick nie liniowość itd, grając potem w misję nie dało się przejść tej misji inaczej niż panowie pokazywali. Zakres pomysłów na daną akcję mają bardzo ale to bardzo ograniczony a wszystko jest tak oskryptowane że głowa boli a akcja w ich grach to automat - czyli wciskasz przycisk a gośc robi jakąś bardzo złożoną kobinację ciosów. Teraz wracamy do Warch_Dogs i np. włączania blokad na samochody na ulicy, mam wrażenie że kraksa samochodów policyjnych o te blokady wygląda na każdym gameplayu identycznie, ze to nie jest silnik z fizyką niszczenia karoserii jak w GTA tylko że to jest nagrana i odtwarzana w kółko ta sama animacja ...  czytałem kiedyś krótką wypowiedz gościa który grał w demo W_D i mówił, ze korzystanie z tych umiejętności z telefonu bardzo szybko się nudzi bo włączamy skrypty, i oglądamy je po raz kolejny i kolejny i mamy wrażenie grania w szablonik. I to by mogło być prawdą ponieważ seria Assasynów obok NFS i FIfy to największy szablon w branży gier, bo te studia robią gry taśmowo ... nieważne, story trailer pokazuje że nie będzie to pierwsza liga w grach, tylko historyjka klasy b, prosta intryga, średnio zagrane postacie drugo planowe i szary z dylematami moralnymi główny bohater. I w sumie mógłbym nawet w to pograć, bo nawet lubie te szabloniki od Ubi, mają dobry klimat, i jakiś tam przynajmniej na jakiś czas wciągający gameplay, i poczekam sobie na recenzje. 

Co do obniżającej loty oprawy graficznej, to wszystko już zostało tutaj napisane :) .. na naszych oczach goście jawnie robią sobie jaja, jako gracza nie ineteresuje mnie zapewnienie że gra będzie wyglądać jak na E3 w 2013 roku, nie byłem tam, nie grałem nie widziałem. Ale widziałem trailer z 2012 gdzie jakość grafiki była porażająca - fizyka wiatru, latające liście, puszki, fizyka ubrań, poruszający się parasol, dynamiczne oświetlenie, cienie ... no prawie fotorealizm ... i co? po pół roku pojawia się trailer na którym jest bardzo mało gameplaya, same dziwne ujęcia, ciasne skośne kadry, jakby ktoś chciał zamaskować jak najwięcej, ... nie rozumiem, wtedy kilka lat temu dało sie zrobić trailer gameplay, to dzisiaj się nieda? 

i to sa te jaja, bo to nie jest poziom GTA5, to jest poziom GTA4 tylko z wiekszym draw distancem, ta gra nie ma światłocienia .. nie wiem czy zauwazliście, ale tekstury na budynkach, i na ulicy są płaskie - a to miasto miało być głównym bohaterem!... na tym trailerze grafika jest po prostu słaba, i nie rozumiem jednej rzeczy ... niech mi ktoś wyjaśni,Ubi robi assasyna jakiegoś nowego, jak co roku - i tam mają jakiś super engine, tak? taki który co roku musza przemodelować, podrasować itd, teraz robią też Watch Dogs, i tam znowu mają kolejny nowy Engine? czy to jest z assasyna? ... i w zeszłym roku pokazali znowu kolejny rewolucyjny silknik pod Division (pod nowa generacje) ... no ale czy nie mogą jak Rockstar robić swoich gier na jednym? i tutaj obawy graczy o kłamanie z grafiką w ich grach są jak najbardziej zrozumiałe, nie chcemy żeby świetnie zapowiadające się Divison, podzieliło los W_Dogs ... 

Nie zgodze sie z Toba ale po kolei Rockstar wydaje co roku jakas gre a nie jedna co kilka lat przyklady otoz przed GTA V mielismy Max Payne 3 , L.A. Noire , RDR , Midnight Club oraz GTA Liberty City natomiast Blizzard WoW caly czas rozszerzany , Starcraft i Diablo poza tym jeszcze jakas popierdulka. Jak widac nie sa to firmy takie jakimi je widzisz.

Kolejna sprawa wspomniane przez Ciebie kraksy samochodow na policyjnych blokadach , tak one sa takie same bo pochodze z tego samego dema i zawsze byly robione w tym samym momencie zatem co tam ma sie zmieniac? 

Nie wiem jak mozna po zagraniu 5 minut dema stwierdzac ze hakowanie i uzywanie tego podczas gry jest ciagle takie samo wypowiedz tego kolesia jest tyle samo warta co wypowiedz z twittera , ktora wstawil Piernik uzyje tu slow Tessy mozesz mi wierzyc lub nie ale demo z E3 2013 robilo wrazenie na grajacych pomimo tego ze wszyscy przechodzili te misje w bardzo podobny sposob.

Oceniasz fabule gry po trailerze to tak jakbys ocenil ksiazke po tytule innymi slowy nie mozna stwierdzic czy gra ma slaba fabuje jesli sie w nia nie gralo. 

Jeszcze sie odniose do okreslania FPS otoz golym okiem zauwazymy roznice pomiedzy 30 a 60 wtedy gdy tv beda staly obok siebie i w tym samym czasie beda wyswietlane te same elmenty 

Podczas grania jesli klatkowanie bedzie sinusoidalne pomiedzy 45-60 klatek to nikt tego nie zauwazy a jeli ktos pisze , ze widzi spadki klatek z 60 do 50 to najzwyczajniej pierdzieli glupoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra MagEllan, to teraz streść prosze jakie stanowisko prezentujesz i co chcesz nam udowodnić wklejając cytaty jakiś pracowników Ubi, albo "niezależnych" dziennikarzy, bo czytać kolejnej ściany twojego tekstu nie mam zamiaru.

Troche wiecej luzu.

Absolutnie nie musisz czytac tego co napisalem tymbardziej ze odpowiadalem innym uzytkownikom.

Nic nie proboje udowodnic

Streszczenie poprzedniego posta:

Cytaty wkleilem bo wiaza sie one ze sprawa, a i wypowiedziane glosem PR z UBI. Zrodlo podalem zeby nie bylo ze sfrabrykowalem cytaty. Napomknalem tez ze taka rola tej pani zeby mowic wlasnie takie a nie inne rzeczy.

Ustosunkowalem sie do dyskusji o silnikach na jakich tworzone sa gry bo uznalem to za dosc ciekawa rzecz.

Przypomnialem o wpadkach Ubi.

To wszystko.

Moje stanowisko jest niezmienne:

• gre jako calosc ocenimy po jej wydaniu
  • istnieje ryzyko ze jeden z jej elementow (grafika) spowoduje rozczarowanie czesci graczy
  • UBI mialo juz okazje graczy w przeszlosci czyms rozczarowac i rozzłoscic.
Edytowane przez MagEllan
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WATCH DOGS HAS NO GORE, NO SHOOTING WHILE DRIVING, AND SLIGHTLY DOWNGRADED VISUALS. BUT STILL REALLY FUN.

Tutaj nowe, ciekawe info + trochę wrażeń z gry na PS4 sprzed kilku dni.

"In terms visuals the game still looks pretty breathtaking. Keep in mind I played this on a PS4 and everything in terms textures environements and animations looked superv (especially during rainy sequences). Yes, there was this cartoon/cell shaded feel to some of the characters but not to an extent people are making it out to be. Again I played this on a PS4 so the PC version might look a bit different. Blood splatter doesn't really make a game a gem and removing drive-by shooting won't be the end of all things."

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

foto_7daa38f228840af7515af4d12c25423f_or

;)

Troche dziwny tytul artykulu, bo z jednej strony ma wzbudzac kontrowersje i prowokowac klikniecia na strone, a z drugiej w samym juz artykule lizanie dupska ubi.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skopiowałem tytuł, nie jestem fanem caps-locka  :sweat:

Nie nazwałbym tego lizaniem, a normalną opinią. 

Powyższe "braki" w ogóle mi nie przeszkadzają, a Tobie/Wam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pościg można zgubić na wiele różnych sposobów, więc strzelanie z auta byłoby nieco wręcz prymitywne. Chyba, że ktoś ma chęć do nawalania do przechodniów, ale ich podobno można tylko hakować. Tu nie widzę problemu.

Co się kryje pod pojęciem gore? Jeżeli po strzałach będzie krew, to ok. Nie oczekuję szczegółowej masakry twarzy i kości. To nie Mortal Kombat. W całym tym wpisie interesuje mnie tylko

BUT STILL REALLY FUN.

Bo o to głównie w tym wszystkim chodzi. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plamy i dziury po kulach są, ale brakuje rozbryzgu krwi. Odnoszę wrażenie, że wielu ludzi zapomniało czym ta gra się wyróżniała w 2012 r przede wszystkim. Wyróżniała się nowym, świeżym spojrzeniem na rozgrywkę - za pomoca telefonu, hakowania, wykorzystywanie miejskich elementów mających znaczny wpływ na rozgrywkę. Czyszczenie kont przechodniów, włamywanie się do bankomatów, a mega dobre jest przełączanie się do kamer (to przejście w "świat binarny" super) Dla mnie to jest właśnie niesamowite + animacje wszystkich elementów na ekranie i inny stuff. Nigdy wcześniej nie widziałem takich możliwości w grze. 

Edytowane przez ezils

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych zainteresowanych nowy materiał wideo porównujący wersję z 2012 i 2014

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę mieć ogromny żal do Ubisoftu jak ta grę faktycznie tak wypuszczą. Jak dla mnie mogą ja wydać nawet za 2 lata tylko niech nie wypuszczają tego w takim stanie. Nie wierze w to że, PS4 jest za słabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pytanie jak to będzie na ps3 wyglądało skoro to tak wygląda na ps4 aż strach pomyśleć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po nowym materiale odnośnie wykorzystania przycisku "share"  już niestety nikt nie będzie miał wątpliwości co do downgrade'u oprawy wizualnej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem dzisiaj ciekawą informacje odnośnie oprawy wizualnej, jeden z pracowników Ubisoft podał kilka informacji. Ostatni trailer pochodził z PS4, a pokaż z E3 2012 był na high-endowym PC. Usłyszeć również można było, że tak wspaniała oprawa była przewidziana tylko dla PC. 

Oto fragment wypowiedzi: 

"Chłopaki ... Ten trailer nie był dobrym wyznacznikiem w kwestii oprawy graficznej. Zawsze mówiliśmy, iż prezentacja na E3 2012 pochodziła z PC, ale już na E3 2013 grę pokazywaliśmy na PS4. Wersja PC na bardzo wysokich ustawieniach jest naprawdę wspaniała. Co do gęstości ludzi na ulicach, to również jest ona bardzo wysoka."

Z mojego punktu widzenia Ubisoft teraz nie wie co ma zrobić i podaje bardzo niespójne informacje, które nie łączą się w całość... Przecież gra była pokazywana podczas zapowiedzi PS4 i to tzw. czysty gameplay więc nie ma żadnego usprawiedliwienia. Zostaje czekać i mieć minimalną nadzieję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

minimalna nadzieję na co? PS4 kontra wypasiony PC, konsolowcy stoją na przegranej pozycji, po prostu tego się nie zmieni, miejmy nadzieję, że z czasem twórcy się rozkręca i zaczną odkrywać sztuczki programowania na PS4 i wyciągać coraz lepszą grafikę. 

Edytowane przez rafcio007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swój cel w sumie osiągnęli... Po wypasionym gameplayu z E3 wiele osób zdecydowało się na zakup PS4 na premierę... a teraz wypuścili graficzną "kupę" tłumacząc się wersją z PC - żenada :down:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żenada :down:

Marketing :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ta firma jest skreślona - nigdy już na mnie nie zarobią :) Pewnie jest wielu takich jak ja po tym co zrobili ;)

Edytowane przez haobao_PL
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi