pablos_83 4001 Napisano 13 Listopad 2016 To żadna tajemnica że xo stosuje dumping. Cel zalać rynek bundlami za 800 zł by klient nie rozmyślał nad łysym pro za 1769 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 13 Listopad 2016 Spokojnie panowie , sony po świętach poda pierwsze wyniki sprzedaży. Obstawiam że niestety znowu odstawi xboxa na hektary i poczuje się jeszcze pewniej i stracą na tym gracze. Na forum będzie hejt że głupie hamburgery kupuja tylko nie ma co się dziwić skoro MS jedyne co ma obecnie do zaoferowania to odtwarzacz UHD z funkcją slabej konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsynapse_ 545 Napisano 14 Listopad 2016 7 godzin temu, bany4KHDR napisał: Spokojnie panowie , sony po świętach poda pierwsze wyniki sprzedaży. Obstawiam że niestety znowu odstawi xboxa na hektary i poczuje się jeszcze pewniej i stracą na tym gracze. Na forum będzie hejt że głupie hamburgery kupuja tylko nie ma co się dziwić skoro MS jedyne co ma obecnie do zaoferowania to odtwarzacz UHD z funkcją slabej konsoli. Sonoklapie, a Ty pracujesz jako ich analityk? Skąd taka pewność, że odstawi ich na hektary? Obecnie idzie to w drugą stronę. Jacy gracze stracą? Na pewno nie xbox'owi. Xbox One S dzięki odtwarzaczowi UHD jest pomiędzy ps4 slim a pro i ma zagarnąć odpowiedni sort graczy. Ciężko odpowiada się na Twoje uprzedzone posty... już teraz rozumiem ostatnią petycję do administracji w Twojej sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 14 Listopad 2016 21 minut temu, hacker25 napisał: Jacy gracze stracą? Na pewno nie xbox'owi. Silna pozycja firmy na rynku, to słaba sytuacja gracza i w interesie naszym jest żeby MS dalej odstawało od soniaczy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 14 Listopad 2016 (edytowane) 27 minut temu, hacker25 napisał: Sonoklapie, a Ty pracujesz jako ich analityk? Skąd taka pewność, że odstawi ich na hektary? Obecnie idzie to w drugą stronę. Jacy gracze stracą? Na pewno nie xbox'owi. Xbox One S dzięki odtwarzaczowi UHD jest pomiędzy ps4 slim a pro i ma zagarnąć odpowiedni sort graczy. Ciężko odpowiada się na Twoje uprzedzone posty... już teraz rozumiem ostatnią petycję do administracji w Twojej sprawie Śledze branże i nieskromnie powiem, że czesto moje prognozy sie sprawdzaja. Jacy gracze stracą? Gracze ps4 - tych jest najwiecej. Odtwarzacz UHD? really? Odwarzacze odchodzą do lamusa, o tym juz kiedys pisalem... kto kupuje filmy BD na nosnikach fizycznych i jak czesto? btw. nie uważam sie za sonoklapa bo za rok prawdopodobnie zmienie konsole na Scorpio Edytowane 14 Listopad 2016 przez bany4KHDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 14 Listopad 2016 18 minut temu, bany4KHDR napisał: Śledze branże i nieskromnie powiem, że czesto moje prognozy sie sprawdzaja. Ty nawet pogody na najbliższe 10 minut nie przewidzisz patrząc przez okno 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 14 Listopad 2016 Ty nawet pogody na najbliższe 10 minut nie przewidzisz patrząc przez okno Hahahahah yeblem... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 14 Listopad 2016 Nie reaguje na szydercze zaczepki. Czysta merytoryka mnie interesuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amra Lew 17 Napisano 14 Listopad 2016 Patrzcie na sprzedaż globalna bo to,że sony przegrało w USA,na wyspach czy w Australii w ostatecznym rozrachunku nic nie zmienia bo globalnie idą łeb w łeb mimo,że MS ma ten nagle wszystkim potrzebny odtwarzacz 4K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 14 Listopad 2016 9 minut temu, Amra Lew napisał: Patrzcie na sprzedaż globalna bo to,że sony przegrało w USA,na wyspach czy w Australii w ostatecznym rozrachunku nic nie zmienia bo globalnie idą łeb w łeb mimo,że MS ma ten nagle wszystkim potrzebny odtwarzacz 4K. Jaką globalną? Na Węgry? Wietnam? A może Polskę? USA i UK to największe rynki i to od nich w głównej mierze zależy najwięcej. U nich pewnie tygodniowo znika z półek więcej konsol niż u nas od początku generacji. Myślę, że nawet gdyby Spencer dostał newsa, że w Polsce sprzedał się przez 3 lata jeden Xbox i to w dodatku zwrócony po tygodniu do sklepu to zrobiłby taką minę i wrócił do robienia pancakesów na kolację. Ech zatwardziałe sonoklapy w dalszym ciągu nie rozumieją, że muszą kibicować xboxowi, bo monopol to najgorsze, co może spotkać każdego konsumenta. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 14 Listopad 2016 W PL i krajach 3ego swiata taki xbox sprzeda sie swietnie. IMO 800zl to dobra cena na polską kieszeń. Ale jesli chodzi o sprzedaz globalną to zoboczamy po swietach czy gracze wybiora xboxa czy 2x drozsze PRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amra Lew 17 Napisano 14 Listopad 2016 Niemcy,Francja,Hiszpania,Belgia Holandia,Skandynawia,Kanada,Azja na czele z Japonią.Na prawdę dla Ciebie te trzy lokalizacje kształtują rynek?Są ważne ale globalnie mamy stosunek 2:1 dla Sony i te 4 niech tego nie zmienią.To musiała by się wydarzyć katastrofa jakaś żeby sony nagle przestało się sprzedawać.Ja nie mam nic do MS ale niech zaczną robić gry bo daleko sprzedaży nie pociąga na samym odtwarzaczu. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 14 Listopad 2016 (edytowane) 3 minuty temu, Amra Lew napisał: nie mam nic do MS ale niech zaczną robić gry Tym cytatem pokazałeś swoją ignorancję. Dyskusję uznaję za zakończoną, pozdrawiam i życzę miłego tygodnia Ps. Belgię zamieszkuje 11 mln ludzi, na pewno sprzedaż w tym kraju kształtuje rynek Edytowane 14 Listopad 2016 przez Grecky 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amra Lew 17 Napisano 14 Listopad 2016 8 minut temu, Grecky napisał: Tym cytatem pokazałeś swoją ignorancję. Dyskusję uznaję za zakończoną, pozdrawiam i życzę miłego tygodnia Ps. Belgię zamieszkuje 11 mln ludzi, na pewno sprzedaż w tym kraju kształtuje rynek Dobra porównajmy sprzedaż Europa vs USA,dwa największe rynki: USA 130000 vs 81000 dla Xone Europa 120000 vs 74000 dla Ps4 Nie widzę przepaści. Belgia nie kształtuje rynku ale Europa jest już jego ważną częścią tak samo jak USA.Japonia też w jakimś stopniu kształtuje rynek a tam Xone nie istnieje i jakby z tego wyciągać wnioski to sam sobie odpowiedź. Sprzedaż globalna,więcej konsol,więcej gier sprzedanych dla dewelopera i to się w tym biznesie liczy a nie chwilowa większa sprzedaż. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 14 Listopad 2016 Nie wiem co Ty masz za dane, ale szkoda, że Sony ma ostro wypierdolone na Europę i nie zmienia to faktu, że najważniejsze rynki to USA i UK. Nikt oczywiście nie przeczy, że PS4 ma znaczną przewagę nad X, ale jednocześnie XO i tak sprzedaje się bardzo dobrze. No i prawilnie przypominam 50 minut temu, Grecky napisał: Ech zatwardziałe sonoklapy w dalszym ciągu nie rozumieją, że muszą kibicować xboxowi, bo monopol to najgorsze, co może spotkać każdego konsumenta. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 14 Listopad 2016 Zgadzam sie z kolega wyżej, że trzeba kibicować MS i mam nadzieje że za rok to kibicowanie bedzie mialo sens wraz z nadejsciem Scorpio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amra Lew 17 Napisano 14 Listopad 2016 22 minut temu, Grecky napisał: Nie wiem co Ty masz za dane, ale szkoda, że Sony ma ostro wypierdolone na Europę i nie zmienia to faktu, że najważniejsze rynki to USA i UK. Nikt oczywiście nie przeczy, że PS4 ma znaczną przewagę nad X, ale jednocześnie XO i tak sprzedaje się bardzo dobrze. No i prawilnie przypominam Sony odkąd pojawił się MS z Xem nie jest i nie będzie monopolistą.Jak kibicuje MS tak samo jak kibicuję Nintendo.Nie zmienia to faktu ze branża ta zmierza w dziwnym kierunku. A Ty daj sobie już spokój z tym sonoklapem,za każdym razem jak to piszesz mam wrażenie że dyskutuje z jakimś 12 latkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 14 Listopad 2016 Wbiłem tu poczytać sobie relacje posiadaczy Pro - po kilku stronach się odechciało - no ja yebię Panowie, znaleźć tu coś rzeczowego w tym temacie to jak szukanie dziewicy w gimnazjum :/ (nie żebym szukał, czy coś..) 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 14 Listopad 2016 Morfciu, bo jedyne Pro które powinieneś szanować to ProSieben po 23ciej 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 14 Listopad 2016 Jaka konsola, taki temat 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amra Lew 17 Napisano 14 Listopad 2016 (edytowane) Tu nie ma posiadaczy Pro tu są sami przyszli posiadaczy Scorpio ;-);-)m0rph nic się nie dowiesz prócz tego,że to szmelc i tyle ;-);-) Edytowane 14 Listopad 2016 przez Amra Lew 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 14 Listopad 2016 1 godzinę temu, Grecky napisał: Ech zatwardziałe sonoklapy w dalszym ciągu nie rozumieją, że muszą kibicować xboxowi, bo monopol to najgorsze, co może spotkać każdego konsumenta. Ta, kibicujmy MS ale w tym samym czasie kupujmy kazdy sprzet Sony, ich gry i placmy za niedzialajacy PSN, tylko ponarzekajmy sobie na forach zeby nie bylo ze ich zagrania sa tym czego chcemy... To nie tak dziala, nawet jak ktos kupi sobie Pro zeby tylko sprawdzic "z czym to sie je" a sie okaze, ze bedzie tylko na niego psioczyl i szybko pogoni je na Allegro to i tak dla Sony przekaz jest jednoznaczy - kasa splynela, watpliwej jakosci pol-generacje sa dokladnie tym czego chca gracze. Cos na zasadzie zamulajacego/nie dzialajacego PSNu - ludzie marudza na forach ale ciagle placa, wlasciwie to sam PS+ jest obecnie jednym z najbardziej dochodowych biznesow Sony, dlatego tez nie maja zamiary inwestowac w niego ani grosza - bo gracze notorycznie pokazuja ze taki PSN im odpowiada, ze jest dokladnie tym czego oczekuja. Tak jak napisal @MagEllan, na pierwsze wyniki nalezy poczekac do Stycznia, na okres poswiateczny, wtedy zobaczymy jak naprawde przyjelo sie PS4 Pro, i czy coraz lepsza sprzedaz XB1 to chwilowy wybryk czy faktycznie cos jest na rzeczy. Chociaz porownujac marketing obu firm, na to jak Sony ma problemy ze sprecyzowaniem po kiego wypusciki Pro i do czego/dla kogo ono jest (kompletnie zapominajac przy tym ze rownoczesnie wypuscili rowniez Slima), a po tym jak MS coraz mocniej podnosi sie na nogi, mimo ze to wciaz konsola ktora 1080p praktycznie poza filmami na oczy nie widziala, to wynik jest raczej latwy do przewidzenia. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 14 Listopad 2016 Mnie tam pozostało do ogrania kilka exów od $ony, tym bardziej, że PS4 pogoniłem z rok temu i jako osoba nie posiadająca konsoli niebieskich, mocno rozważam zakup właśnie Pro, a nie znów zwykłej wersji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 14 Listopad 2016 Jako posiadacz PRO czuje sie na tym forum jak Trump na zgromadzeniu demokratow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 14 Listopad 2016 14 minut temu, m0rph napisał: Mnie tam pozostało do ogrania kilka exów od $ony, tym bardziej, że PS4 pogoniłem z rok temu i jako osoba nie posiadająca konsoli niebieskich, mocno rozważam zakup właśnie Pro, a nie znów zwykłej wersji. Tak z ciekawości to co za exy chcesz ogrywać? W BB grałeś, w DC, Ordera, Knacka, Killzone'a i symulator noszenia drabiny też. Tylko mi nie mów, że kupisz konsolę dla U4, kotleta rodem z dworca kolejowego, który nudził nawet zagorzałych fanów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach