TeraJacek 2089 Napisano 30 Czerwiec 2015 (edytowane) Jakiś paczyk właśnie mi się ściąga. 1.03 Ulepszone działanie rankingu. Edytowane 30 Czerwiec 2015 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 30 Czerwiec 2015 (edytowane) Program całkiem sporo muszę powiedzieć że gra klimatem masakruje, mocno kojarzy mi się z klasycznym rysunkowym batmanem który leciał kiedyś na cartoon network. Misje są spoko i całkiem przemyślanie skonstruowane do tego bardzo mi się podoba mnogość postaci które umieszczono w grze, o części villansòw nawet nie wiedziałem że istnieją :) ale jest niestety parę trupów szafie które psują mi odbiór całości. Główny problem to oczywiście batmobil, o ile sama jazda i walka jest całkiem spoko to jest tego zdecydowanie za dużo. Pomysły jak na przykład wjeżdżanie na budynki czy inne tego typu cuda są zdecydowanie przegięte, wolałbym żeby ograniczyli się do poruszania i paru oskryptowanych widowiskowy sekwencji walki. Wkurza mnie jeszcze bardzo archaiczne blokowanie części mapy przez sztucznie zamknięte mosty. Jechałem sobie misję riddlera i w pewnym momencie musiałem zacząć pchać fabułę do przodu mimo że jeszcze nie chciałem bo nie mogę się dostać na jedną z wysp batmobilem który jest potrzebny do wykonywania jego misji. Zdecydowanie bardziej wolę mechanikę z wiedźmina gdzie mamy wszystko całkowicie otwarte od razu, najwyżej jeżeli mamy za niski poziom na jakąś krainę to dostaniemy baty. No i tryb detektywistyczny mógłby być trochę bardziej czytelny. Generalnie gra bardzo fajna, klimat powala, ale ten kto wpadł na pomysł aby oprzeć to tak mocno na batmobilu wyrządził nam dużą krzywdę bo mogło być idealnie a tak jest tylko dobrze. Edytowane 30 Czerwiec 2015 przez zyga101 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 1 Lipiec 2015 (edytowane) No i została mi ostatnia misja. Powrót niektórych postaci z poprzednich gier przewidziałem już lata temu i wszystko się sprawdziło. Oczywiście pomyliłem się odnośnie tego kto będzie Arkham Knightem na początku. Mimo wszystko po pewnej cutscence to było już wiadome. Tak samo jak główny motyw który nakręca fabułę. Fabularnie gra jest bardzo dobra, pod względem świata gra jest świetna, pod względem side questów jest miód i równowaga między walką a szukaniem różnych rzeczy. Jedyne czego nie mogę przeboleć to trzy walki z AK...pierwsza jest całkowicie beznadziejna, druga jest w miarę spoko i w klimacie tego co się dzieje jednak trzecia to przeklejka walki z innym bossem w poprzedniej części Batmana. Twórcy mieli szanse zrobić coś konkretnego podczas tej potyczki i spartolili. Anywhooo gra jest godna polecenia i można przymknąć nawet na to oko :) Edytowane 1 Lipiec 2015 przez TRaCeGuitar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 1 Lipiec 2015 Dlugi ten nowy gacek jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 1 Lipiec 2015 Niezbyt długa... Sam siedzę w Gotham jakieś 30 godzin i mam koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nautilus 72 Napisano 1 Lipiec 2015 Są w tej części dostępne areny gdzie można śrubować wynik konkretnymi postaciami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 1 Lipiec 2015 Tak. Pod wyzwaniami RR. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 1 Lipiec 2015 http://www.grynieznane.pl/2015/07/polskie-pierogi-trafiy-do-gry-batman.html hehehe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trzebiat 160 Napisano 1 Lipiec 2015 Przeszedłem gdzieś około 80% gry i wbiłem z trudem 3 gwiazdki we wszystkich (oprócz jednego gdzie zabrakło mi kilku sekund) wyzwaniach z batmobilem - wyścigowe i hybrydowe. Narzekałem parę postów wcześniej na ekstremalnie niską prędkość batmobilu, dogonienie transportera normalnie na prostej drodze niewykonalne nawet z dopalaczem. I dopiero wtedy dowiedziałem się, że znajomy ma identycznie, jadąc batmobilem nie wskakuje nawet drugi bieg, i to nie jest normalne jak myślałem zasugerowany odpowiedzią żeby ulepszyć dopalacz, tylko to problem z R2, i to całkiem częsty jak się okazuje. Sprawdzałem na PC i przy maksymalnym wciśnięciu R2 wykrywa wciśnięcie mniej więcej do połowy. Po rozkręceniu i lekkiej prowizorce teraz mogę jeździć przynajmniej 3 razy szybciej bez dopalacza. Skończyłem grę już na 100%, została NG+ i tak jak poprzednia część Arkham City jest świetna. Czuję trochę niedosyt odnośnie wątku głównego mając nadzieję, że DLC rozszerzą trochę historię. Ale jestem usatysfakcjonowany zakończeniem wątków rozpoczętych w Arkham City. Wielka szkoda, że nie ma klasycznych wyzwań (i kampanii) łowcy i walki jak w Asylum i City czy Origins, to największy minus. Zacząłem NG+ i od razu szok - zaczyna się trochę inaczej niż normalnie. Dodatkowo byłem ciekawy co się stanie jeśli na samym początku w barze gdy sterujemy tym policjantem Owensem nie będę w ogóle strzelać jak to zrobiłem za pierwszym razem, i proszę - policjanci na posterunku mają inne dialogi niż wcześniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chazy_Chaz 133 Napisano 2 Lipiec 2015 jak wypada w porownaniu do arkham asylum ? 2 srednio mi sie podobala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nautilus 72 Napisano 2 Lipiec 2015 Wie ktoś może czy jakieś wyzwania RR można grać postaciami innymi niż Batman ( Robin, Nightwing, Catwoman, Harley Quinn) tak jak to miało miejsce w Arkham City? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 2 Lipiec 2015 jak wypada w porownaniu do arkham asylum ? 2 srednio mi sie podobala Fabularnie i nie tylko jak dla mnie to najlepsza odsłona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Lipiec 2015 Wie ktoś może czy jakieś wyzwania RR można grać postaciami innymi niż Batman ( Robin, Nightwing, Catwoman, Harley Quinn) tak jak to miało miejsce w Arkham City? Na pewno Azraelem masz wyzwanie polegające na walczeniu do pierwszego uderzenia. Tak to zostają jeszcze walki w duecie. Ogólnie wyzwań jest o wiele mniej niż w poprzednich częściach/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillo 46 Napisano 2 Lipiec 2015 Mam 89% fabuły więc już prawię ją skończyłem, pytanie do tych co robią zadania poboczne, to czy po skończeniu fabuły chce się w ogóle je robić ?, są wciągające równie jak główny wątek ?, pytam, bo nie wiem czy sprzedać gre jak przejdę fabułę, czy jednak zostawić ją sobie na zawsze i z czasem kupić Season Pass. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Lipiec 2015 Polecam zrobienie side questów przed końcem fabuły...z doświadczenia wiem, że większość ludzi porzuca gry po zakończeniu misji fabularnych i nigdy nie odkrywa tego co zostało stworzone dodatkowo. Ja osobiście przejdę grę jeszcze raz i sprzedam...wszystko z bardzo prostego powodu. Czekam na wersję Arkham Collection zawierającą wszystkie części. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unknown3d 88 Napisano 2 Lipiec 2015 Jestem na ukończeniu. Fabularnie i graficznie świetnie ! Trochę mnie rozczarowała tożsamość ARKHAM KNIGHTA... Na 50%fabuły się już domyśliłem kto nim jest. :) Poza tym... Obok Bloodborne i Witcher3 najlepsza gra pierwszej połowy tego roku. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 2 Lipiec 2015 Pograłem ledwo z godzinę i ogólnie nie jest źle. Graficznie jest bardzo dobrze i w ogóle jednak cholernie niepokoi mnie konsola. Wentylator odpalił tryb turbo. Jest mega głośny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 2 Lipiec 2015 Panowie pomocy !! Chodzi o ostanią fabularną zagadkę riddlera Została mi ostatnia misja żeby uratować catwoman ale nie mogę jej odpalić bo brakuje mi jakiegoś gadżetu, o co chodzi ?? i gdzie go znleźć ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Turin 108 Napisano 2 Lipiec 2015 Panowie pomocy !! Chodzi o ostanią fabularną zagadkę riddlera Została mi ostatnia misja żeby uratować catwoman ale nie mogę jej odpalić bo brakuje mi jakiegoś gadżetu, o co chodzi ?? i gdzie go znleźć ?? Musisz ruszyć z fabułą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trzebiat 160 Napisano 2 Lipiec 2015 Panowie pomocy !! Chodzi o ostanią fabularną zagadkę riddlera Została mi ostatnia misja żeby uratować catwoman ale nie mogę jej odpalić bo brakuje mi jakiegoś gadżetu, o co chodzi ?? i gdzie go znleźć ?? Dwa gadżety (dobrze znane z Arkham City) trzeba znaleźć i wziąć samemu. Impuls elektryczny - w GCPD w archiwum dowodów w gablocie Batmana, trzeba zbić szybę i można wziąć. Mroźny granat Freeze'a - w studiach na stoliku zaraz przy ostatniej celi po lewej. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillo 46 Napisano 3 Lipiec 2015 Pograłem ledwo z godzinę i ogólnie nie jest źle. Graficznie jest bardzo dobrze i w ogóle jednak cholernie niepokoi mnie konsola. Wentylator odpalił tryb turbo. Jest mega głośny. u mnie tak głośno chodzi przy Wiedźminie, przy Batmanie nic nie słychać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 3 Lipiec 2015 No i gra zaliczona...niestety nie poznam prawdziwego zakończenia z racji pewnego side questu. Mimo wszystko gra jest przednia i polecam każdemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 3 Lipiec 2015 (edytowane) Ukończyłem i trzeba przyznać że gdyby nie parę kontrowersyjnych decyzji developerskich to zdecydowanie była by to jedna z najlepszych gier na next geny. Fabuła jest porażająco dobra i trzyma w napięciu do samego końca, a sama końcówka to majstersztyk z jednym zastrzeżeniem. CO za idiota wymyślił że aby odblokować operację Knightfall protocol trzeba zebrać wszystkie trofea riddlera ??, przecież to już jest czysta złośliwość. Ja rozumiem jakby ich było np ok. 100 ale 243 to zdecydowane przegięcie pały i przez to sporo osób może nie zobaczyć tego świetnego zakończenia - ja obczaiłem na youtube Co do minusów to w zasadzie tak jak już pisałem głównie nadmiar batmobila i niektóre pojedynki z bossami np. uciekanie przed rycerzem arkham w koparce do drążenia po tunelach metra.... kto to wymyślił ???, do tego dochodzi jeszcze kiepska praca kamery kiedy nas namierza. Jeżeli chodzi o pozytywy to trzeba jeszcze napisać parę słów o grafice bo jest rewelacyjna, zdecydowana czołówka jeżeli chodzi o PS4, największe wrażenie robią wszelkiego rodzaju efekty typu rozbłyski, wybuchy do tego dochodzi świetna fizyka zniszczeń no i niesamowicie zrobiony deszcz (polecam też zwrócić uwagę na ruchy peleryny Batmana w czasie lotu. Do tego co najważniejsze (a wcale nie takie oczywiste) wszystko działa jak należy. Jednak jak już wspomniałem na największy aplauz zasługuje sposób prowadzenia historii. moment w którym wcielamy się w Jokera aż zjeżył mi włosy na głowie, a takich akcji jest tu co najmniej parę. Bravo Kończąc moje przydługie pieprzenie, jeżeli lubisz Batmana to musisz w to zagrać i niech cię nie zrazi wkurzający Batmobil z walkami czołgów na ulicach jak w BF4 bo historia rekompensuje to w 100 % Na koniec mega spoiler (wchodzisz na własną odpowiedzialność) Batman to BRUCE WAYNE!!! Edytowane 3 Lipiec 2015 przez zyga101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 3 Lipiec 2015 Mam pytanie dotyczące sidequesta Heir to the Cowl (Azrael). Spoiler nt. ostatniej części. Na końcu mamy wybór - zabić Batmana lub zniszczyć miecz. Wybrałem tę pierwszą opcję, w której to Batman efektownie zdejmuje Azraela i pakuje za kraty. Jak wygląda scenka w przypadku wybrania drugiej opcji? Inaczej, inny dialog? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 4 Lipiec 2015 Masz ogólnie trzy wyjścia z tej sytuacji. Jedno takie jak napisałeś a pozostałe łagodne i dobre. Więc po prostu zrobiłeś bad ending dla tej postaci. Wysłane z kota podlaczonego do pralki za pomocą szpadla aka TapTalk. Więc nie wołajcie mnie na sb. now Free Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach